- 29 Temmuz 2013
- 3.507
- 5.134
- 398
- 30
- Konu Sahibi Zeytinlerimm
-
Peki böbregın zarar gormedı mı yada taktırmasam erken dogum olur mubenim de idrar kanallarına baskıdan dolayı..takacaklardı..ben istemedim..çok acı çektim..beraber kaldığımız odada birisine takmışlardı..doğumdan sonra çıkardılar..böbreği zarardan korumak için yapılıyor..ben korktum yaptırmadım..ama bence siz yaptırın..
Aa kanamamı cnm acıle gıt bence. ama senınkı kac mm olmuş belli bi sınırı var galiba 25 mm e kadar ve sonradında stent takmayı onerıyo dr eger taktırmasan bobregınde kalıcı hasar olabılır bunu için dr un senı ürolojıye yonlendırmesı gerek yada sen sor dr una. benımkı 33 mm ve stenti taktırmam gerek ne yapacagımı bılmıyorumBende bugun ogrendim 30 haftamdayim buyume varmis bobreklerimde kanamam oluyo bu yuzden arastirirken gordum burda konuyu ne olur nasil bir sorun olur bilmiyorum on gun sora tekrar gdicem bilginiz varsa eger paylasirsanz sewinirim
cok tesekkur edrım verdıgınız bılgıler ıcın pekı bobrek genıslemesı erken doguma neden olur mu? ben ılk zamanlar ayakta duramayacak kadar agrım vardı dayanamdım dr a sordum buyume oldugu ıcınmıs ama cok fecı agrılardı yaa anlatamam son haftalarda azaldı ama buyume devam edıyormus.. dr banada bobregımde kalıcı hasar olabılecegını soykedımrb kızlar gecmıs olsun.ben ılk gebelıgımde 38. haftamda ogrendım buyume oldugunu onun oncesındede agrım olmamıstı sdce biraz bebegın yaslanma,ittirme gibi agrılarını hissettim hatta doktor senın agrıdan ayakta duramaman lazım normalde nasıl duruyorsun dedı bn kac cm dı bılmıyorum gebelık kolestazıda cıkmıstı ona bakılırken ortaya cıktı bobrek buyumesı. su anda yıne hamıleyım 10 haftalık bu gebelıktede olabılecegını soyledı urolojı doktorum.ve ılk gebelıgımde öğrenır öğrenmez gebelık kolestazı oldugu ıcınde hemen doguma aldılar suni sancı verip.yanı bu durumlar biraz ciddi böbreğimi bile kaybedebileceğimi söylediler ama tabı sızı de korkutmak ıstemem sonucta herkeste farklı olabılır ve dr.nuzun dedıklerı cok onemlı ama ıhmal etmemeye calısın.tekrar gecmiş olsun.saglıklı dogumlar.
Peki böbr
Peki böbregın zarar gormedı mı yada taktırmasam erken dogum olur mu
Gecmiş olsun cnm benım doguma daha ıkı ay var ve baska dr larada muayene olmak ıstıyorum bAkalım ne olucak hayırlısı..doğuma bir ay kala olmuştu canım..böbrek ağrısı çok çektim..şükür bir şey olmadı böbreğime ama daha fazla dayanamazdım..doğumdan sonrada bir süre daha ağrıdı..halen daha ara ara sıkışmalarda ağrı yapıyor..ama doktorlar bir şey yok dediler..ama dediğim gibi yaptırmayı tercih ederim..çünkü sık sık bu dönemde böbrekler ve idrar kontrol altındaydı..eğer daha kötü gittiğinde takmak zorunda kalırız demişlerdi..ama ben acıyı çektim korkumdan..
Cnm oncelikle geç cvp verdiğim için kusura bakma ve çok geçmiş olsun. Erken doğuma şöyle neden olabilir eğersenin durumda ciddi ilerleme görülürse doktorunun söylemesiyle mecbur doğum gerçekleşebilir.ama doğumdan sonra genelde düzelir.farklı bi doktora gitmektede fayda olur tabi.çok geçmiş olsun[/QUOTE].....................anladim cnm evet dr ciddi oldugunu soyledi ve bu son gunlerde rahmimde kasilmalar var ve sanki alttan icime igne batiriyolarmis gibi sizlamam oluyor bu sabahta ksiklarimda biraz agri vardi bende erken dogum belirtisi diye cok korkuyorum acaba ne olabilir cnmdz, post: 39038580, member: 496226"]cok tesekkur edrım verdıgınız bılgıler ıcın pekı bobrek genıslemesı erken doguma neden olur mu? ben ılk zamanlar ayakta duramayacak kadar agrım vardı dayanamdım dr a sordum buyume oldugu ıcınmıs ama cok fecı agrılardı yaa anlatamam son haftalarda azaldı ama buyume devam edıyormus.. dr banada bobregımde kalıcı hasar olabılecegını soykedı
cnm ne kusuru asil sen k bakma surekli soru sordym tesekkur ederim :)Cnm yatili misafirlerim var kusura bakma hep geç cvp veriyorum ama acilma agrilari olabilir muayene olmadan bilemeyiz tabi doktoruna bi sor derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?