• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biri var.

saft

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
2.553
3.022
448
İstanbul
Kızlar sevdiğim bir arkadaşım vasıtasıyla biriyle tanıştım. Ben 24 yaşındayım o 25. Evlenip ayrılmamı hiç sorun etmedi. Benim açımdan sorulacak hiçbir şey yok, kader dedi. Fikirlerimiz eğitim seviyemiz filan uyuşuyor. Bu nedenle tanıma fırsatı verdim.

Kardeşim normalde kimseye ısınmaz ama ona ısındı. Annem pek olumlu bakmıyor tanı diyor. Acayip enerjik ve heyecanlı biri. Yani oturduğum yerden uçuşa geçtim heyecanından, çok yoruldum dinlerken. Espriler filan havada uçuştu. Tabi bunun yanında ciddi şeyleri de konuştuk.

Maddiyatı biraz sıkıntılı. Ben çalışmassam İstanbul şartlarında sıkıntı yaşarız. Tek başına maddi olarak bana sahip çıkabilsin istiyorum ama şartlar yeterli değil. Evi yok. Kirada olacağız. Yeni mezun. Birikime de yeni başlamış. Ailemin durumu iyi değil yardım edemezler ben kendim yapacağım dedi ama annesiyle konuşmuş. İçiniz rahat olsun ne gerekirse yapacağım demiş. Benim bir oğlum var bir de gelinim olacak diyen bir kadınmış. Bunlar haricinde çevresi çok geniş. Evliliğme yardım edecekler diyor. Misal beyaz eşyamı bir abim verecek. Ama sen kabul eder misin belki beğenmezsin onun verdiklerini diye görüşümü sordu. Biraz çevreye çok fazla güveniyor. Ama onlar elini bir çekse kalacağız öyle. Baya tanınmış birinden de referansı var. Ama bilemiyorum.

Çok da kıskanç. Ben ufak ufak yazılar yazıyorum. Yazılarımı yollamam için destek olmaya filan başladı. Yeteneklerimi destekliyor. Köreltmeyecek. Hem de kendiliğinden teklif etti.

Önceki ex koca nişanlıyken gelmeye üşenirdi. Bu buluşmak için bahane arıyor. Bıraksam şimdi evleneceğiz. Ama tanımak istediğimi söyledim. Biraz da kaşı gözü oynuyor sanki. Konuşmaya da fazla fırsat vermiyor genelde kendi konuşuyor. Ama bayanlarla filan muhattap olan biri değil.

Üniversiteden mezun olduğunu söylemişti dün de tek dersten uzattığını söyledi. Yalan mı söylemiş oluyor tam bilemedim.

Sizce napmalıyım?

yalan söylemiş:) tek dersi var demek ki hala
ama sıkıntı yapmayın tanımaya çalışın bence de..

Şans verip tanımalısın. Ama bir erkeğin tek başına ailesini geçindirebilecek güçte olması gerekir. Ahh ahh biz ne, siz evlenin biz şunlarınızı alırız, biz şunlarınıza yardım ederiz diyenleri gördük eşimin tarafından. Çok şükür kimseye muhtaç olmadık. Tek dersten uzadığını saklaması hoş olmamış. Takibe al, zaman ver ;)

Ya tanımadan bilemezsin biraz daha zamana yay amacını anlarsın .Hayırlısı olsun arkadaşım hakkında.

Eğer bir psikopat değilse tanistigin kişi ilk aylar zaten masal gibi geçer her iliskide...

Ama bir iki yılı devirdiginde o zaman ortaya çıkar mayası... Hemen evlilik odakli düşünmeyin, taniyin , zaman verin...

Ayrıca agizdan çikan her söze bakmayın. Söylemek başka uygulamak başka olur ki erkeklerin çoğu sadece konuşur...

siz kendinize koca mı arıyorsunuz yoksa hayatınızı finanse edecek bir sponsor mu?
ne demek ben çalışmazsam geçinmemiz zor. e çalışın tabi. en azından bir uzuvunuzda sakatlık yoksa.
2. abiden gelen eşyayla evlenilmez. mantıklı düşünmenizde yarar var.
hem daha tanımadan nedir bu evlilik hayalleri?
bir diğeri kaşı gözü oynuyor ama kadınlarla muhabbeti yok derken, kaşı gözü erkelere mi oynuyor :0
en sonunda tek ders 10 ders fark etmez. alttan dersi olan mezun olamaz. daha şimdiden çok basit bir şey de bile yalana başvurmuş.

