bn bunu haketmedim.

Canım bak aynı süredir evliyiz neredeyse. Ben de çalışıyorum. Kayınvalidemi de kayınpederimi de çok severim.

Evime gelmeleri 2 dir bunca zaman.

Eşimin ailesi dışında da tek bir akrabasını başıma toplamam. Bayramda da hastaydım annemin evinde kaldım, bayramda da evime gelmediler. Hepsi 15 dk araba mesafesi. Elbette önceden haberini verin, gelin her zaman beklerim diyorum ama hadi gelin bizde toplaşalım demiyorum.

Yani böyle alıştırma. Elbette görüşmek, aile olmak güzel ama abartmamak lazım.
Sanirim yasadigim sorun da bundan kaynaklaniyor..eltim yurt disindan geldi burda ev ararlarken kayinvalideme yakinda oturmak istemedi uzak olalim iyi olalim dite.ona haftada bir gider.aralari mukemmelin otesinde iyidir on yillik evli o.ama cok ustaca akillica davranir mesafesi vardir onun.ona da toplanip gidilir ama ayda yilda bir belki..ama bana o mesafesi yom.istedigi zaman girip cikardi oglunun evine gelmeninde bir siniri vardir onda o yoktu ve surekli laf karistigi zaman bunu saglamlarfi.burasi benim evladimin evi kendi evim canim diye.tepki vermedim zamanla uzaklair heves simdi diye daha cok abartti.teyzelere gelince biraz zorunlu davet oldu oda.toplasalim diye degil yegeninin dogumgunundeydik.haftaya ayni ekip sendeyiz dedi teuzesi bana da tamam buyrun demek kaldi.bu haftasonu mesela amcalari ve gelinleri gelecek.onlari da ben cagirmadim..dogumgunumu kutlayamadik esimle.ogunde hergunki gibi bizdelerdi olsun baska gun mu yok dedim gectim.bide esim bize bi misafir geldiginde bazen beni tembihler anneme bundan bahsetme diye.buna da anlam veremiyorum mesela.soyleme dediginde gelenler de benim tarafim degil kendi kuzenleri

Yazdıklarınızı okumakta çok zorlanıyorum, Türkçe'yi bu şekilde katletmeniz umarım klavyenizin arızasındandır. Eşinizle konuşarak çözebileceğiniz sorunlar gibi geldi bunlar bana daha yolun başındasınız, denemelisiniz.
Telefon yeni ve parmaklarim hala alisamadi basiyorum yanlis yaziyor daha cok canim sikiliyor o yuzden kisaltarak yaxmayi sectim

bence eşin annesinin dolduruşuna geliyor ve annesine birşey diyemediği için sana kükrüyor
kv olanları eşine anlatıp doldurmadan sen anlat bugun böyle böyle oldu felan diye

Sanirim yasadigim sorun da bundan kaynaklaniyor..eltim yurt disindan geldi burda ev ararlarken kayinvalideme yakinda oturmak istemedi uzak olalim iyi olalim dite.ona haftada bir gider.aralari mukemmelin otesinde iyidir on yillik evli o.ama cok ustaca akillica davranir mesafesi vardir onun.ona da toplanip gidilir ama ayda yilda bir belki..ama bana o mesafesi yom.istedigi zaman girip cikardi oglunun evine gelmeninde bir siniri vardir onda o yoktu ve surekli laf karistigi zaman bunu saglamlarfi.burasi benim evladimin evi kendi evim canim diye.tepki vermedim zamanla uzaklair heves simdi diye daha cok abartti.teyzelere gelince biraz zorunlu davet oldu oda.toplasalim diye degil yegeninin dogumgunundeydik.haftaya ayni ekip sendeyiz dedi teuzesi bana da tamam buyrun demek kaldi.bu haftasonu mesela amcalari ve gelinleri gelecek.onlari da ben cagirmadim..dogumgunumu kutlayamadik esimle.ogunde hergunki gibi bizdelerdi olsun baska gun mu yok dedim gectim.bide esim bize bi misafir geldiginde bazen beni tembihler anneme bundan bahsetme diye.buna da anlam veremiyorum mesela.soyleme dediginde gelenler de benim tarafim degil kendi kuzenleri

O zaman bunlar gelişlerini oldu-bittiye getiriyorlar, laf arasına sıkıştırarak.

