Biraz tavsiyelerinize ihtiyacim var

AlmanyaTreni

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
3.003
2.995
333
Merhaba kizlar uzun zamandir yoktum ve tavsiyelerinize ihtiyacim var.

Arkadasim sokakta yavru kedi bulmus 8 haftalik kendisi de bakmak istiyor ama evde 3tane kedisi oldugu icin malesef yeri yok. Ben cok istiyorum sahiplenmek 2 tane de cocugum var.
Sorum suki kedi bakmak zormu nasil bir yol izlemem gerekiyor kedicigi baskasina vermek hic icimden gelmiyor. Herkes bisey soylUyor yok evin kokar yok esyalarin kirilir 2tane cocukla nasil bakicaksin vsvsvs.... ama o yavruyu oylece yuvaya gondermek hic icimden gelmiyor . Gercekten kedi sahiplenmek bukadar zormu

Kolay değil.
Her kedi az-çok zarar verir eve, eşyalara.
Aşıları, bakım ihtiyaçları olacak. Zamanı gelince kısırlaştırılması gerekecek. Bazen hasta olacak, tedavi, ilaç gerekecek.
Yani hem maddi hem manevi zorlukları var.

Kediler kokan ya da evi kokutan hayvanlar değiller bu arada.
Ama ne yaparsanız yapın tüy de dökecek.
İyi düşünüp karar verin. Bunları göze alamayacaksanız direkt sahiplendirme yoluna gidin.
Biraz büyüdükten sonra karar değiştirirseniz hem hayvanın psikolojisi mahvolur hem de büyümüş bir tekire yuva bulmanız çok zor.

Kolay değil.
Her kedi az-çok zarar verir eve, eşyalara.
Aşıları, bakım ihtiyaçları olacak. Zamanı gelince kısırlaştırılması gerekecek. Bazen hasta olacak, tedavi, ilaç gerekecek.
Yani hem maddi hem manevi zorlukları var.

Kediler kokan ya da evi kokutan hayvanlar değiller bu arada.
Ama ne yaparsanız yapın tüy de dökecek.
İyi düşünüp karar verin. Bunları göze alamayacaksanız direkt sahiplendirme yoluna gidin.
Biraz büyüdükten sonra karar değiştirirseniz hem hayvanın psikolojisi mahvolur hem de büyümüş bir tekire yuva bulmanız çok zor.

şu yoruma şapka çıkardığımı ve sonuna kadar katıldığımı belirtmeye geldim...

Arkadasim sokakta yavru kedi bulmus 8 haftalik kendisi de bakmak istiyor ama evde 3tane kedisi oldugu icin malesef yeri yok. Ben cok istiyorum sahiplenmek 2 tane de cocugum var.
Sorum suki kedi bakmak zormu nasil bir yol izlemem gerekiyor kedicigi baskasina vermek hic icimden gelmiyor. Herkes bisey soylUyor yok evin kokar yok esyalarin kirilir 2tane cocukla nasil bakicaksin vsvsvs.... ama o yavruyu oylece yuvaya gondermek hic icimden gelmiyor . Gercekten kedi sahiplenmek bukadar zormu
Kedi bakmak kolay değil. Mama seçimi önemli, düzenli veteriner kontrolleri var, her gün taranması, maltı, oyun ihtiyacı... Bir canlı alıyorsunuz eve biraz çocuk gibi. Ona göre karar verin. Yapamazsam tekrar bırakırım/barınağa veririm seçeneğiniz olmasın.

1 kedi hiç kedi benim gözümde .
15 kedi çocuğum var evimde ..
Bizler de eşyaları zamanla eskitiyoruz ya da her zaman batiriyoruz .
Ben hiçbir çocuğuma hayvan gözüyle bakmıyor kendimden aşağıda görmüyorum .
Sifonu cekmezseniz sizin de diskiniz kokar o yüzden kumu günlük iki kere en kötü bir kere temizlersiniz .
Onun canı için sahiplenecekseniz cama , balkona dikkat edin .
Çocuklarınıza oyuncak edip canını yaktirmayin .
Gerisi benim için hiç önemli olmadı şimdiye kadar .
Koltuğumu tirmalamislar ,perdemi yirtmislar
Hepsinin canı sağolsun ..

Sifonu cekmezseniz sizin de diskiniz kokar o yüzden kumu günlük iki kere en kötü bir kere temizlersiniz .
Bende 2oglum var 1 kizim olacak gozuyle goruyorum asla oyuncak niyetiyle almiyorum. Balkonum yok elimden geleni yapacagim cunku bende bu sorumlulugu bu sevgiyi yasamak istiyorum.

Arkadaşımın kedisine bakmıştım, yukarıda yazılan zorluklar beni yıldırmamıştı (3 gün baktığım için belki de) ama şu kaka temizleme işi beni bitirmişti. Kumdan kakayı almak ve atmak, öğürmeden yapamamıştım. Ki 3 yıldır bebe kakası yıkıyorum ama nedense 1 kere öğürmedim. Kusura bakmayın itici yorumum için, biliyorum öyle, sevince herşey yapılır ama ben yapamadım, arkadaşımın kedisi diye belki. Ancak kaka temizleme yüzünden asla kedi sahiplenemem gibi geliyor.

