biz boşandık kızımın suçu ne peki?

Konu sahibi arkadaş kızın küçük, ama kızın 8-9 yaşlarında olsa her şeyin daha bir farkında olacaktı. Arkadaşımın kızı 9 yaşında 1,5 senedir ayrılar. Babası aynı semtte d.gününde bile aramadı. Başkası ile evlenmiş üvey oğlu var. Bir kere bir haftalığına kızını yanına aldı sadece. Bu süreçte kız babam başkasının çocuğuna babalık yapıyor bana yapmıyor demiş, görmüş yaşayışlarını üvey oğluna nasıl davrandığını. Annesine sen benim hem annem babamsın diyor, başkası ile evlen kardeşlerim olsun ilgili bir babam olsun diyor, öyle laflar ediyor ki içim parçalanıyor, arkadaşım da aynı senin gibi üzülüyor ağlıyor neden arayıp sormuyor diye. Öyle şeyler yaşadı ki , kızını babasına karşı hiç doldurmadı. İstesinler halası babaannesi hemen gönderirim diyor ama arayıp sormuyorlar bile. Nafaka vermediği gibi kızına bir ayakkabı bile almamış ihtiyacı varken. Yazıklar olsun böyle insanlara. Bende diyorum kızın en güzel cevabı veriyor, verecek. İnsan kötü biten evliliğin acısını çocuğundan çıkarır mı?

Evlilik bitti arkada bırak, çocuğunu da arkada bırak, mantıkları bu, böyle babaların. Madem niye yaptın o çocuğu? onun günahı ne?

Allah hakedene evlat versin inşallah. Böyleleri baba olmasın.

Konu sahibi arkadaş kızın küçük, ama kızın 8-9 yaşlarında olsa her şeyin daha bir farkında olacaktı. Arkadaşımın kızı 9 yaşında 1,5 senedir ayrılar. Babası aynı semtte d.gününde bile aramadı. Başkası ile evlenmiş üvey oğlu var. Bir kere bir haftalığına kızını yanına aldı sadece. Bu süreçte kız babam başkasının çocuğuna babalık yapıyor bana yapmıyor demiş, görmüş yaşayışlarını üvey oğluna nasıl davrandığını. Annesine sen benim hem annem babamsın diyor, başkası ile evlen kardeşlerim olsun ilgili bir babam olsun diyor, öyle laflar ediyor ki içim parçalanıyor, arkadaşım da aynı senin gibi üzülüyor ağlıyor neden arayıp sormuyor diye. Öyle şeyler yaşadı ki , kızını babasına karşı hiç doldurmadı. İstesinler halası babaannesi hemen gönderirim diyor ama arayıp sormuyorlar bile. Nafaka vermediği gibi kızına bir ayakkabı bile almamış ihtiyacı varken. Yazıklar olsun böyle insanlara. Bende diyorum kızın en güzel cevabı veriyor, verecek. İnsan kötü biten evliliğin acısını çocuğundan çıkarır mı?

Evlilik bitti arkada bırak, çocuğunu da arkada bırak, mantıkları bu, böyle babaların. Madem niye yaptın o çocuğu? onun günahı ne?

Allah hakedene evlat versin inşallah. Böyleleri baba olmasın.

nedense bazı erkekler karısından boşanınca çocuğundan da boşanıldığını düşünüyor galiba:47:

aklı başına gelir amageç olmasa..canım yavrucuk Allah babasızlığını arattırmasın..Allah size sabır ve güç versin..

cevap yazan destek veren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum
çok kızıyorum böyle sorumsuz babalara .hoş baba demeye bıle sahıt gerekır ya neyse .

adam zaten baba oldugunun bılıncın de bıle degıl .

anlamıyorum nasıl bu kadar taş kalplı olur yaa .

hıc kımse degıl o ,senın kanından canından senın yavrun ya .

bu babalıgı hıssedemeyen adamlara hem kızıyor hem de sasırıyorum .

pekı canım eskı esının aılesı ne dıyor bu duruma ?

yanı anneanneler babanneler torunlara cok duskundur ,hele kı ılk torunsa

yanı babannesı fılan hıc ozlemıyor mu torununu ?

