biraz taktik verseniz?

eSmerimSin

Guru
Kayıtlı Üye
12 Mart 2012
6.569
396
373
Diğer
selam yinee benn :3:

herkesin yeni yili kutlu olsun..!! saglik, huzur, mutluluk, bol kazanc(para) veee vee askkkk diliyorum hepimize...

neyse sorunuma gelince: ben tipik bir yengec kiziyim :D ama mutfakla pek alakam yok.. girsem bile mutfaga elime pek birsey yakismaz..

ama bunu degistirmek benim elimde.. annemde calisiyor yani izinli oldugum günlerde bende yemek yapmak isterm, yardimci olmak isterm en önemlisi yasim kücük sayilmaz artik.. kendi kendime birseyler yapabilmek istiyorum mutfakta.

nerden ve nasil baslayabilirim? bana verebileceginiz taktikler varmi yada pratik bilgiler, kolay tarifler..ise cünkü en alt seviyeden baslicam :D

selam yinee benn :3:

herkesin yeni yili kutlu olsun..!! saglik, huzur, mutluluk, bol kazanc(para) veee vee askkkk diliyorum hepimize...

neyse sorunuma gelince: ben tipik bir yengec kiziyim :D ama mutfakla pek alakam yok.. girsem bile mutfaga elime pek birsey yakismaz..

ama bunu degistirmek benim elimde.. annemde calisiyor yani izinli oldugum günlerde bende yemek yapmak isterm, yardimci olmak isterm en önemlisi yasim kücük sayilmaz artik.. kendi kendime birseyler yapabilmek istiyorum mutfakta.

nerden ve nasil baslayabilirim? bana verebileceginiz taktikler varmi yada pratik bilgiler, kolay tarifler..ise cünkü en alt seviyeden baslicam :D

Ben ewdeyken bıber kabak dolması yalancı guvec ıle baslamıstım yemek yapmaya
Tarhana corbası Yanı once elınde olan seyler onemlı mesela suan evde patlıcan var dıyelım ondan kızartması olur yemegı karnıyarık bı suru yemek cıkar ama en kolay patlıcan yemegıdır:)

geleneksel yemeklerin hepsi neredeyse ayni yontemle pisirilir bu nedenle onlardan biriyle ise baslayabilirsin; misal patates yemegi. corba yapmak istersen mercimek corbasi risksiz bir secim olabilir. kek ise hamur isleri icinde en kolay yapilanidir. yumurtalar oda sicakliginda ve unun elenmis ise kabarik bir kek elde edersin. eger kolay ama etkileyici birseyler yapmak istiyorsan yemek bloglarina goz atmalisin. binlerce yemek tarifi bulabilirsin. yemek yaptikca yapasin gelecek:) simdiden ellerine saglik

ya bende yemek konusunda beceriksizin önde gideniyim
adam açlık ölecek neredeyse yinede sesini çıkaramıyor kuzum
Allahtan yarı italyan makarna yapar süreki
bense,kuru fasülye,barbunya,mercimekli bulgur pilavı,arada bir sarma.tüm marifetim bunlar haaa arada birde fırında tavuk başkada bir numaram yok çok üzülüyorum eşim yemeksiz kalıyor.
bunları yemekten usandı.bende yemek konusunda seçiciydim hep yediğim çok az şey var bundanda kaynaklanıyor aslında.:17:

mutfağı çok sevsem istediğimde şaheserler yaratsamda bile bazen benimde canım yemek yapmak istemiyor birde 6 aylık evli olucam tu bana:17:.eşim allahtan yemek seçmez, prof sporcu olduğundan bazen rejim dönemleri oluyor oradan yırtıyorum.ama en basiti sanırım fırında çipura falan yapmak.biraz tuzla zeytinyağla ızgara olarak fırına ver birde salata bitti gitti:1: ayrıca yemek videoları,pişirme püf noktalarıyla ilgili çok bilgi var nette onlarda çok yardımcı olabilir...

yemek konusunda tecrübem fazla olmamakla birlikte aç kalmayacak kadar bilirim
yemeklerin mantığı hep aynıdır patades yemeği,patlıcan yemeği,türlü,biber dolması
kek,brovni,un kurabiyesi
mercimek çorbası
bunlar tecrübesizde yapabileceğin şeyler
tarif istersen elimdeki tariflerden verebilirim çoğunu burdan aldım denedim
ha bide unutmadan ekliyeyim burdan pastane poğaçası diye bi poğaça tarifi aldım onu bizimkilerde çok beğendi aynı hazır gibi oluyor tavsiye ederiim tarifler kısmında var

Tencere yemeklerinden başla bence, çok kolay onlar. Tek yapman gereken soğanı, eti ve salçayı su katmadan kavurmak sonra ana malzemeyi(sebze, bakliyat vs.) ondan sonra da malzemelerin üstünü kapatacak kadar su ekle kaynamaya bırak.
Genel olarak bu kadar basit yemek yapmanın olayı herhangi bir tarife bakarak rahatlıkla kek, kurabiye, mercimek köftesi, kısır filan da yapabilirsin.

Bir de ben genelde ya tariflere bakarım ya içgüdüsel takılırım yemek yaparken, işin teknik kısmını pek bilmem. Sadece annemden öğrendiğim ve çok işime yarayan iki kural var onları da söyleyeyim aklıma gelmişken

İlki unu pembeleşinceye kadar kavurun olayı, direk tencereye baktığında unun yeterince kavrulup kavrulmadığını anlayamıyorsan, unun rengi sana aynı geliyorsa, ocağa bakıyorsun ocağın beyazına göre unda pembeye kaçan ton farkı varsa olmuş demektir.

İkincisi tava yemeği yaparken ya da içine salça koymayacağın bir yemek için et filan pişirirken geçerli, diyelim ki pişirdiğin şeyin altı yanmaya ve tavaya yapışmaya başladı, hemen tavaya biraz sirke ya da beyaz şarap döküyorsun, tavaya yapışan parçaçıklar anında sosa karışıyor, böylece hem yoğun ve lezzetli bir sos elde etmiş oluyorsun hem de pişirdiğin şey yanmıyor.

Kızlar banada yemek tariflernin olduğu bir site önerirmisin ?
Böyle anlatım güzel olacak çünkü 0 tecrübem var .

Kızlar banada yemek tariflernin olduğu bir site önerirmisin ?
Böyle anlatım güzel olacak çünkü 0 tecrübem var .

Site reklamı yapmak yasak sanırım. Özel mesaj atarım istiyorsan tatlım

kelin ilacı olsa kendi başına sürer canım :) yumurta kırmayı bile beceremiyorum :(

Güya bende yengeç burcuyum ama bende hiç yapamıyorum.Zaten çok fazla zamanım olmuyor yapmaya ama olsun yinede insan bilmek istiyor.Mükemmel yemek yapan annenin hiç yemek yapmayı bilmeyen kızıyım.
Ama ben en çok ne kadar yağ konulacak,önce hangi malzemeler konulacak kısmına takılıyorum,bu yüzden bir türlü başlayıp yapamıyorum.

Bende bilmezdim
Okul iş güç derken eve en geç gelen bendim
Annem de şefkatinden ötürü kıyamazdı zaten :1:

Şimdi 1 yıllık evliyim, iş başa düşünce yapıyorum artık tabi.. Misafirlerim benden beklemedikleri için şoke oluyorlar :1:
Zor değil yani sadece pratik yapmak lazım
Sende istediğin tarifin adını yazıp ona bakarak yapabilirsin

Back
X