• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikti içimdeki gelinlik hasreti

Bizim evliliğimz kaçarak oldu ama kaçma denmez aile rızasıyla oldu düğün yapılacak dendi bileziklerimi bile 1 sene sonra aldım düğünm olmadı ve nisanda 2 yıllık evli olacagım babam yapcaz düğünü ne olursa olsun diyor eşimin tarafı yapmayıx diye laf çeviriyor ikinci üçüncü kez evlenenler düğün yapıyor bziim yapmamız mı acayip kalacak çok istiyorum düğünmün olmasını eşimde yanaşmıyor ne yapcam bilmiyorum ben bu eve iş görmeye kaynpedr kaynanaya bağlı yaşamaya gelmedim yuva aile kurmaya geldim ama yaşadığıma bak.. düğüne layık bi insan değilmişim demekki :KK43: bu konu yüzünden ve birçok konu yüzünden ipin ucuna geldik düğünm olmazsa babamn evine gidecegim değerimi anlasn diye yanlış mı düşünüyorum yardımcı olun fırsat buldukça yazacagm
ahh bu icte kalanlar keskebir aea gelinlik giyim dus cekim felan yapsaydiniz

Beni kırmadan fikirlerde bulunan bayanlar ablalar vs herkese tşk ediyorum bianlık bişey birikimle oldu bu olay bencede baya gereksiz olabilir resim çekimi doğumgünü kutlaması gibi şeyler yapabilirim gerçek şu ki kaynpeder kaynana olsun sınırımı koyacagm ortada büyük bir söz vardı yapmadılar her genç kızın bir hayalidir bu nasıl inandık bilemiyorum herksi kendimiz gibi gördüğümüzden sanırsam...
Cidden içim buruldu bu yazdığına , ciddi ciddi inanmışsın çocuk olduktan sonra düğün yapacaklarına belli... yaşın da küçücükmüş... kaçma oldu ama aile rızasıyla bölümünü anlamadım. sen daha parmak kadar çocukmuşsun zaten inanmana şaşmadım ama annen baban demedi mi hiç olur mu öyle şey diye?

Eğer annen baban dedi ve dinlemedi isen üzülecek birşey yok kendi düşen ağlamaz. ama yok annen baban da sesini çıkarmadı ise bu saçmalıklar silsilesine sen asıl onlara koy mesafeni... 16-17 yaşında eğitimi bitmemiş mesleğini eline almamış parmak kadar kızı evlendirmeye göz yuman anne baba seni asıl düşünmeyen insandır

ben senin yerinde olsam guzel.bir gelinlk kiralarim bide dis cekim yaptiririm.oldu bitti.

Dugunu gozunuzde bu kadar buyutmeyin eger mutluysaniz kiziniz da var. hani baba evine gidersinuz degerim anlasilsin diye esiniz gelip almaz ayrilmak zorunda kalirsiniz. cocugunuza da gelinlk giyemedgnz icin ayrildiginizi aciklayamayablrsnz iki uc saatlk heves icin evlilik yikmaya dgmez bence. ha yapiicaz denilen seyler olmus yapmamislar buna ben de kin duyardim. ama dedgm gbi esinizle iyiyseniz bence dugun onemli bisey degil. hatta millet eglendirmek icin borca harca girmek demek yani.

Ben ilk evliligmde kendim tutturdm dugun istemem sade nikah diye. smdi ikinci evliligm olcak insallah. yine istemem dedm ama bu sfer karsi taraf istiyo diye mecburiyetten. yapmasak daha iyi dye ben kendim soyledim.

Olmazsa olmaz bisey degil bu mutlu bi evlilignz varsa sayet. artilari eksileri iyice degerlendirin.

Gelinlige gelince kiralayn bitane kuafore gdn. sonra esinzle fotograf cektrn. hem dugun yaptilar dye kmse ayiplamaz hem de gelinlk hasretinzi giderms olursunuz.

Bizim evliliğimz kaçarak oldu ama kaçma denmez aile rızasıyla oldu düğün yapılacak dendi bileziklerimi bile 1 sene sonra aldım düğünm olmadı ve nisanda 2 yıllık evli olacagım babam yapcaz düğünü ne olursa olsun diyor eşimin tarafı yapmayıx diye laf çeviriyor ikinci üçüncü kez evlenenler düğün yapıyor bziim yapmamız mı acayip kalacak çok istiyorum düğünmün olmasını eşimde yanaşmıyor ne yapcam bilmiyorum ben bu eve iş görmeye kaynpedr kaynanaya bağlı yaşamaya gelmedim yuva aile kurmaya geldim ama yaşadığıma bak.. düğüne layık bi insan değilmişim demekki :KK43: bu konu yüzünden ve birçok konu yüzünden ipin ucuna geldik düğünm olmazsa babamn evine gidecegim değerimi anlasn diye yanlış mı düşünüyorum yardımcı olun fırsat buldukça yazacagm
Bence senin gelinlikten düğünden daha önemli dertlerin var gibi gözüküyor

İsteğinde haklısın. Aslında bence güzel de olabilirdi. Düşünsene gelinlik ve kucağında kızın çok hoş :) Ama bu ancak Amerikan filmlerinde olur bizim kültürümüzde maalesef. Eşinin hayalini gerçekleştirebilecek romantik bir erkek ancak filmlerde olur.

