Bitmeyen tatil

Suleymanin Hurremi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
3.797
7.724
108
Selam kızlar
Benim bu ara sıkıntılarım çok. iyi gitmeyen evlilik sağlık sorunları filan üst üste konu açıyorum arkadaşım pek yok ve buraya ihtiyacım var sanırım.
Sıkıntım şu sıkıntı da değil aslında sanırım azcık kıskandım mı ne. bu arkadaşım geçtiğimiz yaz evlendi bende evleneli bir yılı geçti. ben daha parasızlıktan borçtan gözümü açamadım balayına bile gidemedim. Kızın evi benimkinden kat kat güzel eşyalarla düzüldü takısı benim takımdan daha az oldu. Ben ucuz uyduruk ev kurdum kiradayım diye. Ben bir yıl boyunca bir köye ve ailemin yanına gittim. Arkadaşım evlendiğinden beri üçüncü tatili ve her gittiğinde minimum üç il geziyorlar. Ya ben anlayamadım insanların çok mu parası var yada ben mi geçinemiyorum garip geldi. sanırım birazda içime oturdu.

Son düzenleme:
Ne kadar doğru tespit evet bu farkı sanırım bir an farkedemedim tamamen gelecek odaklı olduğumdan bişey alırken düşünüyorum yada bi yere giderken düşünüyorum eksiye düşmemek için filan hakikaten. Teşekkür ederim yorumunuz içimi rahatlattı.

Kimi insan para biriktirir, yarını için endişeler taşımaz.
Kimi insan güzel anılar biriktirmeye bakar, gelecek için kaygı yapmaz.
Siz kendinizi ne şekilde rahat hissedecekseniz öyle bir düzen oluşturmuşsunuz muhtemelen.
Başka hayatlarla kıyas yapmanız anlamsız.
Ne kadar doğru tespit evet bu farkı sanırım bir an farkedemedim tamamen gelecek odaklı olduğumdan bişey alırken düşünüyorum yada bi yere giderken düşünüyorum eksiye düşmemek için filan hakikaten. Teşekkür ederim yorumunuz içimi rahatlattı.

Çok da fazla düşünmeyin.
Her şey gençlikte güzel.

Sağlık vardı para gitmesin diye yaşamadık.
Paramız varken harcamaya sağlığımız yok der eskiler..
Her şeyin ortası karar tabi..

Ha bu arada benimle denk insanlar da ülke ğlke geziyorlar hayatlarını yaşıyıp festivallere katılıyorlar. Ben gitmiyorum belki de 1 haftayı geçmiştir sinemaya gidip yemek yemeyeli. Bu benim fakir olduğum onların zengin olduğu anlamına gelmiyor. Ben bu şekilde rahat ediyorum onlar gezmeyi seviyor. Durumum onlardan belki de çok daha iyi ama gitmiyorum,gitmek istemiyorum yani bunda kıskanılacak bişey yok. Zamanı geldiğinde siz kat kat güzelini yaparsınız. Bende size kıskanmanıza gerek yok diyorum,bu durum sizin fakir olduğunuzu göstermez.

bence sen aynaya bak ve silkelen, inanılmaz bir negatiflik var üzerinde.. açtığın konuları hatırlıyorum diş sağlığı problemin, kocanın anneni istemeyişi filan.. hayatını güzelleştirmek istiyorsan önce kendini sevmelisin. nickini bile umutsuz vaka olarak almışsın. o kızın parası senden az olabilir ama yaşamayı daha iyi biliyor demek ki

Çok da fazla düşünmeyin.
Her şey gençlikte güzel.

Sağlık vardı para gitmesin diye yaşamadık.
Paramız varken harcamaya sağlığımız yok der eskiler..
Her şeyin ortası karar tabi..
Valla öyle. Ya biraz benim eşimle de sorunlarım var o yüzdende çıkamıyoruz eşim karakter olarak gezmeyi de pek sevmiyor yani kendi gezceğini gezmiş zaten yurtdışı yurtiçi hevesi kalmamış benimde onun yanında hevesimde kırıldı. En güzelini söylediniz ama

Siz takılarınızı ne yaptınız? Belki onlar düğüne sizden az harcadı ya da evini daha güzel döşedi ama daha az harcadı. Ya da günlük lüksünden kısıyor işe yürüyerek gidiyor ama tatilinden vazgeçmiyordur. Eğer siz de gezmeyi o kadar çok isteseniz başka bir şeylerden kısıp para biriktirirdiniz. Ben de tatile gezmeye çok para harcarım mesela ama evimde ikea tabak çanaklar var halım yok düğün yapmadım gelinlik giymedim. Bunlar hep tercih hem tatilim olsun hem pastam dursun olmuyor maalesef

Ha bu arada benimle denk insanlar da ülke ğlke geziyorlar hayatlarını yaşıyıp festivallere katılıyorlar. Ben gitmiyorum belki de 1 haftayı geçmiştir sinemaya gidip yemek yemeyeli. Bu benim fakir olduğum onların zengin olduğu anlamına gelmiyor. Ben bu şekilde rahat ediyorum onlar gezmeyi seviyor. Durumum onlardan belki de çok daha iyi ama gitmiyorum,gitmek istemiyorum yani bunda kıskanılacak bişey yok. Zamanı geldiğinde siz kat kat güzelini yaparsınız. Bende size kıskanmanıza gerek yok diyorum,bu durum sizin fakir olduğunuzu göstermez.
Fakirlik zenginlik değilde bütçe yetiştirmesi ne bileyim ben onu düşündüm yani. Tatile çıkmak için bütçe gerek netice de. Ama dediğiniz gibi kat kat iyisini yaparız elbet birgün. Kat kat olmasına gerek de yok gezelim yeter

Se
sefil hayatı değil borcum var ondan dolayı pek bir yere gidemiyoruz

Ne borcu bu

Yani 6000 maaş eşinin kitap vs parası düşünce çok yüksek olmayabilir de çocuk olmayınca iyi para

Ama arkadaşın da her şehre gidip onda bunda kalıyorsa çok para harcamaz ki

Bir tanıdık var sözde çok tatile gider gezer vs ama terminale gitmek için taksiye binmez ona buna rica eder

Gece ikide beni terminale bırak işte şuraya gezmeye gideceğiz biz ise bir gün eksik gider ama kimseden bir şey istemeyiz

Ya da gece gelir üç araç değiştirerek eve ulaşır 20 TL vermemek için o parayı bu şekilde harcamayı sevmez

Siz özenmişsiniz ama eşinizin doktorası bitince sempozyuma vs gidince mutlaka siz de gidin

bence sen aynaya bak ve silkelen, inanılmaz bir negatiflik var üzerinde.. açtığın konuları hatırlıyorum diş sağlığı problemin, kocanın anneni istemeyişi filan.. hayatını güzelleştirmek istiyorsan önce kendini sevmelisin. nickini bile umutsuz vaka olarak almışsın. o kızın parası senden az olabilir ama yaşamayı daha iyi biliyor demek ki
Olabilir. Evlendiğimden beri ışığımı kaybettim.

Back
X