bir yanim kaynanama uzuluyor bir yanim haketti diyor!!!

Senda, kimsenin kimseyi evinden kovduğu ve evine almadığı yok.
Birkere sokakta kalan bir insan yok.
Kayınvalide, o çok öve öve bitiremediği geliniyle anlaşamıyormuş,
bu da kimsenin sıkıntısı değil, kimsenin sokakta kaldığı da yok.
Ortada muhtaç, kimsesiz, desteksiz bir kayınvalide yok.
Bu kadar da acındırmayın bu kayınvalideyi.
Sen de çok iyi bilirsin ki, bir gelinin kayınvalidesine bakma zorunluluğu yoktur.
Bu işler gönül işi, o yüzden kayınvalide de, gelinin gönlünü hoş tutmayı bilecek.
Kayınvalide devamlı senin yuvanın huzurunu bozuyorsa,
muhtaç olmadığı halde, sokakta kalmadığı halde,
gel tabi huzurumu boz , ne demek, demekte aklı karı değil, kusura bakmasın kimse.
Herkes kendi yuvasının huzurunu, en az kayınvalidesini düşündüğü kadar düşünmek zorunda.
Hatta daha çok düşünmek zorunda.

iyilik yaparsa daha beteri ile karşılayacak diyosun.nerden biliyosun?bütün insanlar farklıdır.herkes senin anlattığın kişiler gibi olacak diye bi şey yok.
tamam kardeşim koyun kaynananızı kayınbabanızı kapının önüne.açlıktan bakımsızlıktan ölsünler.
siz de rahat bi ohh çekin.isterseniz yapın bunları.
amma 30 sene sonra siz de aynı duruma düşerseniz sakın ama sakın "nerden geldi bunlar başıma" demeyin.merhamet etmeyene merhamet olunmaz.
ha şunu bilin ki 30 sene sonra onların yaşadıkları sizin başınıza gelmeyebilir de.kendi düşüncenize göre rahat bir hayatta yaşayabilirsiniz.istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz.
ama ya öte tarafa gittiğimizde orda bizi neler bekleyecek?yaptığımızın karşılığını nasıl görecez? AYRICA O SÖZ İNSANLAR İÇİN SÖYLENMİŞTİR.YILANLAR İNSANLARIN KONUŞMALARINDAN ANLAMAZLAR.

DÜNYADA HİÇ BİR İNSAN YOKTUR Kİ "CANIM ANNECİĞİM SENİ ÇOK SEVİYORUM"DENDİĞİNDE BUNA HAKARETLE KARŞILIK VERSİN.

ahh be güzelim sözlerinden anlışıldığı üzere yüreğinde o kadar güzelki. keşke durum senin dediğin gibi olsa. keşke bu cümleler kurulduğunda onlarda en azından kücük bir tebessümle karşılık verebilse. :50:
neyse bu konuşmayı daha fazla uzatmak istemiyorum o yüzden senin için tek bir temennim olucak inş. yüreğin gibi güzel insanlarla karşılarsın ömrün boyunca da. hep bu şekilde düşünmeye devam edebilirsin.
ayrıca her aile dışardan bakıldığında süslü bir hediye paketidir. fakat içersinde ne olduğunu kimse bilmez çünkü bu dünyada tam manasıyla asla açılamazlar!!!

konuyu okuyup cevap veren vermeyen herkese tesekkur ederim...

oncelikle kayinvalidemi sokaga atacagim demedim.baktim kimse kabul etmiyor evime alirim.su yasima kadar cok seyler gecti basimdan.hayatta iyiyi de gordum kotuyu de fakirligi de zenginligide...birgun ne olacagim belli olmaz oyleya rabbim bilir...

amma velakin eski sessiz askitom kalmadi bitti.

senda arkadasim demis ona seni cok seviyorum de saril.

zamaninda bunu da yaptim.herisine kosturdum.kucuk hediyeler aldim sasirttim onu...o ise bana karsi hep tepkisiz hep ayni...

cocugum oldu bir corap getirmemistir.ama gelen hediyeleri misafirleri ugurlarken daha ben merakla tek tek acar degerlendirme yapardi.bu kaliteli bi ise yaramaz vs.sakin yanlis anlasilmasin onun hediyesine ihtiyacim yok.3 ay boyunca evimiz dolup tasti...

simdilik eltimle aralarinda su sizmiyor.gecen kaynanamin akrabalari gelmis bunlari cagirip misafirlige goturmeye.zilimi bastilar mecbur aldim iceri gelenleri nezaketen tanimiyorum da.neyse kadin sende gel kizim hadi bize dedi.tesekkur edip gelemeyecegimi soyledim.

sonra kaynanam indi hadi hazirim diye gittiler eltim fln.kayinvaldem nezaketen de olsa hadi sende gel demedi.zaten gitmeyecektim ya neyse...

