• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmek bilmeyen yemek yemem!Yeme bozukluğu :( Üstelik Düğünüme 1,5 ay kala ..

venezia2017

Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2018
9
0
6
39
merhaba arkadaşlar

1,5 ay sonra evleneceğim.yaklaşık olarak 8 aydır yeme bozukluğu ile mücadele etmeye çalışıyorum.
daha önce kilo verdim ve motivasyonum çok iyiydi.ama son aylarda berbat durumdayım.neye sinirlenirsem sinirleneyim kendimi elimde çikolata yerken buluyorum.
80 kilo olmuşumdur garanti.ne yapacağım inanın bilmiyorum.bu arada terapilere düzenli gitmeye çalışıyorum.ama verilen ödevleri tam uygulayamıyorum.mutfakta yemek yememek gibi.
mutlu bir ilişkim var.harika bir düğün yapacağız kısmetse.herşey benim istediğim gibi oldu çok şükür.
ama sabah uyanıyorum aklımda diyet düşüncesi.akşam oluyor yemek yeme düşüncesi.kafayı yemek üzereyim.
nişanlıma yansıtmak istemiyorum.düğünü düşündükçe iyice stres oluyorum.yememem gerekirken daha çok yiyorum.
herşeyi boşverip sadece şu psikolojiyi atlatmak istiyorum.örneğin kaçamak yaptıktan sonra nasılsa bozdum diyip dünyaları yiyorum.kahvaltıda ekmek yediysem bozuldu diyip önüme geleni yiyorum.

bunları kafaya takıp kaç kez erkek arkadaşımla durduk yere tartışma çıkardım..böyle yaparak herşeyi mahvediyoum.
benim gibi olan ve bu durumu çözen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.Allah kimseye vermesin.
Kendimi iradesiz ve mutsuz biri olarak görüyorum.

Psikolojik olarak yeme bozuklugun var. Saniyorsun ki sinirli stresli olunca ve birseyler yiyince rahatlayacagim. Beklentini o yone dogru olusturmussun. Belki cidden rahatliyorsundur. Ama yemekle bagdastirdigin icin oyle oluyor.
Sinirli stresli olunca bir saat bekle..sinirin stresin kendiliginden gecsin. Ozaman yemek istemez ve ona baglamazsin durumu.

Ayrica fazla kacirmissan bozuldu deyip kendini kandirarak daha fazla yeme. Tmm olsun biraz kacirmisim bu da canima saglik de. Devam etme yemeye.

Back