Biz kadınlar ilişki yaşamayı/evlenmeyi ne zannediyoruz

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.319
298
İstanbul
Forumda olsun, günlük hayatta olsun göre göre üzülür oldum...
Biz kadınlar ilişki yaşamayı,evlenmeyi ne zannediyoruz?
15 inden alabildiğine kaç yaşına gelirsek gelelim... :19:
Ne zannediyoruz düşündünüz mü?
A)Yasaklar altında yaşamayı mı?
B)Aşk adı altında acı çekmeyi mi?
C)Sahiplenilmeyi mi?
D)Ağlayarak günleri geçirmeyi mi?
E)Yeri gelirse bütün arkadaşlarımızı silmeyi mi?
F)Ailemizi karşımıza alıp sadece 'onun için' yaşamayı mı?
Ya da hiçbiri mi? Veya hepsi mi? :26:
Bilgili ablaların tavsiyelerine ihtiyacımız var... Özellikle genç neslin, hatta benim yaş grubumun ve hatta daha yaşça büyük olanların hiç farketmez nasihatlara ihtiyacımız var...
Kadın benliğini erkeğe armağan etmek eskilerde kalsın artık... :47::47::47:
Hadi başlayalım örneklere... :emir_bebek:
Ben aklıma gelenleri sıraladım sadece...
Devamı sizden gelsin... :31:
Sorum aslında şu:
Biz kadınlar ilişki yaşamayı/evlenmeyi ne zannediyoruz ve aslında bu kavramlar neyi içerir ve barındırır?

ben evliliği hep hayat ortaklığı olarak nitelendiririm, evlilik,ilişki fedakarlık ister...eğer çok çok seviyor ve hayatını birleştirmeyi düşünüyorsan, bir çok şeyden de vazgeçebilmelisin. Tabiki bu körü körüne olmamalı.. sonuçta insanları olduğu gibi sever kabul ederiz,"ben çok seviyorum, nasıl olsa aşkımız her şeyin üstünden gelir" yanlış bir düşüncedir, böyle yaklaşanların hayal kırıklığına uğraması kaçınılmazdır...Eğer eşim benden hayatımdaki herhangi bir şeyi değiştirmemi isterse, ayrıntılı bir şekilde ölçer tartarım, bu evliliğimizi olumlu ya da olumsuz nasıl etkiler ona bakarım... eğer eşimin düşüncesi bana mantıklı gelirse,onun isteği doğrultusunda değiştiririm, yok hayır ona inanamıyorsam da bunun doğruluğunu eşime anlatmaya kabul ettirmeye çalışırım...şimdiye kadar da çözemediğimiz bir sorunumuz olmadı şükür..

dediğim gibi bu "ortaklık işi"dir bir nevi, evliliklerde ilişkilerde keskin çizgiler asla olmamalı...kimse acı çekmek için evlenmez, hayatın bizi nereye götüreceğini bilemeyiz..karşılıklı fedakarlıklar olduğu sürece,ilişkilerin durumu daha iyi gidecektir..
evdeki huzur çok önemlidir,yuvada huzur olmayınca hiç bir şeyin anlamı yoktur...Rabbim kimsenin yuvasından huzurunu eksik etmesin....

umarım sorunu doğru anlamışımdır

Son düzenleme:
ben evliliği hep hayat ortaklığı olarak nitelendiririm, evlilik,ilişki fedakarlık ister...eğer çok çok seviyor ve hayatını birleştirmeyi düşünüyorsan, bir çok şeyden de vazgeçebilmelisin. Tabiki bu körü körüne olmamalı.. sonuçta insanları olduğu gibi sever kabul ederiz,"ben çok seviyorum, nasıl olsa aşkımız her şeyin üstünden gelir" yanlış bir düşüncedir, böyle yaklaşanların hayal kırıklığına uğraması kaçınılmazdır...Eğer eşim benden hayatımdaki herhangi bir şeyi değiştirmemi isterse, ayrıntılı bir şekilde ölçer tartarım, bu evliliğimizi olumlu ya da olumsuz nasıl etkiler ona bakarım... eğer eşimin düşüncesi bana mantıklı gelirse,onun isteği doğrultusunda değiştiririm, yok hayır ona inanamıyorsam da bunun doğruluğunu eşime anlatmaya kabul ettirmeye çalışırım...şimdiye kadar da çözemediğimiz bir sorunumuz olmadı şükür..

