birden soğumak.

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
Birden en yakın arkadaşlarından soğuyan var mı acaba?Yani yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez,her yere beraber gideriz ne bileyim sürekli yanyanayız ama bi anda soğumaya başladım.
Nedenini bilmiyorum da.Ama son zamanlarda dalga geçildiğimi hissediyorum,birşey anlatırken gülmeye başlıyorlar,onlar farklı müzik tarzları var.Bende onların dinlediklerini dinlemeye çalışıyorum.Ben şu filmi seviyorum dediğim zaman o da izlenirmiymiş deniliyor.Açıkcası onlar biraz değişikler.Üniversitede olur böyle şeyler ama anlayamadım.Ya onlara ayak uydurmaya çalışırken ben asıl yapmak istediklerimi yapamıyorum belki.Sınıftan başka arkadaşlarla vakit geçirdiğimde aynı tarz aynı muhabbet olunca daha da kaynaşasım geliyor onlarla.Bazı şeyleri iyi bilirler ama ben yorum yapamam kendimi onların yanında sanki hiçbirşey bilmiyormuşum gibi hissediyorum.Bi konu açıldığında o neymiş? dediğimde boşver sen bilmezsinlere getiriyorlar.Sonra sen bizim arkadaşımızsın şakalaşıyoruz çok alıngansın diyorlar.İkisi inançsız,olabiir birşey diyemem herkesin kendi görüşü ama dinime hiç saygılı değiller.Ve ben çok canım sıkılıyor o konuşmalardan.Sizce ben 2 yıllık arkadaşlığımı bitirip yeni ortam mı kurmalıyım yoksa devam mı etmeliyim??

Son düzenleme:

konunun başında yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmiyor dediğinde ..bende yazdığın kelimlerin hakkını verecek bir arkadaşlık var sandım

tatlımm bu kişilerin yanında sen sen olamıyorsun..ne güzel demişsin seni saymıyorlar...

okul dönemlerinde bu tarz gruplar olur ama sen yanlarında olmuyorsun cnm yaa...

bence sen sakince aralarından çık...saygının olmadığı yerde sevgi barınamaz, dostuluk ,arkadaşlık sevgi ve saygıdan geçer...

herşeyin tohumuda bu ikisi değilmi???

yani sen ya çık içlerinden en samimi olduğun kişiye buraya yazdığın gbi derdini anlat...yada sesizce çık ......

Bence hala görüştüğünüz hata hemen kaçın derim
Hemen kestirip atıyorsun diye kızabilirsiniz
Ama aynı yollardan geçtim
Resmen özgüvenim yok oldu
Ama ayrı kalınca özgür olduğumu, birey olduğumu hissettim
Ortak noktalarınız olmayan insanlar ve kötüsü sizin düşüncelerine saygı duymayan daha da kötüsü kendi düşüncelerinin en iyisi olduğunu düşünenlerden arkanıza bakmadan uzaklaşın

Kendinize bu kötülüğü yapmayın

İsterseniz yanlız kalın ama dininizle bile dalga geçen insanlar size hiç bir şekilde yararlı olamaz...

Görüşlerimiz bile çok farklı,bilmiyorum ne yapacağımı.Ben ak diyorsam onlar kara diyor.Ne yapacağımı çözemedim artık.Eğer ayrılırsam ne yapacam tek başımamı kalcam birilerini bulcam ondan da emin değilim.İnsan tek kalınca kötü oluyor.Sınıfta herkesin belirli bi grubu var artık.Galiba alıştım tek kalmaktan korkuyorum ama kendi yapmak istediklerimide onlarlayken yapamamakta iyi değil.Öneri verenlere teşekkürler.

Sen bir şey anlattığında dalga geçiyorlarsa, sen bilmezsin, anlamazsın tarzında ukalaca cevaplar verip seni küçük görüyorlarsa ve ortak hiçbir paylaşımınız yoksa zaten bunun adı arkadaşlık değil canım..

Tarzlarınız farklı olabilir. Ama herkesin birbirinden öğreneceği şeyler vardır. Ne yazık ki bu kızlar bunun farkında değiller. Üstünlük kompleksine kapılmışlar ve ne yaptıklarını bilmiyorlar. Sana tavsiyem; kendini mutlu hissedeceğin hobiler edin. Kimseye benzemeye çalışma ve sana uygun kişilerle arkadaşlık yap.

