Bitmeyen sınavım..

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.799
15.491
408
Merhaba arkadaşlar herkese keyifli hafta sonu diliyorum..
Yinemi sen yinemi bebek konun diyenler olacaktır özür dilerim ama anlatacak danışacak paylaşacak hic kimsem yok..
4 yıldır bebek özlemi çekiyorum..
Ilk zamanlar hic bir problem yok denildi..
Sonra eşimde varikosel cıktı ama ameliyattan sonra düzeldi şükür aradan 2 yıl geçmesine ragmen yine olmadı rahim filmi normal dediler..
Geçen ay tüp bebek yaptık tutmadı.. :(
Profesör rahim filmine bakıp normal degilki bu dedi.. sağ tarafta hidrosalpenks varmış sol normal..
Yakında beni laparoskopi ameliyatina alacaklar.. lütfen aynı durumu yaşayan arkadaşlar bilgi verir misiniz ben çok korkuyorum günlerdir uyku uyumadım..
Ya tüp bebek şansım bile kalmazsa diye içim içimi yiyor eşim yumurtalıklar normal onlara dokunmayacaklar desede ben cok panik yaptım..
Hidrosalpenks olupda anne olan var mı..
Kendimi umutsuzluğa soktum artık cook yıprandım yıllardır nolacak halim bilmiyorum cok korkuyorum çok üzülüyorum lütfen yorumlarınıza ihtiyacim var...

Yinemi sen yinemi bebek konun diyenler olacaktır özür dilerim ama anlatacak danışacak paylaşacak hic kimsem yok..
Sonra eşimde varikosel cıktı ama ameliyattan sonra düzeldi şükür aradan 2 yıl geçmesine ragmen yine olmadı rahim filmi normal dediler..
Geçen ay tüp bebek yaptık tutmadı.. :KK43:
Profesör rahim filmine bakıp normal degilki bu dedi.. sağ tarafta hidrosalpenks varmış sol normal..
Yakında beni laparoskopi ameliyatina alacaklar.. lütfen aynı durumu yaşayan arkadaşlar bilgi verir misiniz ben çok korkuyorum günlerdir uyku uyumadım..
Ya tüp bebek şansım bile kalmazsa diye içim içimi yiyor eşim yumurtalıklar normal onlara dokunmayacaklar desede ben cok panik yaptım..
Kendimi umutsuzluğa soktum artık cook yıprandım yıllardır nolacak halim bilmiyorum cok korkuyorum çok üzülüyorum lütfen yorumlarınıza ihtiyacim var...
Geçmiş olsun kendini yıpratma. Hiç duymadım ama inş başarıyla geçer ameliyatın kurtulursun. Biz de 2 yıl doktorları gezdik. Kolay değil çok iyi bilirim o durumu. Ama umutsuzluk stres çöküntü şu an senin en büyük düşmanın. Ben hep kaderci oldum bu konuda. Olursa olur olmazsa rabbimin bi bildiği vardır dedim. Niye benim yok noktasına sakın ama sakın gelme. Öyle düşünürsen ohoo hepimiz birbirimizden öyle farklı şeylere sahibiz ki bu hayatta. Belli ki ilgili bir Dr bulmuşsun bak ne güzel şeyler farketmis, yumurtaliklara zararı olsa niye ameliyat desin koskoca Prof.? Bazılarımıza herşey zor, ama zor elde edilen her zaman kıymetlidir. Allah isteyen herkese versin, benim gibi bekleyenlere de saglikl kucağımıza almayı nasip etsin inş. Çok uzun ve zor bi yol bu. sana bol inanç ve umut lazım. Stresi endişeyi hemen uzaklaştırmalisin durumu kabullen. İnan çok rahatlarsın karamsarlık yok :dua:

Tabiki hidrosalpenks olup da gebe kalan var tabii , niye umutsuz bakıyorsunuz ki?? Yumurtalıklarınız hala sizinle, sadece gerek görürlerse tüpü alacaklar. Bu kadar karamsar olmayın rabbim dermansız dert vermesin inşallah. Süreç çok zor ben az buçuk yaşıyorum bazen dibe çöküyorum ama vardır her şerde bir hayır.

