bn bunu haketmedim.

yenievli13

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2013
172
3
0
35
Ankara
Cok uzn ama ltfn okuyun..Bi gun buraya yazacagim hic aklima gelmzdi.hep digerlerinin dertlerini okudum neler var hayatta allahim cok sukur dedim..ama bi gun bi sey oldu ve bn tepetaklak gitmeye basladim hala da gidiyorum.. artik yuzum gulmuyo.esimle evleneli uc bucuk ay oldu bz en guzel gunlerimizi yasiyo olmaliydik herkes oyle saniyo ama hayr bn hergun agliyorum artik.sorun ise ortada hicbsy yok gbi gornup hergn bi olay olmasi kocamin artik neden bile yokken bana tavir almasi.dun btn gece agladm sabah kalktm ve ise gtmdm depresyondamiyim bilmyrm en cok uzuldgm de bana sen pozitif degilsn daginiksn istedgm gbi olamiyorsun demesi oldu halbuki bu adam iki uc hafta onceye kadar surekli ck gzl ymk yptgmi ona ii baktgmi soylerdi. Isten gelyrm yorgun argn mutfaga gryrm bazen anlaysli olsa da cogu zmn herseyi sirtima yukluyor ve evdeki her olumsuzlugu bana bagliyor.mesela sbh namaza kalkamamssa bi namaza bile kaldramiyorsun diyor bu daha en basiti. Btn bunlari icten ice seziyorum nedenini ama hayr ona baglamcm dyrm.iki hfta oncydi annmleri cgrdm onun annesini cagrmdgm icn bni sikayet etms annesi.halbuki bugune kdr evime km grlse onu da ararxm ama bu sfr durm farklydi ablamin sornlari vardi ve basbasa klmk istedk anne ve kzlari..bu oyle bir buyudu ki esim sana ck kirlms dfi bn gonlunu alrm ddm ama ablamin olayni anlatamzdm kdn resmn mecbrmusm gbi davranyo yakn otryrz ve daha en ufak konulari bile hmn gdp esime soyluyo bn de hic haberim ykmus gbi davranyrm daha da siddetleniuo kadin.. ne yapacgmi nasi davrancgmi sasrdim.icmde koca bir dag buyudu bzn cekp gtmk istym oyle yalnzm ki bu evde.bunu esime desem al iste negatfsin hmn aneme suc buldn dyck.aklimi kacrmk istemyrm bn hayat doluydm ama smdi sadce agliuorum icmden hicbsy ypmk gelmyo anlatablcgm tek yer burasi

Cok uzn ama ltfn okuyun..Bi gun buraya yazacagim hic aklima gelmzdi.hep digerlerinin dertlerini okudum neler var hayatta allahim cok sukur dedim..ama bi gun bi sey oldu ve bn tepetaklak gitmeye basladim hala da gidiyorum.. artik yuzum gulmuyo.esimle evleneli uc bucuk ay oldu bz en guzel gunlerimizi yasiyo olmaliydik herkes oyle saniyo ama hayr bn hergun agliyorum artik.sorun ise ortada hicbsy yok gbi gornup hergn bi olay olmasi kocamin artik neden bile yokken bana tavir almasi.dun btn gece agladm sabah kalktm ve ise gtmdm depresyondamiyim bilmyrm en cok uzuldgm de bana sen pozitif degilsn daginiksn istedgm gbi olamiyorsun demesi oldu halbuki bu adam iki uc hafta onceye kadar surekli ck gzl ymk yptgmi ona ii baktgmi soylerdi. Isten gelyrm yorgun argn mutfaga gryrm bazen anlaysli olsa da cogu zmn herseyi sirtima yukluyor ve evdeki her olumsuzlugu bana bagliyor.mesela sbh namaza kalkamamssa bi namaza bile kaldramiyorsun diyor bu daha en basiti. Btn bunlari icten ice seziyorum nedenini ama hayr ona baglamcm dyrm.iki hfta oncydi annmleri cgrdm onun annesini cagrmdgm icn bni sikayet etms annesi.halbuki bugune kdr evime km grlse onu da ararxm ama bu sfr durm farklydi ablamin sornlari vardi ve basbasa klmk istedk anne ve kzlari..bu oyle bir buyudu ki esim sana ck kirlms dfi bn gonlunu alrm ddm ama ablamin olayni anlatamzdm kdn resmn mecbrmusm gbi davranyo yakn otryrz ve daha en ufak konulari bile hmn gdp esime soyluyo bn de hic haberim ykmus gbi davranyrm daha da siddetleniuo kadin.. ne yapacgmi nasi davrancgmi sasrdim.icmde koca bir dag buyudu bzn cekp gtmk istym oyle yalnzm ki bu evde.bunu esime desem al iste negatfsin hmn aneme suc buldn dyck.aklimi kacrmk istemyrm bn hayat doluydm ama smdi sadce agliuorum icmden hicbsy ypmk gelmyo anlatablcgm tek yer burasi

