• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birtakım Taşınma Sorunları

flocke8

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2016
89
81
88
Herkese merhaba ve iyi haftasonları diliyorum🙋‍♀️
Benim sorunum şu ki; Artık ailemle yaşadığım evden ayrılmak istiyorum. Yaşım 32. Evlenmek gibi bir düşünce de yok aklımda. O yüzden evleneyim evden gideyim gibi bir durum söz konusu değil 😅 Babamla sorunlarımızı aşamıyoruz. Home office çalıştığım için artık sürekli yüz yüze bakmak zorundayız ve bu durum beni oldukça sıkmaya başladı.
Ev bakmaya başladım. Aslında köklü bir değişime gidip yaşadığım yeri de değiştirmek istiyorum. İstanbul’dan komple gidesim var. Aklımda iki şehir oluştu: Çanakkale ve Eskişehir.. Her iki şehri de ziyaret etme imkanım oldu ve hayran kaldım. Ama Eskişehir kışın baya çekilmez oluyormuş hava şartlarından dolayı 🥶 Çanakkale daha cazip geliyor. Yine de yaşayan, bilen, doğma büyüme oralı olan varsa fikir almak isterim. Hangi semtlerinde yaşanır, bir başıma rahat edebilir miyim…
Ya da “Otur oturduğun yerde. İstanbul dan başka bir yere gitme” mi dersiniz ? 🤭 Görüşlerinizi merakla bekliyorum. Sağlıcakla kalın.🤗

Ailesine gayet bağlı bir insan olarak benim için bile bir yerden sonra beraber yaşamak zor gelmeye başladı. Şehir değiştirerek ayrı eve çıktım çok şükür. Belli bir yaştan sonra evlilik de olmayacaksa düşünülmüyorsa yalnız yaşamaktan korkulmuyorsa aileden ayrılmak gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca herkes yalnız yaşamayı tatmalı. İnsana farklı tecrübeler kazandırıyor. Ben de İstanbul’dan kaçanlardanım. Hele de imkan varsa istanbul bırakıp gidilmeli. O kaos ortamında yaşamak insanı bedenen ve ruhen tüketiyor. İstanbulu sevenler de vardır bir şey diyemem herkesin kendi tercihi ama orda doğup büyümeme rağmen benim için dayanılmaz bir hal almaya başlamıştı. Umarım siz de ayrılabilirsiniz.

Ailesine gayet bağlı bir insan olarak benim için bile bir yerden sonra beraber yaşamak zor gelmeye başladı. Şehir değiştirerek ayrı eve çıktım çok şükür. Belli bir yaştan sonra evlilik de olmayacaksa düşünülmüyorsa yalnız yaşamaktan korkulmuyorsa aileden ayrılmak gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca herkes yalnız yaşamayı tatmalı. İnsana farklı tecrübeler kazandırıyor. Ben de İstanbul’dan kaçanlardanım. Hele de imkan varsa istanbul bırakıp gidilmeli. O kaos ortamında yaşamak insanı bedenen ve ruhen tüketiyor. İstanbulu sevenler de vardır bir şey diyemem herkesin kendi tercihi ama orda doğup büyümeme rağmen benim için dayanılmaz bir hal almaya başlamıştı. Umarım siz de ayrılabilirsiniz.
Kesinlikle aynı fikirdeyim sizinle. İstanbul’da yaşamak artık ayrıcalık olmaktan çıktı adeta çile olmaya başladı. Zaten ev bulmak yeteri kadar zorlaşmış. Emlakçı emlakçı dolaşırken farkına vardım. Kendimi güvenli de hissetmiyorum malum göçlerden dolayı 🙄 Gece hayatı olan biri de değilim.Yaşadığım yerde gece kulüpleri olmasa da olur 😅 Tek istediğim şey biraz huzur. Sakin bir sahil kasabası beni oldukça mutlu eder diye düşünüyorum. İnşallah en kısa zamanda cesaretimi toplayacağım. 🙏 Güç verdiniz, ayrıca teşekkür ederim. 🌸

