birazcık morale ihtiyacım var :(

yasemin1989

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2010
533
7
643
İstanbul
arkadaşlar biz eşimle aile binasında altlı üstlü oturuyoruz.
kayınvalidem her kapı sesi duyuşunda (açıldığında , kapandığında ) dışarıya dökülüyor.
nereye gidiyorsunuz ? ne yapcaksınız ? bişeymi alcaksınız ? gibi sorular soruyor.
eşime çok kere anlattım bana kimse çıkıp nereye gittiğimi sormasın uyuz oluyorum diye.
bu haftayı hastanelerde geçirdik resmen.eşimle bebek tedavisi görüyoruz zaten sinirler hat safhada.
dün akşamda aynısını yaptı dışarı çıktı.bizi gezmeye gidiyor sanıyor zannedersem.''paranızının kıymetini bilin harcamayın kredi kartı kullanmayın vs. '' dedi.eşim delirdi.
bana hesap sorma çocuk deyilim gayet kibar şekilde yüksek sesle anlattı.
kayınvalidem çok alınmış.bugün çıktım yanına ana-kız bana trip atıyolar.laf soktular.kovmaktan beter ettiler.
bana bebek için sürekli hayırlısını iste der yada aman boşver napcaksın bebeği der.görümcem daha 17 yaşında onun bebeğine şimdiden bebek yeleği örüyor :(
çokmu abartıyorum arkadaşlar bu durumda morel bozmama gerek varmı ?

abartmıyosun canım nie bu kadar mudahale ediyolarkii, geldiklerinde sen açıkla anne istemiyorum ben bu kadar evimizi irdelemenizi. zaten çocuk için stresteyiz bu şekilde laf sölemeyin fln de. tavrını koy yanii.. sıkma hem sen canının eşin yanında sana destek oluyo inşallah en kısa zamanda çocugunuz olurr :26:

kayınvalidem her kapı sesi duyuşunda (açıldığında , kapandığında ) dışarıya dökülüyor.
nereye gidiyorsunuz ? ne yapcaksınız ? bişeymi alcaksınız ? gibi sorular soruyor.
eşime çok kere anlattım bana kimse çıkıp nereye gittiğimi sormasın uyuz oluyorum diye.
bu haftayı hastanelerde geçirdik resmen.eşimle bebek tedavisi görüyoruz zaten sinirler hat safhada.
dün akşamda aynısını yaptı dışarı çıktı.bizi gezmeye gidiyor sanıyor zannedersem.''paranızının kıymetini bilin harcamayın kredi kartı kullanmayın vs. '' dedi.eşim delirdi.
kayınvalidem çok alınmış.bugün çıktım yanına ana-kız bana trip atıyolar.laf soktular.kovmaktan beter ettiler.
bana bebek için sürekli hayırlısını iste der yada aman boşver napcaksın bebeği der.görümcem daha 17 yaşında onun bebeğine şimdiden bebek yeleği örüyor :(

Yani cocuk tabi ki istiyorsundur ama ne desin moralini bozma ne yapacaksin cocugu bence olumlu laflar. Uzulme diye soylemis.

Cocuk istenir ama olmuyorsa da olmuyor moralini bozarak kendini yipratirsin, biraz akisina birak :34:

Yani cocuk tabi ki istiyorsundur ama ne desin moralini bozma ne yapacaksin cocugu bence olumlu laflar. Uzulme diye soylemis.

Cocuk istenir ama olmuyorsa da olmuyor moralini bozarak kendini yipratirsin, biraz akisina birak :34:

eşim ameliyat oldu eşimde sorun olduğunu öğrendi.bilmeden önce bana kısırsın diye imalar yapıyordu.hususi kısır yapıp bana zorla yediriyordu. :( o zaman çocuksuz ev olmaz yanlızlık zor diyordu.şimdi ne olduda boşver bebeği diyor anlamış deyilim ?

canım her ailede olan şeyler,duymamaya çalışacaksın,
ne güzel işte eşin gereken cevabı vermiş annesine, demekki seni ezdirmeyen birisi
sende surat astıklarını eşine çok yansıtma,annesine laf söyler sen kötü olursun,
kaynananlar tedavi gördüğünüzü bilmiyor mu?

