• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bireysel emeklilik yaptıran var mı..

lel

Guru
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2012
107
26
298
Samsun
kızlar bireysel emeklilikten eşimin işyerine gelip reklamını yapmışlar oda kaydolalım diyor.napim sizce bireysel emeklilik kaydı olan varmı aranızda?

Yaklaşık 7 aydır bireysel emekliliğim var. Maaşımın %7'si kesiliyor ve çalıştığım şirketin katkısı da %3 oranında. Toplamda 250 TL para aktarılıyor bireysel emekliliğime her ay. Bu bence çok iyi bir şey 10 yıl sonra bu parayı toplu olarak alabiliyorsunuz ve devlet katkısı işletim faizi falan da var. Ben şahsen her ay kenara 200 250 lira atamam nasıl olsa kesinti olarak gidiyor oraya diye düşündüğüm için girdim vede çok iyi olacağına inanıyorum. Bir nevi geleceğiniz için siz farkında olmadan para biriktirmiş oluyorsunuz.

Her ay 250 TL birikiyor. Yılda 3.000 TL yapar. 10 yılda 30.000 TL olur devlet katkısı iletim faizi şu bu eklenince de 35 40 bin TL para biriktirmiş oluyorsunuz hemde farkında olmadan. Bundan dolayı faydalı bir yatırım olduğunu düşünmekteyim.

Back