blast embrio da kalp atımı duyulmaması olabilir mi? çok endişeliyimm

lavanta71

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2011
106
1
46
İzmir
arkadaşlar merhaba,

bilgisi ve deneyimi olan varsa paylaşabilir mi?, bana 2 adet blast embrı verildi, birisi tuttu çok şükür bunca yıldan sonra,
ancak daha evvelki tecrübelerim ve cevreden duyduklarım beni korkutuyor, şimdi ilk ultrasona önümüzdeki hafta perşembe giricem, ama resmen korkulu ruyam oldu, ya kalp atışı olmazsa diye,

ancak blast embrıo oldugu için içim biraz rahatlıyor, ne dersiniz blast embrıoların gelişiminde bu tip problem genede oluyor mudur? ,
ya duyamazsam ve kürtaj olursam diye çok panikteyim, biliyorum sakin olmam lazım olmaya calışıyorum ve dualarımı hiç eksik etmiyorum ama yaklaştıkça birde buraları okudukça endişem daha da cok artıyor, birde hiç belirtim yok yani bulantı yada iştahsızlık yada iştah gibi hersey cok normal şu anda, offff

bilgisi deneyimi olan varsa benimle paylaşırmı acaba?
teşekkür ederim,

Ne güzel bebişin sana tutunmuş.Şimdi stres yapma zamanı değil.acaba birşey olacakmı korkusu sana hiçbir fayda getirmez.Ancak zararı olur.
Şimdi araştırma didikleme zamanıda değil.Bebişine huzurlu bir ortam sağlama zamanı.
Güzel şeyler düşün Rabbim sağlıkla kucaklamanı nasip etsin. :nazar::nazar::nazar:

arkadaşlar merhaba,

bilgisi ve deneyimi olan varsa paylaşabilir mi?, bana 2 adet blast embrı verildi, birisi tuttu çok şükür bunca yıldan sonra,
ancak daha evvelki tecrübelerim ve cevreden duyduklarım beni korkutuyor, şimdi ilk ultrasona önümüzdeki hafta perşembe giricem, ama resmen korkulu ruyam oldu, ya kalp atışı olmazsa diye,

ancak blast embrıo oldugu için içim biraz rahatlıyor, ne dersiniz blast embrıoların gelişiminde bu tip problem genede oluyor mudur? ,
ya duyamazsam ve kürtaj olursam diye çok panikteyim, biliyorum sakin olmam lazım olmaya calışıyorum ve dualarımı hiç eksik etmiyorum ama yaklaştıkça birde buraları okudukça endişem daha da cok artıyor, birde hiç belirtim yok yani bulantı yada iştahsızlık yada iştah gibi hersey cok normal şu anda, offff

bilgisi deneyimi olan varsa benimle paylaşırmı acaba?
teşekkür ederim,
mERHABA BENİM BEBEĞİM DONDURULMUŞ SPERM VE YUMURTAYLA BLAST EMRİYO DAHA DOĞMADI AMA :)) OKADAR DONDURULDU ÇÖZÜLDÜ KALBİ ATIYO ŞÜKÜR BU ENDİŞELİ HALİN DEVAM EDERSE BENİM GİBİ KENDİNE HER ULTRASON ÖNCESİNİ KABUSA ÇEVİRİRSİN İŞ B İTEK KALBİNİN ATMASI DEĞİLKİ BİNBİR MUCİZE BİR AARAYA GELİCEK GELİŞİMİ İYİ OLCAK KALBİ İYİ ATICAK KESESİ DÜZGÜN OLCAK .... ALLAHIN İŞİ FAZLA KARIŞMA DERİM Bİ TARAFIMIZSI YIRTSAKTA OLCAĞI VARSA OLUYO KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK ALLAH KUCAĞINA ALMAYIDANASİP ETSİN

evett cok mucize gerekli biliyorum ama ben hiç daha ileri aşamaya geçemediğim için o yüzden bu ilk adım önemli benim için, tabiki allahım nasıp ettiyse inşallah diyorum,

teşekkür ederim , sakin olmaya çalışıcam :)))

