bir yanim kaynanama uzuluyor bir yanim haketti diyor!!!

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.864
10.314
773
merhabalar

konu kayinvaldem.kadin beni cok uzdu cok kirdi evlendigimizden beri.ben hic kirmadim kalbini.4 yillik evliyim ilk 6 ay onunla oturduk.her hizmetini evin isini yaptim.bana hic insan gibi davranmadi.evli gorumcem de cabasi,en sonunda cok uzuldum olanlara dayanamadim.esime anlattim ayri eve cikma karari aldik zaten gitsin annesinin evine dedi kayinvaldem bnm icin.esimde o nereye gideerse bende oraya giderim dedi.neyse tasindik kiraya.eltim o zaman nisanliydi.kaynanam durmadan bana onu overdi.daha guzel daha becerikli benim milletim vs.

esimin akrabalarina gittik baska bir sehirde eltimde orda yasiyordu bekarken.onu da ziyaret ettik.o evde ben oturacagim siz degil fln dedi daha evlenmeden.neyse asil konu su.

eltimde evlendi 1.5 sene oldu.kaynanamla oturuyor ustte.ben alt katta.hep sorunlari var.kaynanam o evin hizmetcisi eltim hanimi gibi.simdi eltimler tasinmak istiyor.sebeb kaynanami evde istemiyorlar.kadin ev sobali sicak yerde oturuyor gencler de sogukta rahat banyo yapamiyormus.kaynanami kizina gondermeye calisiyorlar.buna kaynatam da dahil.kaynanam gitmek istemiyor.ama bana da cok dile getirmiyor sorunlari,cok uzuluyorum haline.yazik hasta kadin.gel bizde kal desem evini acayip seviyor asla gelmez.yani yazik esimde cok uzuluyor,bugun babasindan duydu bunlari.annemi zorlama gitmesin dedi.

kayinpederin de kaynimlarin tasinmasini istemiyor.2 sebebten dolayi.kirada zorlanirlar.ve kaynimlar gidince kaynatamin cok borcu oldugu icin evin masraflari ona kalacak.benim ailem ayri yemegim ayri.ama kayinvaldeme uzulmeden edemiyorum.esimde kaynima kiziyor merhametsiz oldugu icin.

kusura bakmayin epey uzun oldu.tesekkur ederim zaman ayirip okudugunuza.sizce ne yapayim.kayinvaldemi evime cagirsam?6 ayda 7 kilo vermidtim sabah 9 aksam 12 temizlik yapmaktan.en onemlisi gorumcemin ve kaynanamin kirici laflarindan dolayi...simdi cok rahatim ama dedimya yinede uzuluyorum.buarada 1 yasinda oglum var.o konudada bana hic/yardimci olmadi.2 gunlukken dogum yaptigimda kalkip yemek yapmak zorunda kaldim.cunku yemegim yoktu...

valla helal olsun.ama bence daha eskısı gıbı senı ezemez sımdı kıymetını anlamıstır bence bı dene bu saatten sonra daha anlayıslı olcagını dusunuyrm.sonucta esının aılesı denemeye deger.

canım çok zor durumda kalmıssın. eğer kaynananı çağırmayı düşünüyorsan o evin hanımının sen oldugunu bilmesi lazım öncelikle. onun her dediğini yapıp, sultanlar gibi davranırsan yine eski günlerine geri dönersin. arada ver cevabını, bu evin hanımı benim, istediğim gibi yaşarım de. ezdirme kendini boyun eğme. ne demek sabah 9 aksam 12 temizlik yapmak. hiç vicdan yokmus ki bu kadında.

seni takdir ettim, kalbin çok temiz hala böyle insanları görmek çok güzel. kaynanan haketmiş ama işte vicdan.... dinsizin hakkından imansız gelmiş. ama sonuçta eşinin annesi. evine çağırabilirsin ama otoriteni koy. onlara göre değil senin düzenine göre davran.

çağırmasan bile kimse sana noluyo? demez. eşinle otur konuş ama kararın çağırmak yönünde olursa kesinlikle dediğimiz gibi yap.

inanin su an onun icin uzuluyorum.hemde cok.ama soylede bir durum var.o asla evini birakip bana inmez.cunku burasi eski yukarisi yapili ve yeni.bilmiyorum ya.gercekten ama aglayasim geliyor yazik.birgun olsun onu soguk yerde yatirmadim.hizmetini en iyi sekilde etmeye calistim.ama hicbirzaman beni sevmedi.simdilerde biraz iyi davraniyor...

valla helal olsun.ama bence daha eskısı gıbı senı ezemez sımdı kıymetını anlamıstır bence bı dene bu saatten sonra daha anlayıslı olcagını dusunuyrm.sonucta esının aılesı denemeye deger.

kiymet anlayacak bir kadin olsaydi hala su halde gelip bana eltimi korumazdi...

canım madem sana hala gelip eltini koruyo bırak ne yaparsa yapsın. bu kadar vicdanlı olma. işte biz kadınlar böyle duygusal oldugumuz için eziliyoruz. bak eltine eli maşalı olunca kimse bişey diyemiyor.

canım çok zor durumda kalmıssın. eğer kaynananı çağırmayı düşünüyorsan o evin hanımının sen oldugunu bilmesi lazım öncelikle. onun her dediğini yapıp, sultanlar gibi davranırsan yine eski günlerine geri dönersin. arada ver cevabını, bu evin hanımı benim, istediğim gibi yaşarım de. ezdirme kendini boyun eğme. ne demek sabah 9 aksam 12 temizlik yapmak. hiç vicdan yokmus ki bu kadında.

haklisin cnm.eger kabul edersem dedigin gibi yaparim...