Bende 2oglum var 1 kizim olacak gozuyle goruyorum asla oyuncak niyetiyle almiyorum. Balkonum yok elimden geleni yapacagim cunku bende bu sorumlulugu bu sevgiyi yasamak istiyorum.
Onu küçük haliyle alıp büyüttüğünuzdeki gururu size anlatamam .Nasıl bir iç huzuru verdiğini de ..
Emin olun tekir candır . Biraz haylaz ,yaramazdir ama çok seversiniz ..
İyi niyetinizi buradan anlayabiliyorum .
4 aylıkken karma aşı 2 kere sonra senede 1 oluyor .
Neşe katacaktir size .Eşiniz de sizin gibi merhametli ise bu canın ailesi olmak size çok iyi gelecektir .
Sevgilerimle ♥️

Zor bence. Zaman ve özveri istiyor. Çocuk gibi bakım ve ilgi gerekir.
Evin temizlik ihtiyacı 2 katına çıkıyor. Kedinin wc temizlenmesi lazım hergun. Evden 3-5 gunlugune ayrilacaginiz zaman kediyi emanet edecek güvenilir kişiler lazım.Yazin pencere balkon acamazsiniz koruyucu tel taktirmaniz lazım camlara. Veteriner kontrolü aşıları vb aksatmamak lazim.

Çok çocuklu(kedili) evlerde merak ettiğim, hepsinin ayrı tuvaleti mi var? Yoksa ortak wc mi kullanıyorlar? :)

Bakımı kolay ama çocuklarınız kediye rahat vermezse, kedi için sıkıntı olur. Arkadaşım kedi sahiplendi. Çocukları kediye resmen eziyet ettiler. Hayvanı başkasına verdiler. Benimde kedim var.Hiç zararı yok.

Zor bence. Zaman ve özveri istiyor. Çocuk gibi bakım ve ilgi gerekir.
Evin temizlik ihtiyacı 2 katına çıkıyor. Kedinin wc temizlenmesi lazım hergun. Evden 3-5 gunlugune ayrilacaginiz zaman kediyi emanet edecek güvenilir kişiler lazım.Yazin pencere balkon acamazsiniz koruyucu tel taktirmaniz lazım camlara. Veteriner kontrolü aşıları vb aksatmamak lazim.
Birgün bile evde olmasam akşam ki halini görseniz....Sesimi duysun kapı önünde resmen aglıyor.3 5gün olsa mecbur götürmek gerekiyor yanımızda.

Bakımı kolay ama çocuklarınız kediye rahat vermezse, kedi için sıkıntı olur. Arkadaşım kedi sahiplendi. Çocukları kediye resmen eziyet ettiler. Hayvanı başkasına verdiler. Benimde kedim var.Hiç zararı yok.
Iste bundan korkuyorum ama cocuklarimda oyle bisey yapacagini dusunmuyirum sadece hic evlat beslemedim evimde onlarda bilmyiorum ama kediyi bi gorseniz insan kiyamiyor

Onu küçük haliyle alıp büyüttüğünuzdeki gururu size anlatamam .Nasıl bir iç huzuru verdiğini de ..
Emin olun tekir candır . Biraz haylaz ,yaramazdir ama çok seversiniz ..
İyi niyetinizi buradan anlayabiliyorum .
4 aylıkken karma aşı 2 kere sonra senede 1 oluyor .
Neşe katacaktir size .Eşiniz de sizin gibi merhametli ise bu canın ailesi olmak size çok iyi gelecektir .
Sevgilerimle ♥️
Esim sahiplenelim diyor bakariz 2tane oglana bakiyorsak onada bakariz diyor😄

Evde hayvan beslemek bana hiç zor gelmiyor. Belki şuan çalışmadığım ve çocuğum olmadığı için olabilir bilmiyorum ama onlar için yaptığım herşeyi evladıma yapıyormuş gibi hissediyorum hiç zor gelmiyor o yüzden. Bir kedim bir köpeğim var. Kedim tekir ama bi tık uysal çoğu tekirden. Bana tek zararı yeni aldığım koltuklarımı ve yatak başlığımı birazcık parçaladı 🙈 ama bizim hatamız yaralı bulmuştuk tedavi edip bırakacaktım sokağa o yüzden tırmalama tahtası almadık ve oda koltuklara alıştı sonra da zaten sokağa salmaya gönlüm el vermediği için yavrum oldu benim. Bi tek yolculuklarda belki bi tık zorluğu Olabiliyor. Ama özel aracınız varsa nereye giderseniz onuda götürürsünüz benim yok diye biraz zorlanıyorum (ki artık otobüslerde kabul ediyor ) . Biraz masrafı olabiliyor maması , Maltı, aşıları gibi .Evide hergün süpürürseniz bitti gitti işte mis gibi eviniz neşe dolmuş oldu ☺️

Birgün bile evde olmasam akşam ki halini görseniz....Sesimi duysun kapı önünde resmen aglıyor.3 5gün olsa mecbur götürmek gerekiyor yanımızda.
Evet biliyorum annemin kedisinden. Annem 1 gün eve gitmese küsüyor , saklanıyor, yemek yemiyor...Hatta perdelere dalıyor tüm perdeler ip model oldu😀😀😀

Ketilımı bangodan attı kırıldı, sabah kalktım kum torbasını mutfaga getirip dökmüş, ilk zamanlar wcsini halıya ve kuşların kumuna yapmıştı.Canı sagolsun. Kuşlarım olmasa yanına bi kedi daha alırdım.Kuşlarım serbest. Onların can güvenliği için alamıyorum. Şimdiki kedim alıştı onlara😊

Back
X