Zaten seni kandırarak bu günlere gelmiş bir aileden bahsediyoruz. Onlar da incelik olsaydı şimdiye kadar çoktan yaparlardı. Kaynanan "kızım en azından bir fotoğrafın olsun" diyemiyorsa boşuna hayal kurma.

Yapabileceğin en mantıklı şey diğer arkadaşlarında dediği gibi evlilik yıldönümünde beyaz bir elbise ve kutlama, yemek. Fotoğraf çekimi filan. Bahsettiğin insanların onu bile yapacağını sanmıyorum ama.

kIZInızın 1.yaş gününde cafe tarzı bir yerde küçük bir kutlama yapabilirsiniz siz gelinlik eşinizde damatlık giyebilir kızınızada beyaz elbise giydirebilirsiniz dans edersiniz,fotoğrafçı ile anlaşıp resim çektirebilirsiniz madem içinizde kaldı böyle birşey yapın düğün gibi olur.

Ben bir köyde oturuyorum yeni evlendiğimde burda bir kadın vardı kaçarak evlenmek zorunda kalmış ve düğün yapamamışlar kadının içinde ukde kalmış oğlunun sünnetinde gelinlik giydi hiç kimse abes karşılamadi tek sıkıntı oğlunun sunneti sünnet gibi değil annesinin düğünü gibi oldu. Bence yapabilirsiniz ama eşinizin de istemesi lazım yoksa pek mümkün göremedim.

canım benim atı alan üsküdarı geçmiş . bu saatten sonra düğün istemek saçma olmuş .
hadi istedin yapmayız diyorlar . daha ne yapabilirsin ki.
baştan diretecektin . şimdi geç artık .

Ben bir köyde oturuyorum yeni evlendiğimde burda bir kadın vardı kaçarak evlenmek zorunda kalmış ve düğün yapamamışlar kadının içinde ukde kalmış oğlunun sünnetinde gelinlik giydi hiç kimse abes karşılamadi tek sıkıntı oğlunun sunneti sünnet gibi değil annesinin düğünü gibi oldu. Bence yapabilirsiniz ama eşinizin de istemesi lazım yoksa pek mümkün göremedim.
bak bu olur .ama kendisi daha yeni evli. çocuğu var mı ki . oğlu olacak mı kadının. ya kızı olursa .

bak bu olur .ama kendisi daha yeni evli. çocuğu var mı ki . oğlu olacak mı kadının. ya kızı olursa .
Varmış 6 aylık kızı bende yukarıda öneride bulundum kızının 1.yaş gününde kutlama yapın gelinlik,damatlık giyin kızınız da beyaz elbise giysin,fotograf çektirin diye,pastada kesebilirler hem düğün hem doğum günü olur.

Varmış 6 aylık kızı bende yukarıda öneride bulundum kızının 1.yaş gününde kutlama yapın gelinlik,damatlık giyin kızınız da beyaz elbise giysin,fotograf çektirin diye,pastada kesebilirler hem düğün hem doğum günü olur.
evet olabilir ama yazık yani . herşey vaktinde güzel neden bu kızlar böyle yapıyor da sonra pişman oluyorlar.

Kastettiğim yapılabilir olması ve bence sunnette olması da doğru değil çünkü oğlu olsa şayet oğlunun özel gününde rol çalmış oluyor ben sadece yıllar sonra da yapılabileceğini onlar için okadar geç olmadığnı anlatmak istedim

Tabiki de düğün yapılabilir. Neden yapılmasın.icinizde kalmasın boşuna. Gelinliginizi giyin.dis çekim yaptırın. İçinizde kalmasın.

Birde abes karşılarlarsa karşılasinlar onun mutluluğundan daha mi önemli milletin ne düşündüğü.

düğün şart mı neden bu kadar abartılıyor anlamıyorum. gelinlik giymeyi çok istiyosanız kiralayın bir gelinlik dış mekan fotoğraf çekimi yaptırın hem size de hatıra kalmış olur. Ama çocuk da olduktan sonra düğün yapmak bana çok abes geldi.

Bu saatten sonra ne düğünü?
Çok saçma değil mi gerçekten?

Kirala bir gelinlik, git istediğin yerde fotoğraf çekimi yaptır. En azından hatıraların kalır.

6 aylık çocukla düğün mü olur ya?

Nikahın var mı bu arada? Sanki nikah yokmuş gibi hissettim. Yoksa nikah yapabilirsiniz gelinlikle.

Back
X