öncelikle bu kadar iyi niyetli olduğun için seni kutluyorum.amaaaa;
bence bu geri dönüşü olmayan bi yola tekrar girmek olur.zamanında yaşamışsın,paçayı zor kurtarmışsın,aynı şeyleri göze alabiliyor musun tekrar??şahsen ben yapamazdım:71:

seni takdir ettim, kalbin çok temiz hala böyle insanları görmek çok güzel. kaynanan haketmiş ama işte vicdan.... dinsizin hakkından imansız gelmiş. ama sonuçta eşinin annesi. evine çağırabilirsin ama otoriteni koy. onlara göre değil senin düzenine göre davran.

çağırmasan bile kimse sana noluyo? demez. eşinle otur konuş ama kararın çağırmak yönünde olursa kesinlikle dediğimiz gibi yap.

tesekkur ederim cnm...

öncelikle bu kadar iyi niyetli olduğun için seni kutluyorum.amaaaa;
bence bu geri dönüşü olmayan bi yola tekrar girmek olur.zamanında yaşamışsın,paçayı zor kurtarmışsın,aynı şeyleri göze alabiliyor musun tekrar??şahsen ben yapamazdım:71:

alamiyorum cunku.annecigim aradiginda bile bukadin neden bukadar sik ariyor hemen omu kiz vermis gibi laflar duyuyordum.annemle bile konusmaya cekiniyordum...

huylu huyundan vazgeçmez rahata kavuşunca çenesi açılır gene benden sölemesi

kesinlikle katılıyorum ve insanların değişeceğine inanmıyorum.allah kimseyi böyle seçimler yapmak zorunda bırakmasın,ki senin böyle bir zorunluluğun yok,vicdanından rahatsız oluyorsun.kendi elinle ipini çekmek gibi bişey bu( ya da ben çok kötü niyetliyim bilemiyorum:52:)

Valla canım bravo sana onca şeyler yapmış kayınvaliden ama hala onun için üzülebiliyorun insanlık budur diyeceğim:46:

Yanlış anlamadıysam kayınvalideniz üst katınızda oturuyor. Eğer doğru anladıysam neden bukadar üzüldüğünüze anlam veremedim eğer bakıma ihtiyacı varsa çocukları düşünüp birşeyler yapmalı tabi siz istediğiniz şekilde iyiliğinizi esirgemeyin ama ben onca yaşanmışlıkları bir kenara atamam mesela başkaları keyfini sürüp sefasını çekip cefası da size neden kalsın ki? Umarın sizi yeniden üzmez.

kaynananı çağırdığında herşeyi sil baştan tekrar yaşayacaksın..
tam rahata kavuşmuşken tekrar herşey yine aynı olacak
bunları göze alabiliyormusun peki..
bilmıyorum bana gelip gelinini övecek onca eziyet edecek ...
bu kadar şeyden sonra ben çağıramazdım herhalde..

Kayınvalideniz evini seviyorsa hiç gel deyip de huzurunuzu tekrar kaçırmayın. Eşiniz sizin yanınızda olmuş zamanında, ayrı eve çıkmış ailesiyle. Bence çok akıllı davranmış. Bunu yapmayan bir sürü erkek var. Şimdi bir de bebeğiniz var. Bence eşinizle ve çocuğunuzla rahatınıza bakın. Çünkü siz onlardan sorumlusunuz, kayınvalidenizden değil. Evin içinde huzursuzluk oldukça, eşinizle tartışmalarınız olacak belki, bebeğiniz huzursuz bir ortamda büyüyecek belki. Bunları düşünün, çok duygusal düşünüyorsunuz. Çok dayanamıyorsanız, arada bir alın oğlunu, torununu, gidin evine, gönlünü alın.

''İyilikten maraz doğar'' demişler arkadaşım...
Merak etme seninde evindede rahatlık batar,sana eziyete yine başlar
bu defa gönderme şansında olmaz,eşine söylesen diyecek ki
annemi oyuncak ettin,sen istedin şimdi neden istemiyorsun.
Bende olsam üzülürdüm elbette ama yeniden aynı seyleri yaşayacağımıda aklımdan çıkarmazdım
Huylu huyundan vazgeçmez emin ol,bu durumda bile eltini övmesini biliyorsa onlarla yaşamasınıda
bilsin,sen huzurunu bozma bence,Allah işte kimsenin yanına bırakmıyor
ama senin iyiniyetin,sana zarar verecekse bırak iyi niyetli olma

boşver güzelim be etme bulma dünyası dedikleri budur işte. kaynanan sana yaptıkları için üzülüyormuydu saha zevkten dört köşe oluyordu. benim kaynanam daha beterlerini yaptı namusuma kadar laf etti sonra düştü belini kırdı 6 ay her akşam gittik baktık temizliğini yaptık eşimle. ve neticede yine eşimle kavga etti ve artık gitmiyoruz. o kötülük yapsada biz iyilk yapalım dedik ama olmuyor yaranamıyoruz. sakın ha evine çağırma acısını senden çıkartır evindeki huzurunu bozar

kiymet anlayacak bir kadin olsaydi hala su halde gelip bana eltimi korumazdi...

canım sana git kaynanaın yanına çağır yedir içir falan diyecektim ama bu mesajından sonra hayır, demiyorum....

eğer kaynanan hatalarını anlamış ve senin farkını anlamış olsaydı bunu yapmazdı

boşver yarın öbürgün evinde baksan gene en iyi şekilde hizmet etsen o yine eltini sayıklar senin

eh işte kötülerin dünyası onlar seviliyor...

yalnız inşallah yarın öbürgün kaynınlar kiraya çıkarsa eşin annesine taşınmak için tutturmaz o zaman daha kötü olur

ömercik nasıl canım?

Back
X