Biraz buruk ama neden

zulalcat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2010
131
0
96
Belçika
arkadaslar ok ozur dileyerek ve kendimden utanarak ama yinede buruk haldeyim nedenmi ucuncu denemem sonunda tedaviyle ikizlerime hamile kaldim bizim ailede kiz cocugu cok sevilir hic kiz erkek ayrimida yoktur ilk gunler hep icimden kiz istiyodum ama etraftan oglun olack dediler esimin ailesinde hep oglan cok buda etkiliymis cinsiyette yani baba tarafi azda olsa bide cok genc kazada dayimi kaybettik onun adini koycaktik su anda 17hafta dort gunluk dr gittik dr birisi kesin kiz otekisi gostermiyo ama kiza benziyo dedi kendimizi o kadar o kadar hazirlamisizki iki oglana inanamadik kesinlikle sagliklari cok onemli rabbinmin bana muizeleri onlar ama icimde bi burukluk var rabbim hayirli evlat versin cok sacma dusunceler bunlar ama neden bu burukluk neden rabbime karsi hata dusunuyorum ne guzel iki tane kizim olcak ha birde gostermeyipte kiza benziyo olup oglan olan yada tam tersi olan varmi aranizda sadece merak iki tane prensesim gelecek ne buyuk nimet benim icin

kesinlikle çok büyük bir nimet,seninde dediğin gibi..
sadece bunu söylemek istedim ben

kucağına aldınmı sağlıkla
kızmış erkekmişş hiç önemsemeyeceksin sağlıklı olsun yeter diyeceksin
hele allah muhafaza dr hamileliğinle ilgili ters bişi söylese bunları düşündüğün için pişman bile olacaksın
hiçç ama hiç takılma cinsiyet konusuna hayırlı hamilelikler güzel doğumlar arkadaşım

günaydın...benimde ikiz kızım olacak inşallah.ailem çaktırmamaya calışsada belki doktor yanlış görmüştür,biri erkektir dese de umrumda değil.allahın izniyle ben her iki kızımıda çok seviyorum yeterki sağlıklı ve miadında doğup büyüsünler.benimde bir kız kardeşim var.kardeşim doğunca erkek değil diye üzülen babamı sonrasında hayırsız etraftaki oğlanları görünce binlerce kez iyiki kızlarım var diye şükretmesine şahit oldum.unutma biz allahtan sadece bebek değil hayırlı evlat diledik ve allah da en hayırlısını verdi,öyleyse bizlerde şükretmeliyiz.etrafı boş ver canım aynı şeyleri aynı cinsiyette ikizi olacak herkes yaşamıştır emin ol.tedaviye yanıtsız bir çok insan var emin ol bir kız bile bana yeter diye dua eden de.yinede herşey gönlünce olsun,sağlıcakla kal...

benımde öle oldu uç kız dr bırını gordı ıkısı goremedı etraf ılla bırı erek dedı ben bekledım ve hep hayırlısı dedım en son dr üçüde kız dedı cok sevındım hepsı ark olucak ınşş bırbırlerıne kımseye ıht duymıcaklar eger bırı oğlan olsaydı arada tek kalıcaktı bı daha dogurmıcama gore sıkılacaktı belkı .........bu kısmet rabbım saglıkla vers yetrkı ...cok kısı keske bırı erk olsaydıo dıyoo hala...............üç kız cok guzel bence .......kızlarınla guzel gunler ols canım.......

ayrım yapmıyorum diyorsun ...ama içinde burukluk var .....

ikiz gebeliği çok başındasın sana tavsiyem cinsiyetini düşüneceğine hayırlısı ile taşımayı düşün...
ben bebeklerimi kaybetme duygusunu en derinden yaşadım....
hayırlı sağlıklı gebelik olsun

soruna yine cvp vereyim ilk oğluma 18 haftalıkken bakıldı erkek gibi dedi ama kordonda olabilir dedi
diğer oğlumuda detaylıda gördük 21 haftalıkken

İlginçsiniz. Bu söylediklerinizin yanlış olduğunun sizde farkındasınız ama yine de kendinizi alamıyorsunuz böyle düşünmekten.