[/QUOTE]

yok canım hiç aramıyorlar zaten babaannesi başrollerde ayrılmada halası var hiç bir sorunum yok ama birkez bile aramadı şuana kadar
acaba üzüldüğünüzü gördüğü için intikammı almaya calısıyo sizden ilginc cocuğu araya karıstırmak Allah yardmcnz olsn

sağol cnm aslında tam kafamdki sorulardan birtanesini söylemişsin daha önce hep ayrılmıcam kesnlikle diyordu senden acaba sen beni boşadın bende sana böylemi yaparım diyorum düşüncelerim arasında.
Evliyken de böyle sorumsuz muydu? :(((((((
evet cnm ama çocuğumuza karşı duyarlıydı duyarlıydı derken pek çalışmazdı babam yada kendi annesinden aldığı paralarla 2 yaşına kadar yanında oldu kızımızn ama çok severdi ilgilinmek isterdi.

aynı şeyleri yaşıyoruz..benimde çok zoruma gitti ağladım üzüldüm.
kendime kızdım baba sıfatını haketmeyen birini baba yaptığım için.
ama artık takmıyorum kızıma hem baba hem anne oldum
üzülme canım içinde olmayan bir adamı baba yapamıyorsun malesef.

canım allah yardımcın olsun seninde umarım yavrularımız hayatlarını geri kalan ömründe hep doğdu insanlarla karşılarşılar

Son düzenleme:
canım walla öyle babalar varki hani hiç olmasalr diyorsun.
ne kadar konuyla alakalı bilmiyorum ama
lisedeyken 3 kız arkadaştık birinin babası genç yaşta vefat etmişti.
diğerinin de uyzumu uyuz bi babası vardı. arkadaşıma çok çetktirirdi.gitme oturma kalkma.
diğer babası ölen arkadaşımda annesiyle yaşıyordu çok tatlı bi annesi vardı .kızını çok düşünürdü.durumu olmadığı halde kızını üniv teyi kazansın diye hocalardan dersanelerden çıkartmadı. çok özveriliydi.biz annemle çok mutluyuz derdi. çok küçük yaşta öldüğü için babası yokluğunu özlemini çok çekmezdi.
diğer babası olan kızın babası üniv teye hazırleneirken bile burnundan getirdi.
diyeceğim o ki babanın bile hayırlısı. her 2 arkadaşımda aklı başında çok tatlı kızlardı.
o yüzden hayat bu Allah kızının yolunu bahtını en önemli şansını açık etsin.

evet cnm babanın bile hayırlısı versin allah bende kuzenimden biliyorum keşke olmasa diyor daha iyi zindan ediyor dünyasını ki ve bu insandada o kapasite var belkide allah kurtardı kızımı ondan .

biliyorum yapmassın ama sen yinede kzııpda kızına babasını kötü anlatma.
baba nefretiyle büyümesin.

yok hiöç birşey demiyorum inan ama gün gelip sorcak senin baban iyidirde diyemem ama üstü kapalı dicem birşeyler kızımın pskoleji mutluluğu herşeyden önemli gerikirse herşeyide yutucam yeri gelcek malesefki :19:

Kızınız henüz çok küçük, üzülmeyin. Biraz olgunlaştığında ve herşeyi anladığında size boşandığınız için teşekkür edecektir, özellikle kötü baba örneklerini anlatan arkadaşlarının hikayelerini duyduğunda...Biraz zorlanacaksınız ama sabredin, kızınız büyüdükçe onunla konuşma ve dertleşme imkanınız artacak ve sizi anladıkça da " sevgi yokluğu" çekeceğini sanmıyorum. Çok dayanılmaz bir hal alırsa, imkanınız varsa bir pedagog ile görüşebilirsiniz...Herşeyin güzel olacağına inanın...