aksam geldi 5 dk bana dedimki onlar dedi hadi gidelim diye sen demedin zaten de gelmeyecektim.cevabi da su ben nasil diyeyim gel diye.gelseydin asure yerdin...evin kizi eltin cok sevdi,bende dedim iyiya deli deliyi bulurmus.ogun gelen kiz yarim saatte 30 soru sordu bana...

simdi ben artik kayinvaldeme annecigim seni seviyorum demek istemiyorum.icimden gelmiyor...

bebisimi de sevdigine inanmiyorum..

tekrardan herkese tesekkur ederim...

kendi düşen ağlamaz cnm sen elinden geleni yapmışsın üzerine düşen görevi yapmışsın
o bulmuş dengini hiiç üzülme herkes hakettiğini yaşar oda hakettiğini yaşıyo
sen ona ne kadarda zeytindalı uzatsan o o dalı kırmayı becerir
madem yere göge sığdıramıyodu eltini onunla mutluluklar dile
herkes bakıyo kendi başının çaresin kimsede sormaz bugün nasılsın bi derdin varmı diye
boşver sende düşünme Allah görüyo çok iyi kalplisin cnm
Allah görüyor eşinde yanında ne güzel mutlusunda bunları görmemezlikten gel
üzülsen bile belli etme herkes ektiğini biçiyo biraz daha yaşlansın seni çok arıcakta
bulamıcak cnm

ya hiç kayınvalideni eve alıpta evinin huzurunu kaçırma bırak o eltinle tatlı gelinciğiyle yaşasın sen evine yuvana bak hayatım

Kayınvalideni kendi evine alırsan eskisi gibi dik başlı olmaz canım. Ama baştan tavrını belli et. ezik büzük durma karşılarında. Hemen tepene çıkmaya çalışmasınlar. Ayrıca görümcen de gelip borusunu öttüremez senin evinde istediği gibi.

Sen onlara bi şans ver. Hala o tavırları devam ederse kendileri kaybeder. eşinin her şeyin farkında olması çok güzel.

Benim annem babanemlerle 15 yıl yaşadı, ben de dolayısıyla. Babam sagolsun annemi hiç ezdirmedi. Ayrı eve çıkma lafı hiç edilmedi bile o 15 yıl içinde. Senin de eşin yanında anladıgım kadarıyla. iyi niyetlisin gerçekten kıymetini bilsinler

"İyilik yap, denize at. Balık bilmezse Halık(ALLAH) bilir.." demişler..
Eğer vicdanen ne yapman gerektiğini sorguluyorsan yukarıda ki cümle tam sana göre..
Bence yap iyiliğini, kaynanan hak etmese bile sen vicdanen rahatlarsın..
Olmazsa yine ayrılırsınız en azından sen elinden geleni yapmış olursun..

Eşin arkanda durmuş taınmışsın yenii bir düzen kurmuşsun.Ya bu zamanda insan çocuğuna bazen katlanamıyor hem kaynana hem kayınpeder.Kusura bakma,eltine kaynına da kızma ama insanlar haklı yuva üzerine yuva olmaz.Kayınpederimin borcu var diye kendi hayatımı düzenimi bozamam.Sen yapacağını yapmışsın anlamamışlar.Şimdi öbürü elinden gidiyor seni tutmak için iyi davranıyor.İyi oldukça kötülük görürsün.Kötü davran demiyorum yanlış anlama ama DENENMİŞİ DENEME.Beraber oturursunuz,bir süre sonra yine aynı şeyler başlar (ki başlayacaktır)bu sefer ayrılamazsın da.Hiç karışma.

merhabalar

konu kayinvaldem.kadin beni cok uzdu cok kirdi evlendigimizden beri.ben hic kirmadim kalbini.4 yillik evliyim ilk 6 ay onunla oturduk.her hizmetini evin isini yaptim.bana hic insan gibi davranmadi.evli gorumcem de cabasi,en sonunda cok uzuldum olanlara dayanamadim.esime anlattim ayri eve cikma karari aldik zaten gitsin annesinin evine dedi kayinvaldem bnm icin.esimde o nereye gideerse bende oraya giderim dedi.neyse tasindik kiraya.eltim o zaman nisanliydi.kaynanam durmadan bana onu overdi.daha guzel daha becerikli benim milletim vs.

esimin akrabalarina gittik baska bir sehirde eltimde orda yasiyordu bekarken.onu da ziyaret ettik.o evde ben oturacagim siz degil fln dedi daha evlenmeden.neyse asil konu su.

