biraz bakarmısınız arkadaşlarr

hale1903

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2009
419
4
0
37
Kahramanmaraş
ya ben bir şeyi merak edıyorum yenı doğmuş bebeğe sütten önce bir yada iki çay kaşıgı maden suyu verılırse gaz sorunu olmuyormuş bunu deneyen varmı gercekten dogrumu dogumum yakın bende öyle yapmak ıstıyorum tabı dogruysa..denyen varsa bılgı verebılırmı teşekkürler şimdiden :1rolleyes:

çok saçma ne alalka yani anlamadım sakın öylebişi yapma daha seni emmeden midesine sodyum ve asit doldurucaksın.ayrıca gaz olursa olsun bişiycik olmaz sırtını ovalayıp çıkarı verirsin hepimiz o yollardan geçtik gaz problemi tamam kötü bişi olsun amA KALICI DEĞıL SONUÇTA.

aslında banada saçma gelıyor ama bır hemşirenın tavsiyesıydı bu şekilde yaparsan gaz problemın olmaz dedı...bende açıkçası ne yalan söyliyim denıcektım sonucta bılen bırı tavsıye edıyor.şimdi trakyalı sizde böle diyince baya arada kaldım ne yapmalıyım anlayamadım

gaz giderdiği için değil de son yapılan araştırmaya göre mamalarını maden suyuyla yapabilirmişiz,yararlıymış.

ben de inanmiyordum ama bir arkadasim dogdugunda vermis sodayi o kadar fazla gazi olmadi bebeginin...sacma ama bazen dogru olabiliyor.

ben senin yerinde olsam asla vermezdim..bebek bu olaak tabi gazı e zorluk çektik bi o gaz yüzünden banada bi sürü şey dediler ama vermedim..2 3 ay sıkıntı çekicez diye bebeğimin sağlığını riske atamam ben ama karar senin tabi..

Sakın vermeee:1no2:
Ayy nekadar doğru olsada olduğunu sanmıyorum bence vermeyin ne gerek var.
Hem gazı olacak tabikide yani nefes alıyor snuçta anne karnından dış dünyaya alışana kadar olacak bu. Hem çok gazı olursa bebek egzersizleri var netten bak bulursun onları yapman daha sağlıklı annesia.s.

bende nar suyu duymuştum
bebeğe anne sütünden önce orijinal nar suyu verenler var ve de iyikide verdik diyorlar..
önceden bende çok düşünmüştüm nar suyu vermeyi
25 eylülde doğum yapacam ama kesinlikle kıyamam ve bişey veremem,
sonuçta minicik bi bebek midesine neyin zararlı yararlı olabileceğini bilmiyoruz sırf gaz sorunu için bebeğimi riske atamam
ne yapalım gaz sorunu olursa çok çok biraz daha fazla yorulacaz ve doğal yollardan gazını çıkarmaya çalışacağız.
doğumum yaklaştıkça bebeğime hiçbişey verebileceğimi sanmıyorum
kesinlikle nar suyu,soda maden suyu vs vermemem ben
yararlı diyenler; hiçbişey herkeste aynı tepkiye yol açmayabilir,bir ilaç bazılarına iyi gelirken bazılarına kötü geliyor
bence bebeğe anne sütünden önce hiçbişey verilmemeli...

peygamber efendimiz (sav) yeni doğan bebeğe ilk olarak hurma vermiş. ağzında ezmip ve bebeğin ağzına koymuş. günümüzde yapılıyormu bilmiyorum. ben anne olsaydım yapay hiçbirşey vermezdim bebeğime.o maden sularına güven olmaz bence içine ne kattıklarını kesin olarak bilemeyiz. yinede karar sizin tabi. sağlıkla büyütün bebeğinizi inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…