• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biz Hiç Abla-Kardeş Olamayacak Mıyız :(

sevdicegim

Narsist'im :)
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2011
1.019
18
358
İstanbul
Merhaba kızlar.. sizden bir konuda fikir edinmek istiyorum.. ben 20 yaşındayım.. 21 yaşında da bir ablam var.. çocukluğumuzdan itibaren her zaman birbirimize karşı çok soğuk büyüdük.. daha doğrusu o öyleydi.. ben ona hep yakın olmak istedim, o hep uzak kalmayı tercih etti.. biz ne zaman iyi geçinsek annem " aranızdan su sızmıyor hayırdır hangi dağda kurt öldü" tarzında konuşur o iyi geçinmemiz bu cümleyle biterdi.. oyunlar oynarken beni hep dışlardı.. beni hiçbirşeyin içine dahil etmezdi.. artık büyüdük.. o şehir dışında ünv. okuyor.. inanır mısınız ne ben onu arıyorum ne de o beni arıyor.. eve geldiğinde konuşmuyoruz.. ben gidiyorum odasına azcık oturup bişeyler anlatıyorum o kadar.. konuştuğumuzda gayet iyi herşey, ama sadece benim o konuşmayı başlatmam gerekiyor.. yakın zamanda nişanlanacak ve okulu bitince evlenecek.. onun çocuğu olduğunu düşünüyorum bazen, ama hiç sevebilceğimi sanmıyorum.. aramızdaki soğukluktan ötürü birbirimize gelip gitmeyecekmişiz gibi... bu durum beni çok üzüyor... :14:

merak etme zamanla aslında varolan birbirinize olan düşkünlüğünüz gün yüzüne çıkacak.bizde küçükken ablamla öyleydik..ablamla yolda karşılaşsak yollarımızı değiştirirdik,düşünün yani o kadar..Ama şimdi en yakın dostum,kızım teyzesinede anne diyor,teyzeside kızıma çok düşkün..bu tarz düşüncelerle aklınızı,içinizi sıkmayın..o sizin ablanız,canınız,kanınız yine arayın yine.sürekli telefon açın sonra dönüşü olur merak etmeyin bu günleriniz bitmeden beraber vakit geçirmek için yine siz adım atın birşey kaybetmezsiniz, o sizin ablanız..

teşekkür ederim yazdıklarınız için.. çok hoşuma gitti "teyzesine anne diyor" demeniz.. umarım bizim de öyle bir sonumuz olur...:59:

Bence bu durumu anneniz hazırlamış, iyileşeceğini sanmıyorum,üzücü bir durum, en akıllı çözüm ona samimi uzun bir mektup yazın ,bakarsınız kalbi yumuşar,

Eminimki oda seni çok seviyordur..Belki yapısı öyledir,bazı insanlar soğuktur...Ama işte kardeş neticesinde,ne kadar soğuk olunabilir ki?Başka kardeşiniz var mı?Varsa eğer,ona,arkadaşlarına,kuzenlerine vs nasıl tavrı,yakın mı?

Bende katılıyorum arkadaşa,hiçbirşey kaybetmezsin;ara sürekli,beraber planlar yap,birgün alışverişe çıkalım de,derdini anlat...Evlenecek diyorsun,işte o zaman anlar kıymetini...Baba evi gibisi var mı?Pişman olur beraber geçirmediğiniz,ayırmadığı o vakitlere...Mutlaka birgün yaptıklarının geriye dönüşü olur yani...

