- 1 Nisan 2018
- 91
- 28
- 3
- 50
- Konu Sahibi Annelikyoluuzun
-
Bence sorunsal :) teşekkür ederim yine deŞu "sorunsal" kelimesini görmekten yakalarımı yırtacağım artık
Yazdığınız cümleyi okuduğunuzda bir 'sorunsal' var gibi gelmiyor mu size de?
Konuya cevabım:
Doktora gitmelisiniz. Biz buradan ne desek yanlış olur.
Sorun değil SORUNSAL lütfen dikkat edelimdoktora gitmemeniz bir sorun olabilir
kist olabilir, hormon bozukluğu olabilir
Çok sebebi olabilir... Prolaktin hormonu yükselmiş olabilir, ovulasyon olmuyor olabilir, kist olabilir, erken menapoz başlangıcı olabilir, hamilelik olabilir vs.... En yakın zaman da doktora gidin. Bir de doğum kontrol hapı kullanıyorsanız o da yapabilirKızlar merhaba
Geçen ay adet yerine kahverengi akıntı gördüm 1 hafta sürdü ve bitti
Bu ay da geciktim
Sebebi nedir
Bilmediğim için soruyorum cahilliğime verin, "sorun" kelimesi ile "sorunsal"ın anlam olarak farkı nedir?
Bir de tabi ki doktora gidin biz ne desek boş
Anladım teşekkür ederim:)"Sorun" kelimesi isimdir ve bu başlıkta kullanılması gereken kelimedir. "Sorunsal" ise sıfattır. Bir isimle beraber kullanılması gerekir yani. Sorun kelimesi yerine kullanılamaz. Anlamı da tam olarak aynı değil zaten. Tdk'da "Çözümü belli olmayan" olarak açıklanmış.
Sorunsal sıfat yanılmıyorsam. Sorunla ilgili demek. Ama milletçe ant içtik sorunsalı isim yapıp sorun kelimesini yok edeceğızBilmediğim için soruyorum cahilliğime verin, "sorun" kelimesi ile "sorunsal"ın anlam olarak farkı nedir?
Bir de tabi ki doktora gidin biz ne desek boş
Türkçe öğretmeniyim üniversite hocamız da çok kullanırdı dikkatimi çekmezdi bu kez öğrendim çok teşekkür ederim:))Sorunsal sıfat yanılmıyorsam. Sorunla ilgili demek. Ama milletçe ant içtik sorunsalı isim yapıp sorun kelimesini yok edeceğız
Ne demek.Türkçe öğretmeniyim üniversite hocamız da çok kullanırdı dikkatimi çekmezdi bu kez öğrendim çok teşekkür ederim:))
?Sorun değil SORUNSAL lütfen dikkat edelim
Tam yorum yazacaktim ki baktim siz dusuncelerime tercuman olmussunuz.Lutfen nedir bu yeni akim sorunsal kelimesi ya.Bununla ilgili bir yasa ciksin olmadi kamu spotu olusturulsun artik o dereceŞu "sorunsal" kelimesini görmekten yakalarımı yırtacağım artık
Yazdığınız cümleyi okuduğunuzda bir "sorunsal" var gibi gelmiyor mu size de?
Konuya cevabım:
Doktora gitmelisiniz. Biz buradan ne desek yanlış olur.
Tam yorum yazacaktim ki baktim siz dusuncelerime tercuman olmussunuz.Lutfen nedir bu yeni akim sorunsal kelimesi ya.Bununla ilgili bir yasa ciksin olmadi kamu spotu olusturulsun artik o derece
Katiliyorum size normalde kucuk detaylara takilmam amaa bu kelime inanilmaz iticiBir bilsem nereden çıkıp bu kadar yaygınlaştığını...
Hayır yani sempatik de durmuyor cümlenin içinde. Ne bu heves anlamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?