dediğim gibi bu "ortaklık işi"dir bir nevi, evliliklerde ilişkilerde keskin çizgiler asla olmamalı...kimse acı çekmek için evlenmez, hayatın bizi nereye götüreceğini bilemeyiz..karşılıklı fedakarlıklar olduğu sürece,ilişkilerin durumu daha iyi gidecektir..
evdeki huzur çok önemlidir,yuvada huzur olmayınca hiç bir şeyin anlamı yoktur...Rabbim kimsenin yuvasından huzurunu eksik etmesin....

umarım sorunu doğru anlamışımdır

Elbette fedakarlıklar olur ama forumda gördüğüm gibi 'gitme dedi gitmedim(en basitinden dışarı çıkmak için) yapma dedi yapmadım, giyme dedi giymedim bağırdı çağırdı aldattı affettim gibi konuları gördükçe üzülüyorum...
Bağlı olmak ile bağımlı olmayı karıştırarak kendimizi kadınlar olarak ezdiriyoruz... :19:
Üzüldüğüm bu... :20:

evlenip mutsuz olan kadınlar boşanıyor zaten siz neden kendinize dert ettiniz anlamadım .bırakın herkes istediğini yaşasın istediğinle evlensin .mutsuz mu olucak ee o onun sorunu kimseyi ilgilendirmez bize ne ki .o hayatı yaşayan insanın kendisi .

Elbette fedakarlıklar olur ama forumda gördüğüm gibi 'gitme dedi gitmedim(en basitinden dışarı çıkmak için) yapma dedi yapmadım, giyme dedi giymedim bağırdı çağırdı aldattı affettim gibi konuları gördükçe üzülüyorum...
Bağlı olmak ile bağımlı olmayı karıştırarak kendimizi kadınlar olarak ezdiriyoruz... :19:

haklısın ama bir diğer konuda 'annem dul olduğum için bana ezıyet edıyor'diyor
kadının bırı en yakını annesı bile bu ezıyetı ederken çevreyi düşünün kolaymı boşanmak yada boyun eğmemek bizim toplum olarak mahalle baskısı denen şeyden kurtulmamaız lazımki kadınlarda boyun eğmesin rezilleşen ilişkilerine evliliklerıne

Son düzenleme:

Fedakarlıklar sırf evlilikte değil her ilişkide olur..Olmalıdır da..
Ama her zaman dendiği gibi, karşılıklı olunca güzel olur..

Bir de şunu söylemek istiyorum..
Eşimin benden bazı şeyleri yapmamı istememesini de normal karşılarım ama mantıklı bir cevabı varsa..
Mesela..Şuraya gitmeni istemiyorum dediği vakit..eğer "neden" soruma mantıklı bir cevap alırsam gitmeyebilirim..
Ama cevap "çünkü ben öyle istiyorum" ve türevleri tarzında bir cevapsa bu makul bir istek, bir rica değil..emirdir..baskıdır...
Bu tip bir baskıya bir tek kere dahi boyun eğilir, ses çıkarılmazsa muhakkak arkası gelir..
Bu sebepten bence evlilikte herşey baştan konuşulmalı ve baştan sıkı tutulmalı..
Çünkü verilen haklar kolay kolay geri alınmaz maalesef..

Aldatma ve şiddete ise kesinlikle taviz gösterilmemeli diye düşünüyorum..
Zira bu ikisinin hiçbir şartta mantıklı açıklaması ya da bahanesi olamaz..

Her zaman her yerde söylediğim bir cümleyle satırlarıma son vereyim..
Sen kendi değerini bilmezsen asla başkalarının bilmesini bekleyemezsin:20:

evet malesef :50:

evlenip mutsuz olan kadınlar boşanıyor zaten siz neden kendinize dert ettiniz anlamadım .bırakın herkes istediğini yaşasın istediğinle evlensin .mutsuz mu olucak ee o onun sorunu kimseyi ilgilendirmez bize ne ki .o hayatı yaşayan insanın kendisi .

konu okuyunca cvp yazma zorunluluğu yok kkda :34::34::34:

Sorumu saptırdığınız için teşekkür ederim pembepınar hanım. :27:
Kıskanıyorum ondan sanırım yaşanılan sorunları...

haklısın ama bir diğer konuda 'annem dul olduğum için bana ezıyet edıyor'diyor
kadının bırı en yakını annesı bile bu ezıyetı ederken çevreyi düşünün kolaymı boşanmak yada boyun eğmemek bizim toplum olarak mahalle baskısı denen şeyden kurtulmamaız lazımki kadınlarda boyun eğmesin rezilleşen ilişkilerine evliliklerıne

Fedakarlıklar sırf evlilikte değil her ilişkide olur..Olmalıdır da..
Ama her zaman dendiği gibi, karşılıklı olunca güzel olur..