İkisinde de yaşadım:KK48:
Eskişehir çok güzel tam öğrenciye göre
Çeşit bol her yönden cıvıl cıvıl
Çanakkale nispeten daha sakin küçük çeşitliliği az ama denizi sahili herşeye değer.
Eskişehir fena soğuk çanakkale çok esiyor
Etek giyince havalanarak gidebilirsin gideceğin yere
Migrenime ikisi de iyi gelmiyordu
İstanbuldan bende kurtulmak istiyorum gerçi toptan ülkeden gitmek istiyorum da eğer şansım olsaydı Çanakkale seçerdim
Hakkınızda hayırlı olan olsun

Eskişehir tam merkez gibi Ankara’ya İstanbul’a yakın yerler ama denizi yok bir İstanbullu olarak özleyebilirsiniz. Öğrenci ağırlıklı bir şehir olduğundan sosyal olabilirmisiniz bilemiyorum yaşça küçük insanların çoğunlukta oluğu bir yer. Çanakkale şirin sevimli bir yer çok gezme şansım olmadı fakat birkaç gün içinde edindiğim izlenim bu. Ama çoğu şehre uzak ne bileyim bi Antalya’ya gitmek istersiniz bi dünya yol nispeten İzmir falan daha yakındır. Ben sizin yerinizde olsam havaalanı olan şehirleri tercih ederdim.

Herkese merhaba ve iyi haftasonları diliyorum🙋‍♀️
Benim sorunum şu ki; Artık ailemle yaşadığım evden ayrılmak istiyorum. Yaşım 32. Evlenmek gibi bir düşünce de yok aklımda. O yüzden evleneyim evden gideyim gibi bir durum söz konusu değil 😅 Babamla sorunlarımızı aşamıyoruz. Home office çalıştığım için artık sürekli yüz yüze bakmak zorundayız ve bu durum beni oldukça sıkmaya başladı.
Ev bakmaya başladım. Aslında köklü bir değişime gidip yaşadığım yeri de değiştirmek istiyorum. İstanbul’dan komple gidesim var. Aklımda iki şehir oluştu: Çanakkale ve Eskişehir.. Her iki şehri de ziyaret etme imkanım oldu ve hayran kaldım. Ama Eskişehir kışın baya çekilmez oluyormuş hava şartlarından dolayı 🥶 Çanakkale daha cazip geliyor. Yine de yaşayan, bilen, doğma büyüme oralı olan varsa fikir almak isterim. Hangi semtlerinde yaşanır, bir başıma rahat edebilir miyim…
Ya da “Otur oturduğun yerde. İstanbul dan başka bir yere gitme” mi dersiniz ? 🤭 Görüşlerinizi merakla bekliyorum. Sağlıcakla kalın.🤗
Ne Eskişehir nede Çanakkale deme hakkımı kullanıyorum.

Doğma büyüme Eskişehirliyim.
Bir süredir de şehir dışında yaşıyorum ve gittiğim zaman hiç özlemediğimi fark ediyorum. O yüzden inanın tavsiye etmiyorum. Küçük yer çarşı öğrenciden geçilmiyor. Gezilecek yer İstanbul ile falan kıyaslarsak çok çok az, öyle ki gittiğim zaman gezecek yer arıyorum belkide her yerini bildiğimden kaynaklı bu düşüncem bilemiyorum.

Şu an bir yere yerleşme imkanım olsa sizin yerinizde olsam kesinlikle egeye yerleşirim. Denizi, havası, insanı, doğası her türlü güzel yerler. Klasik egeye yerleşelim diyenlerin aksine küçüklüğümden beri bu isteğim.

Çanakkaleye gitmedim. İstanbuldan 30umda geldim eskişehirde yaşıyorum. Nemli havaya alışan bir insan için havası gerçekten çekilmez. Kışı sert geçiyor. Yazları sıcağı sağlam sıcak. Çok uzun süre hasta gezdim ben geldiğimde. Ve gözlerim her yerde deniz arıyor. Ben eskişehire alışamadım ama doğruya doğru bunun dışında sorduğunuz konularda genel olarak rahat edersiniz. Kimse kimseye karışmaz. Öğrenci nüfusu yüksek olduğu için tek başına yaşama konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Güvenli bir şehirdir diyebilirim. Büyükşehir olduğu için imkanlar fazla. Sağlık olsun sosyal etkinlikler olsun çıkayım iki gezeyim deseniz türlü türlü seçeneğiniz olur. Kiralar şu pandeminin de etkisiyle ciddi oranda yükseldi. Bi İstanbul olmasa da çok da aşağı kalır yanı yok. Ama sebze meyve pazarlarda nispeten daha ucuz.

