birşeyi çok istersen olmazmış, bunu anladım.

yellowbomb

günün birinde!!!
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2010
2.845
7
66
Diğer
"birşeyi çok istersen olurmuş"
bu atasözüne artık inanmamaya başladım...
birşeyi çok isteyince gerçekten olmuyor ,istemeyince oluyor..
mesela çoğu insan evliliği pek istemezken her güzelliği ile evlilik hayatı görünüyor o kişiye düğünü yakında olacaktır falan....ama bunu çok isteyen hergün hayalini kuran evlilik için yanıp tutuşan çoğu insan evlenemiyor çünkü çok istiyor....
bakın aynı şeyi hamile kalmak isteyenlerde de görüyorum....
buraya yazıyorlarki 1 yıl boyunca falan hergün acaba hamile kaldımmı diye düşünüp inceleyenler ,bunu çok istedikleri için sürekli test yapanlar,doktor kapısından ayrılmayanların genelde negatifle sonuçlanıyor ..ama bu kişiler bir zaman sonra yazıyor "artık bu istekten vazgemeye başlamıştım,ne kontrol ne doktor hepsini bıraktım vazgeçtim çocuk hayalinden derkennnnnnnnn hamile kaldım" diyorlar yani .çok istedikleri bişeyin peşini bırakıyorlar anca öyle oluyor.....bir düşünün sizce neden böyle kızlar...şuanda aynı durumlar içerisindeyim..kafamdan silicem artık diyorum bukadar istemeyecem belki ozaman olur diyorum yanlışmı düşünüyorum sizce
2 konumda üstüste geldi biraz doluyumda bugecemafoldumben

Son düzenleme:
birşeyi gerçekten istersen olur... bu söze çok inanırım ben.
önemli olan neyi istediğini bilmek...

eş konusunda da evliliğim ve ailesi konusun da çok şükür herşey istediğim gibi.. ama nereden baktığımda önemli.. ailesi saraylı olsun şöyle olsun evi yatı katı olsun demedim. her zaman isteğim saygılı hoşgörülü insanlardı..ve şuan çok şükür öyle bir ilişkimiz var.opuyorumnanaktan

çocuk konusunda geçen ay karar verdik. bu ay tutmadı.. diğer aylar deneriz. ama 1 sene içerisinde olmaz ve dr. da imkansız derse. evlat edinmeyi düşünüyoruz. sonuç anne olmak değil mi?:ecrin_bebek:
birşeyi çok istersen olur... ama mantığın ve çaban çoook çok önemli...
ben uzaya gitmeyi çok isterim. ama bu konuda çabam yok. ihtimalim yok. uzaylılar beni gelip almadıkça gidemem heralde ... sempatiksalakcinnibu gibii işte.. neyi ne zaman nasıl istediğin çok önemli...

Olur olurrr!!!
Öyle güzel olur ki....:nazar:

Ama olmuyorsa da vardır hikmeti..:delphin:

istediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği içindir....

Son düzenleme:
sizde haklısınız aslında...
ama bunlar çok dikkatimi çekmeye başladı istemeyene geliyor çoğu şey

Çok yanlış düşünüyorsun, birşeyi çok istediğin takdirde olmuyorsa vardır bunda bir hayır demek lazım...
Üzülme, kaybettiğin herşey sana başka bir surette geri döner...

Üzülme!

Üzülüyorsan, kaybedeceğin bir şeyler var demek ki... Kaybedeceği bir şeyi olanlar çoktan kazanmışlardır. Eline geçmeyenleri saymakla tüketme nefesini, elindekileri saymaya başla. Hepsini saysan bile, nefesini saymaya nefesin yetmeyecek demektir. Bak işte zenginsin.

evet bencede olmuyorsa bır sebebi vardır bellıkı hayırlı zaman gelmemiş daha birde bu penceren bak derim..

ben sanırım anladım arkadaşı.. bir konuda ne kadar heycanlı ne kadar diretici olursam o şeylerin de olma ihimali uzaklaşır gibi hissediyorum ben de.. ama ne kadar sakin olup hayırlısı dersem de o zaman kendiliğinden oluveriyor..
ben bazen bu konuda burnumu fazlası ile Allahın işine sokmaya çalıştığım için böyle olduğunu düşünüyorum. çünkü birçok şey benim elimde değil ama benim elimdeymiş gibi diretiyorum çocuk gibi olsun olsun diye kendimi tüketiyorum. ama farkına varsam aslında ne olursa olsun başıma ne gelirse sakinlikle kabul edersem işler daha çabuk yoluna giriyor Allah sanki elimden tutuyor ona güvendiğim ve Ondan ne gelirse kabul ettiğim için işlerimi kolaylaştırıyor.. sonra arada bir de tutunduğum ne varsa onları yerinden sarsıyor çok güvenme diyor..
insan zaman zaman birşeyi çok istiyor.. çok diretiyor.. oysa onun senin için iyi olup olmayacağını bilmiyorsun.. sen direttikçe o iş senden uzaklaşıyor olması güçleşiyor.. biraz oluruna bırakma lazım..

eskiler ne demiş bi de;

su akar yolunu bulur..

Çok yanlış düşünüyorsun, birşeyi çok istediğin takdirde olmuyorsa vardır bunda bir hayır demek lazım...
Üzülme, kaybettiğin herşey sana başka bir surette geri döner...

Üzülme!

