Biz kadınlar ilişki yaşamayı/evlenmeyi ne zannediyoruz

yalnızlık ihtiyacını gidermek... daha değerli olmak... heyecan duymak... cinsel ilişki ihtiyacı... maddi güvence... herkes evleniyor benimde evlenmem lazım... yaşım geçiyor evde kaldım vs. vs. vs...
bu ve aklıma şuanda gelmeyen buna benzer sebeplerle başlayan her ilişki ister evlilik ile devam etsin ister etmesin tökezlemeye mahkumdur...
ilişki bir tek sebeple kurulur, ilişkiyi deneyimlemek için...
ilişki sana kendini tanıtır, aynandır...
ilişki sana karşı cinsi tanıtır...
erkeği ve kadını, beraber neler yapabileceğinizi görürsünüz...
sizi büyüten ve geliştiren birşeydir...
eşiniz kadını, siz de erkeği deneyimlersiniz...
ilişkiler artık o kadar tuhaflaştı ki, birbirine saygı duymayan onu geçtim kendine saygısı olmayan erkek ve kadınlar etrafta kol geziyor...
maalesef kadınlarda erkekler kadar saygısız ve bunlar evleniyor...
lütfen bir ilişkiye başlamadan önce saygıyı öğrenin, anne-babanıza, arkadaşlarınıza saygı duyamaya başlarak...
erkeği beklentilerinizi, doyurulmamış duygularınızı giderecek bir mekanizma olarak görmemeyi öğrenerek...
kendinizi ilişkinize, evliliğinize kurban etmeyerek...
istemediğiniz hiçbirşeyi ya beni terkederse korkusuyla yapmayarak...
ilişkinize tutunmayarak, o ilişkiyi, evliliği hayatınızın odağı haline getirmeyerek...
kendi mutluluğunuza odaklanarak...
acaba aldatır mı, aldatılır mıyım polemiklerine girmeyerek...
saçını süpürge etmeyerek...
saygısızlıkları sineye çekmeyerek...
hayatınızı evlilik olmadan, ilişki olmadan hatta çocuğunuz dahi olmadan harika bir şekilde sürdürebilirsiniz...
sadece kendi kararlarınızı yaşayın ve kendi kararlarınız size mutluluk getirsin...

Bana göre evlilik hayatı o çok sevdiğin insanla birlikte paylaşmaktır. Evliliği bir zorunluluk olarak görmedim hiç, çok kere söyledim forumda ama tekrarlıyorum, erkenden evlenmeye de hiç niyeti olmayan biri iken 23 ünde bu kararı aldım. İyi de yaptım. Her insan evladı anlaşılmak ister, sevilmek, sevmek, heyecanlanmak, heyecanlandırmak, mutlu olmak, mutlu etmek, korunmak, korumak, sığınmak, sığınılan olmak ister. Bu istek listesi uzar da uzar. Bu yüzden insan hayatı birlikte paylaşacağı ve aşık olduğu o adamla evlenmek ister. Aynı çatı altında yaşamak ister. Evlilik kararım, beni anlayan bir insana ihtiyaç duymamla başlayan bir serüvendi. Kendimi ilk defa birine bu kadar iyi anlatabilmiş ve bu kadar iyi anlaşılabilmiştim ki üstelik yabancı bir dille :) Sonra düşündüm çat pat konuştuğum bir dille bile bu insanla anlaşabiliyorum, üstelik sevgi görüyorum, sevgimin verdiği mutluluğu onun gülüşünde izleyebiliyorum..Huzur buluyorum, huzur verdiğimi görünce mutlu oluyorum.
Onunla hayallerimi gerçekleştirebileceğimi gördüm, umutlarımı çoğaltan bir yanı vardı...Bana ve yaptığım herşeye saygısı vardı, hayattan istediklerimiz ve birbirimizden beklentilerimiz aynıydı.
Ben de evlendim :)

Evlilikte saygı çok önemli bir konu bence, zaman zaman aştığımız noktalar olsa da önemli olan onun sınırını çizebilen biri ile sevgiyi günden güne arttırabilmektir. Elbette tartışmalar kavgalar yaşanır ama bu tartışmaların sonu bir sarılma ile bitmelidir..

Evlilikte bencilliğe yer yoktur.

Bana göre evlilik hayatı o çok sevdiğin insanla birlikte paylaşmaktır. Evliliği bir zorunluluk olarak görmedim hiç, çok kere söyledim forumda ama tekrarlıyorum, erkenden evlenmeye de hiç niyeti olmayan biri iken 23 ünde bu kararı aldım. İyi de yaptım. Her insan evladı anlaşılmak ister, sevilmek, sevmek, heyecanlanmak, heyecanlandırmak, mutlu olmak, mutlu etmek, korunmak, korumak, sığınmak, sığınılan olmak ister. Bu istek listesi uzar da uzar. Bu yüzden insan hayatı birlikte paylaşacağı ve aşık olduğu o adamla evlenmek ister. Aynı çatı altında yaşamak ister. Evlilik kararım, beni anlayan bir insana ihtiyaç duymamla başlayan bir serüvendi. Kendimi ilk defa birine bu kadar iyi anlatabilmiş ve bu kadar iyi anlaşılabilmiştim ki üstelik yabancı bir dille :) Sonra düşündüm çat pat konuştuğum bir dille bile bu insanla anlaşabiliyorum, üstelik sevgi görüyorum, sevgimin verdiği mutluluğu onun gülüşünde izleyebiliyorum..Huzur buluyorum, huzur verdiğimi görünce mutlu oluyorum.
Onunla hayallerimi gerçekleştirebileceğimi gördüm, umutlarımı çoğaltan bir yanı vardı...Bana ve yaptığım herşeye saygısı vardı, hayattan istediklerimiz ve birbirimizden beklentilerimiz aynıydı.
Ben de evlendim :)

Evlilikte saygı çok önemli bir konu bence, zaman zaman aştığımız noktalar olsa da önemli olan onun sınırını çizebilen biri ile sevgiyi günden güne arttırabilmektir. Elbette tartışmalar kavgalar yaşanır ama bu tartışmaların sonu bir sarılma ile bitmelidir..

Evlilikte bencilliğe yer yoktur.

Evet ana nokta bu: Evlilikte bencilliğe yer yoktur. :34:
Allah mutluluğuna mutluluk katsın tatlım :3:

Çok teşekkür ederim Hayyalcim!
Kalpten senin için de diliyorum...Darısı başına...
Gerçekten bencilliğe yer olmadığını özellikle de evlendikten sonra öğrendim...

Back
X