- 3 Eylül 2012
- 21.900
- 57.839
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Biyopsi yaptırdıktan sonra, sonucunda kötü bir durumun yoksa aldırmana gerek yok. Birde fazla ellemeyin, biran önce biyopsi yaptırın. Sonucunuza göre hareket edersiniz.Hayırlı pazarlar arkadaşlar..
10 yıldır 6 ayda bir ultrason takibi yaptığım, iki göğsümde de sayıca çokça bulunan
(elime gelen 3 tane büyük, ultrasonda görünen belki 20 tane) fibroadenom, nodüllerim var.
Bu arada bir mr da çekilmiştim istek üzerine.
Belki 15 farklı genel cerrahtan yorum aldım bunca sene.
Hepsi başka bir yorumda bulundu.
5 i aldır onlarla mı yaşayacaksın dedi.
Diğerleri çoklar hangi birini alacaksın diyerek ultrason takibine devam önerdi.
Çocuk yok madem yap mutlaka diye öneren oldu emzirmek iyi geliyormuş sanırım.
Neyse çocuğum hala yok.
Hiç hamilelik yaşamadım.
Ailemde göğüs yapısı bana benzer olan bir ablam var o kadar.
Biyopsi yaptırmıştı temiz çıkmıştı. Takibe devam denmişti ona da.
Bu hafta tekrar ultrason için gittim.
4 cm olmuşlar. 3 ü geçince tümör oluşabilir içinde ve ultrasonda görünmeyebilir.
Bunları almalıyız ama estetik kaygın varsa , 3 üne de biyopsi yaptıracaksın.
Başka türlü ultrason takibine devam edemem dedi.
Küçük bir şok yaşadım açıkçası.
Aldırma fikrinden uzun zaman önce epey uzaklaşmış olsam gerek..
Eskiler gereksiz yere bıçak altına yatma derler bilirsiniz.
Estetik kaygı derken dikiş izlerinden mi bahsediyor yoksa daha büyük bir estetik bozukluktan mi bilemedim.
Bu arada önce biyopsi düşünüyorum.
Her koşulda da aldırmak sağlıklı olacak sanırım..
Ama aldırdıktan sonra tekrarlayabilir diyen drlarım da olmuştu.
Bu yüzden de ille demedikleri için bu kadar zaman aldırmadım.
Başından geçmiş birileri varsa diye size danışmak istedim.
Rahatlamaya ihtiyacım var.
İnşallah kötü anlamda hiçbir şeyin yoktur demeye geldim.
Doku kayıpları olabilir, dikiş izleri aynı şekilde.. Estetik kaygı olayı protezle veya başka müdahalelerle çözülebilir ama kistlerin alınması mantıklı görünüyor.
Biyopsi yaptırdıktan sonra, sonucunda kötü bir durumun yoksa aldırmana gerek yok. Birde fazla ellemeyin, biran önce biyopsi yaptırın. Sonucunuza göre hareket edersiniz.
Biyopsi sonucun temiz çıktıktan sonra, belli dönemlerde kontrol yaptırırsın. Annemde de var, temiz problemi olmayan kistler. Senede bir kontrol ettiriyor. Aldırmak daha risk taşıyabilir, sonuçta bıçak altına yatıyorsun. Dedikleri gibi çocuğun olursa belki geçebilirde...Allah razı olsun. Teşekkür ederim. İnşallah.
Sanırım boşluklar oluşacak değil mi oldukça büyükler çünkü?
Protez falan da pek istemem açıkçası.. :S
Ama artık onları aldırmasam da gerçekten büyükler. arkasında kötü bir şey oluşup gizlenebilir mi
farkedemez miyiz diye düşünmeye başladım..
Çok fazla ve büyük oldukları için benim aklıma doku kaybı geliyor estetik olarak.. Doku kaybıyla oluşacak görüntü nasıl olur fikrim yok ama muhtemelen asimetri vs olacak. Oluşacak görüntü rahatsız etmezse sorun yok ama rahatsızlık verirse protez düşünüldüğü gibi yapay olmuyor ya da hissettirmiyor,Sanırım boşluklar oluşacak değil mi oldukça büyükler çünkü?
Protez falan da pek istemem açıkçası.. :S
Hiçbir estetik bozukluk sağlığından önemli değil.Risk varsa aldır bence.Çok geçmiş olsun.
Geçmiş olsun inşallah kötü huylu değildir..
Biyopsi sonucun temiz çıktıktan sonra, belli dönemlerde kontrol yaptırırsın. Annemde de var, temiz problemi olmayan kistler. Senede bir kontrol ettiriyor. Aldırmak daha risk taşıyabilir, sonuçta bıçak altına yatıyorsun. Dedikleri gibi çocuğun olursa belki geçebilirde...
Çok fazla ve büyük oldukları için benim aklıma doku kaybı geliyor estetik olarak.. Doku kaybıyla oluşacak görüntü nasıl olur fikrim yok ama muhtemelen asimetri vs olacak. Oluşacak görüntü rahatsız etmezse sorun yok ama rahatsızlık verirse protez düşünüldüğü gibi yapay olmuyor ya da hissettirmiyor,
Kas arkasına yerleştiriliyor protez o yüzden nüksetme durumunda bile gizlenmesi söz konusu olamaz bence.. Yine de daha iyi araştırmak lazım.Ama bir arkadaşım daha önce kanser dolayısıyla tek göğsü alındığı için protez istediği halde
korkuyor. Protez arkasında yeniden nükseder de farkına varılamaz diye mesela.
Her şeyi düşünüyorum..
Ciddi bir asimetri oluşmaz umarım..
Gecmis olsun Annemde de benzer bir durum var ama biyopsiye gerek duyulmadi.
Sanirim anlasilabiliyor kötü bir durum olup olmadigi.Allah korktuklarimiza ugratmasin.
Kas arkasına yerleştiriliyor protez o yüzden nüksetme durumunda bile gizlenmesi söz konusu olamaz bence.. Yine de daha iyi araştırmak lazım.
Hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz. Yaklaşık 6 yıldır takip altındaydım önceleri 6 ayda birdi sınra senede bire çekti doktorum. Memeler de sayılmayacak kadar çok irili ufaklı kistler var. Şuan tam hatırlamıyorum ama benim en büyük olanı sanırım 3 cm di. En son gittiğimde kistlerin içinde bir farklılık görüp tekrar 6 aya çekti takibi.Ara ara büyüyüp küçülüyorlar. Eskiden bu tarz kistler alınırmış şimdi genelde doktorlar almayı tercih etmiyorlar. Hem alsa hangi birini alacak üzüm salkımı gibi içi. Adete yakın inanılmaz ağrı yapıyor. Doktorum gel şu memeleri alalım silikon yapalım nasılsa bir çocuğun var diyor her gittiğimde ama o cümleyi kurduğunda sanki beynime silah dayıyor. Yoğun bir meme yapısı olduğu için gözden kaçan bir şey olabileceğini söylüyor. 2 yıl önce bir çocuk daha düşünüyorsan yap dedi hamilelikte bu kistlerin kaybolduğunu falan söyledi. Tüp bebek denemiştik olmadı bir daha denemedim çünkü tüp bebek için kullanılan ilaçlar bu kistlerin sayı ve büyüklerini etkiliyormuş. Bir ay sonra kontrolüm var bakalım ne diyecek. Önce biyopsi yaptırmanızı öneririm her hangi bir sorun yoksa varsın kalsınlar orada. Geçmiş olsun.
Geçmiş olsun demeye geldim hiç bilgim yok ..
Ama estetik kaygıdan daha önemli bence diğerleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?