canım merak etme yalnız değilsin.hemen hemen aynı şeyler bende de var.üstelik biz aynı apartmanda oturuyoruz.1,5 yıllık evliyim bende.namaza kaldırmadığım için bende laf işitiyorum.yemeklerimi çoğu zaman beğenmiyor.annesi gibi yapmamı istiyor.aynı lezzette olsun istiyor.çok sinirimi bozuyor.bende işten gidip mutfakta vaktimi harcıyorum ama sonuç memnunsuz bi eş.sürekli kapıya gelen düşüncesiz annesi abisi ve küçük yeğenleri.özel diye bişeyde bırakmıyolar inan.daha neler neler :) ilk başlarda çok sinirleniyodum şimdi sabrediyoum akışına bıraktım.inan sende öyle yap.izin verme kimsenin aranızı bozmasına.emin ol ailesi tarafından bozuluyo herşey.zamanla inşalllah düzelir dicem ama pek de öyle olmuyor.bize sessiz kalmak onun suyuna gitmek düşüyor.

canım eşin sana biraz fala yüklenmiş sende bu yük altında ezilmişsin..psikolojik olarakl bunalmışsın..
eşine otursan konuşsan..
ben bu kadarına yetişebiliyorum ortak yapsak bazı şeyleri desenn..
kv ne gelince onun ne işi varmış annenler geldiğinde..
tabiki anne kız yalnız oturcaksınız..arada o da katılabilir aranıza ama arada...
bence biraz eşin ortatı bulmalı.. üzüldümm

Aynı ben.....kendinizi ifade ediş tarzınız bile tıpkı ben....sorunlar aynı ben.....

eşinle oturup uzun uzadıya konuş canım
çok bunaldığını,çalıştığını yorgun olduğunu söyle
hem daha 3 aylık gelinsin..
ben bile 1,5 senelik evliyim beceremediğim bir sürü şey oluyor.
namaza kaldırmak zorunda değilsin saati kursun kendisi kalksın..
erkekler neden böyle anlayışsız anlamıyorum..
bende dün işten eve gittim gider gitmez mutfağa girdim yemeği hazırladım salata yaptım sofrayı kurdum yedik içtik eşim bir eline sağlık bile demedi.bütün gece ona hizmet etmekle geçiyor..

en zor günler evliliğin ilk günleridir birtanem hiiiç üzülme
kimse mükemmel değildir
sorunsuz evlilik yoktur sorunları yönetemeyen insanlar vardır
sen biraz tecrübesizsiniz saf kalplisin

evliliği yönetmek için biraz hürremlik yapmak lazım:52:
anneni kocanı kayınvalideni ayrı ayrı yönetmek lazım
biraz kadınlığını kullanmak lazım
zor biliyorum ama kayınvalidene çok iyi davran kötü davransa da hanımefendiliğini bozma biraz sabret
ona birşeyler danış önemsediğini göster
eşinin ailesi ile iyi geçinirsen eşin nasıl mucizevi bir şekilde değişiyor seni nasıl el üstünde tutuyor göreceksin
ağlamayı depresyonu acizliği bırak kendine gel ve de ki:''ben çok akıllı güçlü bir kadınım sorunlarımı yönetemeyecek kadar aciz değilim
hayatımı en iyi şekilde yönetebilirim''
Allah mutluluk huzur versin

of of daha en başından odunluğa başlamış..canım baştan her şeyi konuş. sen sesini çıkarmazsan sonrasında bunlara katlanmak zorunda kalırsın...

daha yeni evlisiniz evliliğe alışma aşamasındasınız...zamanla oturacak evliliğiniz..biz de öyleydik...

