Tuvalet Eğitimi bizde başlıyoruz ve edindiklerimm

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

mutluluk_06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2013
555
159
53
slm kızlar oğlum 26 aylık ve ben bayramdan sonra eğitime başlamayı düşünüyorum.. tecrübeli annelerden ve pedegoğumuzdan edindiğim bilgiler ise şu yönde umarım benim ve sizin işinize yarar..

öncelikli kural annenin sakin olması
sürekli tuvaletin varmı gibi sorularla çocuğu sıkmamak
içilen 1 bardak su 20 dk içinde etkisini gösterir o yüzden her dk çiş varmı demek manasız
ve çiş varmı lafı yerine daha farklı şeyler bulunmalı
mesela wc ye su verelim hadi gel gibi yada ördekli veya herhangi hayvan figürlü lazımlık alındığında ördekler susamış hadi gel falan gibi..
birde lazımlık eğitimi çok sürmemeliymiş en fazla 2 gün sonrasında hatta mümkünse ilk alaturka wc ile başlanmalı dedi pedegok..oraya götürüp bi oturma şekli bulunup dakikalarca yapmasını beklemekten başka çaremiz yok..ona şarkılarla falan yaptırabilirz..
klozetlerde ayakları yerden kesildiği için güvensizlik hissedip yapmayabiliyorlarmış..mümkünse tabure merdiven gini şeylere bastırmak lazım..
ve eğer bebeğiniz 30 aylıktan küçükse gece yatarken tabiki (o uyuduktan sonra) çaktırmadan altını bezleyebilirz o uyanmadan da çıkarmak kaydıyla..böylelikle bezsiz uyuduğunu sanıcak..
zaten birkaç zaman sonra o kendini bezsiz sanıp kasları çişini tutmayı başarınca gece de bezlemeye gerek kalmıcak..bezi kuru uyanmaya başlayınca gece bezlemelerine son verebilirz..
ama 30 aylıktan büyükler de bu pek işe yaramayabilirr....

şimdilik bunlar bakalım bende başlıcam deneyimlerimi yazarım..umarım yazdığım kadar kolay olur eğitimi de

bizde 23 aylığız ben baya acemice ve sabırsız davrandım. aslında bakıyorumda ben kararlı ve sakin olsaydım şimdiye kadar öğrenmişti oğlum. çünkü bu sabah kalkıp çişş dedi wc ye gittik ve bezini açarken gördümki yeni işemiş.
bi bez taktım bi alıştırma kilodu ama jiç bezsiz bırakmadım. bayrama kadar bu konu hakkında konuşmıycam ona tüm yanlışlarımı unutur inşallah :))) bayramdan sonra tekrar sakin kafayla ve sabırla bu işe koyulucam. oğlum nezaman yürüycek derken doğum gününü pıtır pıtır yürüyerek karşıladı inşallah doğum gününede bezsz girer :)

sizede allah yardımcı olsun. çocuk bakımının en doruk noktası sanırım buymuş. hiç bukadar zor hissetmemiştim :(

bizde 23 aylığız ben baya acemice ve sabırsız davrandım. aslında bakıyorumda ben kararlı ve sakin olsaydım şimdiye kadar öğrenmişti oğlum. çünkü bu sabah kalkıp çişş dedi wc ye gittik ve bezini açarken gördümki yeni işemiş.
bi bez taktım bi alıştırma kilodu ama jiç bezsiz bırakmadım. bayrama kadar bu konu hakkında konuşmıycam ona tüm yanlışlarımı unutur inşallah :))) bayramdan sonra tekrar sakin kafayla ve sabırla bu işe koyulucam. oğlum nezaman yürüycek derken doğum gününü pıtır pıtır yürüyerek karşıladı inşallah doğum gününede bezsz girer :)

sizede allah yardımcı olsun. çocuk bakımının en doruk noktası sanırım buymuş. hiç bukadar zor hissetmemiştim :(

ALLAH yardimcin olsun :) :)

çok güzel ve yararlı bilgiler vermişsiniz teşekkür ederim... kızım 28 aylık, 2 ay önce denedik ve ters tepti maalesef.. sizin verdiğiniz tavsiyelerle tekrar deneyeceğim..

tek aklıma takılan, dışarı cıkarken gezmeye giderken vs. bezlediniz mi tekrar? mesela şimdi yaz, biz günde iki sefer parka gidiyoruz.. oraya bezsiz götürürsem vay halime :D öğrenene kadar dışarıda bezleyip içeride açık mı bıraksam?