Sen de ikilet o zaman, 'ben bakayım müsaitsem toplanırız' ya da 'Aaaaa o gün arkadaşlarımla başka planımız var, ben sizi daha müsait zamanda davet edeyim.' diye.

Bazen karşımızdaki arsız oluyor, biz de mülayim kalabiliyoruz. Sonra bildiğin ezilmeye dönüyor.

O zaman bunlar gelişlerini oldu-bittiye getiriyorlar, laf arasına sıkıştırarak.

Sen de ikilet o zaman, 'ben bakayım müsaitsem toplanırız' ya da 'Aaaaa o gün arkadaşlarımla başka planımız var, ben sizi daha müsait zamanda davet edeyim.' diye.

Bazen karşımızdaki arsız oluyor, biz de mülayim kalabiliyoruz. Sonra bildiğin ezilmeye dönüyor.
Aynen oyle oluyor canim.isin kotusu de su ki ben onlara tepki vermefdim oyle alistilar guleryuzlu hicbirseyi sorun etmeyen istedigin zaman cikip cat kapi yapilabilecek..bu sekilde herkes hayatindan cok memnundu sonra bir baktim bunun sonu gelmiyor onlara zaman ayirnaktan evimdeki daha onemli isletim aksiyor.biraz mesafe iyi olacak dedim ve buda hemen anlasildi ve sorun haline getirildi.o zamanda annesinin sizlanmalari nedeniyle esimle aramiza sogukluk girdi iste.ne o beni anliyor nede ben onun ne dusundugunu kestirebiliyorum surda anlattigim gibi ona da aciklamak icin .konuyu acsam kapat uzatma tamam hala ordamusin diyor...durum bu simdi

Aynen oyle oluyor canim.isin kotusu de su ki ben onlara tepki vermefdim oyle alistilar guleryuzlu hicbirseyi sorun etmeyen istedigin zaman cikip cat kapi yapilabilecek..bu sekilde herkes hayatindan cok memnundu sonra bir baktim bunun sonu gelmiyor onlara zaman ayirnaktan evimdeki daha onemli isletim aksiyor.biraz mesafe iyi olacak dedim ve buda hemen anlasildi ve sorun haline getirildi.o zamanda annesinin sizlanmalari nedeniyle esimle aramiza sogukluk girdi iste.ne o beni anliyor nede ben onun ne dusundugunu kestirebiliyorum surda anlattigim gibi ona da aciklamak icin .konuyu acsam kapat uzatma tamam hala ordamusin diyor...durum bu simdi
Anlamaz.evlenince anaları pırlanta oluyor.bir şaka bile yaptırmazlar ki mesafe koyacaksın....buna hiç dayanamaz.eşimin ailesi geldiğinde ben annecim dedim,eşimin ve kayınpederimin yüzünde güller açtı.nedir bu kendini saydırma merakı bilmem....yaşayıvereyim hayatımı,eşimle geçinip gideyim demezler.anaları hep bizim evimizde onların.bir tek yatakodasında hatırlamazlar.

Cok uzn ama ltfn okuyun..Bi gun buraya yazacagim hic aklima gelmzdi.hep digerlerinin dertlerini okudum neler var hayatta allahim cok sukur dedim..ama bi gun bi sey oldu ve bn tepetaklak gitmeye basladim hala da gidiyorum.. artik yuzum gulmuyo.esimle evleneli uc bucuk ay oldu bz en guzel gunlerimizi yasiyo olmaliydik herkes oyle saniyo ama hayr bn hergun agliyorum artik.sorun ise ortada hicbsy yok gbi gornup hergn bi olay olmasi kocamin artik neden bile yokken bana tavir almasi.dun btn gece agladm sabah kalktm ve ise gtmdm depresyondamiyim bilmyrm en cok uzuldgm de bana sen pozitif degilsn daginiksn istedgm gbi olamiyorsun demesi oldu halbuki bu adam iki uc hafta onceye kadar surekli ck gzl ymk yptgmi ona ii baktgmi soylerdi. Isten gelyrm yorgun argn mutfaga gryrm bazen anlaysli olsa da cogu zmn herseyi sirtima yukluyor ve evdeki her olumsuzlugu bana bagliyor.mesela sbh namaza kalkamamssa bi namaza bile kaldramiyorsun diyor bu daha en basiti. Btn bunlari icten ice seziyorum nedenini ama hayr ona baglamcm dyrm.iki hfta oncydi annmleri cgrdm onun annesini cagrmdgm icn bni sikayet etms annesi.halbuki bugune kdr evime km grlse onu da ararxm ama bu sfr durm farklydi ablamin sornlari vardi ve basbasa klmk istedk anne ve kzlari..bu oyle bir buyudu ki esim sana ck kirlms dfi bn gonlunu alrm ddm ama ablamin olayni anlatamzdm kdn resmn mecbrmusm gbi davranyo yakn otryrz ve daha en ufak konulari bile hmn gdp esime soyluyo bn de hic haberim ykmus gbi davranyrm daha da siddetleniuo kadin.. ne yapacgmi nasi davrancgmi sasrdim.icmde koca bir dag buyudu bzn cekp gtmk istym oyle yalnzm ki bu evde.bunu esime desem al iste negatfsin hmn aneme suc buldn dyck.aklimi kacrmk istemyrm bn hayat doluydm ama smdi sadce agliuorum icmden hicbsy ypmk gelmyo anlatablcgm tek yer burasi