Bence sizin 2 kere düşünmeniz gerekiyor çünkü evliliğin ne demek olduğunu çok iyi biliyorsunuz.
Bana karşınızdaki beyfendi çok çocuksu geldi, sanki sizi kaldıramayacakmış gibi..
Ama tabii genede şans vermek gerekir.
Hakkınızda hayırlısı olsun..

Kızlar sevdiğim bir arkadaşım vasıtasıyla biriyle tanıştım. Ben 24 yaşındayım o 25. Evlenip ayrılmamı hiç sorun etmedi. Benim açımdan sorulacak hiçbir şey yok, kader dedi. Fikirlerimiz eğitim seviyemiz filan uyuşuyor. Bu nedenle tanıma fırsatı verdim.

Kardeşim normalde kimseye ısınmaz ama ona ısındı. Annem pek olumlu bakmıyor tanı diyor. Acayip enerjik ve heyecanlı biri. Yani oturduğum yerden uçuşa geçtim heyecanından, çok yoruldum dinlerken. Espriler filan havada uçuştu. Tabi bunun yanında ciddi şeyleri de konuştuk.

Maddiyatı biraz sıkıntılı. Ben çalışmassam İstanbul şartlarında sıkıntı yaşarız. Tek başına maddi olarak bana sahip çıkabilsin istiyorum ama şartlar yeterli değil. Evi yok. Kirada olacağız. Yeni mezun. Birikime de yeni başlamış. Ailemin durumu iyi değil yardım edemezler ben kendim yapacağım dedi ama annesiyle konuşmuş. İçiniz rahat olsun ne gerekirse yapacağım demiş. Benim bir oğlum var bir de gelinim olacak diyen bir kadınmış. Bunlar haricinde çevresi çok geniş. Evliliğme yardım edecekler diyor. Misal beyaz eşyamı bir abim verecek. Ama sen kabul eder misin belki beğenmezsin onun verdiklerini diye görüşümü sordu. Biraz çevreye çok fazla güveniyor. Ama onlar elini bir çekse kalacağız öyle. Baya tanınmış birinden de referansı var. Ama bilemiyorum.

Çok da kıskanç. Ben ufak ufak yazılar yazıyorum. Yazılarımı yollamam için destek olmaya filan başladı. Yeteneklerimi destekliyor. Köreltmeyecek. Hem de kendiliğinden teklif etti.

Önceki ex koca nişanlıyken gelmeye üşenirdi. Bu buluşmak için bahane arıyor. Bıraksam şimdi evleneceğiz. Ama tanımak istediğimi söyledim. Biraz da kaşı gözü oynuyor sanki. Konuşmaya da fazla fırsat vermiyor genelde kendi konuşuyor. Ama bayanlarla filan muhattap olan biri değil.

Üniversiteden mezun olduğunu söylemişti dün de tek dersten uzattığını söyledi. Yalan mı söylemiş oluyor tam bilemedim.

Sizce napmalıyım?
Başta ünv den mezun olmadığını saklamak istemiş sonra da unutmuş sanırım ..
Pek içten pazarlıklı gibi durmuyor ama şuan ilk zamanlarınız henüz pek belli etmek kendini .. Aynen dediğin gibi
Tanıman lazım, zamanla ...

Siz de üniversite mezunuysanız neden çalışmama gibi bir ihtimalinizi düşünüp tek başına sıkıntı çekeriz diye düşünüyorsunuz?
Önce bir karakterini, sevgisini ölçmeye çalışın bu maddi durumlar olsun tanınmışlıklar oldun sonraya bırakın önemsiz şeyler..

Bir kere yalanını yakaladıysan o iş bana yaş geliyor..

Bu konuda ben çok hassasım sanırım...

Bir de başkalarına güvenmesi bana normal gelmedi...

Ne kadar oldu ki tanışalı? Bu ne acele, hemen evlilik düğün eşyalar konuşulmuş. Mezun demişsiniz mezun değil henüz tek dersi varmış. Bir diplomayı alsın önce. Bunun askerliği var iş bulup düzen oturtması var ohooo. Çok hızlı gidiyorsunuz. Maddiyat olarak da kimseye güvenmeyin, ona da güvenmeyin. Kendi ayaklarınızın üzerinde durun mümkünse.

