Birtakım Taşınma Sorunları

Çanakkale de çok sıcak bi şehir gelmedi bana. Eskişehir’de yaşıyorum rahat bi şehir kimse kimseye karışmaz. Zaten merkez de oturursunuz ev kiraları Apartlar 800-900 dan başlıyor
Kesinlikle Eskişehir in en güzel tarafı o bence de 😇 Hem kiraları hem sosyal aktiviteleri ve de insanlarının sürekli gülen yüzü. İstanbul gibi bir yerden gidince oradaki insanların sakinliğine ve pozitifliğine şaşırmıştım 😅

Eskişehir tam merkez gibi Ankara’ya İstanbul’a yakın yerler ama denizi yok bir İstanbullu olarak özleyebilirsiniz. Öğrenci ağırlıklı bir şehir olduğundan sosyal olabilirmisiniz bilemiyorum yaşça küçük insanların çoğunlukta oluğu bir yer. Çanakkale şirin sevimli bir yer çok gezme şansım olmadı fakat birkaç gün içinde edindiğim izlenim bu. Ama çoğu şehre uzak ne bileyim bi Antalya’ya gitmek istersiniz bi dünya yol nispeten İzmir falan daha yakındır. Ben sizin yerinizde olsam havaalanı olan şehirleri tercih ederdim.
Evet Eskişehir in en büyük sıkıntısı benim açımdan deniz olmaması 😟 İki şehir de konum olarak biraz ters kalıyor. Bunu da düşüneyim dediğiniz gibi 🤔 teşekkür ederim görüşlerinizi paylaştığınız için 🤗

Ne Eskişehir nede Çanakkale deme hakkımı kullanıyorum.

Doğma büyüme Eskişehirliyim.
Bir süredir de şehir dışında yaşıyorum ve gittiğim zaman hiç özlemediğimi fark ediyorum. O yüzden inanın tavsiye etmiyorum. Küçük yer çarşı öğrenciden geçilmiyor. Gezilecek yer İstanbul ile falan kıyaslarsak çok çok az, öyle ki gittiğim zaman gezecek yer arıyorum belkide her yerini bildiğimden kaynaklı bu düşüncem bilemiyorum.

Şu an bir yere yerleşme imkanım olsa sizin yerinizde olsam kesinlikle egeye yerleşirim. Denizi, havası, insanı, doğası her türlü güzel yerler. Klasik egeye yerleşelim diyenlerin aksine küçüklüğümden beri bu isteğim.
Evet, İstanbul gibi bir yerden gidince adapte sorunu yaşama ihtimalim çok yüksek gibi. Eskişehir küçük yer diye trafik sorunu olmayacağını düşündüm ama özel araç kullanmakta neredeyse sıkıntıymış yorumlarda okuduğum kadarıyla 🙁 Cafe tarzı yerlerin de pahalı olduğunu okudum tam tersi bekliyordum malum üni şehri.. Bu gidişle rotamı Ege’ye çevireceğim anlaşılan 😅 Ya da göçe göçe önce Çanakkale ile başlayıp açılırım oralara. 💃

Evet, İstanbul gibi bir yerden gidince adapte sorunu yaşama ihtimalim çok yüksek gibi. Eskişehir küçük yer diye trafik sorunu olmayacağını düşündüm ama özel araç kullanmakta neredeyse sıkıntıymış yorumlarda okuduğum kadarıyla 🙁 Cafe tarzı yerlerin de pahalı olduğunu okudum tam tersi bekliyordum malum üni şehri.. Bu gidişle rotamı Ege’ye çevireceğim anlaşılan 😅 Ya da göçe göçe önce Çanakkale ile başlayıp açılırım oralara. 💃
Öğrenci olduğundan ötürü sanırım saçma bir şekilde daha bir pahalandı herşey. Hem pahalı hem denizi yok Porsuk nehri son gittiğimde her zamanki gibi afedersiniz ama leş gibiydi.

Ha birde öğrencilerin çoğunlukta olduğu bağlar var espark karşı arasında apartlar yapılmıştı. Sokak aralarını öyle bir daraltmışlar ki hala daralmaya devam ediyorlar aman Allahım dedim park halinde araçlar olduğunda bir araç sola yada sağa dönerken sürtecek duruma geliyor. O sokağa girdiğimizde bin pişman olduk. Cafeler barlar dediğiniz gibi pahalı yerler.

