Davranış Bozuklukları Bireysel Eğitim için önerisi olan...

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Tiryandafila

Çok ŞÜKÜR.
Pro Üye
6 Aralık 2009
6.242
3.010
723
Oğlum şuan 19 aylık ve hem motor hem de mental gerilikleri var ayına göre.
Doktorumuz birebir eğitim alması gerektiğini söyledi.
Rehabilitasyon merkezleriyle ilgili çok iyi şeyler duymadım ve
tanıdık bir psikolog orada 2-3 seans eğitim alacağına,
ev de 1 seans eğitim alması daha faydalı olur diye ,
bilgilendirdi bizi.
İst. beylikdüzünde oturuyorum.
Tavsiye edebilecek ev de eğitim alabileceği tecrübeli eğitmen ya da bu çevrede
gerçekten yarar göreceğimiz bir rehabilatasyon merkezi
önerisi bulunacak birileri var mı acaba?

Arkadaşım sabah mesajını okudum ve yaptığım araştırma ve tavsiyelerden beklediğim geri dönüşlere aldığım sonucu seninle de paylaşayım dedim.
Bu işşler saçma sapan bir hale gelmiş,çocuk gelişimi mezunlarını özel eğitimci yapmışlar kendilerince,ortalık bi sürü çömez kaynıyor,
Bu bağlamda işinde iyi olan ve özel eğitimli bir çocuk sahibi olan yılların annesinden aldığım tavsiyeye göre,
Avcılarda Oxford Türk diye bir rehabilitasyon merkezi var mış,lütfen burayı araştır,
Buranın sahibi Adnan Yüksel Bey Eski vakıf gurebada çocuk nöroloğu,öyle eftenb püften bişey değil..
Ayrıca eve gelen bir hanımla ilgili bilgi arzu edersen ona da ulaşabilirim,
Ama ben bir rehabilitasyon merkezinde bu işin daha sağlıklı olacağına inanıyorum..

Çok teşekkür ediyorum canım, Allah razı olsun, avcılar bizim için bayağı uygun aslında,
ben bir araştırayım, çok sağolasın.
Eğer senin çok vaktini almayacaksa eve gelen birine de ulaşabilirsem çok sevinirim.
Bu arada Rabbim senin evladının gelişimini de çooooook güzel eğlesin inş,
Rabbim yardımcınız olsun, çok öptüm evladını.

Avcılar sana çok uygun bence de,
Ben de kızımı başka bir yerde oturmama rağmen Bakırköyde bir rehabilitasyon merkezine götüreceğim.
Bu işlerin ödeneğiyle ilgili olarak da devletten yardım da alabiliyorsun,biliyor musun bilmiyorum..
Biz zaman almasına rağmen Çapadan paporumuzu çıkardık,onunla yola devam ediyoruz,çok daha farklı oluyor..
Şu kadına da ulaşmaya çalışırım,herkese telefonunu vermiyormuş elden ele,
ancak telefonla konuşmak gerekir,aklımdasınız ama bakacağım ona da..

Hayır duaların için çok teşekkür ediyorum,çocuğunla ilgili gelişmeleri de konuşalım arzu edersen..
Biz de çok dua ediyor,ikinizin de yanaklarınızdan öpüyoruz..

Çok sağol ,rapor olayını biliyorum canım, önce bir merkeze karar verelim, gerekirse
raporda alacağız inş.
Oxford turca nın avcılar şubesi malesef çalışmıyormuş, yeri fatihdeymiş, orası da bizim için
bayağı zor olacak, o yüzden orası olmayacak malesef.
tamam canım, oğlumla ilgili gelişmeleri seve seve paylaşırım inş.
Ben de kızınla ilgili gelişmelerden haberdar olmak isterim, tecrübelerinden faydalanmak isterim.
Allah yardımcımız olsun.

Merhaba..

Öncelikle bir doktora daha başvurdunuz mu? Özellikle doktorunuz spesifik bir RAM ya da bir merkez adı veriyorsa mutlaka başka ir doktor daha başvurmanızı öneririm..

"Ne hikmetse" haberlerde hiç duymadığınız ama birerbir şahit olduğum ve hakkında işlem başlatılan RAM görevlileri ve özel eğitim merkezleri biliyorum zira.. Sebep ne mi? Normal çocuklardan para kazanmak amacıyla yapılan hile hurdalar.. Normal çocuklar doktor tavsiyesi ile RAM'a gönderiliyor ve oradaki RAM görevlisi normal olan bu çocuğu (sadece basit bir konsantrasyon sorunu olan) anlaşmalı olduğu Özel eğitim merkezine yönlendiriyor.. Üstelik mental rahatsızlığı var diye..

Öncelikle lütfen ama lütfen en az iki farklı doktora daha başvurun.. (eğer başvurmadıysanız)..

Bunu dışında Arkadaşımın sözlerine katılıyorum..Eğer gerçekten böyle bir yavaşlama ya da gelişememe söz konusu ise özel eğitmenlerin referanslarını çok iyi kontrol edin ve onay alın.. (referansları üşenmeden teker teker arayın)...

Eğer basit bir konsantrasyon sorunu ise bir tane hazırlamakta olduğum yazı + bu forum içerisinde yayınlamış olduğum diğer yazım http://www.kadinlarkulubu.com/davranis-bozukluklari/604565-tum-sorunlarin-cevabi-olabilir.html dah size yol gösterebilir..