merhabalar,seni çok iyi anlıyorum aynı durumdayım.benimki de blast embriyo transferi.pozitif sonucu aldık kanda gebelik çıktı çok şükür,salı günü kesemizi görmeye gidecez ama öyle korkuyorum ki.her şey olacağına varacak nasıl olsa diyorum ama olmuyo yine stres yapıyorum.dış gebelik mi,boş gebelik mi,şöyle mi böyle mi...ama şu kesemi göreyim hayırlısıyla başka stres yapmayacam ya.biz rahat olalım ki içimizdeki kuzucuklar da rahat olsunlar.pimpirikli bi bebeğin olmasını mı yoksa gayet rahat kendinden emin bi bebeğin olmasını mı istersin demişti bi arkadaşım bana,ee şimdi ben de sana diyeyim bari:) bu biraz daha rahat olmamı sağlamıştı çünkü.bi de nasipte varsa gelir hintten yemenden,nasip değilse ne gelir elden...

inanamıyorum ya bu kadar olur. dünden beri kafayı yemek üzereyim,eşim sabah teskin etti. ben de aynı şeyleri düşünüyorum. aslında hiç aklımda yoktu böyle şeyler,forumu kurcaladıkça çıkardım, sonra daha beter kurcalamaya başladım....

benim de dondurulmuş blast embriyo

beta sürekli katlandı çok şükür ne lekelenme, ne kanama,ne sancı hiçbişey yok.:nazar:

bence sonucunu alan arkadaşlar biz birkaç hafta forumdan uzak duralım. negatif enerji yüklenmeyelim,dua edelim,inanalım,vesveseleri kovalım. ok?

hadi birbirimize destek olalım,inş hem kesleri görücez hem de kalpleri:69:

ay kızlar sizi okadar iyi anlıyorumki benimde blast transferdi ilk gittiğimde keseyi gördük sonra ben dayanamadım 1 hafta sonra başka dr gittim şükür kalp atışını duydum :nazar::nazar::nazar:
bende dışmı boş mu kafayı yiycektim haftalar ilerledikçe biraz daha rahatlıyo insan ama hep bi tedirginlk yaşıyorum sağıkla kucağımıza alana kadar devam eder:97::97: sonra başka takıntılar başlar tabii:9::9::9:

allahtan yalnız değilmişim:), bu vesvese gerçekten çok berbat, bende buraları okudukça noluyorrrr diyorum,

peki kesenin içi boş oldugunda da deger katlanmaya devam ediyormuki ya?, bu süreç gerçekten çok meşakkatli bir süreç kızlar,
evet nasipse olacak değilse gene hüzün ..,

ama dediğiniz gibi iyi düşünelim, hadi önce salı günü güzel haber alalım, sonra perşembe ben gitcem,

trannsfer sonrası ilk ultrasonda kese mi görülüyor yoksa kese ve kalp birliktemi ? ben artık kaçıncı hafta olduğunuda şaşırmış durumdayım,
evet biraz rahat olalım negatiflik yüklemeyelim, ama normalde daha evvel böyle hüsranlar yaşamasaydım bunlar hiçç aklıma gelmezdi,
şimdi resemen ultrason kabusum oldu gibi nasıl gidicem diye bu korkuyu nasıl yenicem diye düşünüp duruyorum,
tanrım yardımcımız olsun hepimizin,
teşekkür ederim paylaşımlarınıza, :)

canım öncelikle bebeğin hayırlı olsun.çok şükür tutunmuş kuzucun.tüp bebek ile bebek sahibi olan annelerin hepsinde böyle telaşlar oluyor ister istemez.çünkü çok zor bulduk kaybetmek istemiyoruz.ama Allahın takdiri işte bunu unutuyoruz.herşey olacağına varacak.senin embriyon blastosist yani kaliteli bir yumurta benim embriyom 2. kaliteydi ve tek embriyom olmuştu ama Allaha şükür tutundu bebeğim.transferden tahmini 20 gün sonra ultrasonda sadece keseyi gördüm kalp atışı yoktu.bide 2.kalite olunca boş kese olma ihtimalide yüksekti 10 gün sonraya tekrar randevu verdiler bana.o 10 günü sen gelde bana sor.ama Allaha bırakmıştım onun için sabrettim 10 gün sonra gittiğimde hem bebeğimi hem kalp atışını gördüm. tabi bu stresin sonu demek değil.sonrada ya düşerse ya gelişmezse:)) herşeyi takıyo insan.bi hareket etse deyip duruyordum şimdi hareket etmeye başladı bu seferde elim hep karnımda sürekli onu dinliyorum biraz hissetmezsem niye oynamadı diyorum işte böyle herşey stres sağlıkla kucağımıza alana kadarda korkular bitmiycek.tabi hepde bu korkularla yaşanmaz mutlu olmak lazım.eğer ben mutluysam kuzucum o kadar hareketli oluyoki oda çok mutlu oluyo onun için korkuları unutmaya mutlu olmaya çalışıyorum.sende öyle yap allaha bırak inş sağlıkla kucağına alırsın bebeğini