3.sahislar neden karisir ki.Kiskancliktan neyapcaklarini sasiriyorlar sanirim.ogullari eslerini daha cok seviyorlar diye.burdaki konulari okudukca sok oluyorum.Erkeklere gelince anneleri yeni evlendiginde dort dortlukmuymus.namaz kiliosa kursun saatini kalksin.hasa sana mi kilio sanki.annelerini uyarin gerekirse sert dille.her lafi yetistirmesnler,huzurum bozuluyr diye.aglayipda canini skma kardesim.git annesiyle konus

canım merak etme yalnız değilsin.hemen hemen aynı şeyler bende de var.üstelik biz aynı apartmanda oturuyoruz.1,5 yıllık evliyim bende.namaza kaldırmadığım için bende laf işitiyorum.yemeklerimi çoğu zaman beğenmiyor.annesi gibi yapmamı istiyor.aynı lezzette olsun istiyor.çok sinirimi bozuyor.bende işten gidip mutfakta vaktimi harcıyorum ama sonuç memnunsuz bi eş.sürekli kapıya gelen düşüncesiz annesi abisi ve küçük yeğenleri.özel diye bişeyde bırakmıyolar inan.daha neler neler :) ilk başlarda çok sinirleniyodum şimdi sabrediyoum akışına bıraktım.inan sende öyle yap.izin verme kimsenin aranızı bozmasına.emin ol ailesi tarafından bozuluyo herşey.zamanla inşalllah düzelir dicem ama pek de öyle olmuyor.bize sessiz kalmak onun suyuna gitmek düşüyor.
suyuna gdyrm bazen oyle cok kirilsam bile aksama hcbsy yok gbi eski bn olmaya calsyrm ama sabah iyi ayriliyorz ertesi tekrar ayni oluyo biktim bu degskenlikten bn kendi hayatimzi yasayalm istyrm artik. Dusunerek yaptgm bsy bile buyuyp gdyo ve hep kotu oluyorum yegeni dokuz yasnda kz bni cok severdi bnde onu.bzdede kalirdi bzn.gecen gece ille gtcm dye tuttrdu esim evde yoktu.babanemi ara bn orya gtcm dye agliyo cck ndn boyle ypyo anlm veremdm ama babaneyi bu saate aramylm sni gelip alamzki ddm o zmn annemi ara ddi onu da korktmylm belki uyuyodr msj atyim cvp yazarsa uyanksa aryalm ddm eltimi oyle aradm kaynim geldi gotrdu saat onikibucuk. Kv. Ertesi kaynimglde kalms kiz dmski yngme bn bbaneme gtcm ddm sana gondermdi dms kadin da gelms bunu esime anltms karin ndn bni aramadi dye... aklimi kacrcktm aklima bile gelmyen biseyden dolayi k.v yi mahsus aramayan kotuyum suan.nekadr kucuk bir olay degilmi? Bz dunde buyuzden iki yabanci gbydk.bana tas duvar gbi durdu konusmdn tv izledi usuyorum dynce sarlrdi gt ceket gy o zmn ddi yuzme bile bakmdi sordm dayanamdm yanls anlama anenin ddklerinden brz etkileniyor olablr misin ddm bak simdi annem mi suclu oldu kendin negatfsin sen ddi.kirildm dun gece hepdnden dha ck kirildm o dgldi bi yabancydi ynmda ytan.

Esim oncede ev isnde yardmci dgldi ama bu bni dsndrmuyodu cunku rica ederdm yapardi ve bzn hak verirdi sende yoruluyorsun dye.ama smdi karisina dgl dusmanina davranr gbi hareketleri.birak yardm etmyi bsy isterken bile hizmetcsine der gbi..aileme anlatamam yeternce dertleri var ve bn babami bnm icn uzlrken gormek istmyrm bunlari ilk dfa burya yaxiyorum ve yazarken icimin ne kadar doldgnu gordum.

