Biraz Sorunlu Bir Gencim İşte :(

koizumirisa

Şişkolukta birinci
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
1.230
3
158
İstanbul
Ben bu sene liseye başlayacağım. Fakat çok korkuyorum çünkü arkadaş edinmekle ilgili problemlerim var. Herkesle kolay kolay arkadaş olamıyorum. Birinden hoşlanmazsam hemen belli ediyorum. Aslında bana güzel huylar gibi geliyor bunlar ama herkes iki arkadaş takılması gerekince yalnız kalan ben oluyorum. Herkesle iyi kötü konuşuyorum ama kimseyle ikili sıkı dost olamıyorum. İlkokulda öyle oldugum iki arkadaşım vardı hala görüşüyoruz ama benim okulumu kazanamadılar.

Son düzenleme:
yaşınız gereği yaptığınız şaka,şaka boyutunu aşan bir durum..

herkes dost bulamaz.ama arkadaş edinmek farklı bir durumdur ve kendinize güveniniz arttıkça zamanla olur merak etmeyin.
inşallah istediğiniz okulu kazanırsınız...

yaşınız gereği yaptığınız şaka,şaka boyutunu aşan bir durum..

herkes dost bulamaz.ama arkadaş edinmek farklı bir durumdur ve kendinize güveniniz arttıkça zamanla olur merak etmeyin.
inşallah istediğiniz okulu kazanırsınız...

Özür dilerim o zaman :S

Umarım olur. Sağolun

İnş istedigim okulu kazanırsın kardeşim kardeşim diyorum çünkü benden küçüksün yedeklerde kazandıgın belli degilmi sınav sonucu açıklandıgı zaman belli oluyor diye biliyorum yaptıgın şakaya birşey demiyorum neyse ergenlik halleri:34::34:

arkadaş edinmekteki problemlerin bu yaşlarda olası şeyler, çok büyütmene gerek yok, moralini bozamana gerek yok (bozuyosan tabi), ileriki zamanlarında mutlaka aşılacak bu hal kendiliğinden.. Şimdiki halinin sebebi ne olabilir? kendini çevrenden biraz farklı görüyorsundur belki de, üstün mü görüyorsun yoksa daha bi yetersiz gibi görme durumun mu var? ikisi de seni tekliğe itebilir. ya da sivri şakalar yapan insanlar, ortamda çok bilmişlik taslayanlar, aslında öyle olmadıkları halde itici görünebilirler, pek de sıcak ikili dostluklar kuramaz, belki de sebep bunun gibi bir şeydir... (bunları arkadaşlık kurmada problemler yaşayan ama bunları sonradan aşan öğrenci bir kuzenimden görerek söylüyorum yanlış anlama sakın)

sebep bunlardan bambaşka şeylerdir belki de, ama ne olursa olsun aşmak için bulunduğun ortamda kendini kasıyosan çok kasma, herkes senin gibi öğrenci o ortamda, hepsi birbirini yeni tanıyacak sonuçta, bunu düşün... zaman bırak ;)

İnş istedigim okulu kazanırsın kardeşim kardeşim diyorum çünkü benden küçüksün yedeklerde kazandıgın belli degilmi sınav sonucu açıklandıgı zaman belli oluyor diye biliyorum yaptıgın şakaya birşey demiyorum neyse ergenlik halleri:34::34:

Sınav sonucu açıklandı. Tercih yapıldı. Tercih sonucu açıklandı. Kayıt yaptırdım asilden kazandıgım okula. Şimdi istedigim okulun ek yerleştirmelerini bekliyorum. İlk iki ek yerleştirme yapıldı. 85 kişi okula yedekten yerleşti. Bana 30 kişi kaldı :) :)

Sınav sonucu açıklandı. Tercih yapıldı. Tercih sonucu açıklandı. Kayıt yaptırdım asilden kazandıgım okula. Şimdi istedigim okulun ek yerleştirmelerini bekliyorum. İlk iki ek yerleştirme yapıldı. 85 kişi okula yedekten yerleşti. Bana 30 kişi kaldı :) :)

Ek yerleştirmede gelir inş kazandıgın okul nasıl bir okul iyi degilmi.

Ek yerleştirmede gelir inş kazandıgın okul nasıl bir okul iyi degilmi.

Kadir Has Anadolu Lisesi , araştırırsın belki. Yani iyi bir okul sayılır evet ama istedigim okul değil ve burayı kazanmayı hiç düşünmemiştim daha önce. Hayallerimin okulu degil yani