canım öncelikle bebeğin hayırlı olsun.çok şükür tutunmuş kuzucun.tüp bebek ile bebek sahibi olan annelerin hepsinde böyle telaşlar oluyor ister istemez.çünkü çok zor bulduk kaybetmek istemiyoruz.ama Allahın takdiri işte bunu unutuyoruz.herşey olacağına varacak.senin embriyon blastosist yani kaliteli bir yumurta benim embriyom 2. kaliteydi ve tek embriyom olmuştu ama Allaha şükür tutundu bebeğim.transferden tahmini 20 gün sonra ultrasonda sadece keseyi gördüm kalp atışı yoktu.bide 2.kalite olunca boş kese olma ihtimalide yüksekti 10 gün sonraya tekrar randevu verdiler bana.o 10 günü sen gelde bana sor.ama Allaha bırakmıştım onun için sabrettim 10 gün sonra gittiğimde hem bebeğimi hem kalp atışını gördüm. tabi bu stresin sonu demek değil.sonrada ya düşerse ya gelişmezse:)) herşeyi takıyo insan.bi hareket etse deyip duruyordum şimdi hareket etmeye başladı bu seferde elim hep karnımda sürekli onu dinliyorum biraz hissetmezsem niye oynamadı diyorum işte böyle herşey stres sağlıkla kucağımıza alana kadarda korkular bitmiycek.tabi hepde bu korkularla yaşanmaz mutlu olmak lazım.eğer ben mutluysam kuzucum o kadar hareketli oluyoki oda çok mutlu oluyo onun için korkuları unutmaya mutlu olmaya çalışıyorum.sende öyle yap allaha bırak inş sağlıkla kucağına alırsın bebeğini

ah canım cok saol bıtanem ne guzel anlatmışsın, senınde hayırlı olsun bebegın allah tamamına erdırsın canım,
evet telaşı atmaya calışıyorum:) kafamı baska şeylerle mesgul etmeye calısıyorum, o dedıgın sey cok doğru mutluysan bebekde oyle oluyor derler hep ne guzel hep böyle devam et:),
biliyorum ben daha cok sey cıkacak karsıma 2lı test amnıosentez dıgerlerı felan zaten bende ufak ıkı tane mıyomda var bakalım yanı allaha teslım artık hersey,
ozaman muhtemelen bende ılk ultrasonda benıda ıkı hafta sonra gel dedıler keseyı görebılecegım degıl mı oyle oluyor bu durumda, hadı hayılrısı bakalım ınsallah hepımız saglıkla kucagımıza alırız canım cok saoll:)

ben de okudum,okudukça pimpiriklendim.kendime engel olamıyorum sürekli girip girip bakıyorum.kendimi dinliyorum.ewet forum çok şeyde faydalı oluyo ama bence pimpiriklilerin fazla takılmaması lazım foruma.yoksa kabusa dönüyo her şey.ama size söz veriyorum,şu salıyı atlatayım hayırlısıyla,bebeğimi rahat bırakıcam artık ya.çocuğun tek suçu pimpirikli annesişnin olması:)) senin kaçıncı haftan ya da transfer ne zaman olmustu??

ben de okudum,okudukça pimpiriklendim.kendime engel olamıyorum sürekli girip girip bakıyorum.kendimi dinliyorum.ewet forum çok şeyde faydalı oluyo ama bence pimpiriklilerin fazla takılmaması lazım foruma.yoksa kabusa dönüyo her şey.ama size söz veriyorum,şu salıyı atlatayım hayırlısıyla,bebeğimi rahat bırakıcam artık ya.çocuğun tek suçu pimpirikli annesişnin olması:)) senin kaçıncı haftan ya da transfer ne zaman olmustu??

