Birden hersey degisti ... kendimi kötü hissediyorum

deniz_prs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2011
2
0
36
Diğer
nasil basliyacagimi yada nasil anlatacagimi bilmiyorum icimden gelenleri yazicam sadece

ben 15 yasindayim arkadas cevrem coook genisdir (disaridan bakildiginda) ama ben kendimi cok yalniz hissediyorum
arkadaslarim beni hep kullanir deniz sunu yap, deniz bana kopya ver, sen sus fln filan yapmayinca küsüp ortururlar
bu olaylar cok agirima gitmeye basladi cocukluk arkadasi degigim 2 kisi benden uzaklasti, kendilerine yeni cevre edindiler yeni bi okula baslayinca, yaklasik 2 sene fln oluyor, o okula geldik afedersiniz ikisininde g..t kalkti
bir arkadasim benimle ayni sinifta diyeri baska bi sinifta ama bunlarin ikisinin aileleri ayni yerde oturuyorlar yani hep beraberler heryere beraber fln giderler
beni kücümsemekte üstlerine yoktur kendilerini cok üstün görürler, cok güzel sanarlar, örnek gösterirler ama ne haltlar yediklerini birtek ben bilirim
ben digerleriye yani onlarin cevreleriyle pek samimi olamadim benim güvenimi kazanamadilar
11 yasima kadar aciktim basimi daha örtmemisdim, o zamanlar cok severlerdi buradaki insanlar beni kizil sacli cilli bi kizdim, bana örtün demislerdi, kendileride 10 yasinda fln örtünmüslerdir artik nasil bi aileden geliyorlarsa
simdi 16yim insanlar bana kücümseyerek bakiyor benden korkuyorlar dalga geciyorlar annem demisti örtünme kizim diye ama hani kanka'ya kiramadim ama hep kirilan ben oldum
:2: oof of basliktada yazdigi gibi kendimi salak hissediyorum

sonuna kadar okudugunuz icin cok tesekkürler
umarim söylediklerim yalnis anlasilmamisdir :)

Son düzenleme:
Canım benim yanlış anlaşılmadı ama tam anlamadım ben.
Sorun o 2 arkadaşın mı ? Bir de sen kapalı mısın,açık mısın ?

canm birincisi seni küçümseyen insandan arkadaş olmaz kapalı olmanda onları ilgilendirmez sana saygısı ve sevgileri olsaydı bunları yapmazlardı.. kendine yeni arkadaşlar bul.. arkadaş çevren için ne başıını aç nede kapat bunu sadece kendi isteğine göre yap seni seven değer veren biri açık mı kapalı mı diye bakmaz

canım liseye mi gidiyosun ?
sakın arkadaşım kalmıycak..bana küsücekler diye kendini kullandırtma..
zaten senin gerçek dostun olan kişi seni kullanmaya çalışmaz bunu unutma..
kapanmıssın sanırım arkadaş hatrına..
bunlar arkadaş hatırı için olucak şeyler değil..
kendini nasıl rahat hissediyosan öyle davran..ayrıca da seni küçük gördüklerini falan düşünme...unutma kimse kimseden üstün değildir tatlım..
yeni arkadaşlıklar kur..
daha yaşın çok küçük..
şimdiden edindiğin arkadaşlıklar senin geleceğini belirleyebilir..
dikkatli seçimler yap(:

Bende sorunun özünü anlayamadım.

Daha açıklayacı yazabilir misin?

pek anlamadım...ama anladığım kadarıyla çok küçüksün ve örtünmüşsün kendine güvenin gitmiş..eğer sevmiyorsan bu durumunu örtünü çıkarmalısın...ve kendine yeni çevreler oluşturmalısın.özgüve.rahat ve kendinden emin görün insanlara karşı...canını sıkan durumu da arkadaşlarına rahatlıkla ifade et...kaybederim korkun olmasın...

