Erkek İnfertilitesi bir umut ışığı

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

aysen_34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2009
13.299
37
0
İstanbul
selam kızlar içimi dökmek tecrübelerinizden yararlanmak istedim..son 2 gündür hayatımın en kötü gününü yaşıyorum
15 aydır bebek istiyoruz bende adet düzensilziği vardı tedavi oldum sonra tsh yani tirodim olduğunu öğrendim 3 ay önce reglimi düzensiz yapanda buymuş şimdi o da düzledi çok şkr..
eşim spermiyodarm ve doppler ultrasyon çektirdi ultrsayonda hiç bi sorun yok sprem sayısıda 26 milyon ama canlılığı %1 imişş...doktor gizli varikosel olabilir demiş ve ameliyat demiş...öle şok oldukki anlatamam iki gündür durmadan ağlıyorum yani artık umutlarımı tüketmek üzeereyim
yani böle bi durumda hamile kalan varmı veya varikosel olduktan sonrada durumu değişmeyenler olabiliyomu?
şimdi bi devlet hastanesi gidip tekrar baktırıcaz biz iyi bi özel hastaneye gitmiştik...bakalım devlette bize ne diyecekler
ameliyatta çok kararsızız dün gece gözüme uyku girmedi yani bunu yaşamayan bilemez..
biliyorum derdi veren alah dermanınıda verecek inşlhhh

kızlar dua edin ne olur

inşallah allah yardımcın olsun.bende polikistik over var3 yıldır çocuk için ugraşıyorum.neler çektiğimi bir ben bir allah bilir

allah seninde yardıkmcın olsun canım
zaten çocuğu olan birine veya hiç başına böle bişey gelmeyene birine derdini anlatmak çok zor yaşamayan bilmezz
allah büyük inşlhh bizimde olacak bi gün

canım bunda üzülecek birşey yok..çok basit bir ameliyat ve sonucu düzelmese bile bundan daha kötü olmayacak..başka bir doktora daha gösterin,ameliyat derse mutlaka olun..ayrıca doktor ilaç takviyesi de yapsın..bir de beslenmesine dikkat etsin eşin...sgara varsa bıraksın..keçiboynuzu kürü yapın..mutlaka sonuç alacaksınız,ben inanıyorum..benim eşim o değerlerle düzeldiya..mucize gibi..ameliyattan sonraki 6. ay hamile kaldım..2,5 yıl boşuna beklemişiz,keşke daha önce olsaydık ameliyatı..

sağol canım mesajın için
bugün başka bi doktorla konuştuk gizli varikosel olduğu için muayenede ve ultrsayonda belli olmuyo bizimkisi bu yüzden ameliyata pek sıcak baakmadık
bugünkü doktorda bi kaç ay beklememizi ve keç,bıynuzu ve arı sütüne başlamamızı önerdi
onlara başladık..inşlhhh yükselir ve amlyta gerek kalmaz

Gizli varikosel olayını tam olarak bilmiyorum ama benim eşimin de % 6 canlılık oranı vardı.

Sper sayısı 72 milyondu ameliyat tarihine kadar tam 8 ay geçti ve tekrar yapılan testte sayı 72 milyondan 33 milyona düşmüştü ve morfoloji ve canlılık oranıda düşmüştü.

Biz yinede ameliyata karar verdik

Ve ameliyat sonrası sper sayısı 33 den 59 milyona canlılığı % 6 dan %48 e çıkmıştı.

Morfolojide %14 den % 28 e çıkmıştı.

Yani ameliyat sonrası ilk üç ayda çok güzel sonuç aldık ve 3 ayın sonunda ben hamile kaldım.

Ben senin kadar bırakmadım kendimi eşimle bir gün bile konuşmadım bu konuyu.
Gerektiği zaman kendisi açıyordu konuyu.

Ne zaman ümidini yitirirsen o kadar hayatın kabusa döner ve bir sonuçta alamazsınız.

Mümkün olduğunca dua edin ve ümid var olun.

Ben çok dua aldım etrafımda herkes sağolsunlar dualara boğdular beni ve hamd olsun güzel sonuçlarda aldım.

Senin içinde en hayrlısı ne ise onu diliyorum.

Yüreğinizi ferah tutun.

