Biz ne ara boyle agresif, cirkin insanlar olduk?

Bence bu istanbula özgü. Gecen hafta is icin ordaydim. Gormedigim terbiyesizlik kalmdi. Metroda laf dalaşına giren gencler birbirlerine o.ç. falan deyip uzaklastilar alismis insanlar laf soyleyip laf yiyip pişkin pişkin devam etmeye. Ankarada o laf ciksa kavga da cikar. Ayni asansördeyiz iki kizla teki digerine bizim hakkımızda espri yapip hakır hakır gülüyor. Çıkışta yere kapaklandi bilegini burkup gene yardim ettik insanlik namina. Sarhos sarhos laf atanlar mi dersin farkli milletten cirkin tiplerin üzerine tutuna tutuna yürümesi para istemesi... Tüm sehir üstüne üstüne geliyor ve insanlar inanılmaz arsız olmus. Ben istanbul disinda o denli cirkefligi baska bi sehirde gorebilecegimizi sanmiyorum. Ne anliosunuz orda yaşamaktan. On gun kalsam katil olurum.
Sozlerinize harfi harfine katiliyorum. Birkac muhit haric bu istanbulda benim usume ustume geliyor. Sehir guzel fakat insanlarla iliskiler pek saglikli degil. Universiteyi kazanip gidecegim gunleri iple ceker haline geldim bu hadsiz insanlar yuzunden.

Yumruk mu :KK57:

Muzik dinliyormus galiba.
Yumruk falan olmadi. Olamazda.
Muzik dinlemiyordum. Herseyi duyuyordum.
Ve dusunuyorum ki isitme engeli olan bi insan olsam galiba bu insanlar karsisinda neler olurdu.
Bu kadar tahammulsuz cirkin leş bi insan engel mengel tanimazdi sanirim.

Ay canım sen hiç sıkma canını toplu yaşama kurallarını bilmeyenler bilirmiş gibi davranınca böyle görgüsüzler çok çıkıyor.. sen sağdan yürüyomuşsun zaten geçmek isteyen solundan geçer gider.. kimsenin bir şey söyleme hakkı yok.. kimse de sağdan yürüyen birinin yürüme hızına karışamaz..
Allah razi olsun sizden. Oyle taktim ki 5000 defa hata bende mi diye dusundum. Oyle bi tepki gordum cunku. Allaha havale ediyorum hakkimi da helal etmiyorum. Bu kadar kalbimi kirdi:63:

Geçen gün bende dalgınlıkla metrobusun üst geçitinde sağ tarafta yürümem gerekirken solda yürüyomuşum adamın biri bağırınca fark ettim :KK11:
Hadsiz. Bi bayanla nasil konusmasi gerektigini bilmeyen nerde yurumesi gerektigini ogretiyor (!)
Sen once kendini egit.:63:

Onlar kendiyle sorunlu , mutsuz insanlar huzursuzluklarını çevreye yayınca rahatlıyorlar ...

Maalesef hitap yoksunu insanlarla bir arada yaşamak zor .
O kadar dogru soylediniz ki. Sanki goge eriyor baslar rahatliyorlar mi sahiden merak ediyorum?
Birde sanki cagimizin dayatmasi varsa herkes "Asi ol aykiri ol mutsuz ol cirkefles..." tadinda. boyle ayakta kalabileceklerini saniyorlar galiba

Hala öğrenememişsin bak metrobüste olan metrobüste kalir !!! :) :) Hergun metrobüs ve metro aktarmasi yapa yapa artik aldirmaz oldum bosver şahsina alinma herkes gergin. Sen dogru sekilde davrandin mi tamam gerisi onlarin terbiyesizligi sana ozel davranis degil.
Allah razi olsun gulumsettiniz beni :)

Bende bir gün arkadaşlarımla pastanede sıra bekliyordum.teyzenin teki beni kolumdan tutup kenara itti.geçmesi için koskoca yer varken!!!yinede yaşlıdır diye birşey demedim.
arkadaşım otobüste yaşlı ama süslü bir bayana "geç teyze otur" diye yerini verdi.teyzenin tepkisi "teyze anandır!"
Birde bunlarin yetistirdigi evlatlar var. Korkuyorum. Sonumuz hic iyidegil. :(

Kabalık artik yasam tarzi oldu anacim. Marketteydim, adam alisveris arabasiyla gececegim reyonu tikamis, iki saat camasir suyu seciyor, arabasini kenara hafifce ittim gecmek icin, tabakaneye... Dedi, dusun.
Reyonu duzelten iki gorevli de vardi, adama saydirdim ben de, karsinda bir kadin var, kendini insan gibi ifade edemiyor musun vs vs dedim. Olayin ustunden baya zaman gecti ama unutulmuyor. O kadar cok seyi sineye cekiyoruz ki. Bak, suan uyuyamadim, ust komsu camasir makinesini zangir zangir acmis, yandakinin cocugu yuksek sesle cizgi film izliyor. Kimsenin kimseye saygisi kalmadi. Alt komsu, benim ustumdeki kisinin yaptigi gurultu icin bana kiziyor, ustunde ben varim diye benden biliyor. İnsanlarla bir arada olmak cok zorlasti cok

Kabalık artik yasam tarzi oldu anacim. Marketteydim, adam alisveris arabasiyla gececegim reyonu tikamis, iki saat camasir suyu seciyor, arabasini kenara hafifce ittim gecmek icin, tabakaneye... Dedi, dusun.
Reyonu duzelten iki gorevli de vardi, adama saydirdim ben de, karsinda bir kadin var, kendini insan gibi ifade edemiyor musun vs vs dedim. Olayin ustunden baya zaman gecti ama unutulmuyor. O kadar cok seyi sineye cekiyoruz ki. Bak, suan uyuyamadim, ust komsu camasir makinesini zangir zangir acmis, yandakinin cocugu yuksek sesle cizgi film izliyor. Kimsenin kimseye saygisi kalmadi. Alt komsu, benim ustumdeki kisinin yaptigi gurultu icin bana kiziyor, ustunde ben varim diye benden biliyor. İnsanlarla bir arada olmak cok zorlasti cok
Hocam sabir diliyorum Allahtan size hepimize :( Allah iyilerle karsilastirsin kaliteli insanlarla

Hocam ne olur ogrencilerinize once insan olmayi ogretin. Bizim edep derslerine cok ihtiyacimiz var. Ancak sizler ve bilincli anneler bu nesli duzeltecek. :KK43:
Haklisiniz. Saygi cok onemli, hala toplumda siraya girmeyi bilmeyen, toplu tasima aracina savasa gider gibi binen insanlarla ugrasiyoruz (ozellikle metrobuste)... Aile de cok onemli, cocuk evde ne gorurse ayni sekilde davraniyor.

Yumruk falan olmadi. Olamazda.
Muzik dinlemiyordum. Herseyi duyuyordum.
Ve dusunuyorum ki isitme engeli olan bi insan olsam galiba bu insanlar karsisinda neler olurdu.
Bu kadar tahammulsuz cirkin leş bi insan engel mengel tanimazdi sanirim.

Yumruk diger arkadasa istinaden yazilmisti, ondan alinti yaptim. Metrobuse binerken sirta yumruk atanlari soylemisti.

Hakli oldugunuz konuyu kafaya takmaya degmez. ben de ust gecitlerde yada dar alanlarda yan yana yuruyen insanlara sinir olurum mesela ama soyleyemem bilmiyirsa ben ogretecek degilim gunun birinde sizin karsilastiginiz gibi kaba insanlara denk gelecek onlar da.

Back
X