Hiç umursama canım.
Şu durumda senin moralini bozmalarına izin verme.
Zaten zor bir süreçten geçiyorsunuz.
Sama laf falan sokarlarsa bir bahane bul kalk git evine anlasınlar.
Size destek olmaları gerekirken birde moral bozuyorlar.
Bırak eşin versin cevabını.

canım her ailede olan şeyler,duymamaya çalışacaksın,
ne güzel işte eşin gereken cevabı vermiş annesine, demekki seni ezdirmeyen birisi
sende surat astıklarını eşine çok yansıtma,annesine laf söyler sen kötü olursun,
kaynananlar tedavi gördüğünüzü bilmiyor mu?

aynen öyle oldu ben kötü oldum.şuana kadar hiç birisiyle 1 kere kavga etmişliğim yoktur.laf soktuklarında bile onlara bişey demem eşimden çıkarırım sinirimi.
tedavi gördüğümü biliyolar bilmemezlikten geliyor.para isterler diye korkuyor sanırım.allaha şükür hiç istemişliğimde yoktur.

Hiç umursama canım.
Şu durumda senin moralini bozmalarına izin verme.
Zaten zor bir süreçten geçiyorsunuz.
Sama laf falan sokarlarsa bir bahane bul kalk git evine anlasınlar.
Size destek olmaları gerekirken birde moral bozuyorlar.
Bırak eşin versin cevabını.

allah razı olsun.olumlu cevabınız içimi ferahlattı.rabbim gönlünüze göre versin.

Senin de inşallah canım.
Hayırlısıyla alırsın bebişini kucağına Allahın izniyle.
Eşinden de çıkarma sinirini.
İnadına huzurlu ol.
İstediklerini verme onlara.

Son düzenleme:
Canim herseye karismasi tabi ki guzel bir durum degil
Ama kayinvalidenin bosver cocugu napican demesi bence 'bi torun veremediniz' gibi ignelemelerden daha iyi en azindan moral olsun diye soylemistir.
Rabbim insallah tez zamanda bebeginize kavusmanizi nasip etsin ahh kolay degil

hiç umursama, her sorduğunda da gezmeye gidiyoruz de söylemek zorunda diğilsiniz.. eşine onlar şöyle böyle değilde niye böyle yapıyorlar ben çok üzülüyorum gibi söylersen eşinde senin tarafında olur... zaten lafını da esirgemiyor anladığım kadarıyla.. kocanı daha çok kendine bağlarsan kv sendromunu daha yumuşak atlatırsın..

Anlamam su kvleri.

Sen bebek icin canla basla ugras o sana destek olacagina kostek olsun.

Moral depolamak ya da disarda dolasmaya cikmak icin evden ayril kapi agiznda ya da hemen tel.la arayip vaaz versin.

Oglu annesine karsi ciksi hesabi geline cikartilsin.

Bebek olmaz gelik kisirdir oglunda olur problem ne yapacaksiniz bebegi:!

Sen hic moralini bozma.strese felanda girme hem esini hem kendini uzersin.

Onlar istedikleri gibi konusadursunlar bi kulagindan vursun digerinden ciksin.

Bende ilk zamanlar takiyordm kafama hem esimle kavga ediyorduk hem uzuluyordum.ama simdi....

Duymuyorum gormuyorum bilmiyorum....

canım bencede abartmıyorsun.tabikide eşinle istediğin yere gidersin.her gittiğin yeride saniye saniye söylemek zorundada değilsin.size niye trip attı anlamadım.yani eşinin söylediği laftan bile sorumlu tutuyor.yani oğluda her gittiği yeri söylemekten belki rahatsız oluyor.herşeyide sizden mi bilecek.hadi sizde lafa karışsaydınız tamam sizin laf söylemenizi kaldıramadı küstü diye düşünecektim.

