biri bana akıl versin

Nerde yaptiriyoruz okullar pahali mi
Bana nerdeyse 30 sene önce yapıldı yerinde durduğunu sanmıyorum o yerin, vakıf gibi bir yerdi. Araştırmak gerekli, her yerin testi güvenilir değilmiş ama çocuk bir şeyleri üretmeye başlarsa ya da diğer çocukların yapamayacağı şeyleri yaparsa -ben ilkokul 1. sınıfta hikaye yazıyordum, Suç ve Ceza'yı okumuştum- gibi emin olabilirsiniz. Tabi eğitim normal devlet okullarına göre pahalı. Çok önemli ama bu özel eğitim. Çocuk kendini farklı hissetmesin diye ihmal etmeyin eğer üstün zekalı çıkarsa.

Onaylanmayan ve olumsuz davranış gösteren çocuklarda tenkit edilince olumsuz davranış pekişiyor. Yaptıkları size çok normal gelmese bile olabildiğince herşey normal gibi hissettirin çocuğa. Yoksa ben yaramazım, diğer çocuklar gibi değilim fikri bir oturursa karakteri olumsuz davranış üzerinden pekişir. Babanızın tavrı çok yanlış. Dışlamak, tenkit etmek hiçbir zaman çocuğu terbiye etmez.

Mesela benim kızım 3-4 yaşındayken bazen aşırılık yaptığında yaramazlık yapma dedim birkaç kere. Bunu söyleme sıklığı artınca çocuk aşırılıklarına artırarak devam etti. Bahanesi ise "ben zaten yaramaz bir çocuğum, yaparım" oldu. Baktım ki benim tavrım yanlış. Ona olumsuz tavır üzerinden uyarı vermeyi kestim, olumlu tavır üzerinden takdir etmeye başladım. Anında değişmeye başladı çocuğun ruh hali. Bu sefer daha iyi, daha sakin, daha uyumlu olmaya gayret eder oldu. Çünkü takdir görmek hoşuna gidiyordu. Denemeye değer diye düşünüyorum

30 yaşında lise mezunu 8 yıllık evliyim ve 39 aylik bir oglum var. Allah im. Eksikligi ni göstermesin
Sezaryanla dünyaya geldi dönmediği için .
Ilk gunden itibaren uyumayan ağlayan bir cocuktu.
Hiçbir şekilde beni dinlemiyor hicbir konuda
Son 2 3 haftadir da bile bile evet gözümün icine baka baka çiş yapiyor bulduğu yere. Dr a görürdüm bu dönem de normal dedi vs.
Cok uyumsuz bir cocuk arkadaş grubunda benim dedigim olsun diye bir israri olduğundan artık diğer çocuklar bizden kaçar oldu
Mesela parkta bir cocukda bir oyuncak varsa onu bagirarak aglarak vs bir şekilde aliyor sırf bu yüzden dışarı çıkamıyorum
Vurma vs kesinlikle yok yapmadim yapmam
Esimde öyle biri degil yani neden bu çocuğun siniri bilmiyorum defalarca gitttim dr a
Sırf düzelsin diye 1 hafta krese bile gitti ama uyum sağlayamadığı icin almak zorunda kaldim
Simdi hicbiryere gidemiyorum herkes eleştiriyor anneligimi ve çocuğumu
Ne yapabilirim
Bu çiş olayina ve oyunlarda ayak uydurma olayina vs.
Oğlum 1 yaşında konusmaya basladi yaşıtlara göre kelime hazinesi cok fazla ve acayip hayalperest bir cocuk
Sayilari renkleri vs öğrettim sadece benimle olmak istiyor ne bir kitap okuyabiliyorum ne bir is yapabiliyorum ne dinlenebiliyorum şaşırdım artik
Hicbirsey yapmamama izin vermiyor wc ye bile gizli gider oldum