ARKADAŞIM dediğin insanların gerçekten arkadaş olduguna emın mısın?? bence arkadaş değiller kendi çıkarları dogrultusunda arkadaş gibi gözüküyorlar kendini kandırma gerçek arkadaş yardım eder emir vermez bırak ya hiç arkadaşın olmasın arkadaşlık buysaa ... bırak ya daha yaşın çok küçük daha nice arkadaşların olacak yol ver gitsin başkalarının sana emir vermesini bekleme biri ezilecekse o ezen sen ol ki kıymetın bilinsin:46::46::46

yukaridada yazdigim gibi beni kullanirlar
onlarin her istediklerini yaptirirlar bana, yapmazsam küsüp trip atarlar fln
beni kücük görürler ben onlarsiz yasayamazmisim gibi
uyuz oldugum seyleri yaparlar
gecen hafta ablalarinin mezuniyet balosu vardi cuma aksami bana sormadan etmeden gitmisler benim ogün oldugundan haberim bile yoktu gelmek istedigimi söylemistim oysaki sonrada ptesi sorunca gelseydin cevabini aldim

Son düzenleme:
guzelım benım arkadas ıstedı dıye kapananı ılk defa duyuyorum senın guzel kızıl saçını mı cekemedı anlamadım,daha kucuksunuz belkı o yuzden boyle davranıyosunuz,ama her denılenı yaparsan kullanan cok olur aklından cıkartma ,opuldun:71:

Az çok anladığım kadar cevap vereyim.
Özgüven ekikliği gördüm sende
Sırf kanka dediğin insan istedi diye onu kırmamak adına kapanmak
Ve ya insanları kaybetmemek adına herşeye evet demek.
Çok gençsin ve tam arkadaş ortamına kapılıp gidebileceğin bir yaştasın.
Çevrene iyi bak seni sen için sevecek bir arkadaşın vardır illaki
Senle menfaat ilişkisi kuran insanlardan uzak dur tüm hayatın boyunca çok zarar görürsün
.

Sırf onlar istedi diye mi kapandın ben mi yanlış anladım ? Çünkü annem örtünme dedi demişsin.. Eğer öyle ise çok yazık.. Bu ancak senin karar vermen bir konu.. Ailemin zoru ile örtünüyorum desen anlıcam seni ama.. ortaokul, lise arkadaşlıkları güzeldir ama böyle insanlarla arkadaş olsan ne olur olmasan olur.. seni de anlıyorum.. yanlız kalmak istemiyorsun.. işyerinde, ortaokulda yanlız kalmak kötüdür.. hiç çekilmez.. sana tavsiyem yeni arkadaşlıklar kurman ve bağımlı gibi olduğun bu kişilerden uzaklaşman.. gün gelir sen de anlarsın ki.. "kendine yetebilmek en büyük erdemdir.." sevgiler.. :34:

Son düzenleme:
canım sana kapan diyen arkadaşını takma sen içinden nasıl geliyosa öyle yap kimsenin sana karışmaya hakkı yok kimseye ezdirme kendini. sana emir verenlerle muhattap olma senden bişey istediklerinde yapma söyle kendisi yapsın konuşmazlarsa da konuşmasınlar. eminim sen istersen daha güzel arkadaşlıklarında olur. biraz sabret sadece herkese inanma

canim ya arkadas dedigin böyle olmaz kendi cikari icin kulanmaz ne olursa olsun yaninda olur destek olur kücümsemez :20: kapanma konusuna gelince arkadasin istedigi icin degil sadece ve sadece ALLAH icin ALLAH rizasi icin kapanilir RABBIMIZIN emri oldugu icin hem onlar icinde acilayim deme sakin güzel biseye genede vesile olmuslar :)
bence kendine iyi arkadaslar ara sana destek olan seni kücümsemiyen onlarla da alakayi kes bence öylelerinden fayda degil zarar gelir insana sen üzme tatli canini

Bululduğun dönem itibariyle hayatında en önemli kişiler arkadaşlarındır.Arkadaşını tanıdıktan sonra onunla arkadaşlığa devam edip etmeme kararın o arkadaşının kişiliğine bağlı bişey.Sende onları tanıdığına göre gerçek bir arkadaş,dost gibi davranmadıklarına göre kendine yeni arkadaşlar seçebilirsin.Zannedersem o arkadaşların senin onlardan kopamadığın için de sana yüksekten bakıyor olabilirler.Bence kendine güvenmeli ve onlardan bağını koparmalısın,kendi karakterine uygun arkadaşlar edinerek kendine olan güvenini ve saygını arttırabilrisin.Kapanmaya gelince kapalı biri olarak sana söylüyorum kesinlikle kendin kalpten istemedikçe başkasının hele de bir arkadaşın tavsiyesiyle kapanmak çok yanlış bir şey.Gerçekten istiyorsan yüreğine sor,öyle kapan derim ben...

Back
X