Üzülüyorsan, kaybedeceğin bir şeyler var demek ki... Kaybedeceği bir şeyi olanlar çoktan kazanmışlardır. Eline geçmeyenleri saymakla tüketme nefesini, elindekileri saymaya başla. Hepsini saysan bile, nefesini saymaya nefesin yetmeyecek demektir. Bak işte zenginsin.

doğru diyosun ama benim aklıma takılan bişeyi çok isteyince zorlaşması oluruna bırakınca olması

ben sanırım anladım arkadaşı.. bir konuda ne kadar heycanlı ne kadar diretici olursam o şeylerin de olma ihimali uzaklaşır gibi hissediyorum ben de.. ama ne kadar sakin olup hayırlısı dersem de o zaman kendiliğinden oluveriyor..
ben bazen bu konuda burnumu fazlası ile Allahın işine sokmaya çalıştığım için böyle olduğunu düşünüyorum. çünkü birçok şey benim elimde değil ama benim elimdeymiş gibi diretiyorum çocuk gibi olsun olsun diye kendimi tüketiyorum. ama farkına varsam aslında ne olursa olsun başıma ne gelirse sakinlikle kabul edersem işler daha çabuk yoluna giriyor Allah sanki elimden tutuyor ona güvendiğim ve Ondan ne gelirse kabul ettiğim için işlerimi kolaylaştırıyor.. sonra arada bir de tutunduğum ne varsa onları yerinden sarsıyor çok güvenme diyor..
insan zaman zaman birşeyi çok istiyor.. çok diretiyor.. oysa onun senin için iyi olup olmayacağını bilmiyorsun.. sen direttikçe o iş senden uzaklaşıyor olması güçleşiyor.. biraz oluruna bırakma lazım..

eskiler ne demiş bi de;

su akar yolunu bulur..

heh işte demek istediğim bu
oluruna bırakınca oluyor
ama allah bu şekilde düzenlemiş demekki ne yapalım
su akar yolunu bulur demekki

Son düzenleme:
Benim söyleyeceklerimi çoğu arkadaş söylemiş zaten, Asmin'e de katılıyorum biz Allah'a sığınıp sabırlı davrandıkça daha bir yoluna giriyor her şey...Sürekli düşünmek,bunu sıkıntı haline getirmek davranışlarımızı,sözlerimizi, düşüncelerimizi etkiliyor farkında olmadan.Çok iste tabiki ama bunu dert edinerek değil..Çünkü dert edinmeye başladığımızda olumsuzluklar daha bir büyüyor gözümüzde. Elbette olumlu düşünmeli,istediğimizde sebat etmeliyiz ama hayırlısını dileyerek vaktini zamanını bekleyerek. Bir şey olması gereken vakitte olmadı mı çoğu zaman hayal kırıklığı ve mutsuzluk getiriyor..Ne kadar istediğimiz bir şey olsa da...O yüzden dert etmemeye bak,bunda da vardır bir hayır de...

" Değiştirmeye gücünüzün yetmediğine sabırlı olun, ta ki Allah onu değiştirinceye kadar. " demiş Peygamber efendimiz. Vakti zamanı gelince her şey oluverir....

Hem Rabbimin hikmetin sual mi sorulurmuş?
Belki zamanı değil belki de hiç olmayacak!
Bunu bizler bilemeyiz ki..
Hayat böyle bişiy işte..
Biz elimizden geleni yaparız,geri kalanı Allaha havale ederiz..
Kafaya taktıkça olan bize olur unutma..
Vaktince önce çiçek bile açmaz ki..

Bende öyle düşünüyorum bir şeyin üstne çok gittikçe, çok dillendirdikçe olmuyor çok isteyebilirsin ama bunu takıntı haline getirip dillendirmemek gerekiyor kafaya takmadan isticeksin bir gün öyle bir şey oluyor ki aaa evet bu benim istediğim birşeydi ama şu sıra hiç aklımda yoktu, unutmuştum oldu diyoruz. Hayat işte herşeyde var bir hikmet...

Birşeyi çok istersen bütün evren seninle işbirliği yapar. Düşünce ve dua gücüne inanırım ben.. Ama herzaman herşeyin hayırlısını dilerim. Çunki kısa vadede kaybettiğini sandığımız şeyler genelde uzun vadede kazandıklarımız oluyor. İyiki olmamış diyebiliyoruz..

Nasipten öte yol yokmuş derler..
Olmayınca olmuyor, olacaksa da hiç bir şey engel olamaz buna.. Bu süreçte gerekli olan tek şey sabır...

Vazgeçtiğin Topraklar Senindir!!!

bir kadın (bunun hz. isa’nın havarilerinden birinin kız kardeşi olduğu da söylenir) isa peygamberin yanına gelir ve ağlar. sevdiği adam tutuklanmıştır ve sonra serbest bırakılmıştır. ancak artık kadını istememekte, kendini herhangi bir ilişkiye hazır hissetmemekte, bu birlikteliği artık beceremeyeceğini, bir kadına sahip olamayacağını söylemektedir.
hz.isa,kadını dikkatle dinler ve “vazgeçtiğin topraklar senindir.” der,
Kadın, vazgeçmesi gerektiğini anlayarak oradan uzaklaşır ve babasının kasabasına gider. sevdiği adam bir süre sonra onu aramaya çıkar ve bulur.
meali;sevdiğiniz ya da istediğiniz birşeyi elde etmek için ondan vazgeçebilme erdemine ve olgunluğuna sahip olmanız gerekir önce.

Son düzenleme:
Back
X