Yazımı da değiştim :S

arkadaş edinmekteki problemlerin bu yaşlarda olası şeyler, çok büyütmene gerek yok, moralini bozamana gerek yok (bozuyosan tabi), ileriki zamanlarında mutlaka aşılacak bu hal kendiliğinden.. Şimdiki halinin sebebi ne olabilir? kendini çevrenden biraz farklı görüyorsundur belki de, üstün mü görüyorsun yoksa daha bi yetersiz gibi görme durumun mu var? ikisi de seni tekliğe itebilir. ya da sivri şakalar yapan insanlar, ortamda çok bilmişlik taslayanlar, aslında öyle olmadıkları halde itici görünebilirler, pek de sıcak ikili dostluklar kuramaz, belki de sebep bunun gibi bir şeydir... (bunları arkadaşlık kurmada problemler yaşayan ama bunları sonradan aşan öğrenci bir kuzenimden görerek söylüyorum yanlış anlama sakın)

sebep bunlardan bambaşka şeylerdir belki de, ama ne olursa olsun aşmak için bulunduğun ortamda kendini kasıyosan çok kasma, herkes senin gibi öğrenci o ortamda, hepsi birbirini yeni tanıyacak sonuçta, bunu düşün... zaman bırak ;)

Sebebinin ne oldugunu pek bilmiyorum . Sürekli kişilik testi yapıyorum. Bkz: (hepsini okuyun demiyorum tabi ki göz gezdirebilirsiniz. )

Seçici
Sizin için arkadaş ve dost kavramları çok kutsal kavramlar. Önünüze gelen herkesle arkadaş olmazsınız, olamazsınız. Hayatınıza girecek olan insan adeta düzinelerce sınavdan geçmelidir, dost sıfatını alabilmesi için paylaştığınız şeyler artmalı ve hayli süre geçmelidir. Tüm bu uzun süreçten sonra bir insana dost sıfatını yakıştırdığınız zaman artık o insan için yapamayacağınız şey yok gibidir. Dostlarınız artık sizin için kardeşten farksızdır ve en önemlisi çok büyük bir hadise olmazsa ömrünüzün sonuna kadar dostunuz olarak kalırlar. Siz az sayıda ama öz nitelikte dostalarınızla kendinize dışardan insaların kolay kolay giremeyeceği adeta kurtarılmış bir bölge yaratmışsınız.

Sütlaç
İnsanlar sizi ilk gördüklerinde karşılarındaki kişinin aslında ne kadar sürprizlerle dolu bir insan olduğunu anlayamıyorlar. Şayet adeta kendinizi kalın bir kabuğun arkasına saklamışsınız. Ancak insanların sizi daha yakından tanımasına izin verdiğinizde kimse o kabuğun altından çıkanların tadına doyamıyor. İlişkilerinizde son derece doyurucusunuz ve çevrenizdekilere elinizden geldiğince faydalı olmaya çalışıyorsunuz.

Sevmek
Siz ne zaman başınız sıkışsı yeni birini ya da bir şeyleri sevmeye başlıyorsunuz. Böylece alışıldık ve aslına bakılırsa problemlerin kaynağı olan bağlamın dışına çıkma fırsatı buluyorsunuz. Tebdil-i mekan değil ama, tebdil-i psikoloji yaparak çözüyorsunuz problemlerinizi. Birini ya da bir şeyi sevmek sizi tazeliyor ve yepyeni bir bakış açısıyla ele alıyorsunuz hayatı.

Demeter
Elinizi değdirdiğiniz her şey adeta parlıyor. Sizde bir ışık var. Akşam yemeğine sürpriz misafir mi geldi, hiç sorun değil, yaptığınız yemek herkesi doyurmaya yeter. Anaç ve fazla korumacı bir yapınız var. Aile sizin için çok önemli. Bitkilerle aranızdan su sızmıyor. Dokunduğunuz her bitki canlanıyor, diktiğiniz her tohum tutuyor. Aslında işi gücü bırakıp rahatlıkla tarla sürebilecek bir yapınız var. Alternatif işler listenize ekleyin, bir gün lazım olabilir.

Güneş
Sizin saçtığınız ışık o kadar değerli ve faydalı ki! Etrafınızdaki insanlar sizden bir an bile uzaklaşmak istemiyor. Onlara verdiğiniz bu güzel enerjinin adeta bağımlısı olmuşlar. Verdiğiniz tavsiyeler ve öğütler pek çok insanın hakikaten işine yarıyor. İnsanları cesaretlendiren ve destekleyen bir yapınız var. Ancak güneş gibi siz de zaman zaman kendi kendinize kalmak, biraz uzaklaşmak istiyorsunuz.

Dalgalı bir deniz
Siz kesinlikle dalgalı bir deniz olurdunuz. Kişiliğiniz birbiri ardına büyüyen ve kabaran, sahili döven dev dalgalar gibi. Özellikle kızdığınız zamanlarda öfkeniz sınır tanımıyor, karşınıza çıkanın ne olduğuna bile bakmadan hemen onu altüst ediyorsunuz. Ancak dalgalı bir denize benzemeyi olumsuz bir şey olarak düşünmeyin sakın; beraberinizde getirdikleriniz son derece değerli ve bereketli şeyler. Yıkıcılığınız içinde yapıcılığı da taşıyor.

Yapımcı-yönetmen
Sizden olsa olsa yapımcı olur. Gönlünüz zengin, inandığınız işler ve olaylarda her türlü desteğe koşuyor ve yardımlarınızı esirgemiyorsunuz. Hatta zaman zaman bir işe mevzunun sahibinden bile çok inanıyor ve çok çalışıyorsunuz. Yapılması gereken herşeyi yapmaya gönüllü oluyorsunuz. Sadece o işe ya da duruma inanamanız yeterli. Eee tabi bir miktar da çıkarlarınızı düşünüyorsunuz, her insanoğlu gibi.

