Biraz umut werin

Yalniz cicek

Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2023
160
91
13
21
Merhaba herkese uzatmadan konuya girmeye çalişicam artik ne yapicagmi cidden bilmiyorum koca bir belirsizlik yabanci uyrukluyum ve türkiye de okumak istiyordum ama nerdeyse bunun imkansiz oldugunu kabullenicek gibiyim çaresiz hissediyorum kendimi uzak bir şehirde okumak o kadar iyi gelicekdi ki tek istedigim yeni bir başlangiç karşima çikicak her zorluga raziyim üstesinden gelirim ama bi türlü yola çikamiyorum olmuyor nereye başwurucam ne yapicagim araştirdim ama yetmiyo kimse yaparsin sana inaniyorum demiyor kimse başaricagima başarili olucagima inanmiyor ama ben her şeye ragmen inaniyordum ama çöküşdeyim lütfen bana umut olucak bir şeyler söyleyin gerçekden wazgeçmek istemiyorum bana seçdikleri hayati degil kendi seçdigim hayati yaşamak istiyorum..

Türkmendin yanlış hatırlamıyorsam?

Merhaba, yabancılar için olan sınava yani YÖS’e girmeniz gerek. Fakat iyi bir puan almalısınız. Özelde okurum hallederim diye düşünürseniz hayal kırıklığı olur. Benim yardımcım Türkmen (çalışma izni vs var) kız kardeşi özelde okuyordu fakat ödemesine artık yetişemediler ve kız okulu bırakıp memleketine gitti. Çektiği eziyet de cabası. Orda okuyacak.
Hayallere kapılarak değil gerçekleri görerek devam etmelisiniz.
Mesela nerede yaşıyorsunuz? Sınava girdiniz mi? Hangi bölüm, üni istiyorsunuz? Bunları bir deftere yazıp plan yapın ve öyle hareket edin.
Güzel düşünülmüş bir plana kimsenin hayır diyeceğine inanmıyorum.

Başkalarından beklenti içinde yaşadığınız sürece şimdi motive olsanız bile ilerisi için yine hayal kırıklığına uğrarsınız. Siz kendinize inanacaksınız ne desek geçici. Ayrıca merak etmeyin ülkemizin kapıları komple herkese açık :) Hatta kapıda yok.
Dogru söze ne denir 🤝 durup durup böyle umutsuzluga kapiliyorum elmde degil bir kişide çikip demiyor ki yaparsin sen inaniyorum bunu bir tek ben kendime diyorum bazen

Dogru söze ne denir 🤝 durup durup böyle umutsuzluga kapiliyorum elmde degil bir kişide çikip demiyor ki yaparsin sen inaniyorum bunu bir tek ben kendime diyorum bazen
cok uzun üzüm araştırma yapılarak bir şey yok aslında ama. etrafındakileri boş ver. ne öğrendin mesela şimdiye kadar araştırdın da? etrafına mı sordun yoksa sadece? kısa nir Google araştırması ile öğrenirsin. kurs var dershane var internette hazırlık videoları vardır. kimsenin seni desteklemesine ihtiyaç duyma kazanınca cevap olur kazanman.

Merhaba, yabancılar için olan sınava yani YÖS’e girmeniz gerek. Fakat iyi bir puan almalısınız. Özelde okurum hallederim diye düşünürseniz hayal kırıklığı olur. Benim yardımcım Türkmen (çalışma izni vs var) kız kardeşi özelde okuyordu fakat ödemesine artık yetişemediler ve kız okulu bırakıp memleketine gitti. Çektiği eziyet de cabası. Orda okuyacak.
Hayallere kapılarak değil gerçekleri görerek devam etmelisiniz.
Mesela nerede yaşıyorsunuz? Sınava girdiniz mi? Hangi bölüm, üni istiyorsunuz? Bunları bir deftere yazıp plan yapın ve öyle hareket edin.
Güzel düşünülmüş bir plana kimsenin hayır diyeceğine inanmıyorum.
Bu söylediklerinizi dikkate alicam o okulu yarim kalan kiza ayrica üzüldüm aynisi benim başima gelse çok üzülürdüm anadolu üniversitesinin kabul şartlarini okudum gecen senelerde yapilan sinav kagitlari gibi bir şey karşima çikdi onu cözdüm puanim fena degil di bence ama her yil ayni sorular çikmiyordur tabi ama bakicaz )

cok uzun üzüm araştırma yapılarak bir şey yok aslında ama. etrafındakileri boş ver. ne öğrendin mesela şimdiye kadar araştırdın da? etrafına mı sordun yoksa sadece? kısa nir Google araştırması ile öğrenirsin. kurs var dershane var internette hazırlık videoları vardır. kimsenin seni desteklemesine ihtiyaç duyma kazanınca cevadp olur kazanman.
Linkedln de türkiyede okuyan bi kaç kişiye yazdim nasil karar verdiklerni nerde kaldiklarni zorluklari olup olmadigni google ve you tubede de full araşdiriyorum başvurucagim bu sene ne olucaksa olsun artik 🙂

Hala araştiriyorum ama niye çok zor bir şeymiş gibi bakiyolar anlamiyorum etrafimdakiler..¿
etrafınızdaki insanların üniversite kültürü olmayabilir, bilgisi, tecrübesi olmayabilir bu konuda.

ki türkiyede üniversitelerin büyük bölümünün bir anlam ifade ettiğini düşünmüyorum mesela ben de ama bunu ülkenin en iyi okullarından birini bitirmiş, tüm ailesi de (ebeveynler hariç) çok iyi okullardan geçmiş biri olarak söylüyorum. bence objektifim bu konuda (çünkü hala akademiyle bağlantılı bir iş yapıyorum, elimde ölçütler var). bizim zamanımıza göre çoğu okul çoğu bölüm kötüye gitti. kadrolar kötüye gitti. nadir bazı bölümler var okunabilir kalan. zor olduğu için değil okunmasa da olur olduğu için.

her yerde çok sayıda okul da açıldı son yıllarda

ama mesela buna rağmen hala ailerinde üniversite okumuş kimse olmayan insanlar var

ben küçük bir dağ köyünde doğdum bizde benden 10-15 yaş büyükler de dahil herkes okumuş durumda -kızlar dahil
ama etraf köylerde kızlar daha benim yaşımdaysa çoğu okumuş değil, 30 yaş civarı okumuştu ama şimdi yeni nesil başa döndük tekrar, okumuyorlar (okuyanlar iş bulamadığı için).
iyi bir okulda iyi bir bölümde bir yerler okuyan da çok az mesela
illa köy olmak zorunda da değil bazı insanların kültürü böyle...böyle görmüşler.

onların üniveriste okul bölüm gibi konularda fikirleri bana göre çok çok farklı
sizin de böyle olabilir.

neye göre zor kime göre zor demek lazım kısacası....

Linkedln de türkiyede okuyan bi kaç kişiye yazdim nasil karar verdiklerni nerde kaldiklarni zorluklari olup olmadigni google ve you tubede de full araşdiriyorum başvurucagim bu sene ne olucaksa olsun artik 🙂
başvuru yetmez çalışman lazım ama şanslısınız ki bizim sınavdan kolay yös.

Back
X