Tatlı Tarifi Bisküvili Irmik Tatlisi-Resimli

incitanemtuana

EVLI MUTLU IKI COCUKLU :)
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
25.340
26
208
42
İsviçre
cok basit ve haffif bir tatli

süt,seker,irmik ve margarini tencereye alip orta atesde koyulasincaya kadar devamli karisdirarak pisirin
muhallebi kivamina gelince atesden alin ve dikdörtken bir firin kabina yarisini bosaltim üzerine bisküvileri dizin
kalan irmikli karisimi ilave edip üzerini islak bir spatula ile düzelterek yayilmasini saglayin
hindistan cevizi,tarcin ve dövülmüs findiklari serpip buzdolabinda sogutun

1litre süt
12corba kasigi irmik
12corba kasigi toz seker
1tatli kasigi margarin
1paket kakaolu bisküvi
1bardak dövülmüs findik
1corba kasigi hindistan cevizi
1tatli kasigi tarcin

ben kakaolu bisküviyi cok sevmedigim icin pötibör bisküviyle yaptim ve malesefki dilimlenmis halinin resmi yok cünkü benim cekmeme firsat kalmadan silinip süprüldü :)

Eklentiler

• $IMG_4863.webp
    $IMG_4863.webp
    12 KB · Görüntüleme: 119
  • $IMG_4864.webp
    $IMG_4864.webp
    29,8 KB · Görüntüleme: 128
tarifine bir ekleme yapayım. elmayı rendeleyip kıyılmış ceviz ve tarçınla karıştır. ekşi elmaysa biraz pudra şekeri ekleyebilirsin. bisküviyi dizdikten sonra bu karışımı yaya sonra muhallebiyi dök. bu da çok nefis oluyor
ellerine sağlık

tarifine bir ekleme yapayım. elmayı rendeleyip kıyılmış ceviz ve tarçınla karıştır. ekşi elmaysa biraz pudra şekeri ekleyebilirsin. bisküviyi dizdikten sonra bu karışımı yaya sonra muhallebiyi dök. bu da çok nefis oluyor
ellerine sağlık

wow harikasin canim mutlaka denicem cünkü tarcinli elma karisimini cok severim ama muhallebi sicak oluyo ya bisey olmaz dökünce dimi???

wow harikasin canim mutlaka denicem cünkü tarcinli elma karisimini cok severim ama muhallebi sicak oluyo ya bisey olmaz dökünce dimi???

bişey değil sengözlerimebaksanab
muhallebiyi ocaktan alır almaz dökme. biraz ılısın sonra dök. elmanın tadı belli olsun istiyorsan rendelemek yerine küp küp de doğrayabilirsin

Ellerine saglik canim.Bu tatliyi bende yapiyorum.Cok güzel oluyor.
Sütlü tatlilari cok severim.Ama bendeki degisiklik,üstüne tarcin yerine
hindistan cevizi döküyorum ben.

Ellerine saglik canim.Bu tatliyi bende yapiyorum.Cok güzel oluyor.
Sütlü tatlilari cok severim.Ama bendeki degisiklik,üstüne tarcin yerine
hindistan cevizi döküyorum ben.

evvet sütlü tarifleri bende cok seviyorum ya haffif oluyo ya
bende hindistan cevizide koyuyorum canim yani aklima nasil eserse bazen sade ceviz icide olabiliyo :) ruh halime bagli demekki :)a.s.

ohh ellerine saglık canım a.s.
bende çok severim irmik tatlısını
bazen üzerine çikolatalı sos yapıp kaselere döküyorum öylede çok güzel oluyor
eşimde muzlu rulosunu çok seviyor öylede yapabilirsin

ohh ellerine saglık canım a.s.
bende çok severim irmik tatlısını
bazen üzerine çikolatalı sos yapıp kaselere döküyorum öylede çok güzel oluyor
eşimde muzlu rulosunu çok seviyor öylede yapabilirsin

cimcimem gelde muzlu rulolusunu bana tarif et ilgimi cekdi merak ettim inankicokacimcoooka.s.

Bende yapıyorum bu tatlıyı aralarına ve küçük küçük doğranmış muzve çilek ekliyorum çok güzel bir tatlıdır hele ki sütlü tatlıları sevenler için .Ellerine sağlık şeker.

bende günüme ne tatlı yapsam diyodum denerim ben bunu heheheheh incim vermiş tarifi kötü olurmu heç hehehehh ellerine sağlık tatlımmm

Back
X