birinci sınıfa giden kızım yardım ne olur.

Etüt merkezinde arkadaşları var vaktinin çoğunu oyunla geçiriyor. Çalıştığım için ve bakıcılara da güvenemediğim için mecburum etüt merkezine

oğlum da 15 ekim 2010 doğumlu.ilkokula başladı..henüz derslere ve ödevlere yeni alışıyorlar.üstelik okul sonrası etüt merkezine gidiyormuş..tüm gün derslerle uğraşmak zor bence..
ben de çalışan bir anneyim.oğlum sabah 8 akşam 16.30 okulda oluyor.yarım gün yardımcım var. o karşılıyor oğlumu.ben de 6 :30 gibi evde oluyorum.böyle bir seçeneğiniz yok mu acaba?
bence sebebi etüt merkezi ile beraber ödev ve derslerin fazla gelmesi..okulda geçirdiği saat uzun olmasına karşın resim,müzik,serbest zaman vs gibi şeyleri var..yani etüt merkezinde sadece ders yaptırıyorlarsa sıkılması çok normal.
okuldan soğutmadan bir alternatif nbulsanız iyi olur bence..zira henüz oyun çocuğu bunlar..

Benim fikrim şu açıkcası. 1. Sınıf çocuğu içim önce okul sonra etüt merkezi ağır bi yük. Hele iki yıl boyunca oyun odaklı okula gitmiş çocuk için okul+etüt merkezi çok ağır.
Komsantrasyon sorunu olabilir benim kızım 3 yaşında onda da var bu sıkıntı. İşine gelmeyince yapmıyormuş sınıfta olan etkinlikleri. Yavaş yavaş alışacak diyorum bende. Daha önce sıkıya gelmemişti sonuçta.
Ama dikkat toplamak in yap-boz deneyin bence. Kızımda epey farketti. Birde ödül deneyebilirsiniz. Çok büyük seyler değil ama. Atıyorum hadi ödevini bitir de çikolata yiyelim beraber gibi vesaire. Bu saatten sonda alıp tekrar anaokula verirseniz seneye ne yapacaksınız mesela çocukta kaçış noktası bilinç altına işlememeli gibi geliyor bana. Tabi bunlar uzman görüşü değil benim fikirlerim.
Eğer anane babaanne varsa etüt merkezinden alın bence. Öğretmen konusunda da kızım gerçekten sevmemiş olabilir. Kesinlikle zorla sevdirme gibi bişey yapma ki Çünkü ilerde çok farklı bişey olursa da anlatmayabilir. Ama şöyle bi yol izleyebilirsin "öğretmenini sevmek zorunda değilsin ama öğretmenin dediğini yapmak zorundasın. Sınıftaki diğer arkadaşların gibi ödevlerini ve verilenleri yapmak zorundasın" fikrini ona benimsetmelisin

ayrıca da emek vermeyen öğretmene gıcık oluyorum..kızınız da sevmemekte çok haklı bence.
yeni öğrenci bunlar henüz 6 yaşındalar.uğraşmadan sorunun ne olduğunu öğrenmeye çalışmadan,alın bunu anaokuluna demek başından atmak demektir.çocukların hislerine güveniyorum ben.sadece bu yüzden bile sınıf değiştirin bence

Geçen ay olsa rapor ile erteleyebilirdiniz ama şu an 72 aylık olmuş artık zorunlu.
Çocuğunuzun kaslarında mı sorun var sadece yapmak istemiyor diye anaokuluna yönlendirmek anlamsız. Bağ kuramamış belli ki, etüt içinse çok erken. Belki bir süre çalıştırabilecek birini bulabilirsiniz, tempoyu yakalayana kadar.

Back
X