Herkes müslüman olacak ya da dindar olacak diye bir şey yok elbette. Beni rahatsız eden ateist olmaları değil, inanç özgürlüğünün farkında olmamaları. İnanmayabilirsin ama bu sana hakaret etme hakkını vermez. Bence siz ayrı dünyaların insanlarısınız. Kiminle mutluysan onunla takıl derim. :)

evet insan yakın arkadaşından bir anda soğuyabiliyor.
aslında bir anda soğumuyorsun,öncesinde seni rencide etmişlerse,canını sıkmışlarsa sende gülüp geçmişsen onların birikimiyle artık bir dk dan sonra tahammül edemiyorsun.
yanında kendin gibi olduğun kişilerle takıl.

arkana bile bakma kaç
ben böylelerinden kaçtığım halde hala sülük gibi yapıştı pislikleri kurtulamıyorum hala arkamdan dalga geçmeye çalışıyorlar.

Bu dediğin lisede başıma gelmişti. Biraz farklıydı ben yanlarında sıkılıyordum, onlar benim anlattıklarımı bilmiyordu. Öylesine zorlama gerçekten. Lisede arkadaş grubu değiştirmek zordu ama üniversitede daha kolay. Kendine uygun insanlarla takıl. Zaten kimse yanaşma, git öteye demiyor

Üniversitede benzer deneyimler yaşamış biri olarak, KAÇ diyorum :)
Ben yediğim içtiğim ayrı gitmeyen bir insanla çok büyük kavga edip, yurtta odamı değiştirmiştim.
İnsanlığına veriyorsun, iyidirler, ben alınganlık yapıyorum herhalde diyorsun, ama DEĞİL.
Ego tatminine ihtiyaç duyan insanlar var. Bunlar da onlardan biri izin verme seni ezmelerine...

Kendinin anlaşabileceği insanlar bulana kadar mesafe koy.

Ben mesafe koymuştum, sonra kavgaya döndü...Umarım kavga etmeden yakandan düşerler...

2Yıldır iyi dayanmışsın diyorum.

Geç bile kalmışsın soğumakta.

Arkadaşlığını kafa dengi dini açıdan da sana uyum sağlayacak kişilerle devam ettir.

Bu anlattıklarından sana arkadaşın "a" sı olmaz...

Canım uzaklaşmak emin ol senin için en yararlı durum olacak.
Dinimize hele ki en başta saygısızlık yapıyorlarsa direk kaç derim.Bir müddet sonra sohbetler kavgaya dönüşüyor çünkü
Ayrıca canım biilmiş ukala insanlarla olmaz yani gitmez zorlama arkadaşlık olur.
Sen yeni insanlarla arkadaşlık kurmaya çalış bence

Bana sorarsan öyle lise öğrencisi gibi hadi sizinle ilişkimi kestim daha da konuşmam havalarına girme hiç. Anlaşabildiğin grupla takıl ama şimdiki arkadaş grubunla da kötü olma, birlikte takılmazsın olur biter zor birşey değil, hele de üniversitede çünkü artık ilkokul gibi şu şunla arkadaş olay bitmiştir gibi bir durum söz konusu değil, herkes farklı zamanlarda anlaştığı insanlarla takılabilir. Bence önemli olan köprüleri yıkmamak, istediğin kişilerle takıl ama diğerleriyle de kötü olma, ne bileyim yeni arkadaş grubunlayken de selamlaşabil mesela.

Her şeyi geç, dinine laf ettikleri için arkadaşlığı kes bence.
Ben bir müslümanla ateistin samimi dost olacağına inanmıyorm.

Katılıyorum lambim
Ego tatminine ihtiyaç duyan, senin verdiğin samimiyete dalga geçerek ya da seni yargılayarak ve inciterek karşılık verenle hemen bağlar koparılmalı.
Değerini bilmeyene kapıyı göstermezsen seni daha çok üzer o insanlar...

Aslında bir taraftanda yine selamlaşayım ama çok sıkı olmayayım diyorum.insan olarak iyi de olsalar yine de insanın zoruna gidiyor bazı durumlar.Hep bir zıtlık var haklısınız arkadaşlar.
Galiba kavga dövüşsüz yine de selamlaşarak,kendime uygun başka arkadaşlarla vakit geçirmek daha iyi olabilir.
Bir de biz toplam 5 kişiyiz ikisi inançsız ikisi de aksine çok inançlılar.O çok inançlı arkadaşlarım ın biri inançsız diğer arkadaşımla çok iyi anlaşıyor.Yani acaba zoruma giden bu mu diyorum.Ben onun kadar iyi anlaşamıyorum.İnançlı,yeri geldiğinde namazda kılar dua da okur kur-an da ama içkide içer belki diyorum kafaları denk.Mesela onlar asistan hocamız vardı çok samimiler onla.Beraber bara bile gittiler.Ben bu durumun normal olmadığını söyledim.Bara gitmek sorun değil,sorun asistan hoca ile çok samimi olmak ama ne sorun olacak ki bunda dediler.Biraz rahatlıkları beni rahatsız ediyor.Ve o iyi anlaşan inançlı-inançsız arkadaşları kıskanıyorum mu acaba diye düşünüyorum.Çok karıştı kafam.Öneri de bulunan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…