böbrek genişlemesi :(

serranur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2011
318
0
0
İstanbul
kızlar moralim çok bozuk.
cumartesi gecesi sağ böbreğimde çok şiddetli bir ağrıyla uyandım.dayanılmazdı.1-2 st kadar uğraştık eşimle.sıcak su torbası koyduk,minoset aldım geçmeyince hastaneye gittik.
ağrı kesici serumdan sonra tüm batın ultrasona girdim.sağ böbreğimde gebeliğe bağlı genişleme varmış.tüm gebeliklerde olurmuş.idrar yolu enfeksiyonu ile birlikte olunca ağrısı daynılmaz olurmuş.doğuma kadar kontrol edilecek ultrasonla.böbrekteki büyüme takip edilecek
ağrın başlayınca buzkopan al devam ederse gel serum takalım dedi dr. dün gece de çok şiddetli ağrım oldu.
buzkopan aldım ama hiç faydası olmadı.neticede 2-3 saatlik uyku ile şuan işteyim nasıl gecicek bu (

aranızda benzer sorun yaşayan var mı?

canim gecmis olsun oncelikle. benim cevabim hastaliginla cok alakadar degil ama idrar enfeksiyonunu gorunce yazayim dedim. bende cok sik bu lanet enfeksiyonu geciriorum ve cok acili oluor. bobrek agrisiyla bi de dusunemiorum durumunu. Allah yardimcin olsun. minoset hic gecirmez de buskopan biraz hafifletior ama kesinle gecirmior. yilda 3-4 defa kesin oldugum icin direk acile gidiorum bi ton agriyla ve agri kesici igne vurduruorum. tabi bu agri kesici ignenin icinde idrar yolu enf. icin antibiyotik bulunmazsa hic gecirmior. doktorun biri test yaptirmadan bosa agri kesici vurdurmustu. yani canim bu vakalar hep acilde bitior. serum olmasa da bi igne vurdur rahatla derim.

evet canım benimde başıma geldi 6. ayımda rutin kontrolüm esnasında doktorum sağ böbreğinde genişleme var dedi ve gerçektende ara ara sağ tarafında ağrı hissederdim sonra beni ürolojiye gönderdi ordaki doktor her 15 günde bir gel takip alalım büyüme devam ederse ameliyatla stend takalım dedi ben varya ağla ağla mahvetmiştim kendimi eşimde çoook üzülyordu
sonra devlette tanıdık bi üroloğa gittik özeldeki doktor sizi korkutmuş ve stend şuan okadar gereksizki yazık gözlerini para bürümüş hamile kadına ve bebeğine bile acımıyorlar dedi. neyse onda kontrole devam ettik ve büyüme olmadı her hamile kadında görülebilecek bir durum sonuçta bebek büyüyor ve oraya baskı yapıyor ,ikinci kontrolden sonra artık gelmenize gerek yok dedi.
9.ayımdayken gece dayanılmaz bi sancı girdi bu sefer sol böbreğime iki ağrı kesici aldım banamısın demedi yani okadar şiddetliydiki kendimi balkondan atsamda kurtulsam diyordum eşim acaba bu doğum sancısı olmasın diyo şimdi çok gülüyorum:))
sonra sıcak su torbası dayadım çok şükür rahatlattı uyuyakalmışım sabah doktoruma anlattım kum düşürüyo olabilirsin demişti.
yani bende gebeliğin süresince böbreğimden çektim ama çok şükürki ameliyat olmadım .
sana acil şifalar diliyorum

Benimde bir ara böyle çok şiddetli ağrım olmuştu ve bende kaç gece uykusuz kadım sıcak su torbasıyla sabahladım.Benimde böbreğimde büyüme varmış.Dr ayrıntılı ilaçlı böbrek filmi istedi ve böbrekte taş olduğu anlaışldı.Hatta ameliyat olman lazım acilen dediler.Ama ben taşı bol su içerek düşürdüm ve böbrekteki büyümede düzeldi ağrılardanda kurtuldum.

Belki sendede taş olabilir.Eğer taş varsa bol su içip sık idrara çıkmak ağrıları hafifletiyor.Birde ben majezik içiyordum ağrıyı kesiyordu.İstersen dr. adanış hamileyken içilebiliyorsa sende ağrın olunca onu denersin.Geçmiş olsun.Böbrek ağrısı gerçekten çok zor çeken bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…