Biz anneler bile böyle düşünürsek o zaman babaları hiç kınamayalım. yada kız bebek doğurdu diye kadının üzerine kuma getiren zihniyeti de hiiiç ama hiç kınamayalım.

Asıl sizin boş boş konuşan insanlara karşı dik olmanız lazım. Söyledikleri o lafları yedirmeniz lazım onlara.

Ne diyim, sağlıkla doğsun bebekleriniz inşallah. Allah bağışlasın

allahim saglikla kucagina almayi nasip etsin
benimde 1 ay once ucuz kizlarim oldu erken dogdular ve kuvozde kaldilar simdi daha hastanedeler
allaha sukur iyiler simdi
bence cinsiyetten once gebeligini dusun sonuna kadar gitmeyi dusun

Tedaviyle hamile kalan bir insanın bu şekilde düşünmesi bana çok garip geldi, ben 3 sene isteyip sonunda kavuştum ve gece gündüz şükredip kızlarımı sağlıkla, hayırlısıyla bana nasip etmesi için dua ediyorum, bence sen de öyle yapmalısın, doğurup kucağına almadan kavuştum saymak yanlış, ikizlerde sonuna kadar gidebilmek bile bir nimet farkında mısın? Rabbim sağlıkla tamamına erdirir inşallah diyeyim.

benim iki oğlum oldu,ne çok isterdim birisi kız olsun...Allah sağlık versinde önemli olan o..şu anda tek düşünmen gereken şey onları sağlıklıca doğurabilmek,onlara kavuşabilmek olmalı.cinsiyet en önemsiz şey bana göre...akıl ve beden sağlıkları yerinde olsun yeter..

ayrıca gerçekten doğurmadan onlara kavuştum diye bakıpda cinsiyetlerini hayıflanma...ikiz gebelik çok risklidir..seni anlayabilmem mümkün değil canım yaa..

benim iki hamileliğimde de down sendromu dediler. Cinsiyeti bıraktım amniyosentezlerle uğraştım. Moral bozukluğu ve duygusal yıpranma da cabası. Çok şükür kızımda da oğlumda da kötü bir sonuç almadık. İkisi de sağlıklı çocuklar. Allahıma binlerce kez şükürler olsun.

Madem tedaviyle hamile kalmışsın. Belkide bunun için uzun yıllar çabaladınız ailenizde sizde bunu düşünün ve bebekleriniz olacağı için, anne baba olacağınız için mutlu olun. Kızınız veya oğlunuz olacağı için değil. İnşallah sağlıkla doğar büyürler canım.

Şu halimize bakın. Bayanın biri tedaviyle hamile kalıyor oğlan beklediği halde kız diyorlar bebeklere. ve biz onca insan teselli ediyoruz. Olsun sağlıklı olsun diye. Ne ilginç ne garip ne hazmedilemez bir durum.

iki kızım var benimde inan bana büyüdüklerinde çooook rahat edeceksin... ne demek ya, iki kız kardeş var mı ötesi :) istersen bir de oğlan yaparsın sonra, sen bi hayırlısıyla doğur da, sanıyor musun ki cinsiyeti olacak tek sorun, ohooo çok başındasın daha, öyle kolay geçmiyor ikiz hamilelik, bi ara takıl bize de anlatalım sana ne zorlukları göğüslediğimizi, her ne kadar normal geçirenler olup bunları reklam olmak olarak algılayan zihniyetler olsa da

Şu halimize bakın. Bayanın biri tedaviyle hamile kalıyor oğlan beklediği halde kız diyorlar bebeklere. ve biz onca insan teselli ediyoruz. Olsun sağlıklı olsun diye. Ne ilginç ne garip ne hazmedilemez bir durum.

di mi ya? hamilesin haberini duymak için canını verecek kadar bekleyen arkadaşlarım var etrafımda, pehhh... kızıyorum gerçekten böylesine

canım bende ikiz kız sahibi olucam allahın izniyle, ikiz gebelik o kadar zor ki ilerleyen aylarda göreceksin cinsiyetlerinin ne olduğu aklına bile gelmeyecek çünkü sağlıkla kucağına alabilecekmiyim sorusu hep beynini kemirecek. allah kızlarını analı babalı ve sorunsuz kucağına almayı nasip eder inşallah.

