• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biraz umut werin

Burasi hard level bir ulke, koklerine donup daha mutlu olabilirsin.
Hatta cevrendekileri de ikna edersen, yalniz kalmamis olursun, yalnızlık zordur.

etrafınızdaki insanların üniversite kültürü olmayabilir, bilgisi, tecrübesi olmayabilir bu konuda.

ki türkiyede üniversitelerin büyük bölümünün bir anlam ifade ettiğini düşünmüyorum mesela ben de ama bunu ülkenin en iyi okullarından birini bitirmiş, tüm ailesi de (ebeveynler hariç) çok iyi okullardan geçmiş biri olarak söylüyorum. bence objektifim bu konuda (çünkü hala akademiyle bağlantılı bir iş yapıyorum, elimde ölçütler var). bizim zamanımıza göre çoğu okul çoğu bölüm kötüye gitti. kadrolar kötüye gitti. nadir bazı bölümler var okunabilir kalan. zor olduğu için değil okunmasa da olur olduğu için.

her yerde çok sayıda okul da açıldı son yıllarda

ama mesela buna rağmen hala ailerinde üniversite okumuş kimse olmayan insanlar var

ben küçük bir dağ köyünde doğdum bizde benden 10-15 yaş büyükler de dahil herkes okumuş durumda -kızlar dahil
ama etraf köylerde kızlar daha benim yaşımdaysa çoğu okumuş değil, 30 yaş civarı okumuştu ama şimdi yeni nesil başa döndük tekrar, okumuyorlar (okuyanlar iş bulamadığı için).
iyi bir okulda iyi bir bölümde bir yerler okuyan da çok az mesela
illa köy olmak zorunda da değil bazı insanların kültürü böyle...böyle görmüşler.

onların üniveriste okul bölüm gibi konularda fikirleri bana göre çok çok farklı
sizin de böyle olabilir.

neye göre zor kime göre zor demek lazım kısacası....
Katilyorum insan kendi için okuyor iş bulmak da bence başarina bagli başarili bir çalişan olursan herkese lazim tabi böyle karşi olmalari saçma geliyor kizlar evlensin yuvasini kursun kocalari bakar bu degil ya ben de buna karşiyim! Siz hangi üniversiteden mezunsunuz ve bence ben bir seçim hakkim olsa hangi üniversiteyi tercih etmeliyim?

Merak ettim neden Türkiye seçiminiz

Biraz burnumun dikine gidiyor gibiyim ama mutluyum ve dogru olan benim istedigim ve mutlu olucagim bir hayati seçmem degil mi 🫡

Türkiye’de okumaktan kolay ne var ya yaşanabilecek en basit ülke 😀 eli kolunu sallayan şak diye geliyor sen mi gelemeyeceksin suriyelisi sapığı Afgan’ı katili burada
Vatan millet de girişte davul zurnayla alırlar

Merhaba nasilsin. Oncelikle ailen sana destek oluyor mu bu konuda. Inan onlarin destegi çok onemli. Peki burdan gidip orda okumaya basladin durumun var mi. Benim ablamda belarusyada okudu. Çok para gerekiyor gercekten ince ince seylere çok para. Hani beceremezsin demicem istersen becerirsin ama zor olur. Daha yasin genç. Once iyi bir sekilde dusun pilanla. Umarim hayat sana basarilar sunar❤️

Merhaba nasilsin. Oncelikle ailen sana destek oluyor mu bu konuda. Inan onlarin destegi çok onemli. Peki burdan gidip orda okumaya basladin durumun var mi. Benim ablamda belarusyada okudu. Çok para gerekiyor gercekten ince ince seylere çok para. Hani beceremezsin demicem istersen becerirsin ama zor olur. Daha yasin genç. Once iyi bir sekilde dusun pilanla. Umarim hayat sana basarilar sunar❤️
Merhaba malesef şu an bana benden başka destek çikan yok ama ben iyice düşündüm taşindim elmden geleni yapicam yurt dişinda okumak için illa türkiye olmasida gerekmiyo kendimi kisitlamicam istersem aşamicagim bir engel yok :)çalişyorum zaten azar azar para biriktirkeye de başladim

Merhaba malesef şu an bana benden başka destek çikan yok ama ben iyice düşündüm taşindim elmden geleni yapicam yurt dişinda okumak için illa türkiye olmasida gerekmiyo kendimi kisitlamicam istersem aşamicagim bir engel yok :)çalişyorum zaten azar azar para biriktirmeye de başladim kafaya koydum yani

Merhaba malesef şu an bana benden başka destek çikan yok ama ben iyice düşündüm taşindim elmden geleni yapicam yurt dişinda okumak için illa türkiye olmasida gerekmiyo kendimi kisitlamicam istersem aşamicagim bir engel yok :)çalişyorum zaten azar azar para biriktirkeye de başladim
Nerde çalisiyorsn canim. Ne ise basladin. Aferin. Ardede zat yok onarsan oka is edin ozine. Son bir gun ayrysanda da isin bolar yaly

Back
X