Birikim yapmak?

Simyam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2016
160
133
103
merhaba kızlar, acil karar vermem gereken bir durum var.Ailem kararı bana bıraktı.o sebeple panikledim
:eek:

Bu işlerden hiç anlamam.O sebeple sizlere danışmak istedim..
Elimizde biraz çeyrek altın var.Bunları herhangi bir bankada altın hesabına yatırsam, yarın bir gün zarar eder miyim. Yani Ivır zıvır parası keserler mi.veya ileri de nakit olarak çekmek istediğimde bana ederinden az verirler mi?
Böyle şeyler duyuyorum çevremden..bir tanıdığın akrabası altın yükseldiği vakit çekmek istemiş hesabındakileri de kendi hesaplandığından çok çok az almış ...Deliriyordu.

hiç kafamın basmadığı bu işe hiç bulaşmayıp altınları bozdurup direkt tl olarak mı biriktirsem..( malum hırsızlık olayları korkusu ile evde saklamak sakıncalı.)
ne dersiniz?

Altın hesabı iyidir haftasonu kartına aktarıp çekmek istemediğin sürece zarar etmezsin. Hele uzun vadede alır başını gider..

Geçenlerde arkadaşım bu konuda dert yandı.bankadaki gram altınlarinı almak istemiş ama altin olarak değil de nakit olarak verebileceklerini söylemişler baya morali bozuldu..
Eğer hemen nakit olarak kullanirsanir iyi yoksa tamamen zarar bence ellemeyin dursun değeri gün geçtikce artar..

Her bankanın çalışma şartları farklıdır. Alış satış fiyatları bellidir. Hesap ışletim ücreti farklıdır. Hafta ici alım satım arasındaki fark az olur, hafta sonu makas artar. Araştırıp kendinize göre bir banka bulabilirsiniz.
Arada 1-2 tl oynar gramda. O da kuyumcuya gitseniz yol parası kadar bile olmaz. Çevrenizdekiler abartmis

Geçenlerde arkadaşım bu konuda dert yandı.bankadaki gram altınlarinı almak istemiş ama altin olarak değil de nakit olarak verebileceklerini söylemişler baya morali bozuldu..
Eğer hemen nakit olarak kullanirsanir iyi yoksa tamamen zarar bence ellemeyin dursun değeri gün geçtikce artar..
Gerçek altın olarak alınabilecek şubeler belirlidir, her şube vermez. Arkadaşınız araştırsaydı sorun yasamazdi

Bizde gram hesabı koyduk ziraat bankasına vede hiç bir zarar etmedik. altın fiyatları çıktığında senin paranda altın fiyatından yükseliyor düştüğünde düşüyor mobil bankacılık indir telefonuna. ordan alım satım yapabilirsin altın inip çıktığında biz o şekilde bayağı bir kâr elde ettik altın mesela çıktığında bozfurduk 265 gram altinim varsa düştüğünde tekrar aldım o zaman 270 gram altın aldım mesela ve her seferinde kâr elde ediyosun ayrıca 24 ayar saf altın gramindan koyduklarindan zarar etmiyosun bilezik falan alsan 22 ayar oluyo bozdururken gramda 3 4 lira zarar ediyosun bunda ole bisi yok. insallah anlatabilmisimdir. ha bu arada alım satım işini bankalar açıkken yaparsan zarar etmezdim hafta sonu yada aksam yaparsan altını düşük fiyattan bozarlar

Back
X