Fakat öncelikle sorunun bu olduğundan gerçekten emin olmak gerekiyor.. Şu an biraz vaktim kısıtlı maalesef.. Bilgisayardan kalkma üzereyim ancak akşam en azından sizin evde başlayabileceğiniz minik bir program hazırlar yollarım.. disiplinli şekilde uygularsanız en az iki hafta içinde gözle görülür gelişme kaydedeceğinize de eminim.. Şimdiden geçmiş olsun..

Tekrar merhaba..

Çocuklardaki motor ve mental geriliklerin çok fazla sebebi ve bir o kadar da derecesi var.. Amabasit şekil ile 3 derecede sınıflandırabiliriz. Ağı, Orta ve Hafif.. Mesajınızdan yola çıkarak oğlunuzda bahsi geçen geriliğin hafif bir gerilik olduğunu tahmin ediyorum.. zira bir iki seans ile düzelebilecek bir şey ise fiziksel bir sorundan kaynaklı olmamalı...

19 aylık bir bebek ile pratik müzik yapmak çok fazla seçenek işi değil maalesef... bu yüzden öncelikle dinletiler ile başlamanızı öneririm..

www.kadinlarkulubu.com/engelleri-birlikte-kaldiralim/604896-muzikle-tedavi-1sakinlestirme.html

Yukarıdaki linkte verdiğim konumda bazı parçaların ismini yayınlamıştım.. Bunları mümkünse indirin.. İndirmeniz mümkün değil ise parçaları dinleyin ve satın alabileceğiniz ya da ulaşabileceğiniz benzer parçalar edinebilirsiniz.. bulduğunu parçaları bana bildirirseniz olup olmayacaklarını size söyleyebilirim.. ancak parçalar çok spesifik.. yakın şeyler bulabileceğinizi tahmin ediyorum..

Gene aynı linkte bahsettiğim şekilde çocuğuunza bunları dinletmeye özen gösterin.. bu sadece çocuğu sakinleştirmek değil odaklanma süresini arttırmak için de ideal bir yoldur.. Odaklanma süresi arttığında ise bazı çalışmaları yapmanız kolaylaşacaktır..

Bunun dışında yaşı çok küçük olduğu için melodik bir enstruman çalması oldukça zor bebeğinizin.. bu yüzden vurmalı bir çalgı ile başlamak güzel olur.. bu hem el göz koordinasyonu, hem kolların kullanımı hem de beynin çalışması için iyi olacaktır..

Hemen bir oyuncak davul edinin.. Metronom dediğimiz bir alet vardır müzisyenlerin kullandığı.. ancak bu aleti alamazsanızda önemli değil.. saatinizin saniye çbuğuna bakın.. o çubuk 60 metronom atar ki bizim ihtiyacımız olan da o çubuğun her bir tık'ı..

Çubuk her tıklayışında aynı anda davula vurun.. ve çocuğunuzun bunu yapmasını isteyin.. çocuğunuz bu tıklamaları düzenli olarak yapmaya başladığında - ki günde 15 - 20 dakikalık bir çalışma ile - bu mümkün olacaktır, tıklamaları bir saniyede iki ye çıkarabilirsiniz.. daha sonra saniye bir tık ve ardından saniyede iki tık ..

biraz karışık gelmiş olabilir.. biraz daha açarak anlatmaya çalışayım.. saniyedeki bir tık lara "tak" diyelim.. saniyede iki tıkları da yine "tık" olarak kullanalım..

ilk gün muhtemelen sadece 1 dakika kadar çalışabilirsiniz.. belki 2 dk .. bu iki sakika boyunca eğlenceli bir eşy yaptığınızı göstermelisiniz.. davula "tak" larınızı vururken eğlenin.. siz eğleniyorsanız onun da ilgisini çekecektir..

her doğru 5 "tak" için bir parça sevdiği meyveden verin.. (bunu pekiştireç. olarak kullanıyoruz)

bir dakika boyunca "tak" lardan sıkılmamaya ve gerçekten tam anlmıyla düzgün yapmaya başladığında "tık tık" lara başlayın.. ve aynı ilerlemeden sonra "tak - tık tık" olarak çeşitlendirin..

Bunları iki hafta uygulayın... ve tekrar konuşalım.. bu süreçte enstruman çalışma ile iglili bir sıkıntınız olursa yazmaktan çekinmeyin.. Baştada dediğim gibi çocuğunuzda bahsi geçen mental ve motor ağırlığın seviyesini bilmediğim için en basit çalışmayı yazdım.. Ancak bu çocuğunuza basit gelebilir ya da bundan sıkılabilir.. bunu bir hafta içinde bildirirseniz çok sevinirim.. böylece oğlunuza göre bir düzenleme yapabiliriz..

Ayrıca dinleti parçaları ile ilgili bir sıkıtnı yaşarsanız ve parçalara ulaşamazsanız elinizdeki parçaların bir listesini gönderebilirsiniz.. hemen oradaki parçalardan bir şeyler seçmeye çalışırız olmazsa ben elimdekileri size ulaştırmayı denerim..

Şimdiden başarılar dilerim..

Son düzenleme:
Merhaba. 25 aylik bir oğlum var fatih, Mecidiyeköy, Şişli civarında bana önere bileceğiniz rehabilitasyon merkezi varmı yada aranızda oxford turda fatih giden varmı teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…