canımm betülcüm bende kalbini bir göreyim bir duyayım aynen rahatlıyacağım inaşşalah bende söz veriyorum:)),
canım benim 26 mayısta yapıldı transfer , regl ise en son 9 mayısta idi yani 2.günümdü hatta, işte bilmiyorumki kaçıncı hafta oluyor, belki daha perşembe gittiğimde sadece kesesini inşallah görebilirim ayyy cok güzel birşey allahım nolur tamamına erdir inşallah hayırlısı ile :),

betül haber ver lütfen bugün bekliyorum soncunu canımm:)

Öncelikle hayırlı olsun, aklınıza kötü şeyleri getirmeyin. İyi düşünün iyi olsun. Bende çok endişeliydim uykularım kaçıyordu ama çok şükür kalp atımını aldık. O yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Üstelik benimki 3. gün embriyosu idi.

Ama şöyle de birşey var "blast embriyoda kalp atımı duyulmaması" gibi bir soru yanlış o yüzden ona takılmayın. Blast embriyo olması kalp atımı için bir kriter değildir yada atan kalbin durmaması için.

Her insan blast embriyodan oluşur. "zigot, 2 hücre, 4 hücre, 8 hücre, morula ve blast." Normal ilişikide böyle, tüptede böyle.

Size 2. günde transfer etseler o hücreler blasta ulaştıktan sonra tutunacak, 3. günde transfer etseler blasta ulaşınca tutunacak. Yani her embriyo 6. bilemediniz 7. gün tutunuyor.
2 gün embriyosu 4 gün sonra, 5. gün embriyosu 1. gün sonra (benim doktoruma göre tüp bebekte geç tutunma olmaz, geç tutunma diye tabir edilen şey geç yumurtlamadan kaynaklanan bir durumdur der ) Her tutunan embriyo blasta gelmiştir, kimi anne rahimde blasta ulaşıyor, kimi lab. ortamında blasta ulaşıyor.

O yüzden hiç bunları düşünmeyin bol bol dua edin çünkü yapacak hiçbirşey , inşallah iyi olur.

Son düzenleme:
Öncelikle hayırlı olsun, aklınıza kötü şeyleri getirmeyin. İyi düşünün iyi olsun. Bende çok endişeliydim uykularım kaçıyordu ama çok şükür kalp atımını aldık. O yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Üstelik benimki 3. gün embriyosu idi.

Ama şöyle de birşey var "blast embriyoda kalp atımı duyulmaması" gibi bir soru yanlış o yüzden ona takılmayın. Blast embriyo olması kalp atımı için bir kriter değildir yada atan kalbin durmaması için.

Her insan blast embriyodan oluşur. "zigot, 2 hücre, 4 hücre, 8 hücre, morula ve blast." Normal ilişikide böyle, tüptede böyle.

Size 2. günde transfer etseler o hücreler blasta ulaştıktan sonra tutunacak, 3. günde transfer etseler blasta ulaşınca tutunacak. Yani her embriyo 6. bilemediniz 7. gün tutunuyor.
2 gün embriyosu 4 gün sonra, 5. gün embriyosu 1. gün sonra (benim doktoruma göre tüp bebekte geç tutunma olmaz, geç tutunma diye tabir edilen şey geç yumurtlamadan kaynaklanan bir durumdur der ) Her tutunan embriyo blasta gelmiştir, kimi anne rahimde blasta ulaşıyor, kimi lab. ortamında blasta ulaşıyor.

O yüzden hiç bunları düşünmeyin bol bol dua edin çünkü yapacak hiçbirşey , inşallah iyi olur.

handancım çookk teşekkür ederim yazdıkların ne kadar doğru , evet biz blast verilince sanki çok daha iyi gitcek sanıyoruz nebilim:),

benim daha evvel, 2. gun ve 3. gun embrıosu verdıler ve ıkı sefer kalp atımı olmadı, bendekı sebepsiz olan ınfertılıte, ne esım neben de hıc bır görunen sorun yok aslında, daha evvelde normal yolla hamıle kaldım ama onlar normal kanamalı dusuk ıle sonuclandı, yani bu sefer dr umu degıstırdım ve bırgul hn , cok ıyı blast aşamasına gelıyoruz gayet kalıtelı deyince çok sevindik,

