etrafınızdaki insanların üniversite kültürü olmayabilir, bilgisi, tecrübesi olmayabilir bu konuda.
ki türkiyede üniversitelerin büyük bölümünün bir anlam ifade ettiğini düşünmüyorum mesela ben de ama bunu ülkenin en iyi okullarından birini bitirmiş, tüm ailesi de (ebeveynler hariç) çok iyi okullardan geçmiş biri olarak söylüyorum. bence objektifim bu konuda (çünkü hala akademiyle bağlantılı bir iş yapıyorum, elimde ölçütler var). bizim zamanımıza göre çoğu okul çoğu bölüm kötüye gitti. kadrolar kötüye gitti. nadir bazı bölümler var okunabilir kalan. zor olduğu için değil okunmasa da olur olduğu için.
her yerde çok sayıda okul da açıldı son yıllarda
ama mesela buna rağmen hala ailerinde üniversite okumuş kimse olmayan insanlar var
ben küçük bir dağ köyünde doğdum bizde benden 10-15 yaş büyükler de dahil herkes okumuş durumda -kızlar dahil
ama etraf köylerde kızlar daha benim yaşımdaysa çoğu okumuş değil, 30 yaş civarı okumuştu ama şimdi yeni nesil başa döndük tekrar, okumuyorlar (okuyanlar iş bulamadığı için).
iyi bir okulda iyi bir bölümde bir yerler okuyan da çok az mesela
illa köy olmak zorunda da değil bazı insanların kültürü böyle...böyle görmüşler.
onların üniveriste okul bölüm gibi konularda fikirleri bana göre çok çok farklı
sizin de böyle olabilir.
neye göre zor kime göre zor demek lazım kısacası....