Bir de ben şöyle yapıyorum çok umutsuzluğa kapıldığımda çook eski konulara bakıyorum. Sonra o mesajları yazan üyelerin güncel mesajlarına bakıyorum hepsi çoluk çocuğa karışmış neredeyse.. Her şey vakti zamanı gelince oluyor eğer nasibimizde varsa.. Dilerim gönlünüzce olur

Geçmiş olsun kendini yıpratma. Hiç duymadım ama inş başarıyla geçer ameliyatın kurtulursun. Biz de 2 yıl doktorları gezdik. Kolay değil çok iyi bilirim o durumu. Ama umutsuzluk stres çöküntü şu an senin en büyük düşmanın. Ben hep kaderci oldum bu konuda. Olursa olur olmazsa rabbimin bi bildiği vardır dedim. Niye benim yok noktasına sakın ama sakın gelme. Öyle düşünürsen ohoo hepimiz birbirimizden öyle farklı şeylere sahibiz ki bu hayatta. Belli ki ilgili bir Dr bulmuşsun bak ne güzel şeyler farketmis, yumurtaliklara zararı olsa niye ameliyat desin koskoca Prof.? Bazılarımıza herşey zor, ama zor elde edilen her zaman kıymetlidir. Allah isteyen herkese versin, benim gibi bekleyenlere de saglikl kucağımıza almayı nasip etsin inş. Çok uzun ve zor bi yol bu. sana bol inanç ve umut lazım. Stresi endişeyi hemen uzaklaştırmalisin durumu kabullen. İnan çok rahatlarsın karamsarlık yok :dua:

Allah kucağınıza sağ sağlim almayı nasip etsin inşallah bizede dua edin lütfen..

Haklısınız ama 4 yıldır bu sıkıntı devam ediyor artık çok yorulduk.. sürekli yeni sorunlar çıkıyor..
Şimdi de ameliyet olmadan hic bir şekilde olmaz diyorlar..
Ameliyat olun elinizden geleni yapıyorsunuzdur Eminim ... eşiniz yanınızda ve destekçi olursa sizde bu süreçleri daha rahat atlatırsınız inşallah

Kusura bakma ama bu kadar takmayla zaten olmaz,tüp bebekte tutmaz.
Neden hayatınızı sadece bebeğe endeksliyorsunuz?
Bebeksiz de yaşanabiliyor yeter ki gönüller bir olsun.
Siz böyle her ay bekledikçe ağladıkça görev gibi cinsellik yaşayınca olacak mı sanıyorsunuz?
Yaptığınız çok çok yanlış,kendinize zarar veriyorsunuz?
Kim mi konuşuyor?
Stresten yumurtlamasını durdurmuş,2-3 ay adet görmeyen biri konuşuyor.
Stresten menopoza bile girebilirsiniz umarım farkındasınızdır vücudunuza verdiğiniz zararın.

Bu arada hidrosalpenks'in dışarıdan bir belirtisi var mıydı sizde? Kasık şişmesi gibi?

Allah kucağınıza sağ sağlim almayı nasip etsin inşallah bizede dua edin lütfen..
Amin canım inşallah. Dualarım seninle :dua: ben burda ne imkansız denilip hamile kalanlar okudum. Seninki gayet umutlu bir durum. Yeter ki stres yapma. Ameliyatını hayırlısıyla ol, yada olmadan önce güzel bir tatil yap. Bak ne güzel deniz mevsimi, deniz kenarına git eşinle gezin fotograflar cekin kafanı boşalt uzaklaş biraz. O kadar iyi gelir ki. Bak hamile olunca bebis olunca hiçbir yere gidemezsin :-) eşinle biraz kafa dinleyin içindeki sıkıntıyı stresi boşalt inan kendiliğinden gelir bebegin

Sadece ağrı oluyor ara sıra..
Çok şiş değil o yüzden ultrason da görünmedi hsg de göründü..
Ha anladım o zaman benimki fıtıktır sanırım
Çünkü bende ağrı falan yok.
Ama dediğim gibi,sen stres yaptıkça tüp bebekte tutmayacak.
Ve vücuduna zarar vericeksin.

