Birini sevmeden önce sevildiğimizden emin olmak isteriz

Madamiks

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
7.271
59
163
Ankara
" Sevilmediğimizi fark ettiğimizde, içimizdeki güvensizlik hortlar ve bu güvensizlik, bizi daha önce yaşadığımız ruhsal sıkıntıların ortasına, bocaladığımız ve yarı karanlık geçirdiğimiz o günlere döndürür. Yani, derdimiz sevilmemek değil! Sevilmediğimiz zamanlarda ortaya çıkan, içimizde sessizce ve sabırla durup bekleyen özgüven hayaletiyle karşılaşmaktan kaçıyoruz!

Candan Ünal"

Diyor Candan Ünal bir yazısında..

"Karşı cinse kendimizi beğendirmek için, sıklıkla imajımızı değiştirmemiz de, bir şekilde sevilme ihtiyacımızın sürekliliğine bağlanabilir.

Biz kadınlar, birini sevmeden önce, sevildiğimize emin olmak isteriz. Aklımızın ve ruhumuzun derinlerinde yatan güvensizlik, ancak bu garantiyi aldığında sessizce köşesine çekilecektir."

Sizce nasıl? Bizler sevmekten çok sevilmeyemi önem veriyoruz?

başkasının beni ne kadar sevdiğinden emin olamam
birini seviyorsam eminimdir,çünkü kendimi tanıyorum.ama sevildiğimden emin olmadan sevgimi söylemiyorum artık:12:

Eskiden
derdim ki;
İnsanın başına gelebilecek en kötü şey, bir gün 'yapayalnız
kalmasıdır'
Öğrendim ki; Hayatta insanın başına gelebilecek en kötü
şey:'
Yapayalnız hissetmesine neden olan insanlarla yaşamasıdır'
[Goethe]

evet bunu şuan iyi anlıyorum.hep bir garantiye alma durumu sçz konusu,ne komik aslında de ğil mi..dakikalar sonrasının bile garantisi yokken biz tüm duygularımızı erteliyoruz adınada "mantık" diyoruz..bu demek değilki gözü kapalı yaşayıp gidelim.pekala elfrenimiz her zaman olucak ama bazen otomatik piilota geçip kendimizi uzaktan seyretmeliyiz gibime geliyor..

Back
X