birde şöyle bişey var.
kız biraz büyüyünce baba yakınlaşabillir .
şuanada kız küçük ve bakıma muhtaç.erkekler malum çocuk bakmayı bilmedikleri gibi korkuyorlarda.
biraz büyüyünce sohbet etmeye başlayınca büyüklerle paylaşımları artıkça babası yakınlaşıp daha fazla zaman geçirmek isteyebilir

Malesef boşanmada en mağdur olanlar sabi çocuklar. Ama lütfen kararınızdan eminseniz bu duruma sabredin, ğişam olmayın asla. O bu duruma zamanla alışır, büyüyünce daha iyi anlar. Ama sürekli kavga eden anne babanın yanında psikolojisi daha çok bozulur.

Belki ilerde siz de yeni bir hayat kurarsınız, bir babası olur. Şu an geçici bir alışma devresi. Babanın evladını düşünmesi gerekir ama zorla bir şey yaptıramazsınız. Bİraz aman verin kızınıza da kendinize de.

Aramazsa aramasın vicdansız
zamanla alısacaksınız.....

ayy ya çok üzüldüm şimdi:( yazık yavrucuk ya...reglyim şuan daha bi hassasım gözlerim doldu ya...annem hep derdi baba anne varken baba olur ama anne yoksa babalığı unutur diye...boşa cennet anaların ayağı altındadır denmiyor...şimdi durumunuza bakıyorumda ayrılmanız isabet olmuş...

bende ayrılma aşamasındayım ve ikiz bebeklerim var ve çok kötü oldum inanın Allah böyle adamları ıslah etsin inş. insanlıktan nasiplerini almamışlar bunlar..inş. sizde kızınızda bu zor dönemleri çok çabuk atlatırsınız

Maalesef hep çocuklar alıyor en büyük yarayı

Babası kendisini 20 yıldan fazla aramamış bir çocuk olarak, bu tip adamları Allah'a havale ediyorum

En son öldüğünde gördüm, cesedine sarılıp sevdim, o kadar özlemişim, ben 35 yaşındayım hala zoruma gidiyor, sizin ki küçücük napsın yavrucak.

Zamanla öfkelenecek babasına ve alışacak onsuz yaşamaya. Ama bu yaranın tamamen kapanması ve unutması mümkün değil. Hesaplar ahirete artık.

Allah yardımcınız olsun

bende ayrılma aşamasındayım ve ikiz bebeklerim var ve çok kötü oldum inanın Allah böyle adamları ıslah etsin inş. insanlıktan nasiplerini almamışlar bunlar..inş. sizde kızınızda bu zor dönemleri çok çabuk atlatırsınız

benımde bebegım cok kucukken ayrılmıstım sızınkıler gende buyuk ama kucuk aslında..
Allah yardım etsın

1 yıldan fazla oldu eşimle ayrıldık resmi olarakta 8 ay eve bu bir yıl içinde 3 kez gördü kızımızı toplasan 4-5 saat etmez oda ve 5 aydır 1 kez aramadı benm melek yavrumu boşanmayı ben istedim çünkü ne ararsan ver kendisinde ama buna rağmen birkez bile tartışmam olmadı kendisi ile aslında suratına bakmasam yeri ama para istemiyorum dedim tamam gelmesinde her zaman ama sesinden mahrum etme kızımızı dedim yalvardım nafile ama artık içime sindiremiyorum biri kızımın yanında baba diyicek diye korkuyorum hemen benmde babam var diyor isyan ediyorum benim yavrum ne yaptıda bunu hak etti çok üzülüyorum :5:

Allah yardım etsin. Allah kimseye böyle şeyler yaşatmasın. Eşinizden hayır yoksa kızınız için kendiniz bir psikoloğa gidip ne yapmanız gerektiğini öğrenin. Çünkü ayrı anne babaların çocukları sağlıksız yetişiyor genelde :(

Back
X