daha evvel olanlara hiç bir anlam bulamadılar butun genetık testler yapıldı mesela sonrasında, ama dr lar olabilir o embrıo da sorun vardır denk gelmemiştir böyle olması ilerde cıkacak sorundan daha iyi dediler,

bende 2 tanede ufak mıyom var, mesela onları alamaya hıc gerek yok dediler, cunku bu aşamada mıyom etkılemezmıs kı daha , yanı bu iş cok bılınmeyenlı denklem ınan,
ınsan neye ınanıp neyden umutlanacagını şaşırıyor,:) en güzeli, Tanrımıza , rabbimize sığınmak :)),
teşekkürler paylaşımın için canım

aramızda 3 gün var,benim son adet tarihim 6 mayıs,transferim 23 mayıstı.ve ben bugün gidip bebeğimi,kesesini,embriyocuğumu,yolk kesemizi veeeee kalp atısını duyduk:)pata küte pata küte bişiydi:)) yani prs günü kalp atımını duymaya kadar her şeyine şahid olacaksın inşallah bebeğinin:) allahım sevincimizi kursağımızda bırakmasın inşallah.bizim 2 temmuza randevumuz var bakalım neler olacak:)ama stres yapmıyorum,yapmicam!bugün klınıkte muayene olana kadar tuvaletın yolunu aşındırdım resmen stresten:9: ama bebeğimi gördüm ya çok şükürrrr:) darısı başına canım,darısı isteyen herkesin başına inş.

aramızda 3 gün var,benim son adet tarihim 6 mayıs,transferim 23 mayıstı.ve ben bugün gidip bebeğimi,kesesini,embriyocuğumu,yolk kesemizi veeeee kalp atısını duyduk:)pata küte pata küte bişiydi:)) yani prs günü kalp atımını duymaya kadar her şeyine şahid olacaksın inşallah bebeğinin:) allahım sevincimizi kursağımızda bırakmasın inşallah.bizim 2 temmuza randevumuz var bakalım neler olacak:)ama stres yapmıyorum,yapmicam!bugün klınıkte muayene olana kadar tuvaletın yolunu aşındırdım resmen stresten:9: ama bebeğimi gördüm ya çok şükürrrr:) darısı başına canım,darısı isteyen herkesin başına inş.

ohhh cok şükür canımm cok guzel haber, hadı darısı bana inşallah :))), evet 3 gun var ama demekkı görülebiliyor hadi bakalım ınsallah bir sorun yaşamam bende, şimdiden heyecan bastı yarın napcam bilmiyorummm:),

hiç bir belirtimde yok bulantı gibi midesel birsey yani, sende varmıydı hissediyormuydun? sadece karnım cok şiş taş gibi sanki içinde taş var, okadar valla nebilim ya..

hayırlı olsun canım.bende yarın gidicem kalp atışı için ama 2 gecedir uyuyamıyorum.birde gögüslerim geceleri çok acırdı.2 gecedir acımıyor endişeleniyorum.birde alttan ultrasonlamı bakıldı.

evet vajinal muayene oldum.6+4 görünüyodu ultrasonda dün.benim kasıklarımda ağrı oluyodu ki ara ara hala oluyo.midem de bulanıyo diyebilirim yani tam bi bulantı değil.hafif hafif ve inşallah hep böyle dewam eder.midesel bişi yok sayılır yani,belki de daha erkendir bizim için ne dersiniz?haftaya falan başlar belki.gerçi ben istemiyorum da öle çok bulanmasını falan...nasip...bebeğim sağlıklı olsun benimle olsun da ...

evet vajinal muayene oldum.6+4 görünüyodu ultrasonda dün.benim kasıklarımda ağrı oluyodu ki ara ara hala oluyo.midem de bulanıyo diyebilirim yani tam bi bulantı değil.hafif hafif ve inşallah hep böyle dewam eder.midesel bişi yok sayılır yani,belki de daha erkendir bizim için ne dersiniz?haftaya falan başlar belki.gerçi ben istemiyorum da öle çok bulanmasını falan...nasip...bebeğim sağlıklı olsun benimle olsun da ...

anladım canımm, bakalım benım ne cıkacak, bende de hafıf agrı oluyor zaman zaman onun dışında birşey yok çok şükür, bakalım artık hayırlısı inşallah:)

Back
X