Black Swan

Cicilikiz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
1.972
10
116
49
Konya
Black Swan, Darren Aronofsky'nin yönettiği, Natalie Portman, Vincent Cassel ve Mila Kunis'in başrollerini üstlendiği bir gerilim-dram filmi. Filmde kısa bir rolde Winona Ryder'ı da izleyeceğimizi ekleyelim. Film ilk olarak Venedik Film Festivali'nde görücüye çıktı. Genellikle olumlu eleştiriler alan yapım 1 Aralık tarihinde Amerika'da vizyona girecek.
Film, Nina (Portman) ile Lilly (Kunis) arasındaki rekabeti ve bu rekabetin sonuçlarını anlatıyor.
 
Mükemmel! Bayıldım filme kendimi buldum içinde defalarca, güzel oyunculuk, farklı lezzette bir film.
Dayatmalarla, ideolojilerle büyütülmüş doğası gereği iyi; ama karakteri zayıf: değişime elişverişli genç bir kız... Kötü olmanın doğal ve dolayısıyla güzel olabileceği vurgusu sebebiyle mükemmellik peşindeyken kötüye eğilim... Olman gerekenle olmaya çalıştığın arasındaki ikilem... Nihayetinde özünü kaybetmenin yarattığı travma. Dans, müzik, oyun...
Bu benim yorumum tabi.
 
Hiç etkilenmediğim, izledikten sonra tereddütsüz pcden sildiğim ve bu kadar abartılmasına anlam veremediğim film.
 
Bayıldığım, "enler" listesine koyduğum bir film.

Natalie Portman devleşmiş bu filmle.

Oscarı da sonuna kadar haketti.

Defalarca defalarca izleyebileceğim bir başyapıt.
 
yansıttığının tersini içinde yaşarsın. içinde yaşadığını -özünü- sevemediğinden belli etmemek için tersini yaşıyormuş gibi yaparsın. zalim korkak olur deyimi örneklenebilir.

yine baskıcı, kontrolsüz ebeveynin evlat üzerindeki olumsuz mu olumsuz etkileri,
sevgi gereksinimi, açlığı,
sevgiden alınan güç,
mükemmeliyetçiliğin tetiklediği hırsı dengeleyememenin aşamaları,
ulaşamadığı başarıyı evladında görmek isteyen anne rolünün evlat üzerindeki etkisi,.

beyaz kuğu keskin rolünü adeta yaşatıyor. rol mü kestiremiyorsun,
duyguyu çok başarılı ve gerçekçi aktarmış.

imdb 94 demiş. belki de beğenenler beğenmeyenleri etkilemiştir fakat vaouv luk bir etki oluşturmadı bende. şizofreniyi havada kalarak işlemiş gibi.
 
ses sistemi perdesi koltuğu muazzam olacak bir sinemada şöyle arkana yaslanıp coşkuyla izlenilen bir filmdir, beni etkilemiştir, tabi bale falan sevmeyen eşim tarafından da 'ne ya bu kadar abartılacak ne var film işte zaten bu bale falan beni açmaz arkadaş, sıkar bizi' tepkisini verdiği, haklı olarak herkesin sevemeyeceği coşamayacağı bir filmdir
 
Çok güzeldi.
Kendine zarar verdiği sahneleri izlerken kötü hissettim.
Ama herşeyiyle çok beğendim.
Bir insanın kendiyle hesaplaşması, zincirlerini kırması, başarıya ulaşması... Süperdi.
 
Natalie Portman'ı sevdiğim için izledim.Çok büyük beklentilerle izlediğimdendir sanırım, sonunu sevemedim :31:Onun harici hırsı, azmi vs.vs. iyiydi, güzeldi ama "favori" listeme giremedi.
 
natalia portman bu filmle oscar da en iyi kadın oyuncu ödülünü sonuna kadar haketmiştir kanaatimce... film baştan sona ağır bir psikolojik gerilimdi... filmi izlemeden önce konusunu ve hakkındaki yorumları okuyunca , film beklentimi tam anlamıyla karşıladı, fakat filmi öne çıkaran tek faktörde natalia portmandır bu rolü başkası oynasa mümkün değil bu kadar başarılı olamazdı... oyuncusu kadar aslında senaryosuda hiç fena değilde şöyle bir düşündüğümde en iyi çift kişilikli psikolojik gerilm senaryolarından birisi olduğunu da rahatlıkla söyleyebilirim.
 
Ben filmin abartıldığını düşünüyorum. Portman'ın emekleri takdire şayan ama yine de yıllar sonra hatırlayacağım bir film olmayacak büyük ihtimalle.
 
Back
X