Bitti herşey.. yardım edin nolur çok yalnızım :(

seekpeace

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
147
0
116
bundan 4.5 sene önce başladı ilişkimiz. Herşey mükemmel ilerledi hiç sorun yoktu aramızda. Benim aile tutucu bir aile onunkisi ise bir o kadar rahat. Aileme ters gelen ne varsa onun ailesinde vardı.
Son 1 senedir ailem tanıyordu erkek arkadaşımı. Hem kültür farkı vardı arada hemde meshep. Aileme söyleyememiştim meshep farkını. Ve benim ailem ile sorunlarım aradaki fark işsizlik..vs bizi hep yıprattı. :( Allahım yardım et bana. 1 ay önce ara vermek istediğimi söylediğimde 1 hafta sonunda barıştık ayrı yapamadık taki 2 gün öncesine kadar. Erkak arkadaşım ailemle konusmus Gido'nun psikolojik sorunları var yardım edin ona mutlu olsun biraz özgür bırakın ..vs gibi ailem onu alttan alsada ertesi günü ailemle papaz oldum. Biliyorum benim mutlu olmam için yaptı tüm bunları fakat ters tepki. Ve bu sabah konusurken benden ayrılmak istediğini söyledi. Biraz üstüne gittim evet kabul ediyorum ama yapacak birşeyim yoook. Ailem böle benim. Bende memnun değilim bu durumdan ama istersen mutsuzluktan geber bu böyle sana vereceğimiz max özgürlük budur dedi ailem.
Kızlar ben ne yapacam şimdi.

Erkek arkadasinin ailesi nasil bir aile? Gelip de tanissalar keske. Belki aradaki yanlis anlasilmalar ortadan kalkardi ve cok iyi anlasirlardi.

Erkek arkadasin da gergin haliyle. Bir kac gün üstüne düsme derim ben. Ayrilik kararini caressizlikten verdigini düsünüyorum. Ciddi degildir herhalde.

daha rahat bir aile bize göre. Aileme ters gelen seyler var. Tanışsalar yuzde 70 anlasamayacaklar. Eğer sadece bayramdan bayrama görüşürlerse o zaman olur.
Biraz konustuk yıne ayrılma sebebimiz ne sen ne de ben bizim sorunumuz senın ailen dedi. Çünkü beni her mutsuz gördüşünde ailemi bir o kadar daha sevmıyordu. Benim sessiz çığlığımı da ailem görmüyordu.

Öncelikle sakin olacaksın

Kaç yaşındasın bilemiyorum ama ben ebeveyn olsam; çocuğum yaşında birinin bana çocuğumla ilgili nasihat vermesine çok kızarım, bu kimsenin haddi değildir, doğru ya da yanlış her ailenin bir yaşam şekli var. Erkek arkadaş sıfatında birinin kızıma nasıl davranacağım konusunda bana nasihat vermesini kaldıramam. O yüzden ailenin biraz yatışmasını bekle.

Erkek arkadaşına gelince ; ortada 4.5 yıllık bir ilişki var, artık yeterince tanımışsınız birbirinizi seni özgürlükler konusunda üzmesinin bir anlamı yok. Seven insan seni ailenle karşı karşıya getirmez, bunun yaratabileceği olayları düşünür. Yaşlarınız kaç bilemiyorum ama niyetinizde varsa, ailene nasihat ederek değilde, daha ciddi bir niyetle ailene yaklaşabilir. Bu kadar sıkıntılı bir durumda sana yeni sıkıntılar getirmesi anlamsız.

Bu olayların üzerine gitmek en kolay çözüm. Ama sende mantıklı ol, ağız tadıyla olmayan işleri sevgi yürütmüyor. Aileni biliyorsun, sorgulaman gereken erkek arkadaşın bence, belki de böylesi daha hayırlıdır.

Son düzenleme:
Benim de ailem vermek istemiyordu esime. Hayatimda ilk defa o zaman ailemle acik acik, kalpleri kirilir mi kiilmaz mi diye düsünmeden konustum. Ben istiyordum esimi ve direndigime degdi. Senin ailen biraz daha otoriter sanki ama erkek arkadasin icin degdigine eminsen, ikiniz el ele verip bu zorluklari asabilirsiniz. Biz aylarca ugrastik. Nisanlandiktan sonra bile ailem ara ara istemedigini söylüyordu.
Hakkinizda hayirlisi olur insallah.

annem bana söylenirken de o kimki p* bana gido mutsuz onu mutlu edin diyo dedi. onun yerine kızım neden mutsuzsun bir sorunun mu demek yerine. Geçmişte ailemle yaşadıklarım falanhepsi hepsi birer bende mutsuzluk yapıyor.
Ben 23 o da 24 yasında. Babam ben önüne secenek koyarım secıp secmemek sana kalır. Bu özgürlük sana fazla bile diyerek kendını savundu. Ya ben ben ne istiyorum baba dediğimde de senın istediklerinin bir önemiyok diye karsılık verdi

annem bana söylenirken de o kimki p* bana gido mutsuz onu mutlu edin diyo dedi. onun yerine kızım neden mutsuzsun bir sorunun mu demek yerine. Geçmişte ailemle yaşadıklarım falanhepsi hepsi birer bende mutsuzluk yapıyor.
Ben 23 o da 24 yasında. Babam ben önüne secenek koyarım secıp secmemek sana kalır. Bu özgürlük sana fazla bile diyerek kendını savundu. Ya ben ben ne istiyorum baba dediğimde de senın istediklerinin bir önemiyok diye karsılık verdi