Böylelerine uyuz oluyorummmm..

Yeni evli iken sürekli ararlardı saat 8 9 oldu mu kayınpeder sizin ışığınız yanmıyor neredesiniz , nE Yapıyorsun sakın geç kalmayın tamam mı der 1 saat geçer geçmez hala gelmediniz mi ..k var sanki rapor etmekten hiç de üşenmezdi eşim ben bekarken bu kadar attığım adımı söylemiyordum evlendikten sorna başımızda nöbetçi ye hiç hiç gerek yok dedim..Sürekli ama insanız ya arkadaş yeni evliyiz belki yatak odamdayım sanane..

Eşin ancak halleder bunu..Aynı bina olunca böyle insanı insanlıktan çıkarıyorlar..Para mevzuuna zaten sinir oluyorum..Arkadaş sizene ya kapınıa gelip harçlık istesek ok tamam kendi cebinden çıkanı hesaplarsın..Sanane benim paramdan..

Çocuk için sakın seni yıpratmalarına izin verme eşine söyle..Psikolojinin ne kadar önemli olduğunu ama sende psikoloji diye bir şey kalmadığını söyle..

aynı binada oturanlarda genellikle buna benzer sıkıntılar hep var.anladığım kadarıyla eşin gereken cevabı veriyormuş zaten sende boşver kafana takma tedavine yoğunlaş moralini yüksek tut.inşallah yakın zamanda bebeğini kucağına alırsın canım:31:

Kayınvalidem her kapı sesi duyuşunda (açıldığında , kapandığında ) dışarıya dökülüyor.
Nereye gidiyorsunuz ? Ne yapcaksınız ? Bişeymi alcaksınız ? Gibi sorular soruyor.
Eşime çok kere anlattım bana kimse çıkıp nereye gittiğimi sormasın uyuz oluyorum diye.
Bu haftayı hastanelerde geçirdik resmen.eşimle bebek tedavisi görüyoruz zaten sinirler hat safhada.
Dün akşamda aynısını yaptı dışarı çıktı.bizi gezmeye gidiyor sanıyor zannedersem.''paranızının kıymetini bilin harcamayın kredi kartı kullanmayın vs. '' dedi.eşim delirdi.
Bana hesap sorma çocuk deyilim gayet kibar şekilde yüksek sesle anlattı.
Kayınvalidem çok alınmış.bugün çıktım yanına ana-kız bana trip atıyolar.laf soktular.kovmaktan beter ettiler.
Bana bebek için sürekli hayırlısını iste der yada aman boşver napcaksın bebeği der.görümcem daha 17 yaşında onun bebeğine şimdiden bebek yeleği örüyor :(

abartmıyorsun canm çok haklısın... Kim olsa sinirden delirir zaten çocuk tedavisi görüorsun sinirlerin gergin birde o ! Allah sabır versin

görmezden gelmeye çalış canım. boşver konuşsun dursunlar. sanki onu mu dinleyeceksiniz. o kendi kızı diye öyle davranıyor. görmezden gelerek ona ders verirsin zaten :16:

eşim ameliyat oldu eşimde sorun olduğunu öğrendi.bilmeden önce bana kısırsın diye imalar yapıyordu.hususi kısır yapıp bana zorla yediriyordu. :( o zaman çocuksuz ev olmaz yanlızlık zor diyordu.şimdi ne olduda boşver bebeği diyor anlamış deyilim ?

Daha neler duyacagim görecegim acaba. Hususi olarak kisir mi yapiyordu? E simdi ogluna ikram etsin kisiri tövbe yarabbim. Simdi size bosver bebegi demesinin nedeni, olur da tedaviye ragmen cocugunuz olmazsa oglu adina eziklik duyacaktir belki. Hayirlisiyla saglikla alirsiniz bebeginizi kucaginiza insallah.

Kayinvalideniz cahil ötesi bir kadin. Öyle olmasa "benim de 17 yasinda kizim var. Allah hepimize hayirlisini versin" derdi.

Back
X