Ama pes etme ve kırma üzülme de...Bugün varız yarın yokuz...Herşeyin herkesin kıymetini bilmeli....Umarım aranızdaki soğukluk yerini sımsıcak güzel günlere bırakır arkadaşım...

bizde öyleyiz ben ablayım..aramızda 7 yaş var ama bzm..o kendi halinde bn elimden geldiği kdr onun arkasındaym her zmn ona ne kdr değer verdiğimi bilir ama yapısından mı bilmem bizde can ciğer kuzu sarması değiliz..arkadaşlarımın kardeşleriyle olan yakınlıklarını muhabbetlerini görüp o kdr özeniyorum ki..ve en kötüsü böyle bi şansın bidaha ele geçmicek olması..yani 1 kardeşim var bundan daha ötesi olmıcak ne başka bi kardeşim olcak bna yakın nede kardeşim bna yakın olcak galiba..oda bişi sormıcak olsa bni aramaz heralde..bzn düşünüyorum arkadaşlarımı yoksa ablasımı diye bi seçenek olsa arkadaşlarını mı seçer sonrada üzülüyorum..en basitinden bn ünide okurken ona doğum günlerinde diğer zmnlarda hoşuna gitcek ne varsa yükler getirirdim..şimdi koca kız oldu 18 yaşnda bna doğum günümde bişi almasını istemiyorum bi kart bile yazıp elime tutuşturmadı..düşününce 2 canın bölye olması çok acı..ama yine ne olursa olsun bn onun arkasındayım o bnm kardeşim ihtiyacı olduğunda asla bırakmam..

Bence bu durumu anneniz hazırlamış, iyileşeceğini sanmıyorum,üzücü bir durum, en akıllı çözüm ona samimi uzun bir mektup yazın ,bakarsınız kalbi yumuşar,

aslında bende böyle düşünüyorum.. çünkü yakın zamandan yola çıkarsak, annem herhangi bi konuda tek kaldığını anladığı anda ya beni ya ablamı kendi safına çekiyor.. mesela annemle aram bozuksa, ablamla bi konuda bişe konuşuyosam annem araya girip bi laf atıyo ortalık karışıyıo.. dediğiniz çok mantıklı geldi bunu yakın zamanda uygulamaya koyucam çok teşekkür ederim...

Eminimki oda seni çok seviyordur..Belki yapısı öyledir,bazı insanlar soğuktur...Ama işte kardeş neticesinde,ne kadar soğuk olunabilir ki?Başka kardeşiniz var mı?Varsa eğer,ona,arkadaşlarına,kuzenlerine vs nasıl tavrı,yakın mı?

Bende katılıyorum arkadaşa,hiçbirşey kaybetmezsin;ara sürekli,beraber planlar yap,birgün alışverişe çıkalım de,derdini anlat...Evlenecek diyorsun,işte o zaman anlar kıymetini...Baba evi gibisi var mı?Pişman olur beraber geçirmediğiniz,ayırmadığı o vakitlere...Mutlaka birgün yaptıklarının geriye dönüşü olur yani...

Ama pes etme ve kırma üzülme de...Bugün varız yarın yokuz...Herşeyin herkesin kıymetini bilmeli....Umarım aranızdaki soğukluk yerini sımsıcak güzel günlere bırakır arkadaşım...

evet canım bi tane daha ablam var. o yaşça epey büyük.. ve babamın ilk evliliğinden olan ablam.. onunla msjlaşıyor, araşıyolar, buluşuyolar.. ama beni aramıyor bile.. (büyük ablamla şuan kişisel problemleriimiz var diye görüşmüyoruz biz) arkadaşlarıyla çok içli dışlı.. evlendiği zaman kıymetimi anlamasını çok istiyorum..:14: en azından bi kardeşim var dese keşke.. evine çağırsa onlarda kalsam beraber tv izlesek bile yeterdi..:14: iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.. umarım dediğin gibi olur herşey.. çok samimi cevap yazmışsın çok teşekkr edermm