Tatlım ailenin bu şekilde tepki vermesi çok normal kolay kolay kimse hazmedemez onlara göre dünkü velet bize hayat dersi veriyor çünkü. Sevgilin çok yanlış yapmış senin böyle bir tepkiyi düşünmen gerekirdi. Tabiki ters teper bizimkiler özellikle annem uyuz olur bidahada istemezdi sevgilimi damat olarak, ayrıcada şunu söylerdi 'sevgili olarak kabul ettiğimiz yetmiyor beyfendiye acaba ne gibi bir özgürlük istiyor beyfendi siz ayrı eve çıkın isterseniz özgürlüklerinizi daha rahat yaşarsınız' derdi kesin bana.

Yanlış yapmışsınız telafi etmeye çalışınbirde daha şimdiden sevgilinin ailene gıcık olmasıda şu anlama gelir onda söyleyim ailenle ilgili evlendiğinde bir sorundan bahsetsen ailene karşı sözler sarfedecek ve sen bunları kaldıramayacaksın çünkü tatlım biz kendi ailemize kızarızda bir başkası laf söyledimi kaldıramayız herkes böyledir.

Ve senin ailenle birarada durmak istemiycek ortamara girmeyecek bunlar olacak yani gerçekler bunlar ölç tart ailenin sakinleşmesini bekle mesafeyi koru hiçbirzaman aileni sevgiline kötüleme.

bundan 4.5 sene önce başladı ilişkimiz. Herşey mükemmel ilerledi hiç sorun yoktu aramızda. Benim aile tutucu bir aile onunkisi ise bir o kadar rahat. Aileme ters gelen ne varsa onun ailesinde vardı.
Son 1 senedir ailem tanıyordu erkek arkadaşımı. Hem kültür farkı vardı arada hemde meshep. Aileme söyleyememiştim meshep farkını. Ve benim ailem ile sorunlarım aradaki fark işsizlik..vs bizi hep yıprattı. :( Allahım yardım et bana. 1 ay önce ara vermek istediğimi söylediğimde 1 hafta sonunda barıştık ayrı yapamadık taki 2 gün öncesine kadar. Erkak arkadaşım ailemle konusmus Gido'nun psikolojik sorunları var yardım edin ona mutlu olsun biraz özgür bırakın ..vs gibi ailem onu alttan alsada ertesi günü ailemle papaz oldum. Biliyorum benim mutlu olmam için yaptı tüm bunları fakat ters tepki. Ve bu sabah konusurken benden ayrılmak istediğini söyledi. Biraz üstüne gittim evet kabul ediyorum ama yapacak birşeyim yoook. Ailem böle benim. Bende memnun değilim bu durumdan ama istersen mutsuzluktan geber bu böyle sana vereceğimiz max özgürlük budur dedi ailem.

hij bişe anlamadım%(

sen sımdı evlenmek ıstıyorsun da aılen mı vermıyor

yada erkek arkadasını mı ıstemıyor

cozemedım wallahı...anlayan beri gelsin....

Canım iki seçenek koymuşlar senin önüne....Açık olmasa da belli '' ya o ya biz ''...der yakında ailen...
O zamana gelmeden çok iyi düşün...
...Sen erkek arkadaşınn için aileni alıyorsun karşına ama
o hiç bunları görmeden seni tek kelimeyle bırakmış ailen yüzünden..:36: :36:..Sen onun ailesini kendi anne ve babana rağmen kabul etmeye razıyken o seni bırakmış....
Tüm bunları görmezlikten gelemezsin..Şimdi barışsanız bile ilerde bu mesele daha çok sorunlara yol açar emin ol...

Senin istediklerin neler gerçekten gido? Ailenle erkek arkadaşın arasındaki farklılıklar yerine buna odaklanalım bence ilk olarak. Hangi konularda ayrılığa düşüyorsun ailenle? Belki o konular için çözüm üretebiliriz.

ben 2. üniversitiyi okuyorum yaşım 23 ve ben sürekli baskı altındaydım. Sürekli söyleniyorsum yeter artık sıkıldım bıktım sıkmayın artık beni diye. Benim en yakın arkadaşım dahi yok.Bunları anlatacak omzunda anlatacak arkadaşım dahi yok neden çünkü sürekli engellediler beni yalnız bıraktırdılar. Ben tükeniyorum artık mutsuzum dedim dün babam gelmiş bana seni salalım da erkeklerle yatıp kalkanlardan mı ol dedi ben de en sonunda gözüm döndü ben o* yada k* mıyım diye başladım. Birde erkek arkadasıma da aynı seyı demıs erkeklerle mı yatsın demiş. Ya bunlar denmez ya kızınım ben senın ya. Yalnızım diyorum arkasına bakmadan gidiyor umrunda dahi olmuyorum ailemin ve ben artık katlanamıyorum birkaç rahatsızlıgım var onlar tetikledi inanın ağrılarım oluyor artık.:43::43:

Hatanın büyüğü erkek arkadaşında,boşuna ailene suç bulma.
Ailen böyle,tutucu mu tutucu ya da sıkıyor mu evet sıkıyor değiştiremezsin.Değişmezler sen istersen kendini parçala olmaz.