Olay çıkartmak
Herkes bu konuda sizin kadar yetenekli olamıyor. Olay çıkartmak, tartışma yaratmak konusunda bir numarasınız. Canınız isterse her durumda herkesi birbirine düşürebilirsiniz. Mesela öyle bir soru atarsınız ki ortaya cevabı küçük çaplı bir dünya savaşı çıkartacak güce sahip olabilir. Üstelik bütün bunları sanki sıradan bir patavatsızmışsınız gibi rahatlıkla başarıyorsunuz.

Arsız değilsiniz
Arsız değilsiniz, olmaya da niyetiniz yok. Sıkı bir aile terbiyesinin yanı sıra dünyaya karşı beslediğiniz aşırı sorumluluk hissi nedeniyle arsızlık yanınıza bile uğramıyor. İnsanlardan da sizin gibi davranmalarını bekliyorsunuz. Belki de tek arsızlığınız, arsızlıktan uzak durulması için yaptığınız ısrarlardır.

Şefkat
Bir hırsıza dahi acıyabilecek şefkate sahipsiniz. Hemen hemen herkese yardım elinizi uzatabiliyor, özellikle arkadaşlarınızı asla yalnız bırakmıyorsunuz. En ufak bir can sıkıntısında sizin yanınıza koşmaları ve kendilerini size bırakmaları tamamen bu yüzden. Varlığınız insanlara huzur veriyor.

Umursamayarak
İlgili, şefkatli, sempatik ve sevecen bir insansınız. Sevgi ve paylaşım konusunda aşırıya kaçmaktan asla çekinmiyorsunuz. Elinizde avucunuzda ne varsa dağıtıyorsunuz. Tabii ki hak edene. Eğer biri, özellikle de bir zamanlar çok sevdiğiniz biri sizi çığrınızdan çıkartacak kadar kızdırır ya da kırarsa insanları alıştırdığınız bu ilgi ve sevgiden mahrum bırakıyorsunuz. Bu da sizin can yakma yönteminiz.

Kuralcı
Siz kuralları, ilkeleri olan birisiniz. Sizin için belli sınırları olmayan hiçbirşey makbul değil. Sınırlarınızı aşacağını düşündüğünüz insanlara da mesafeniz bu yüzden. Ve yine bu yüzdendir ki ilk tanıştığınız insanlar sizi soğuk ve mesafeli olarak tanımlıyorlar oysa ki siz dostluklara çok önem verdiğiniz için hayatınıza herkesi almıyorsunuz ve arkadaş seçiminde diğer insanlardan çok daha hassassınız. Sizin için birlikte vakit geçirmek ve eğlenmek yeterli bir neden değil arkadaşlık kurmak için. Çevrenizde güveneceğiniz insanlar olsun istiyorsunuz. Bu nedenle iyi ve güvenilir dost denildiğinde sizin isminiz ön sırlarda çıkıyor hep.

Bilginin
Bilginin güç olduğunun farkındasınız. Öğrenmeyi ve öğretmeyi seviyorsunuz. Sahip olduğunuz bilgiyle insanları ezmek yerine paylaşıyorsunuz. Bilginiz çoğaldıkça ayaklarınızın yere daha sağlam bastığının farkındasınız. Aynı şeyin herkese olmasını istiyorsunuz. İşte bu yüzden siz bilginin ve bilgeliğin sembolüsünüz.

İyiler Kazanır" Diyenlerdensiniz
Sizin için önemli olan hayatta çok başarılı olmak veya kariyer yapmak değil sadece yaptığınız işin ve kurduğunuz ilişkilerin kalitesidir. Sizin için kazanmanın birincil anlamı insan kazanmak demek. Hayatta en büyük korkunuz "yanlış anlaşılmak" ve "kalp kırmak" bu ikisi sizin korkulu rüyanız adeta. Başkalarını üzmemek için zaman zaman kendi kendinizi zor durumlara soktuğunuz bile oluyor ama her defasında buna değdiğini düşünüyorsunuz. Çünkü daha önce de dediğimiz gibi sizin için kazanmak demek, insanların kalbini kazanmak demek.
Reel sosyal
Sosyalleşme eğilimleriniz tam bir denge halinde. Oynayan insandan nefret ediyorsunuz. Gerçek hikayesi olan, gözlerinin içine baktığınızda boşluğu değil içini gördüğünüz insanlarla içtenlikli ilişkiler kuruyor, gerekirse yüzeysel ilişkileri de idare ediyorsunuz. Ama sosyalleşme derecenizi daima karşınızdaki insanlardan, içinde bulunduğunuz topluluktan aldığınız enerji belirliyor. O enerjiyi dönüştürüp yansıtıyorsunuz. Eğer istemezseniz kimse sizin sosyalleşme ve sosyalleştirme yetilerinizden yararlanamıyor. Yani devreleri güzelce kapatıyorsunuz… Pek çok insanın olmak istediği kişisiniz.

Back
X