Sizce napmalıyım?
Biri var halimden anlayan DEME SAKIN, HER ZAMAN TEDBİRLİ OL

Bence sizin 2 kere düşünmeniz gerekiyor çünkü evliliğin ne demek olduğunu çok iyi biliyorsunuz.
Bana karşınızdaki beyfendi çok çocuksu geldi, sanki sizi kaldıramayacakmış gibi..
Ama tabii genede şans vermek gerekir.
Hakkınızda hayırlısı olsun..

bana da öyle geliyor pek olgunlaşmamış gibi. her şeyi hallederiz modunda. bir de daha birkaç gün oldu tanışalı, yapıştı resmen. sen de düşün diyorum ben kararımı verdim diyor.

yalan söylemiş:) tek dersi var demek ki hala
ama sıkıntı yapmayın tanımaya çalışın bence de..

evet dimi bu ufak da olsa yalan oluyor. ayrılmayı düşünürsem bundan da vurabilirim sanıyorum :)

Şans verip tanımalısın. Ama bir erkeğin tek başına ailesini geçindirebilecek güçte olması gerekir. Ahh ahh biz ne, siz evlenin biz şunlarınızı alırız, biz şunlarınıza yardım ederiz diyenleri gördük eşimin tarafından. Çok şükür kimseye muhtaç olmadık. Tek dersten uzadığını saklaması hoş olmamış. Takibe al, zaman ver :KK66:

takipte kalayım değil mi? doğru. tam da tahmin ettiğim gibi, evlilik aşamasında o vaat verenler yok oluyor demek ki.. bir de ex koca da yardım alacağım diyordu hiçbiri olmamıştı bileziklerime kadar düşmüşlerdi. bu yüzden biraz strese girdim :(

acele etme. tanımaya çalış. gözle,maddiyat bu şartlarda çok önemli.
çalışıyormu peki

çalışıyor. 3 ay olmuş işe başlayalı kenara para da atmış hemen. ama geçen gün miktarı daha fazlaydı bu gün farklı bir şey söyledi, borç vermiş birilerine. pek tutabilen biri değilmiş zaten.

Eğer bir psikopat değilse tanistigin kişi ilk aylar zaten masal gibi geçer her iliskide...

Ama bir iki yılı devirdiginde o zaman ortaya çıkar mayası... Hemen evlilik odakli düşünmeyin, taniyin , zaman verin...

Ayrıca agizdan çikan her söze bakmayın. Söylemek başka uygulamak başka olur ki erkeklerin çoğu sadece konuşur...

dimi sonuçta beni ikna etmek için sallayacak da sallayacak. ki sallıyor. farkındayım. boyu kısa, biraz da toplu biri. diyor ki bir tanıdığım polis olsana dedi. sınava giriliyormuş. ama ben istemiyorum polislik diyor. halbuki istese de olamaz boyu kısa. ve onun bir sürü aşaması var. anlattm konuyu çevirdi hemen. baya baya sallıyor galiba ya :)

siz kendinize koca mı arıyorsunuz yoksa hayatınızı finanse edecek bir sponsor mu?
ne demek ben çalışmazsam geçinmemiz zor. e çalışın tabi. en azından bir uzuvunuzda sakatlık yoksa.
2. abiden gelen eşyayla evlenilmez. mantıklı düşünmenizde yarar var.
hem daha tanımadan nedir bu evlilik hayalleri?
bir diğeri kaşı gözü oynuyor ama kadınlarla muhabbeti yok derken, kaşı gözü erkelere mi oynuyor :0
en sonunda tek ders 10 ders fark etmez. alttan dersi olan mezun olamaz. daha şimdiden çok basit bir şey de bile yalana başvurmuş.

ben kendime hayatımı finanse edecek birini aramıyorum. erkek arıyorum. koca arıyorum yani. koca dediğin erkek dediğin zaten eşinin parasına dokunmamalı. çalışmak benim keyfime kalmalı. çocuğum oldu ya da iş yerimden sıkıntı oldu çıktım diyelim, napacak temizliğe mi gönderecek beni? bu arada kaşı gözü erkeklere oynamıyor. çevreye bakıyor anlamında demedim. benimle konuşurken çok fazla mimik yapıyor ellerini çok kullanıyor bu nedenle bana pek güven vermedi.