Küçük ama sakin olsun diyorsanız denizin de cazibesiyle çanakkaleyi düşünebilirsiniz derim. Ama yok ben o tiyatro senin bu konser benim gezip partileyecekseniz koşa koşa eskişehire gelebilirsiniz :)

Ha ama istanbuldan gelmiş biri olarak İstanbulu aşırı derecede özlüyorum ve burası bana küçük geliyor.

İnsan denizi olan bi yerden eskişehir e neden gider?? Kışı donduran bi şehir neden? Bari egeye git izmir vs

Çanakkaleye pek çok kez gittim. Gerçekten çok güzel bir yer. Ama ben temelli göçsem sanırım Balıkesir tarafına giderim. Hem hayat çok daha ucuz hem de sakin ve huzurlu bir şehir.
Hımm Bunu hiç düşünmemiştim 🤔 Bana yeni bir araştırma konusu çıktı o zaman birde Balıkesir tarafını sorgulayayım 😅 çok teşekkürler 🙋‍♀️

çanakkale yaaaa tabii ki de. eskişehiri boşverin. denizi olan her yer güzel.
muğla falan düşünmez misiniz iklim daha iyi?
Aslında ilk aklıma gelen Muğla oldu ama orada yaşayan arkadaşlarım iş bulma sıkıntısı olduğunu söyleyince vazgeçtim ☹️

Çanakkaleye gitmedim. İstanbuldan 30umda geldim eskişehirde yaşıyorum. Nemli havaya alışan bir insan için havası gerçekten çekilmez. Kışı sert geçiyor. Yazları sıcağı sağlam sıcak. Çok uzun süre hasta gezdim ben geldiğimde. Ve gözlerim her yerde deniz arıyor. Ben eskişehire alışamadım ama doğruya doğru bunun dışında sorduğunuz konularda genel olarak rahat edersiniz. Kimse kimseye karışmaz. Öğrenci nüfusu yüksek olduğu için tek başına yaşama konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Güvenli bir şehirdir diyebilirim. Büyükşehir olduğu için imkanlar fazla. Sağlık olsun sosyal etkinlikler olsun çıkayım iki gezeyim deseniz türlü türlü seçeneğiniz olur. Kiralar şu pandeminin de etkisiyle ciddi oranda yükseldi. Bi İstanbul olmasa da çok da aşağı kalır yanı yok. Ama sebze meyve pazarlarda nispeten daha ucuz.

Küçük ama sakin olsun diyorsanız denizin de cazibesiyle çanakkaleyi düşünebilirsiniz derim. Ama yok ben o tiyatro senin bu konser benim gezip partileyecekseniz koşa koşa eskişehire gelebilirsiniz :)

Ha ama istanbuldan gelmiş biri olarak İstanbulu aşırı derecede özlüyorum ve burası bana küçük geliyor

Zaten şu Eskişehir in herkesin dilinde olan havası beni korkutuyor 🥶 Hiç kış insanı değilimdir. Kar yağdığında evden çıkmıyorum desem yeri. onun dışında gerçekten hayranlık duyduğum bir şehir. He bide denizi yok ama suni denizi var olsundu onunla da idare ederdim ben 😅 Yine de dediğiniz gibi Çanakkale bir tık daha sempatik gibi.

Neden gider? Kocasının memleketine yakın diye :olamaz:
İkisinde de yaşadım:KK48:
Eskişehir çok güzel tam öğrenciye göre
Çeşit bol her yönden cıvıl cıvıl
Çanakkale nispeten daha sakin küçük çeşitliliği az ama denizi sahili herşeye değer.
Eskişehir fena soğuk çanakkale çok esiyor
Etek giyince havalanarak gidebilirsin gideceğin yere
Migrenime ikisi de iyi gelmiyordu
İstanbuldan bende kurtulmak istiyorum gerçi toptan ülkeden gitmek istiyorum da eğer şansım olsaydı Çanakkale seçerdim
Hakkınızda hayırlı olan olsun

Ayy bende de migren var 😱 Her iki şehre de yazın gittim o yüzden çok maruz kalmadım rüzgarına ama Çanakkale Ağustos ayında bile hırka giydirmişti bana.
Bende bu gidişle Çanakkale’ye göçeceğim gibi, bakalım 😇 çok teşekkkür ederim

Back
X