Allah yardımcınız olsun...

selam kızlar içimi dökmek tecrübelerinizden yararlanmak istedim..son 2 gündür hayatımın en kötü gününü yaşıyorum
15 aydır bebek istiyoruz bende adet düzensilziği vardı tedavi oldum sonra tsh yani tirodim olduğunu öğrendim 3 ay önce reglimi düzensiz yapanda buymuş şimdi o da düzledi çok şkr..
eşim spermiyodarm ve doppler ultrasyon çektirdi ultrsayonda hiç bi sorun yok sprem sayısıda 26 milyon ama canlılığı %1 imişş...doktor gizli varikosel olabilir demiş ve ameliyat demiş...öle şok oldukki anlatamam iki gündür durmadan ağlıyorum yani artık umutlarımı tüketmek üzeereyim
yani böle bi durumda hamile kalan varmı veya varikosel olduktan sonrada durumu değişmeyenler olabiliyomu?
şimdi bi devlet hastanesi gidip tekrar baktırıcaz biz iyi bi özel hastaneye gitmiştik...bakalım devlette bize ne diyecekler
ameliyatta çok kararsızız dün gece gözüme uyku girmedi yani bunu yaşamayan bilemez..
biliyorum derdi veren alah dermanınıda verecek inşlhhh
kızlar dua edin ne olur

benim eşimdede varikosel çıkmıştı ama sperm sayısı ve canlılığı normaldi.sadece hızlı sperm sayısı çok düşüktü.doktorumuz varikosel ameliyatını önerdi,çocuk için değil ileriki yaşlara eşimin sağlığını etkileyeceği için.ameliyat lokal anestezi altında yapıldı ve 20 dk kadar sürdü.özel bir klinikte yptırdık.fiyatı 100 liraydı.10 gün içinde normal hayatımıza döndük.en son yaptırdığımız sperm testinde hızlı sperm sayısı sıfırdan %13 e yükselmişti.ama bendede çikolata kisti olduğu için tüp bebek yaptırdık.Allah yardımcınız olsun İnşallah..

sağol canım mesajın için
bugün başka bi doktorla konuştuk gizli varikosel olduğu için muayenede ve ultrsayonda belli olmuyo bizimkisi bu yüzden ameliyata pek sıcak baakmadık
bugünkü doktorda bi kaç ay beklememizi ve keç,bıynuzu ve arı sütüne başlamamızı önerdi
onlara başladık..inşlhhh yükselir ve amlyta gerek kalmaz

canım unutma ki tek başına değilsin benim eşimde 1 eylülde ameliyat oldu çok kolay bir operasyon yumurtalıklardan değil kasıktan oluyor 1 gece hastenede yattık o da doktor tanıdık diye başağrısı olmasın diye de 3 şişe serum verdiler normalde yarım gün yatırıp çıkırıyorlar eşimin hiç ağrısı falan olmuyor epidural yapıyorlar zaten genel aneztesi yok bence eşin bir an önce ameliyat olsun doktorlar 1 senede düzelme olur diyolar ve inan bu bir seneyi bile beklemesi çok zor bekleme süreni uzatma bence yaşını bilmiyorum ama eğer ki 30 ve üzerindeysen hemen ameliyat derim ben ayrıca 3 ayda bile hamiş kalanlar var ve genelde olumlu sonuçlar veren bir ameliyat ama doktoru iyi seçin deneyimli olsun bu önemli biz zaten hareketlilik az bundan beterde olsa zaten olmuyor dedik ve ameliyatı denedik bakalım beklemedeyiz ALLAH hakkımızda hayırlısını versin kucaklarımızı boş bırakmasın inşallah ayy çok konuştum ya kaydirigubbakcemile3

kıslar yorumarınız için çokk teşekkürlerr
tabiki umudumuuz yitirmedik..verende allah alanda
yani varikosel olduğu görülse zaten amalyt olucaz tereddüt etmiycez ama gizli diyolar yani olab,lirde olmayabilirde bizim kafamızı karşıtıranda bu
ne muayenede ne ultrasyonda bişi çıkmadı....bu arada yaşım 24 eşimin 25
hakkımızda hayırlııs ne ise o olsun
rabbim kimseyi aratmasın evlat hasretiyle yakmasın inşlhhh

Back
X