eltimde evlendi 1.5 sene oldu.kaynanamla oturuyor ustte.ben alt katta.hep sorunlari var.kaynanam o evin hizmetcisi eltim hanimi gibi.simdi eltimler tasinmak istiyor.sebeb kaynanami evde istemiyorlar.kadin ev sobali sicak yerde oturuyor gencler de sogukta rahat banyo yapamiyormus.kaynanami kizina gondermeye calisiyorlar.buna kaynatam da dahil.kaynanam gitmek istemiyor.ama bana da cok dile getirmiyor sorunlari,cok uzuluyorum haline.yazik hasta kadin.gel bizde kal desem evini acayip seviyor asla gelmez.yani yazik esimde cok uzuluyor,bugun babasindan duydu bunlari.annemi zorlama gitmesin dedi.

kayinpederin de kaynimlarin tasinmasini istemiyor.2 sebebten dolayi.kirada zorlanirlar.ve kaynimlar gidince kaynatamin cok borcu oldugu icin evin masraflari ona kalacak.benim ailem ayri yemegim ayri.ama kayinvaldeme uzulmeden edemiyorum.esimde kaynima kiziyor merhametsiz oldugu icin.

kusura bakmayin epey uzun oldu.tesekkur ederim zaman ayirip okudugunuza.sizce ne yapayim.kayinvaldemi evime cagirsam?6 ayda 7 kilo vermidtim sabah 9 aksam 12 temizlik yapmaktan.en onemlisi gorumcemin ve kaynanamin kirici laflarindan dolayi...simdi cok rahatim ama dedimya yinede uzuluyorum.buarada 1 yasinda oglum var.o konudada bana hic/yardimci olmadi.2 gunlukken dogum yaptigimda kalkip yemek yapmak zorunda kaldim.cunku yemegim yoktu...

canım benim aynı şeyleri görümce - kaynana ikilisi bana yaşattı hatta biz bayağı bir kavgalı çıktık evden.. şimdi varya kaynanam önümde kıvransa dönüp bir damla su vermem. kendiside o durumda bizi evden gönderdi kızını aldı yanına şimdi evde istenmiyor. asla ve aslaa almam yanıma isterse sokakta kalsın. aslında çok merhametliyim ama o kadına içim soğumuyor hamileyken lohusayken bebeğim iki ayıkken karda kışta beni kapıya koymasını ve yaptıklarını unutamıyorum..sakın ha sakın evine almayı düşünmenacizane benim tavsiyem

QUOTE=kokett;32171043]Kayınvalideni kendi evine alırsan eskisi gibi dik başlı olmaz canım. Ama baştan tavrını belli et. ezik büzük durma karşılarında. Hemen tepene çıkmaya çalışmasınlar. Ayrıca görümcen de gelip borusunu öttüremez senin evinde istediği gibi.

Sen onlara bi şans ver. Hala o tavırları devam ederse kendileri kaybeder. eşinin her şeyin farkında olması çok güzel.

Benim annem babanemlerle 15 yıl yaşadı, ben de dolayısıyla. Babam sagolsun annemi hiç ezdirmedi. Ayrı eve çıkma lafı hiç edilmedi bile o 15 yıl içinde. Senin de eşin yanında anladıgım kadarıyla. iyi niyetlisin gerçekten kıymetini bilsinler[/QUOTE]

bu 2010 dan kalma konular nasıl hortluyo arkadaş ...:26:

:53::52:Sorma ben de farketmemişim.Kokett güncel cevap yazmış ilk.Biz de devam etmişiz.:46:Aradan 3 yıl geçmiş.

Allah Allah...

Bu kocası yaşayan kayınvalideler neden oğullarının peşine düşerler :53: ? Bence eltin ayrı eve çıkmaya çalışmakla doğru yapıyor.

Sende çok karışma, iyilikten maraz doğar canım :20: . Onlar iyi olur, sen kötü olursun sonra...

QUOTE=kokett;32171043]Kayınvalideni kendi evine alırsan eskisi gibi dik başlı olmaz canım. Ama baştan tavrını belli et. ezik büzük durma karşılarında. Hemen tepene çıkmaya çalışmasınlar. Ayrıca görümcen de gelip borusunu öttüremez senin evinde istediği gibi.

Benim annem babanemlerle 15 yıl yaşadı, ben de dolayısıyla. Babam sagolsun annemi hiç ezdirmedi. Ayrı eve çıkma lafı hiç edilmedi bile o 15 yıl içinde. Senin de eşin yanında anladıgım kadarıyla. iyi niyetlisin gerçekten kıymetini bilsinler

:53::52:Sorma ben de farketmemişim.Kokett güncel cevap yazmış ilk.Biz de devam etmişiz.:46:Aradan 3 yıl geçmiş.[/QUOTE]

kaynana hakkın rahmetine kavuştu herkez rahat etti belkide :) konu sahibi aydınlatsa bari bizi kaç sayfa okuduk yorum yazdık okadar:52::52::52::52::52:

Back
X