O zaman burada ne yapmak kalıyor biraz sabretmek.Ki erkek arkadaşın da 4 senede senin aileni tanımıştır hala neyin zorlaması neyin değiştirilme çabası.Anlayışlı olmalı,sabretmeli beklemeli.
Yoksa hangi ilişki sorunsuz.

İşini gücünü tutunca gelir ister,nişanlanırsın evlenirsin istediğinizi yaparsınız.Bu böylemi böyle.Yapacak bi şey yok arkadaşım.

cnm kusura bakma ama ,senin ailenı uyarmak erkek arkadasına düşmez .

erkek arkadasının yaptıgı cok buyuk terbıyesızlık .hem sana karsı

hem de senın aılene karsı .sana karsı da yaptıgı cok ayıp

"gido'nun psıkolojısı bozuk "ne demek yanı .aileye bu sekılde

uyarıda bulunur mu hıc .ailenın cocugu yasındakı kısıden boyle uyarı

alması hıc hos degıl .sizin aileye neden karısıyor kı ? sen onun

aılesıne karısıyor musun ? bu yasına kadar senı aılen bu sartlar altında

buyuttu .sımdı sırf onun aılesıne ayak uyduracaksınız dıye onların

ıstedıgı sekılde degısıcek degıller dımı ama .herkesin yaşam tarzı farklıdır .

herkes buna saygı duymak zorunda bence .sen daha tutucu bır aılede

yetısmıssındır,o ise daha serbest bır aılede .. onemlı olan burada sızın

bırbırınıze ayak uydurmanız ,aılelerın degıl .bunlar aşılmayacak seyler degıl .

ne kokenlerı farklı olan kısıler evlenıyor ,siz mi farklı yetısmeden dolayı

evlenemeyeceksınız .bence sakın aılenı suclama .erkek arkadasın gıtsın

o zaman kendı gıbı yetısmıs bırını bulsun .

ben 2. üniversitiyi okuyorum yaşım 23 ve ben sürekli baskı altındaydım. Sürekli söyleniyorsum yeter artık sıkıldım bıktım sıkmayın artık beni diye. Benim en yakın arkadaşım dahi yok.Bunları anlatacak omzunda anlatacak arkadaşım dahi yok neden çünkü sürekli engellediler beni yalnız bıraktırdılar. Ben tükeniyorum artık mutsuzum dedim dün babam gelmiş bana seni salalım da erkeklerle yatıp kalkanlardan mı ol dedi ben de en sonunda gözüm döndü ben o* yada k* mıyım diye başladım. Birde erkek arkadasıma da aynı seyı demıs erkeklerle mı yatsın demiş. Ya bunlar denmez ya kızınım ben senın ya. Yalnızım diyorum arkasına bakmadan gidiyor umrunda dahi olmuyorum ailemin ve ben artık katlanamıyorum birkaç rahatsızlıgım var onlar tetikledi inanın ağrılarım oluyor artık.:43::43:

Erkek arkadaşını nasıl kabullendiler peki,madem erkelerle düşüp kalkmanı istemiyorlar? Bir tuhaf geldi bana bilmiyorum, yani dışarı çıkmana karışıyorlar ama erkek arkadaşın olduğunu biliyorlar onunla konuşuyorlar. Sorun erkekler olsa onunla görüşmeyi kabul etmemeleri gerekirdi. Bir de ne münasebet hakkaten başkasının yanında öyle şeyler demek. Bence ne düşünürse düşünsün başkalarının yanında kızına güvendiğini belli etmesi gerek bir ailenin

Son düzenleme:
ben babamla erkek ark tanıştırmak için 3,5 sene ugrastım. En sonunda baba yalan soylemek istemiyorum artık nolur artık diye çıkıştım birkaç sefer babanem çok istiyordu tanısmak "oglum benım bir ayagım cukurda biliyorsun bende gıdonun murvetını gormek isterim" dedi 2 gun sonra tamam tanışalım dedi . .bu sekilde oldu ...

ah bebeim mezhep farklılığndan bende çok çektim.. seni anlıyorum...

aileler çok anlayışsız oluyorlar bu konuda. iki insan birbirini sevdikten sonra ailelere ne oluyor anlamıyorum. sonuçta yaşayacak olan onlar.

Back
X