bizde öyleyiz ben ablayım..aramızda 7 yaş var ama bzm..o kendi halinde bn elimden geldiği kdr onun arkasındaym her zmn ona ne kdr değer verdiğimi bilir ama yapısından mı bilmem bizde can ciğer kuzu sarması değiliz..arkadaşlarımın kardeşleriyle olan yakınlıklarını muhabbetlerini görüp o kdr özeniyorum ki..ve en kötüsü böyle bi şansın bidaha ele geçmicek olması..yani 1 kardeşim var bundan daha ötesi olmıcak ne başka bi kardeşim olcak bna yakın nede kardeşim bna yakın olcak galiba..oda bişi sormıcak olsa bni aramaz heralde..bzn düşünüyorum arkadaşlarımı yoksa ablasımı diye bi seçenek olsa arkadaşlarını mı seçer sonrada üzülüyorum..en basitinden bn ünide okurken ona doğum günlerinde diğer zmnlarda hoşuna gitcek ne varsa yükler getirirdim..şimdi koca kız oldu 18 yaşnda bna doğum günümde bişi almasını istemiyorum bi kart bile yazıp elime tutuşturmadı..düşününce 2 canın bölye olması çok acı..ama yine ne olursa olsun bn onun arkasındayım o bnm kardeşim ihtiyacı olduğunda asla bırakmam..

bende abla-kardeş yakınlığını görünce her zaman iç geçiririm.. bende elimde olsa onun hoşuna gidecek şeyler yapmayı çok isterdim.. bu zamana kadar böyle oldu, bundan sonra değişmeyecek olma ihtimali üzüyor beni.. yapısal bişeyse arkadaşlarına da öyle olması gerekmez miydi?:14: o zaman kendi adıma konuşursam kişisel bu yaptığı ne acı..

Benimde ablam var ikimizde evliyiz.Benim de ablam çok alıngandır.2-3 gün aramasam adımı hemen hayırsıza çıkarır..
Çok şükür herşeyi paylaşırız,dertleşiriz ama bazen yaptığı tavırlar üzüyor beni.
3 yaşında yeğenim var ablamın oğlu o benim canımdır mesela..Onu görmesem dayanamam..Hediyeler alırım,birlikte oynarım.Ama işim gücüm olur 2 gün aramayayım yeğenimi sorduğum zaman "oo nasıl oldu da aradın hayırsız teyze" falan der mesela..Sinir olurum.
Allahtan yakın oturuyoruz...

Ama sizin ablanız size soğuk duruyor anladığım kadarıyla,bir gün başbaşa oturup konuşmalısınız deneyin.Ben deneyince pek fayda etmiyor adım yine hayırsız oluyor ama :)) siz bi deneyin..

Benimde ablam var ikimizde evliyiz.Benim de ablam çok alıngandır.2-3 gün aramasam adımı hemen hayırsıza çıkarır..
Çok şükür herşeyi paylaşırız,dertleşiriz ama bazen yaptığı tavırlar üzüyor beni.
3 yaşında yeğenim var ablamın oğlu o benim canımdır mesela..Onu görmesem dayanamam..Hediyeler alırım,birlikte oynarım.Ama işim gücüm olur 2 gün aramayayım yeğenimi sorduğum zaman "oo nasıl oldu da aradın hayırsız teyze" falan der mesela..Sinir olurum.
Allahtan yakın oturuyoruz...

Ama sizin ablanız size soğuk duruyor anladığım kadarıyla,bir gün başbaşa oturup konuşmalısınız deneyin.Ben deneyince pek fayda etmiyor adım yine hayırsız oluyor ama :)) siz bi deneyin..

:nazar: maşallah size alınacak kadar yakınlığınız var.. ne güzel.. çok sevindim.. umarım devamı gelir daha iyi şekilde.. ben bugün arasam, bide yarın arasam bana der ki noluyo arayıp duruyosun der..:50:

bizimde ablamla aramızda 1 yaş var. biz hem çok kavga ettik hemde birbirimizi çok sevdik ama annem hiç bir zaman aramıza girmedi. ikimizde evliyiz ve inan bana evlendikten sonra herşey çok değişiyor. olumlu olarak tabi :)) kardeşin ne olduğunu zor zamanında yanında olmasının ne demek olduğunu daha iyi anlıyorsun. onun bir kızı var 3 aylık onlar için öl desinler hiç düşünmem.