Özel araçta genelde sokak araları haricinde tramvaydan ötürü sıkıntı oluyor. Eskiden arabalar için kocaman bir yol varken şu an o yolun yarısını tramvay kaplamış durumda. Bundan bende hazetmedim. Evet tramvay kolaylık oldu belki ama gerekli gereksiz yollar daralmış durumda.

Memleketim ama küçük şehir ulaşım kolay, İstanbul gibi boğucu olmaz vs. artılarının yanında çok fazla eksi yönü var bana göre. Ben her gittiğimde soğuyorum ordan ne yazıkki 🤦‍♀️

Ya evet trafik özellikle bazı kısım ve saatlerde sıkıntı. Çevreyolu artık şehir içi yol gibi olmuş zaten. Bir de arkadaş da yazmış. Araç yoluna tramway yapılıyor bu da epeyce sıkıntı yaratıyor.

Herkese merhaba ve iyi haftasonları diliyorum🙋‍♀️
Benim sorunum şu ki; Artık ailemle yaşadığım evden ayrılmak istiyorum. Yaşım 32. Evlenmek gibi bir düşünce de yok aklımda. O yüzden evleneyim evden gideyim gibi bir durum söz konusu değil 😅 Babamla sorunlarımızı aşamıyoruz. Home office çalıştığım için artık sürekli yüz yüze bakmak zorundayız ve bu durum beni oldukça sıkmaya başladı.
Ev bakmaya başladım. Aslında köklü bir değişime gidip yaşadığım yeri de değiştirmek istiyorum. İstanbul’dan komple gidesim var. Aklımda iki şehir oluştu: Çanakkale ve Eskişehir.. Her iki şehri de ziyaret etme imkanım oldu ve hayran kaldım. Ama Eskişehir kışın baya çekilmez oluyormuş hava şartlarından dolayı 🥶 Çanakkale daha cazip geliyor. Yine de yaşayan, bilen, doğma büyüme oralı olan varsa fikir almak isterim. Hangi semtlerinde yaşanır, bir başıma rahat edebilir miyim…
Ya da “Otur oturduğun yerde. İstanbul dan başka bir yere gitme” mi dersiniz ? 🤭 Görüşlerinizi merakla bekliyorum. Sağlıcakla kalın.🤗
Illa ikisinden biri olacaksa Çanakkale ye giderdim. Ama home office çalışsam Balıkesir in deniz kıyısı olan yerlerinden birine giderim mesela, Kucukkuyu, Altinoluk, Akcay ya da Ayvalık gibi...Hem daha güzel hem daha ucuz

Ben nedense Balıkesir'i isterdim bu şehirden gidebilsem.
Yazları zaten mükemmel oluyor ilçeleri.
Kışın da şehir içinde ihtiyaç olan her şey mevcut gibi görünüyor.

Öğrenci değilsem Eskişehir i secmezdim,denizi olan yer bana daha makbul ama bu da Çanakkale değil :)))
Ege taraflarını seçerdim sanırım ben

Hımm Bunu hiç düşünmemiştim 🤔 Bana yeni bir araştırma konusu çıktı o zaman birde Balıkesir tarafını sorgulayayım 😅 çok teşekkürler 🙋‍♀️
Özellikle (yaz,kış gidiyorum) güre , akçay, küçükkuyu çok güzeller. Hem plaja yakın evlerde bulursanız , yazın denize de gidersiniz. Ay ilerki hayalim💕

KOtu bı şehir bence
Çanakkale de çok sıcak bi şehir gelmedi bana. Eskişehir’de yaşıyorum rahat bi şehir kimse kimseye karışmaz. Zaten merkez de oturursunuz ev kiraları Apartlar 800-900 dan başlıyor

Illa ikisinden biri olacaksa Çanakkale ye giderdim. Ama home office çalışsam Balıkesir in deniz kıyısı olan yerlerinden birine giderim mesela, Kucukkuyu, Altinoluk, Akcay ya da Ayvalık gibi...Hem daha güzel hem daha ucuz
Çok mantıklı gerçekten. Eskişehir i kafamdan tamamen eledim şimdi de Balıkesir mi Çanakkale mi diyorum 😅 Bir ara gezme imkanım olmuştu evet her sokağı denize çıkan şehirlere bayılıyorum 💙 Balıkesir de onlardan biri

çanakkalede kışın fena esiyor, bir kaç kez gittim zaten yakınım. kışın gittiğime bin pişman olmuşluğum var :halay: ama severim de. balıkesir merkez güzel değil öncelikle, ilçelerini düşünebilirsiniz. akçay ayvalık enfes. ama benim taşınma gibi bir durumum olsa kesinlikle izmiri seçerdim.

Back
X