Bir de şunu söylemek istiyorum..
Eşimin benden bazı şeyleri yapmamı istememesini de normal karşılarım ama mantıklı bir cevabı varsa..
Mesela..Şuraya gitmeni istemiyorum dediği vakit..eğer "neden" soruma mantıklı bir cevap alırsam gitmeyebilirim..
Ama cevap "çünkü ben öyle istiyorum" ve türevleri tarzında bir cevapsa bu makul bir istek, bir rica değil..emirdir..baskıdır...
Bu tip bir baskıya bir tek kere dahi boyun eğilir, ses çıkarılmazsa muhakkak arkası gelir..
Bu sebepten bence evlilikte herşey baştan konuşulmalı ve baştan sıkı tutulmalı..
Çünkü verilen haklar kolay kolay geri alınmaz maalesef..

Aldatma ve şiddete ise kesinlikle taviz gösterilmemeli diye düşünüyorum..
Zira bu ikisinin hiçbir şartta mantıklı açıklaması ya da bahanesi olamaz..

Her zaman her yerde söylediğim bir cümleyle satırlarıma son vereyim..
Sen kendi değerini bilmezsen asla başkalarının bilmesini bekleyemezsin:20:
Benim de kastım bu aslında baskıların altında ezilen kadınların geldiği hal... :50:
Kaç konuda demek istediğimi belirtmeye çalıştım ama acaba nerede yanlış diyorum...
Kızlarımızı yetiştirirken mi yanlışlık yapıyoruz... :50:

önce evlenecek kişi kendiniş tanımalı mesela hangi tip erkeklere uyuz mesela ben çok konuşan erkekleri asla sevmem allahım bu bayram eşimin kız kardeşinin eşi ne kadar konuşkan bende bize gelmelerini istemiyo0ruz resmen kafa ütülüyor hiç hoş değil kadın gibil ,bol palavra atıyor gidince daha çok seviniyoruz

Sorumu saptırdığınız için teşekkür ederim pembepınar hanım. :27:
Kıskanıyorum ondan sanırım yaşanılan sorunları...

saptırdığım birşey yok .neden fedakar hanımlarımız diye konu açmışsın .isteyen fedakar olur istemeyen olmaz .sizi neden ilgilendiriyor anlamadım .siz olmayın .başkası olsun .kişilikleri insanların farklıdır .her evlenende evlilik meraklısı olduğu için değil sevdiği adamla hayatı paylaşmak için evlenir zaten .istisnai durumlar vardır elbet ama azdır .

saptırdığım birşey yok .neden fedakar hanımlarımız diye konu açmışsın .isteyen fedakar olur istemeyen olmaz .sizi neden ilgilendiriyor anlamadım .siz olmayın .başkası olsun .kişilikleri insanların farklıdır .her evlenende evlilik meraklısı olduğu için değil sevdiği adamla hayatı paylaşmak için evlenir zaten .istisnai durumlar vardır elbet ama azdır .

Benim konu açmam neden sizi ilgilendiriyor peki bunu anlayamadım pembepınar hanım bilemiyorum ama merak da etmiyorum.
Neyse fikrinize teşekkür ettim gene de. İyi günler. :23:

Forumda olsun, günlük hayatta olsun göre göre üzülür oldum...
Biz kadınlar ilişki yaşamayı,evlenmeyi ne zannediyoruz?
15 inden alabildiğine kaç yaşına gelirsek gelelim... :19:
Ne zannediyoruz düşündünüz mü?
A)Yasaklar altında yaşamayı mı?
B)Aşk adı altında acı çekmeyi mi?
C)Sahiplenilmeyi mi?
D)Ağlayarak günleri geçirmeyi mi?
E)Yeri gelirse bütün arkadaşlarımızı silmeyi mi?
F)Ailemizi karşımıza alıp sadece 'onun için' yaşamayı mı?
Ya da hiçbiri mi? Veya hepsi mi? :26:
Bilgili ablaların tavsiyelerine ihtiyacımız var... Özellikle genç neslin, hatta benim yaş grubumun ve hatta daha yaşça büyük olanların hiç farketmez nasihatlara ihtiyacımız var...
Kadın benliğini erkeğe armağan etmek eskilerde kalsın artık... :47::47::47:
Hadi başlayalım örneklere... :emir_bebek:
Ben aklıma gelenleri sıraladım sadece...
Devamı sizden gelsin... :31:
Sorum aslında şu:
Biz kadınlar ilişki yaşamayı/evlenmeyi ne zannediyoruz ve aslında bu kavramlar neyi içerir ve barındırır?