Suanda agliyor yine ve ayakta ve babasina. Eziyet ediyor
canim krewe gondermeye durumun duzelince gondermeni tavsiyep ederim benim kizimda cok aglardi misafir gidince hep sinirlendirirdi beni aglsrdi fazla ama krewden sonra cok faydasini gordum ama her gun o agladi giderken ben de agladim iki aya yakin surdu aliwmasi tam olarak ben krewe gitmiuordum ewim goturup birakiyordu yireyim laldirmiyordu aglamasini sabirli olmak lazim biraz Allah yardimcin olsun

canim krewe gondermeye durumun duzelince gondermeni tavsiyep ederim benim kizimda cok aglardi misafir gidince hep sinirlendirirdi beni aglsrdi fazla ama krewden sonra cok faydasini gordum ama her gun o agladi giderken ben de agladim iki aya yakin surdu aliwmasi tam olarak ben krewe gitmiuordum ewim goturup birakiyordu yireyim laldirmiyordu aglamasini sabirli olmak lazim biraz Allah yardimcin olsun
Sagol canim brn cocuk ve saglik sorunlari yüzünden is bulamıyorum esimde ucu ucuna geçindiriyor evi sabretmekten baska carem yok gibi

Bana nerdeyse 30 sene önce yapıldı yerinde durduğunu sanmıyorum o yerin, vakıf gibi bir yerdi. Araştırmak gerekli, her yerin testi güvenilir değilmiş ama çocuk bir şeyleri üretmeye başlarsa ya da diğer çocukların yapamayacağı şeyleri yaparsa -ben ilkokul 1. sınıfta hikaye yazıyordum, Suç ve Ceza'yı okumuştum- gibi emin olabilirsiniz. Tabi eğitim normal devlet okullarına göre pahalı. Çok önemli ama bu özel eğitim. Çocuk kendini farklı hissetmesin diye ihmal etmeyin eğer üstün zekalı çıkarsa.
Esim de onayladi yaptiralim diyor ama birazcik bekle dedi

30 yaşında lise mezunu 8 yıllık evliyim ve 39 aylik bir oglum var. Allah im. Eksikligi ni göstermesin
Sezaryanla dünyaya geldi dönmediği için .
Ilk gunden itibaren uyumayan ağlayan bir cocuktu.
Hiçbir şekilde beni dinlemiyor hicbir konuda
Son 2 3 haftadir da bile bile evet gözümün icine baka baka çiş yapiyor bulduğu yere. Dr a görürdüm bu dönem de normal dedi vs.
Cok uyumsuz bir cocuk arkadaş grubunda benim dedigim olsun diye bir israri olduğundan artık diğer çocuklar bizden kaçar oldu
Mesela parkta bir cocukda bir oyuncak varsa onu bagirarak aglarak vs bir şekilde aliyor sırf bu yüzden dışarı çıkamıyorum
Vurma vs kesinlikle yok yapmadim yapmam
Esimde öyle biri degil yani neden bu çocuğun siniri bilmiyorum defalarca gitttim dr a
Sırf düzelsin diye 1 hafta krese bile gitti ama uyum sağlayamadığı icin almak zorunda kaldim
Simdi hicbiryere gidemiyorum herkes eleştiriyor anneligimi ve çocuğumu
Ne yapabilirim
Bu çiş olayina ve oyunlarda ayak uydurma olayina vs.
Oğlum 1 yaşında konusmaya basladi yaşıtlara göre kelime hazinesi cok fazla ve acayip hayalperest bir cocuk
Sayilari renkleri vs öğrettim sadece benimle olmak istiyor ne bir kitap okuyabiliyorum ne bir is yapabiliyorum ne dinlenebiliyorum şaşırdım artik
Hicbirsey yapmamama izin vermiyor wc ye bile gizli gider oldum

Suanda agliyor yine ve ayakta ve babasina. Eziyet ediyor
Bu yaşlarda biraz daha sabırlı olmak gerekiyor.

Bu yaşlarda biraz daha sabırlı olmak gerekiyor.
Sabir evet ama bicak kemige dayandi son 3 4 gindur sadece 7 saaatlik uykuyla duruyorum toplamda esimin tek yaptığı bilgisayarda oturmak bide mosafir çağırıyor yatılı tükendim. Boşanamıyorum çünkü işim yok ve ailem destekci değil köşeye sıkışmış gibiyim

Back
X