merhaba cnm yazmadan gecemedim. ben bes bucuk yillik evli bir bayan olarak daha cok yenisiniz. sana bisey.diyimmi ilk aylar evliligi. en zor aylaridir cicim ayi falan hikaye. alisma asamasi nedense erkekler evlendimi bir rahatlama esine karsi kotu davranma egilimine gidiyor. esya dugun kina masraflar sttes falan derken mutlu sona ulasicunca ayni evde yasama olayi birden buyu bozuluyor. ama sevginiz varsa geciyor mutlaka zamanla annesi degil senin yaptigin yemegi arayacak cunki alisacak. ailesi nin degil kendi evinde rahat edecek. daha alisma evresi bir anda olmaz bu. esinin annesi de kiskanc bir kv galiba. aldirma annesini kotuleme ona. mesafeli ol asla vicik vicik olma. nasil alistirirsan oyle gider. bence esin sana patliyor annesi falan konusuyorsa hakkinda bosver canim. kendini kotu hissetme esinde. ayri bir dunya kur kendine. onun boyle yapmasi seni yipratmasin sezsiz kal. tatrismya girme mucadeleye girme ilgisiz kal. yani o kendi ofkesini sana kusuyor sende onun yaptigini ona yap. yemegini herseyini yap ama soguk dur seni ezmesine izin verme. kaprisini cekme canin isterse mantigi. kocalar
boyle yuz buluyor. annesi pohpohluyo r karisi gozunun icine bakiyor onlarda simarip tepemize cikiyor sonra

calisan bir hanimsin enerjini bitirme. kimse icin kendini uzmeye degmez biraz genis ol. neseli canli dinamik ol ki esin seni guclu bir kadin oldugunu anlasin. aglayam kadin erkegi iter dik dur umursamaz ol. guzel gunleriniz olur insallah...

ihtiyacınız olan 2 şey var
biri sabır ikincisi zaman
hepimiz aynı dönemlerde benzer sorunlar yaşadık
çogumuzun eşide seninki gibi ana kuzusuydu
2,5 yıllık evliyim daha tam oturmadı bazı şeyler
ama bunada şükür:34:

ben de yeni evliyim ve yazdıklarınızı çok iyi anlıyorum benim kayınvalidemde sürekli ilgi alaka bekler her gün aramamı ister iş çıkışı yanına gitmemi ister bununla ilgilide sürekli eşime yakınıp dururmuş hep ben arıyorum diye ama ben hergün arıyamam ki haftada iki kez üç kez ararım her konuşmamızda da laf vurur beni arıyan soran yok diye ne istiyor bunlar bizden anlamıyorum ben de çok hassasım kayınvalideme yaklaşmaya çalışıyorum ama olmuyor onun tavırları sürekli soğutuyor beni kendinden. hergün ağlıyorum gizli gizli bazen eşimin yanında eşim beni anlıyor annem biraz farklı kadındır ama özünde iyidir diyor.. bizde çok zor günler yaşadık ama kayınvalidemde tuzu biberi oldu her fırsatta eşimi doldurdu ama şimdi umursamamaya çalışıyorum ilk başlarda çok kafama takıyordum ama hiçkimse kendi annemiz gibi olamaz yerine koyamıyoruz eşimizi de kendimiz gibi görerek hataya düşüyoruz herkes dört dörtlük değil anlamak ve anlaşmakta çok kolay değil.. eşinizle herşeyi açıkça konuşun üzüldüğünüzü anlatın.

