Bireysel emeklilik ziraat

aycaftr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2014
153
49
98
43
Merhaba kızlar devlet otamatik olarak 2017 ocakta bireysel emeklilik kesintisine başladi.ben şu an çıkmak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim bilgisi olan varmi?

İlk 2 ayda çıkmalıydınız
Şimdi bayağı para keserler ödediğiniz kısmın neredeyse büyük çoğunluğu da içeride kalır
3 sene dolunca da devlet katkısı almadan az bi kesinti ile çıkabiliyosunuz ama her bankanın anlaşması farklı
Bi bankanızla görüşün

İlk 2 ayda çıkmalıydınız
Şimdi bayağı para keserler ödediğiniz kısmın neredeyse büyük çoğunluğu da içeride kalır
3 sene dolunca da devlet katkısı almadan az bi kesinti ile çıkabiliyosunuz ama her bankanın anlaşması farklı
Bi bankanızla görüşün
Peki bu bireysel emeklilik kesintisi kaç yil sürecek..

Bilmiyorum çikmadim ilk 2 ay ,odediğin miktarin %15i vergiye kesilecek yaziyor yine anaparayi aliriz sanirim.internet üzerinden iptal edemedim.iptal ettiren varsa nasıĺ bir yol izledi merak ettim

Takipteyim. Zorunlu yaptırıldı çıkmak için faeklı prosedürler istendi. Şehir merkezinde değildim güvenip halledemedim.

Ziraat sigorta yazin google a.
Arayip gorusebilirsiniz...

bi de çıksanız da her sene mi iki senede bir mi ne tekrar dahil ediyolar
yine çıkmanız lazım

Ben çıktım.kesinti de olmadi.850 civarı birikmişti heosini çektim.ziraat katilim bankasını arayıp iptal ettim.bide is bankasına gidip dilekçe vermiştim.oda anadolu hayat emeklilik ti galiba.iki ayrı hesap acilmisti.ama kuruma da dilekçe vereceksiniz bes iptal ettirdim diye.

bi de çıksanız da her sene mi iki senede bir mi ne tekrar dahil ediyolar
yine çıkmanız lazım
Heh unun sebebini şöyle söylediler: kurum değiştirdiğiniz için zorunlu olarak tekrar alınıyorsunuz bireysel emekliliğe. Ben ilk olduğunda çıkmıştım 2 ay içinde. Sonra kurum değişikliği oldu o zaman tekrar eklenmişiZ.

Ben çıktım.kesinti de olmadi.850 civarı birikmişti heosini çektim.ziraat katilim bankasını arayıp iptal ettim.bide is bankasına gidip dilekçe vermiştim.oda anadolu hayat emeklilik ti galiba.iki ayrı hesap acilmisti.ama kuruma da dilekçe vereceksiniz bes iptal ettirdim diye.
Nasil çiktiniz şubeye gidip dilekçemi verdiniz

Nasil çiktiniz şubeye gidip dilekçemi verdiniz
Iki hesap açılmıştı.birisini telefondan ziraat katılım bankasını arayarak iptal ettirdim diğerinide is bankasına gidip dilekçe verdim.ikiside maaş bankama yatırıldı.ama kendi kurumunuzun mali işlerin ede dilekçe vereceksiniz ki bin daha kesilmesin

Back
X