Kekler - Pastalar bitter çikolatalı pudigten MAFFİNLER

kedi dili

EN BÜYÜK TÜRK ATATÜRK!
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2008
829
7
641
aslında vanilyalı yada muzlu puding de kullanılabilir,tadı çok hafif olduğu için hemen bitiyorlar

2yumurta
1su b.toz seker
1su b.süt
1/2su b.sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1paket puding(116gr)(çikolatalı,vanilyalı,muzlu vb.)
2 su b.un

şeker ve yumurtaları çırpın,sütü+sıvı yağ+vanilya+kabartma tozuekleyın,ve karıştırın,en son da puding ve un ekleyerek çırpma teli ile karıştırın.Hamur ne çok koyu ne de çok civık olacak.Sonra muffin kalıplarına doldurun 2/3 kadar,ve önceden 170 dereceye kadar ısıtılmış fırında 20 dk pişirin,daha fazla tutmayın kuruyorlar.Afiyet olsun...

$küçük.webp $küçük2.webp mmmm

$muzlu maffinler.webp bugün de muzlu yaptım,çocuklar çok istediler,ve ayrıca marketten dondurma küllahları aldım ve onların içine de hamur koyup pişirdim,yalnız küllahtaki maffinler 30 dk pişiyorlar,aynı derecede,sonra ise çikolata sosun içine batırdım ve üstünü süsledim bonibonlarla:16:

çok güzel çok da kolay gözüküyor. ama bir şey soracam, bu mufin kapları özel mi? kağıttan değil mi? Ben yaptığımda çok dağılıyorlarr, şekli güzel olmuyor. Onu masıl halediyorsunuz kızlar?

canım altına muffin için olan slikon veya teflon ppişirme kalıplarından da koyman gerekiyor. yoksa üste doğru tırmanıp kabarmıyor muffinler ve sadece kağıt olduğu için kağıttan taşıp dökülüyor.. ikeada satılan muffin kalıpları güzel biraz daha sert duruyor kağıtları en azından ve yarım doldurulduğunda taşması engelleniyor hamurun bir nebze. ama altına kesnilikle sert pişirme kabu koymak şart yani pofuduk kabarması için..:44:

ben kağıt kalıpları silikon kalıplarına koyurum,sonra çıkarılması çok kolay oluyor,ve şekli de çok güzel oluyor,teflon kalıplarım var,ama bu kağıtlar büyük geldi onlara göre

ben de kaç haftadır bi kalıp alamadım sert kalıp yaa :43: stoktakiler bitmiş ikeada gelmiyor ne güzel ucuzdu yaa :43: kısmet değilmiş.. kağıtlara yarım seviylerde hamurlar koyup kabarmamış muffin yimeye devam :43:

Back
X