Eşine selamımı söyle, o daha namazın anlamını öğrenememiş

Bir kez gönül yıktın ise
Bu kıldığın namaz değil

Yetmiş iki millet dahi
Elin yüzün yumaz değil

Harfleri yutmasan daha iyi olurmuş
Neyse

Her anneni çağırdığında kayınvalideni çağırmak zorunda değilsin zaten, onu da farklı birgün çağırırsın olur biter
Ayrıca madem sen çalışıyorsun, mutfakta da beyefendi yardım etmeli
Ev dağınıksa kendi de misafir değil, toplayabilir pekala

Tek sorun bunlarsa ben bi 'suç' göremedim
Kızmaya bahane arıyor gibi
Alttan almakla da olmaz, al karşına konuş
Ne var dağınıksa sen çalışıyosun da ben oturuyo muyum
Nolmuş annemle ablam bizbize kalmak istediyse, senin annenle teyzeni de başka gün alırım de mesela

O seni beğenmeyince diyeceksin 'Elimden bu kadarı geliyor, sana daha fazlasını vaat etmedim ki' diye.

Eşini beğenmeyen insanı kadın olsun, erkek olsun sevmiyorum. Ne demek eşini beğenmemek.

Tavrını koy. Örneğin 'Ben annen rahatsız olmasın diye gecenin körü aramadım. Benim mantığımda o yaşta bir büyük aranıp rahatsız edilmez. Niyetim buydu. Açıklamasını yapıyorum, hala farklı düşünüyorsan sen bilirsin.'

Net ol, ama bir hatan olunca da kapris yapma, konuşarak çözülmeyecek hiçbir şey yoktur.

eşinle oturup uzun uzadıya konuş canım
çok bunaldığını,çalıştığını yorgun olduğunu söyle
hem daha 3 aylık gelinsin..
ben bile 1,5 senelik evliyim beceremediğim bir sürü şey oluyor.
namaza kaldırmak zorunda değilsin saati kursun kendisi kalksın..
erkekler neden böyle anlayışsız anlamıyorum..
bende dün işten eve gittim gider gitmez mutfağa girdim yemeği hazırladım salata yaptım sofrayı kurdum yedik içtik eşim bir eline sağlık bile demedi.bütün gece ona hizmet etmekle geçiyor..

En azndan yalnz olmadgmi bnm gbi birilernin de oldgnu bilmk bile ustumdeki daglardan birni kaldrdi.kndmi ovmyi hc sevmm ama iki hafta once tek basima asure yaptm kv ve esimin tum teyzelerini davet ettm tek bir cest dgl bes cst de pasta borek yptm yanina.yiyp icp gttiler kv bi kere bile takdr etmdi..asurei yapamzsin bn gelr yprim dmsti herseye cok mudahil olmasndan bunalmstm evmi kndi evi gbi kullanyodu ytk odama grp carsaflarimi degstrmye kalkyodu cekmclerimi aciyodu samimiyete dayanarak ypyodu belki bunu ama artk bi mesafe kpymalym yoksa bu evn hanmi dgl cocugu olrk kalcktm tam bunlari dsnyodm ve denk geldi.hayr bn kndm yapablrm ddm ve yptim asureyi.cok da gzl oldu..ama nebir takdr ne tesekkr hcbrni ypmdi.ondan once iyidk bn kndm bsyler yapablcgmi gsterdm ve artk eskisi gbi gergun her saatte bnde olmalarini bi seklde engelledm ya evde durmadm ya yorgnum yatyrm dfm geldgnde.bnm icn zordu ama ypmk zorndudm bu bnm yuvamdi..

Yazdıklarınızı okumakta çok zorlanıyorum, Türkçe'yi bu şekilde katletmeniz umarım klavyenizin arızasındandır. Eşinizle konuşarak çözebileceğiniz sorunlar gibi geldi bunlar bana daha yolun başındasınız, denemelisiniz.

