• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birtürlü normal insanlar gibi uyuyamıyorum anormalim yok mu bunun çözümü

gulunenguzeli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2011
120
0
46
İstanbul
Merhaba arkadaşlar bir derdim var ve sizlerden öneri istiyorum. Ben epeydir doğru düzgün uyuyamıyorum gece 3-5 benim uykum gelmiyor sabahları uyanamıyorum hep bi sıkıntı hali hep bi yorgunluk ve hep stres bende gece uykum gelsin sabah uyanabileyim istiyorum ama başaramıyorum bitki çayları önermenizi istiyorum ama durumumda her bitki cayı için müsait mi bilmiyorum aktara gidip almadan önce sizlere danışmak istedim. Tüp bebek tedavisine başlayacağım yani içeceğim bitkinin yan etkileri olmamalı durumuma uygun olmalı hamilelerin veya böyle tedavide olan hamile adaylarının içebileceği bir çay olmalı bu türden bir bilginiz varsa bu durumda olunca kullanan varsa bana yardım edin llllüüüüttttffffeeennn

yatağa girmeden önce ıhlamur çayı iç
kanıtlanmış uyku etkisi var başkada bi yan etkisi yok

Son düzenleme:
ıhlamur iyi fikir ayrıca seni rahatlacak şeyler yapabilrsin mesela ılık bir duş kremler ıhlamur yatakta okunan kitap ve misss gibi kokan bir nevresim ayrıca iyi havalandırılmış bir yatak odası :16:
ben bide uyuyamayınca d.türkte açıyorum masal radyoyu ya da yoga zone u ekranda yanan şömine masal ya da o dinlendirici müzikler eşliğinde uyumama ihtimalim yok :1: biraz keyfime düşkünüm galiba:1:

Son düzenleme:
canım bende aynı dertten muzdaribim.
bikaç gün düzene giriyor uykum ama devamı gelmiyor gene sabaha karşı yatıp öğlen kalklmalar baslıyor.
bitki çayları rahatlatıcı müzikler hiçbiri işe yaramadı bende.
insan gündüzleri aktif olup enerjisini boşalttığında rahat uyuyabiliyor diye düşünüyorum çünkü yıllardar uyku sorunum var.
gündüzleri seni mutlu edip enerjini olumlu yönde harcayabilecegin durumlar aktiviteler sana bir nebze de olsa yardımcı olcaktr diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
bilmiyorum kahve içiyormusunuz ama eğer nescafe türü kafeinli içeceklere düşkünseniz bu alışkanlığınızı bırakmalısınız.birde sanırım son zamanlarda bu bebek olayını ve başka sorunlarda varsa onlarıda kafaya takıp yattığınızda sürekli bunları düşünüp,acaba nasıl olacak,ne yapıcam vs...gibi şeyler düşündüğünüz içinde uyku sorunu yaşıyor olabilirsiniz.yatmadan önce birde ılık süt içmeyi deneyin belki bir faydası olur.

bu arada sana bir sır vereyim,ben de gece 3'ten önce asla uyuyamıyorum ve bende senin gibi yakında tüp bebek düşünüyorum,sevgiler...

Papatya çayı içebilirsin canım. Ayrıca şimdiden ol bol uyu, çocuğun olunca hiç uyuyamıyosun :D .16. ayına giricek kızım, hala geceleri sık uyanıyo.O yüzden şimdiden bol bol uyku depola :) .

Son düzenleme:
yatağa girmeden önce ıhlamur çayı iç
kanıtlanmış uyku etkisi var başkada bi yan etkisi yok

teşekkür ederim dün ıhlamur çayını denedim küçük bir demlik ıhlamuru akşam dokuz buçuk gibi içip bitirdim 11 buçuk gibide bir buçuk bardak ılık süt içtim 1 yattım biraz zor oldu ama uyuyabildim ama sabah yine kalkamadım Zamanla kalkarım da diye düşünüyorum bugünde yapacağım daha doğrusu buna devam edeceğim mümkün olduğnca bakalım inşallah çarem olur

uykunuz olmasada sabah erken kalkın,1-2 gün sonra vakitli uyumaya alışırsınız:34:

ama sebebe inmek gerekiyor
neden uykuya dalma problemi yaşıyorsunuz??
uykuya dalma probleminin en büyük sebebi insanın kafasında ki tedirgin düşüncelerdir
sıkıntılar stresler problemler uykuya dalma sorununa yol açar
bence ilaç yada bitki çayından öte, sebebe yönelin ve ona göre önlemler alın

cnm bndede aynı sorun var..millet kafayı koyduğu gibi uyuyo özeniyom valla..bn yatağa bi giriom dön Allah dön 1-2 saat kıvranıyom..sbh erken kalkıom mecburen eşimi kahvaltı yaptırp yolluyom sonra tekrar yatıom 12- 1 e kdr..ama çocuk düşünüyosanız sanırım ıhlamur tek zararsız bitki hamileler için..bnde onu içiorm arada soğuk algınlığı için fln..diğer btn bitkiler düşük riski yada erken doğum riski taşıyo diye biliyorum kasılmaları artırdığı için..yani kafana göre bitki çayı içme bebek ihtimali varsa..belkide uykunun gelmesini beklemeden yatağa girsen 12 de fln yavş yavş mecburen uyursun vücudunda bu düzene alışır..

şunu da söylim uzmanlar bu konuda bi püf nokta öneriyolar
uykunuz gelmeden yatağa girmeyin diyolar ;)
ama daha öncede dediğim gibi sebebe yönelmek şart.
ilaç yada bitki çayı problemi tamamen çözmez
ki nereye kadar kullanacaksınız bunları.

Bir gece hiç uyumayın. Ertesi akşam da saat ona kadar falan dayanın. Böyle böyle düzene sokabilirsiniz.

uyku saatleriniz kaymış bence bir sabah oldukça erken kalkar ve gün içinde de kendinizi biraz fazla yorarsanız kısa sırada rutine biner sanırım

bendede aynı durum var sabah 5 6 olmadan uyuyamıyorum maalesef...uykum düzene girsin diye 24 saat uyumadım ama akşam yine uyku yok...sabahladım yine sabah 6 da yattım eşim gece çalışıyor bendede bu alışkanlık oldu maalesef çıkmadık hastalığım kalmadı...akşam 5 de uyan kahvaltı yap...temizlik falan deken insanların yatma saatinde benim ew işlerim biter...benim misafirlerim bile gece gelir atık öle bi hale geldim varmıdır bi çözümü...zira çocuk yapmaya karar verince bu durumu en acilinden değiştirmem gerek ama nasıl olcak gün ışığına hasret kaldım yat karanlık kalk karanlık
offf :((

Back
X