20 yaşımda nişanlanıp 22 yaşımda evlendim.insanın sevdiği tarafından sahiplenilmesi,korunması destek görmesi çok güzel.

bekarken arkadaşlarımla çok sıkı ilişkiler içindeydim.ailemin hoş karşılamasına karşı halalarıma ters gelirdi ve nişanlandığımda evlen bakalım bu kadar görüşebilecek misin dediler.allaha şükür kocam da babam gibi hiç karışmadı arkadaşlarımla görüşmeme.yerine göre götürüp getirdi beni ya da arkadaşlarımı.yani kocam kimseyi silmemi istemedi.hoş istese dinlermiydim onu da bilmiyorum:34:

evlilikten de beklentilere girerek evlenmedim.evlenince şöyle hayatım olacak,bunu yaşayacağım diye hayal de kurmadım.hayatı palaşmak için evlendim,bütün olmak için evlendim:40:

e yok biliyoruz .ama çok komik geldi bana .ortada dert yok bir derdim vara açılmış .kadınlar neden fedakar ?fedakar olanda var olmayan da .herkes aynı değil .

arkadaş güzel bir konu açmış, farklı pencerelerden bakabiliyoruz ilişkilerimize, ne mutlu...
beğenmiyorsanız yazmak zorunda değilsiniz,hala neden bu konu var, konuya gülüyorum, dert mi var ortada diye yazıyorsunuz. var ya da yok, bu kadar yorumlayan insan akılsız mı allah aşkına? beğenmediyseniz ilgilenmezsiniz olur biter

Benim konu açmam neden sizi ilgilendiriyor peki bunu anlayamadım pembepınar hanım bilemiyorum ama merak da etmiyorum.
Neyse fikrinize teşekkür ettim gene de. İyi günler. :23:

senin konu açman değil ki olay konunun içeriği .yani neden kadınlar fedakar neden eziliyolar .burdan bunları yazarak birşey değiştiremezsin ki .fedakar olan var olmayan var ayrıca bütün kadınlar evlenince ayak yiyip oturmuyor merak etme .

arkadaş güzel bir konu açmış, farklı pencerelerden bakabiliyoruz ilişkilerimize, ne mutlu...
beğenmiyorsanız yazmak zorunda değilsiniz,hala neden bu konu var, konuya gülüyorum, dert mi var ortada diye yazıyorsunuz. var ya da yok, bu kadar yorumlayan insan akılsız mı allah aşkına? beğenmediyseniz ilgilenmezsiniz olur biter

hayır henüz evlenmemiş bir kızın evlilik konusuna herşeyi biliyorum havaları ve evli kadınları dayak yiyen oturan zavallı insanlar olarak görmesi saçma sadece .bana göre böle .bir konu açıldıysa yorum yapabilirim sanırım .zira kendiside benim konularıma sürekli yorum yapan biri .gereksiz yere avukatlık yapmana gerek yok .birazdan gelir onun yandaşları zaten .

birde arkasında ayı kılı olmasın, boysuz erkeklerede uyuz oluyorum erkek dediğin güçlü olmalı zaten mesleği olmayan erkeği erkekten saymıyorum para kazanacak ,sezonluk işleri meslekten saymıyorum !!!! pozifif olacak ,karamsar erkeği ne yapacaksın adamı tez öldürür bu erkek , güleç espirili olacak ,ayrıcada mangalı yakacak kadın mangal yakmaz eltimin eşi herşeyi hazırlar adam mangal dahi yapmaz , ne yapayım ben bu erkeği at çöpe daha iyi !!!!!!!!!!!!!!!!kız çocuğunuda sevecek akşam oda çocuğun üstünü örtecek , herşeyi kadından beklemiyecek allahtan eşim bu konuda iyi , bende çok kızını sever

hayır henüz evlenmemiş bir kızın evlilik konusuna herşeyi biliyorum havaları ve evli kadınları dayak yiyen oturan zavallı insanlar olarak görmesi saçma sadece .bana göre böle .bir konu açıldıysa yorum yapabilirim sanırım .zira kendiside benim konularıma sürekli yorum yapan biri .gereksiz yere avukatlık yapmana gerek yok .birazdan gelir onun yandaşları zaten .

ooffff hiç uğraşamam seninle, dalaşacak başka birilerini bul

Back
X