biz de yeni yeni başladık kızım 24 aylık, ancak şuan kendi evimde olmadığımdan eve gidince işleri daha sıkı tutucam. uzman tv deki pedagogları dinledim sadece ve dedikleri şu ki bu işe başlayınca asla beze geri dönmeyin birdaha bezlemeyin diyorlar...geceleri bağlamıyorum, sadece 1 gece altına yaptı onun dışında hep kuru uyandı yaklaşık 1 haftadır.gündüzleriyse bazen balkonda suyla oynarken yapıyor bazen de bizden gizli biryerlere yapıp sonra gelip anne çiş diyor :) şuan çişinden rahatsız olması bile bir adım bence...

eveetttt süprisss buraya bu yazıyı yazdım ama allah biliyo mutsuz mutsuz gidip uyudum. ben beceriksizim yapamıyorum işte diye düşüne düşüne hayıflandım uyurken. ve sabah nemi oldu oğlum uyanıp bana çişşş geldi dedi :53::53::53: allahımmmm ne mutlu oldum anlatam. ve biz bir haftadır çişimizi tuvalete yapıyoruz. araa 1-2 kaçakta oldu tabi oyuna dalınca ama gittikçe düzeliyo bugün bezsiz dışarı bile çıktık tabi ben baya tedirgindim oğlumsa çok rahat ve mutlu. çişten sonra belden altımızı yıkıyoruz suyu çok sevdiğinden sırf kendini yıkatmak için günde 10 kez yalancı alarm veriyo :).

kakayı henüz söylemedi ama ben surat ifadesinden anlayıp 2 kere tuvalete yaptırdım. ve su döküp kaka güle gülee dedim.

şimdiki sorunum. oğlum lazımlık kullanmıyo. klozete otururmu bilmiyorum denemedim hiç. küçük bi tuvaletimiz var ayrıca yer tuvaleti orda yere yapıyo yıkıyorum. şimdi klozete oturtmaya alıştırmalıyım ama biraz daha tuvalete yapmaya adapte olsun diorum.

biz de yeni yeni başladık kızım 24 aylık, ancak şuan kendi evimde olmadığımdan eve gidince işleri daha sıkı tutucam. uzman tv deki pedagogları dinledim sadece ve dedikleri şu ki bu işe başlayınca asla beze geri dönmeyin birdaha bezlemeyin diyorlar...geceleri bağlamıyorum, sadece 1 gece altına yaptı onun dışında hep kuru uyandı yaklaşık 1 haftadır.gündüzleriyse bazen balkonda suyla oynarken yapıyor bazen de bizden gizli biryerlere yapıp sonra gelip anne çiş diyor :) şuan çişinden rahatsız olması bile bir adım bence...

bende yeni başladım canım gerçi ben değilde oğlum yeni başladı desem yeridir :).
ben gece ıslatmaması için dün bi öntemi denedim sanırım etkili oldu. oğlumun bezini o uyuduktan sonra taktım. sabah uyandığında altı kupkuruydu.

slm bayanlar bnm oğlumda tam 30 aylık temmuz 17de başlamıştık herşey güzel gidiyodu ama arada dışarı başka evlere gittiğimizde bezlemek zorunda kaldım yada ilgilenip götüremedim tuvalete ve her seferinde baştan sardık sanki dün tam karar verdim bez yok artık gecede bezlemiyorum zaten çok şükür kuru uyanıyo maaşallah sabah hemen çişimize gidiyoruz epey yapıyo sanırım iice sıkıkışıyo iki gündür işte bir iki sefer kaçırma yaşadık inşlallah kendide söylicek bu süreç çojk uzadı gibi geliyo bana ama umarım en kısa sürede başarıyla sonlanır oğlum arada söylüyodu çiş diyodu ama işte dediğim gibi bezi bağlayınca başa sardık dün kakasınıda söylemedi ama ben yakaladım hiç çamaşırına kaçırmadan wc ye yetiştik sonra kakayı evine yolladık:):) buarada bizimkide normal tuvalete oturuyo klozete imkansız oturmaz bende böyle memnunum zaten bunda alışsın dahaa ii benceAllah hepimize kolaylıklar ve sabır versin

Slm kızlar tuvalet eğitimimiz başarıyla sonuçlanmıştır geçen Pazartesi başladım bugün tam bir hafta oldu ilk iki gün uğraştık sonra yavaş yavaş söylemeye başladı ama tabi ara sıra oyuna dalıp çişin ve kakan varmı dediğimde hayır deyip altına yapıyo günde bir kere. Ama bazı günleri de hiç vukuatsız atlatıyoruz e olcak okadar pedegoğumuz 15 ile21 gün arasında pekiştirir benimsicek dedi

Back
X