yahu bu muhabbet tam olarak, bi deli kuyuya bir taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış durumu. 3. denemende gebe kalıyorsun, daha yolu yarılamamışsın bile, ikiz gebeliklerin ne kadarının sağlıkla sona kadar gidebildiğini de muhtemelen bilmiyorsun ve tek derdin cinsiyeti. işin kötüsü bir annenin kızım olacak diye üzülmesi. ben kızım olacağını duyduğumda dünyanın enn mutlu insanı oldum, bir annenin ennn iyi dostudur kız evladı, ötesi var mı, ama eminim ki oğlum da olsa havalara uçardım, çünkü Allah'ın lütfu hamilelik. kuzunun da dediği gibi, biz kadınlar, kızımız olacak diye üzülürsek, kuma getiren, kız çocuklarını diri diri toprağa gömen zihniyetlere hiiiiç birşey demeyelim...

bende zor süreçten geçip tedaviyle iki kız sahibi oldum. cinsiyetlerinin ne olduğunu hiç merak etmedim. tek merak ettiğim hayırlısı ile hamileliği atlatıp sağlıklı bir şekilde kucağıma alabilecekmiydim o oldu.
çevremdekiler keşke biri erkek olsaydı dediğinde garip garip baktım onlara.. Herşeyden önemlisi çocuk sahibi olacaktık. ötesi varmı. eşimde bende hiç cinsiyet üstünde durmadık.insanlar çok garip. hele hele senin gibi birkaç deneme sonucu bebek bekleyen biri olarak bu konu üstünde durman ve burukluk yaşaman çok daha garip. Ne diyim Allah herkesin gönlüne göre versin . ama öncelikle sağlıklı bir evlat nasip etsin..

Son düzenleme:
benimde iki kızım var verene sonsuz şükürler olsun..ikiside sağlıkla doğdu, büyüyor. banada ilk önce iki erkek dediler, sonra bir erkek bir kız oldu ve 7. ayda ikisininde kız olduğu netleşti. bunlara takıldım mı asla tek sorduğum soru sağlıklılar mı, gelişimleri iyi mi olurdu... ben gebeliğimi bir oyaya benzetirim hergün bir ilmek attım tek tek dokudum...bir gün daha benimle kalın diye dua ettim...har geçirdiğim günü kar saydım...tam 35 hafta ve 3gün...tek tek gün saydım...tüm gebeliğim boyunca 20 dk dan fazla yürüyemedim...çoğunu yatarak geçirdim...rabbime şükürler olsun sağlıkla doğdular....sen daha yolun yarısında bile değilsin....belki eleştiriler sana ağır gelebilir ama o zaman böyle bir konu açmayacaktın....yani daha fazla yazmayayım...umarım sağlıkla ve zamanında doğurursun...

cevap veren herkese cok tesekkur ederim detayli detayli anlatmama ragmen neden anlis anlasildim anlamiyorum burasi kendimizden bile sakladigimiz kendimize bile itiraf edemedigimiz her turlu duygu ve dusuncelerimizi anlattigimiz bir yer degilmi bizler insan ogluyuz karmasik celiskileri olan hep baska seyler isteyen bazen sonsuz sukredip bazen farkinda olmadan yada olarak isyan edebilen kullariz ne kadar cok gebelik istedigimi unutmadim bebeklerimede her cumlemin basinda insallah dogarlar diyorum her namazimin ardindan tanidigim ve tanimadigim insanlar icin dua ediyorum onlarada gebelik nasip et sana acilan elleri geri cevirme diye onlar benim mucizelerim yasam enerjim benim ailem benim cevrem tam tersine kizlar lehine pozitif ayrimcilik yapan bir cevre dini olarak kiz evladinin bereketini ve nimetini de cok iyi biliyorum ve cok mutluyum onlari cok seviyorum neden bu kadar ofkeliyiz neden bu kadar elestirmek icin bahane ariyoruz anlamadim ben sadece dun drdan yeni gelmistim icimdekileri buraya yazdim mumkunmu cektiklerimi unutmam mumkunmu onlari sevmemem onlar icimdeyken mumkunmu sukretmemem

Back
X