En azından artık bir teşhisiniz var. Sebep yok niye olmuyor niye olmuyor diye kendinizi yemeyeceksiniz artık, bir tedavi şansını var. Belki bu operasyondan sonra kolayca bebeğiniz olacak. Olumlu düşünün.

Benim bir yakınım dış gebelik nedeniyle tüplerinden birini aldırmak zorunda kalmıştı, ancak aşılama yöntemi ile sonrasında hamile kaldı. Tüplerinizden biri olmadan da hamile kalabilirsiniz, bunun bir çok örneği var. Stres yapmayın ve umutsuzluğa kapılmayın.

Benim bir yakınım dış gebelik nedeniyle tüplerinden birini aldırmak zorunda kalmıştı, ancak aşılama yöntemi ile sonrasında hamile kaldı. Tüplerinizden biri olmadan da hamile kalabilirsiniz, bunun bir çok örneği var. Stres yapmayın ve umutsuzluğa kapılmayın.

Sağ tüp kesin olarak alınacakmış inşallah sol tüp de bisey yoktur tek umudum o..
Rahim filminde normal görünüyor sol taraf..
Eğer iki tarafı da alırsalar tek çare tüp bebek kalıyor..
Hazıran da tüp bebek yaptırdım negatif ile sonuçlandı.. 2 tane dondurulmuş 5.gün embriyolarım var.. ameliyattan sonra eğer iki tüpü de alırsalar tüp bebek yapacaklar..
Halkımız da hayırlısı.. ameliyat denilince tedirgin oldum korkuyorum.. yaptıranlar anlatırsa memnum olurum lütfen..

Herkes bir evladı olsun ister. Öncelikle herşeyin başı sağlık kendini bu kadar yıpratma derim . Sen elinden geleni yapıyorsun gerisini Rabbine bırak. Hersey de bir hayır vardır de . Emin ol ki herşey kafada bitiyor belki bu kadar stres yapmazsan ameliyat sonrası doğal yolla bile olabilir. En kötüsünü düşünüp ömrünü heba etme hayatın tadını çıkar. Rabbim dualarını kabul etsin sen ve bebek isteyen tüm adayların. Hepimizde bir çok şey eksik malesef hayat dört dörtlük değil.

Cnm üzülme tek tüplehamile kalan çok insan var.Stres yapma lütfen gerçekten stres bu düşünceler üzüntüler engelliyor bebeğinin gelmesini.Ben 5 yıl uğraştım aralıksız tedaviler klomenle başladık.İğneler 2 aşılama hep negatif.Benimde eşim varikosel ameliyatı oldu.Sonra birgün oturdum dedim ki ben ne yapıyorum kendime böyle.Olmuyorsa olmuyordur.Belki hayırlı değil.Belki çok büyük üzüntüleri çaresizlikleri beraberinde getirecek.Vazgeçtim.Elimden geleni yapmıştım.Bundan sonrası takdiri ilahi dedim.Bıraktım tedavileri doktorları takvimleri.2 ay sonra arkadaşlarımın ısrarıyla test yaptım pozitifti.İnanamadım doktora gittim direk kalp atışlarını duyduk.Günümü dahi bilmiyordum.Oğlum iki yaşında şimdi ikinci oğluma hamileyim ondada korunmayı bıraktım 2 ay sonra hamile kaldım.Sen ameliyatını ol.Rahatla karamsar olma ümitsiz olma dualarım sizinle

Geçen ay tüp bebek yaptık tutmadı.. :KK43:
Merhaba canim ne yaptin ameliyat oldunmu?

Konu bir ay önce açılmış Yen'i farkettim.
Ne yaptınız ameliyat oldunuz mu?

Evet arkadaşlar salı günü laparoskopi oldum.. sağ tüpü iptal ettiler sol iyimis şükür.. yapışıklık varmış açmışlar..
Normal yolla gebe kalabilirmişim çok şükür allaha..

Back
X