- 15 Kasım 2014
- 1.234
- 1.732
- 133
Herkese merhabalar, bir derdim yok aslında. Başlıktan konu zaten anlaşılır. Tabii, böyle tuzu kuru yazdığım anlaşılabilir, ancak ben de ne zamandır "bu insanla ilişkim nereye gidecek? gerçekten arkadaşlık sürdürebilir miyiz?" diye çok düşündüm. Ulaştığım sonuçta ise onunla konuşurken hiçbir şey hissedememem, telefon konuşmalarımızın en az yarım saat sürmesi ve o sürenin büyük bir çoğunluğunda benim dinleyici olmam, meşgul zamanlarımda yakalarsam telefonu açmam, ancak "ya ben aradım ama müsait miydin" diye asla sorulmaması, onun 8 yıllık arkadaşıma aldığım hediyeyi "bana da alsana" diyerek istemesi (ki, aldığım hediye pahalıydı biraz), başka bir arkadaşımla buluşmaya gittiğimi sosyal medyadan öğrendiğinde bana gördüğü fotoğrafı ss atıp "ben de başka insanlar gibi beni ektiğini söylüyormuşum
" yazması (hayatımda hiç kimseyi ekmedim) gibi faktörler etkili oldu. Zaten 2019 Eylül'ünde işyerinde tanışmıştık, aynı ortamda çalıştığımızdan mütevellit okul dışında da vakit geçirmeye başlamıştık ama çok az. Pandemi araya girdikten sonra iki veya üç kez buluşmuşuzdur. Ama iletişimimizin büyük bir çoğunluğu mesajla devam ediyordu. Gelgelelim, aylardır telefonla bile görüşmediğim başka biriyle buluşmama imalarla tepki veriyor. Sanki ben onun erkek arkadaşıyım ve kendisine haber vermeden PS4 oynamaya gitmişim.
Yoruldum artık hanımlar... Arkadaşlıkta bile mesafeye önem veririm, yoğun iletişim bana göre değil ve karşı tarafın da bunu az çok anlamış olması gerekirdi. Çoğunlukla o bana ulaşmaya çalışıyor ve ben üzülüyorum, çünkü bir arkadaşlıktan beklentilerimiz uyuşmuyor ve hâlâ oldurmaya çalışıyor belki. Bir de zamanımızın büyük bir çoğunluğu ayrı geçiyor, dolayısıyla o iş arkadaşlığının da üzerinden çok sular aktı, bende devamı gelmiyor. Ona kırıcı olmadan (ki, her halükârda kırılacak) nasıl bir konuşma yapmalıyım? Sizin bu yöndeki deneyimleriniz nasıldı? Bana lütfen "ortadan kaybol, numarasını sil, engelle" gibi önerilerle gelmeyin, isteseydim yapardım. Şimdiden teşekkürler.

Yoruldum artık hanımlar... Arkadaşlıkta bile mesafeye önem veririm, yoğun iletişim bana göre değil ve karşı tarafın da bunu az çok anlamış olması gerekirdi. Çoğunlukla o bana ulaşmaya çalışıyor ve ben üzülüyorum, çünkü bir arkadaşlıktan beklentilerimiz uyuşmuyor ve hâlâ oldurmaya çalışıyor belki. Bir de zamanımızın büyük bir çoğunluğu ayrı geçiyor, dolayısıyla o iş arkadaşlığının da üzerinden çok sular aktı, bende devamı gelmiyor. Ona kırıcı olmadan (ki, her halükârda kırılacak) nasıl bir konuşma yapmalıyım? Sizin bu yöndeki deneyimleriniz nasıldı? Bana lütfen "ortadan kaybol, numarasını sil, engelle" gibi önerilerle gelmeyin, isteseydim yapardım. Şimdiden teşekkürler.