Biscuits--Amerikan

sena01

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2011
1.406
15
358
Muğla
Bizim bildiğimiz bisküvi ile alakası yok, bunlar kahvaltıda yenebilecek minik pofidik ekmekler.

12/4/2011 de ekleme:
T= çorba kaşığı
1/2 T= 1 tatlı kaşığı

un elenecek

2 cup elenmiş un (8 tepeleme çorba kaşığı veya 200 gram)
2 T kabartma tozu (1 paket)
1/2 T tuz (1 tatlı kaşığı)
4 T sıvı yağ (4 çorba kaşiği)
3/4 cup süt (180 ml. veya 1 su bardğından biraz az)

Tüm malzemeler karıştırılır. Yoğurulmaz, sadece kuru malzemeler tamamen ıslanıncaya kadar kaşıkla karıştırılacak.
Sonra 9-12 adet top biçiminde şekillendirilip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
200 derece fırında 12-14 dakika pişirilir.

Son düzenleme:
Ah, vallahi ben fotograf makinesinin yerini bile bilmiyorum. Ama, internetten bulduğum bir resmi ekliyorum. Aslında bundan daha da kabarık oluyor, ama bulabildiğim en yakın görüntü bu.

$biscuits 1.webp

Ben elime alıp hafif yuvarlattırıyorum. Tam top gibi olması şart değil, kaşıkla da tepsiye koysanız attırıverseniz oluyor, hatta çoğu zaman öyle yapıyorum.. Resimdekilere bakarsanız, üstleri çok düzgün değil, çatlaklar var.
Umarım anlatabilmişimdir.

ben yaptım tarifini ve çok beğendim arkadaşım..:81:
aynen fotodaki gibi oldu görüntüsü de..
benimkiler 20 dakikada pişti ama.. fırından dolayı pişme süresi farklı olabilir sanırım..

teşekkürler :71:

Son düzenleme:
benimkiler 20 dakikada pişti ama.. fırından dolayı pişme süresi farklı olabilir sanırım..

Afiyet olsun, beğendinize sevindim. Bana çok pratik ve güzel geldiği için paylaşayim diye düşünmüştüm zaten.
Dediğiniz gibi fırına göre süre bir miktar farkedebiliyor. Benim fırın demek biraz çabuk pişiriyormuş.

Bu tarif buttermilk biscuit benziyor hani kfc de satılıyorya onlardan ben yaparken sütün içine 1 yk. limon suyu ekleyip bekletiyorum öyle koyuyorum unlu karışıma çok güzel oluyor.

Tüm malzemeler karıştırılır. Yoğurulmaz, sadece kuru malzemeler tamamen ıslanıncaya kadar kaşıkla karıştırılacak.
Sonra 9-12 adet top biçiminde şekillendirilip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
200 derece fırında 12-14 dakika pişirilir.

T ne demek?tatlı kaşığımı?

bende deniycem tarif için emeği geçen herkese tşk:34:

Teşekkürler canım paylaşım için harika görünüyor.

Back
X