Sizce napmalıyım?

Kendinizi de sıkıştırmadan, onun sizi evlilik için de sıkıştırmasına fırsat vermeden kısacası kendinize acı çektirmeden tanımaya çalışın bakalım zamanla anlaşılır şartlar... Belki kirada oturmak ya da beyaz eşya konularını siz de sorun etmezsiniz. Belki de gün gelir bi huyuna kızar, onu hayatınızda istemezsiniz. ciddi konularda da tamam bu kız benimle evlenir sinyali vermeyin ki ayrılmak isterseniz kolay olsun .Tek ders bişey değil, yalansa da pembe yalan :KK37:

anneler hissediyor ve minik bir uyarı gelmiş zaten sizinkinden..
alttan varsa mezun olamayacak...
ve başkalarına güveniyor olması sorun bence (maddi açıdan)

zamana bırakın acele etmeyin
ve onu farklı ortamlarda tanımaya çalışın derim
her ortamda aynı davranmayabilir bazı insanlar
ailesi ve arkadaş çevresi de önemli ipuçları için adrestir bence

dilerim mutlu olursunuz
ama ben burdan olumsuz bir yargıya kapıldım nedense, ben de şaşırdım nedendir bilmiiyorum, hayırlısı olsun senin için arkadaşım

Ne kadar oldu ki tanışalı? Bu ne acele, hemen evlilik düğün eşyalar konuşulmuş. Mezun demişsiniz mezun değil henüz tek dersi varmış. Bir diplomayı alsın önce. Bunun askerliği var iş bulup düzen oturtması var ohooo. Çok hızlı gidiyorsunuz. Maddiyat olarak da kimseye güvenmeyin, ona da güvenmeyin. Kendi ayaklarınızın üzerinde durun mümkünse.

ya bir hafta oldu diyeyim. ben maddi konuları açmadım dahi kendi açıyor merak edeceğimi bildiği için. ben durdurmasam hemen evlenecek. direk her şeyi konuşuyor çok heyecanlı durdurmakta zorlanıyorum.

Kendinizi de sıkıştırmadan, onun sizi evlilik için de sıkıştırmasına fırsat vermeden kısacası kendinize acı çektirmeden tanımaya çalışın bakalım zamanla anlaşılır şartlar... Belki kirada oturmak ya da beyaz eşya konularını siz de sorun etmezsiniz. Belki de gün gelir bi huyuna kızar, onu hayatınızda istemezsiniz. ciddi konularda da tamam bu kız benimle evlenir sinyali vermeyin ki ayrılmak isterseniz kolay olsun .Tek ders bişey değil, yalansa da pembe yalan :KK37:

sanırım bu kadar bunalmamın sebebi evlilik baskısı. ilk günden beri bi dur hele bi tanıyayım diyorum sürekli hakkında ne düşündüğümü soruyor. sürekli evlilik mevzusu. o yüzden boğuldum. ama tavsiyenize uyacağım. biraz daha değerlendireyim de. bana olmaz gibi geliyor nedense..

anneler hissediyor ve minik bir uyarı gelmiş zaten sizinkinden..
alttan varsa mezun olamayacak...
ve başkalarına güveniyor olması sorun bence (maddi açıdan)

zamana bırakın acele etmeyin
ve onu farklı ortamlarda tanımaya çalışın derim
her ortamda aynı davranmayabilir bazı insanlar
ailesi ve arkadaş çevresi de önemli ipuçları için adrestir bence

dilerim mutlu olursunuz
ama ben burdan olumsuz bir yargıya kapıldım nedense, ben de şaşırdım nedendir bilmiiyorum, hayırlısı olsun senin için arkadaşım

çok teşekkür ederim benim de içimde olumsuz bir şeyler var. yani taşlar yerine oturmuyor şu aşamada. tanımaya çalışmam da zaman kaybı mı olur sizce? hemen bitirip kurtulmak istiyorum bazen de bi bakayım diyorum. napacağımı bilemedim. birkaç ortamda daha bakıp karara vardırayım o vakit değil mi?

Back
X