evlenince değişir merak etme...
bizim 2 yaş var kızkardeşimle aramızda...
aynı iş yerinde çalışıyoruz hemde...
ben evlendim dahada iyi oldu ilişkimiz..
kardeşim daha oturaklı daha hanım hanımcık daha mantıklı bi kızdır...
evlenmeden önce hep beni idare ederdi...
milleti oyalardı ödü kopardı bana bişey olacak biri bişey diyecek diye...:D
zamanla herşey güzel olur...
erkek kardeşim var bide bunlar birbirini yiyo aynı evde konuşmuyolar..
kızkardeşim annesi gibi davranmaya çalışınca çocukta sıkılıyo tabi...
benm zaten hoşlanmıyorum annecilik oynayan ablalardan

evlenince değişir merak etme...
bizim 2 yaş var kızkardeşimle aramızda...
aynı iş yerinde çalışıyoruz hemde...
ben evlendim dahada iyi oldu ilişkimiz..
kardeşim daha oturaklı daha hanım hanımcık daha mantıklı bi kızdır...
evlenmeden önce hep beni idare ederdi...
milleti oyalardı ödü kopardı bana bişey olacak biri bişey diyecek diye...:D
zamanla herşey güzel olur...
erkek kardeşim var bide bunlar birbirini yiyo aynı evde konuşmuyolar..
kızkardeşim annesi gibi davranmaya çalışınca çocukta sıkılıyo tabi...
benm zaten hoşlanmıyorum annecilik oynayan ablalardan

evet çoğu kişi genelde sizin dediğiniz gibi diyor.. evlenince düzelirmiş herşey.. bakalım bizde de olacak mı.. Allah nazarlardan saklasın sizi :nazar:

Ablanla senin en büyük hataniz bunca yil bu aradaki soguklugun nedenini konusmamis olmaniz. Neden bu kadar beklediniz, siz ikiniz sonucta et ve tirnak gibisiniz, ayni anneden ayni babadan olma, birlikte büyümüs ama sanki birbirinizi görmemezlikten gelmis gibisiniz yillardir.. Keske cok daha önceleri cözseydiniz bu sorunu. Cünkü ne kadar gecikirseniz aranizdaki soguklugu cözmek icin o kadar cok sey kaybedersiniz hayatinizdan. Benimde 1 kizkardesim var benden 7 yas kücük, bu yas farkina ragmen birbirimizle paylasiriz herseyimizi, en zor zamanlarimizda bir birimizden destegimizi hic eksik etmeyiz, sevinlerimizi paylastigimiz kadar üzüntülerimizide paylasiriz. Hatta bazen benim kiyafetlerimi izinsiz giyer cadi, icimden geldiginde kizacagim derim ama bir türlü yinede kizamam.. Abla kardes iliskileri cok farkli ve cok degerlidir. Elinizdeki mücevherin kiymetini sende ablanda bilememis ne yazikki onca yil boyunca. Hic süphem yokki ileride bir gün ikinizde cok pisman olacaksiniz onca yili birbirinize soguk davranarak gecirdiginiz icin.
Benim sana tavsiyem en kisa zamanda ablanla konusman. Seni neden sevmedigini yada sana neden bu kadar mesafeli ve soguk davrandigini sor ablana. Sonucta sormaktan bir sey kaybetmezsin. Gecip giden yillariniza yazik. Düsünsene siz görüsmeyide birakirsaniz, yarin bir gün sizin cocuklarinizda birbirleriyle iletisim halinde olamicak, nasil bir aile bagina sahib olacaksiniz bir düsün.. Daha fazla ziyan etmeyin zamaninizi birbirinize bu kadar mesafeli olarak. Aksi taktirde yillar sonra icinizde o kadar cok keske'lerle baslayan cümleleriniz olurki, siz bile bu pismanliklarla beraber sucluluk duyarsiniz..

Back
X