En azndan yalnz olmadgmi bnm gbi birilernin de oldgnu bilmk bile ustumdeki daglardan birni kaldrdi.kndmi ovmyi hc sevmm ama iki hafta once tek basima asure yaptm kv ve esimin tum teyzelerini davet ettm tek bir cest dgl bes cst de pasta borek yptm yanina.yiyp icp gttiler kv bi kere bile takdr etmdi..asurei yapamzsin bn gelr yprim dmsti herseye cok mudahil olmasndan bunalmstm evmi kndi evi gbi kullanyodu ytk odama grp carsaflarimi degstrmye kalkyodu cekmclerimi aciyodu samimiyete dayanarak ypyodu belki bunu ama artk bi mesafe kpymalym yoksa bu evn hanmi dgl cocugu olrk kalcktm tam bunlari dsnyodm ve denk geldi.hayr bn kndm yapablrm ddm ve yptim asureyi.cok da gzl oldu..ama nebir takdr ne tesekkr hcbrni ypmdi.ondan once iyidk bn kndm bsyler yapablcgmi gsterdm ve artk eskisi gbi gergun her saatte bnde olmalarini bi seklde engelledm ya evde durmadm ya yorgnum yatyrm dfm geldgnde.bnm icn zordu ama ypmk zorndudm bu bnm yuvamdi..

Canım bak aynı süredir evliyiz neredeyse. Ben de çalışıyorum. Kayınvalidemi de kayınpederimi de çok severim.

Evime gelmeleri 2 dir bunca zaman.

Eşimin ailesi dışında da tek bir akrabasını başıma toplamam. Bayramda da hastaydım annemin evinde kaldım, bayramda da evime gelmediler. Hepsi 15 dk araba mesafesi. Elbette önceden haberini verin, gelin her zaman beklerim diyorum ama hadi gelin bizde toplaşalım demiyorum.

Yani böyle alıştırma. Elbette görüşmek, aile olmak güzel ama abartmamak lazım.

Son düzenleme:
en zor günler evliliğin ilk günleridir birtanem hiiiç üzülme
kimse mükemmel değildir
sorunsuz evlilik yoktur sorunları yönetemeyen insanlar vardır
sen biraz tecrübesizsiniz saf kalplisin

evliliği yönetmek için biraz hürremlik yapmak lazım:52:
anneni kocanı kayınvalideni ayrı ayrı yönetmek lazım
biraz kadınlığını kullanmak lazım
zor biliyorum ama kayınvalidene çok iyi davran kötü davransa da hanımefendiliğini bozma biraz sabret
ona birşeyler danış önemsediğini göster
eşinin ailesi ile iyi geçinirsen eşin nasıl mucizevi bir şekilde değişiyor seni nasıl el üstünde tutuyor göreceksin
ağlamayı depresyonu acizliği bırak kendine gel ve de ki:''ben çok akıllı güçlü bir kadınım sorunlarımı yönetemeyecek kadar aciz değilim
hayatımı en iyi şekilde yönetebilirim''
Allah mutluluk huzur versin
yazinizi okuyunca rahatldm gercktn.en azndan zamanla bslerin duzelecegi umudum geri geldi brz..oyle pes etmstmki artk. Basa cikamyrm kadin otrp konussan aglck sn bana nie ole yptn dyck niye cagrmdn once cagrirdin dyck ve bn ona artk brz mesafeli olmamz gerektgni nasil ifade ederm blmyrm.

Ilk kdn bni sikayet ettgnde esim bni karstrmyn aranzda cozun sende haklisin oda dmsti. Ama kadn hergunnn yanina gdyo ama bn konularin cok ustnde durmak istmyrm dogrusu bn esimi karstrmk istmyrm kndi yontemlermle uzaklasmk istyrm ama o surekli anlattgi icn esmin de tarafsizligndan suphe etmeye baslicm..

yeni evli sendromu geçer geçer 6-7 aya birşeyin kalmaz çok mutlu olursun emin ol

Yazdıklarınızı okumakta çok zorlanıyorum, Türkçe'yi bu şekilde katletmeniz umarım klavyenizin arızasındandır. Eşinizle konuşarak çözebileceğiniz sorunlar gibi geldi bunlar bana daha yolun başındasınız, denemelisiniz.

al benden de o kadar
ne anlarsınız şu harfleri yutmaktan
konuna gelince, çok daha yeni evlisin güzel güzel konuşarak halledilebilir
canım annemle ablam özel konuşmak istediler anneni de başka gün alırım tarzı konuşursun olmazsa

Back
X