Birine kac kere sans verirsiniz

Sulesibel

Guru
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
358
564
303
Merhabalar
Konu bir arkadasimin benim prensiplerime uymayan hayati...
Kumar oynuyorlar kari koca..Kactilar baska yere...kazandıkları halde odemediler insanlarin borcunu(borc bana degil)esya değişirler tv telefon yenilenir ama borca gelince yok...Bu yenilenmeler türlü bahanelerle olur zorunluluktur ama son model alinir..Bana davranislari saygili.Bayana söylüyorum bu ne kul hakki diye..Kendisi hersey icin haberim yok en son duydum zorla yapti (eve alinan seyler icinde dahil)
Beni ilgilendirmiyor mu demeliyim ne yapmaliyim..Topluma zarari var bana olmasada olur mu diyeyim..
(Kadinin magdurum durumlarımdan hep yanindaydim bitmedi bitmiyor..)
NOT..benim cok kotu bir animda cocuklarima bakmisti..kendi ailem gelinceye kadar...vefa borcu hissediyorum..herhangi bir cikarim yok

Son düzenleme:
Merhabalar
Kumar oynuyorlar kari koca..Kactilar baska yere...kazandıkları halde odemediler insanlarin borcunu(borc bana degil)esya değişirler tv telefon yenilenir ama borca gelince yok...Bu yenilenmeler türlü bahanelerle olur zorunluluktur ama son model alinir..Bana davranislari saygili.Bayana söylüyorum bu ne kul hakki diye..Kendisi hersey icin haberim yok en son duydum zorla yapti (eve alinan seyler icinde dahil)
Beni ilgilendirmiyor mu demeliyim ne yapmaliyim..Topluma zarari var bana olmasada olur mu diyeyim..
Böyle insanların kimseye faydası olmaz.
Uzak durmak en iyisi bence.

Son düzenleme:
Ben emanet verdiğim bir esyama saygı duymayan arkadaşım ile görüşmeyi kestim. Kendisinin bana emanet ettiği şeyi evimin en güvenli köşesinde saklayıp geri iade etmiştim. Ama o öyle yapmadı..
En tahammül edemediğim şey emanete karşı hassas olmayan insanlar.. Bu derece olsa hiç görüşmem. Size saygısı olabilir ama kişilik olarak beş para etmez insanlar..

Merhabalar
böyle bir durumda asla şans vermem

Bu tarz insanlarla görüşmeye devam eden iletişimi kesmeyen insanların hep bi çıkarı olduğunu düşünüyorum ben. Sizin çıkarınız ne?

Toplumu oluşturan insanların içinde siz de varsınız. Aynısını size de yapmış olabilirlerdi.

Konuyu okuduğum anda bana bi arkadaşımı çağrıştırdı..
Hoş bana zararı dokunan biri değildi fakat eşi başkalarının adına kumar oynayarak evini geçindiriyordu, çocuklarına bakıyordu. Şimdi ailecek adamın çalıştığı yere yerleştiler.

bu anlattığın insanlara hiç.

kötülüğün karşısında susan dilsiz şeytandır demişler.

Yorunlariniza cok tesekkur ederim..

Ben cok kotu hastayken cocuklarima bakmisti..cikar degil vefa
Böyle vefa olmaz hanımefendi. Size zararı dokunmuyo okey ama baska kac insanın kac cocugun canı yandı kimbilir.

Madem borcuna sadık biri degil ona borç vermeyin, birsey emanet etmeyin.mesafeli olun.
Bu borçlari falan nerden ogrendiniz?
Çocuk emanet edilecek biri mi?
Borcunu ödesin tabi de bu Allahla onun arasında.Siz yarginizi yaparsiniz ama bu onun vicdan muhasebesine kalmiş bir durum.

Yorumlardan çikan sonuç ayni..bir kisi bile farkli sonuca gitmemis..Belki kendisinin unuttugu bir iyilik icin bile dogru olani anlatmaya calistim hep
Demek ki bazi seyler icerden gelecek..
Tesekkur ederim herkese...

Back
X