bu erkekler neden bu kadar bencil anlayamıyorum.nerdeyse hergün burda paylaşılan konuları okuyorum hemen hemen aynı sorunlar.
erkeğin ailesi annesi babası varda kadının yok mu? kadın sürekli eşin annesiyle ilgilenmek zorunda mı hergün onu evine çağırmak zorunda mı veya hergün onun evine gitmek zorunda mı? kadınlar kendi annelerini babalarını ablalarını kardeşlerini misafir olarak çağıramazlar mı evine? bu nasıl bir düşünce tarzı.
siz daha yeni evlisiniz.her zaman gözlemliyorum yeni evlilerde herzaman ortamı bozan evli çiftlerin arasına giren hep erkek tarafı (özellikle kayınvalide)oluyor.onları bir uzaklaştırabilsek etrafımızdan evliliklerde yoluna girecektir.
dert etmeyin kendinize.elbet herşey düzelir.sadece biraz sabır.

Bilmem kaç yaşına kadar yaşadığınız evde bir günde ayrılıyorsunuz.
Tüm alışkanlıklarınız tarzınız yaşamınız sorumluluklarınız değişiyor.
Ve tabi ki bunu kaldıramayanlar oluyor.
Ama zamanla alışıyorlar.
Hep derim ilk 2 sene cicim ayı . Herşey olabilir.
Sonrasına bakmalı.

en zor günler evliliğin ilk günleridir birtanem hiiiç üzülme
kimse mükemmel değildir
sorunsuz evlilik yoktur sorunları yönetemeyen insanlar vardır
sen biraz tecrübesizsiniz saf kalplisin

evliliği yönetmek için biraz hürremlik yapmak lazım:52:
anneni kocanı kayınvalideni ayrı ayrı yönetmek lazım
biraz kadınlığını kullanmak lazım
zor biliyorum ama kayınvalidene çok iyi davran kötü davransa da hanımefendiliğini bozma biraz sabret
ona birşeyler danış önemsediğini göster
eşinin ailesi ile iyi geçinirsen eşin nasıl mucizevi bir şekilde değişiyor seni nasıl el üstünde tutuyor göreceksin
ağlamayı depresyonu acizliği bırak kendine gel ve de ki:''ben çok akıllı güçlü bir kadınım sorunlarımı yönetemeyecek kadar aciz değilim
hayatımı en iyi şekilde yönetebilirim''
Allah mutluluk huzur versin

arkadaşa bukadar güzel yol gösterilemezdi. tespitlerinizde harika çözüm yollarıda aynen katılıyorum.ve de ekliyorum evliliğin ilk 3 yılı hep sancılı geçer. sabretmek lazım. kocada kendi işini az kendi görmeli he

daha yeni evlisiniz evliliğe alışma aşamasındasınız...zamanla oturacak evliliğiniz..biz de öyleydik...

merhaba arkadaslar ben evleneli yedi ay oldu esimle gorucu usulu evlendik onu cokta seviyorum fakat evlendigimiz gunden beri hergun agliyorum.esimin ailesi basimiza buyuk bela .esim 30yasinda ve bu yasina kadar yurt disinda calismis kendisi yurt disinda calistigi icin aldigi ev ve dukkan babasinin ustune olmus su an o evde babasigil oturuyor ev satilana kadar kayin babm kiramizi odeyecekti fakat su an bizim evimizde oturup kaynimgilin kirasini oduyor ve biz evlendigimiz gunden beri esimle bu yuzden surekli kavga ediyoruz esim bana onlarn yuzunden el bile kaldirdi ben artik tahammul edemiyorum bizi nisanlandigimizdan beri oyaliyor ev satilik paranizi vercem diye fakat simdi ev satilmiyor ne yapayim diyor esimse umursamaz gibi ben kizdigimda ise bana ben evlenmeden once calisiyorum diye sende babandan iste ozaman diyor guya ben babama yardim ettim ya bu is beni cok yordu yedi aylik evliyim hayata kustum yardim edin lutffeeen

Back
X