boğaz ağrısı

tatlimuzur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2009
29
1
86
41
Bursa
34+0 haftalık gebeyim,boğazım o kadar çok ağrıyor ki ağrısı uyutmuyor,konuşturmuyor.Kulaklarıma vurdu resmen.Doktora gideceğim ama antibiyotik verecek diye kafam karışık.Aranızda son aylarında antibiyotik kullanan ya da boğaz enfeksiyonu geçiren var mı?

Gebeliğimde hastalandığım için doktor kontrolünde antibiyotik de kullandım. Diş ağrısında gecelerce harab olduğum için diş doktoruna gidip dolgu da yaptırdım.
Hamilelerin de kullanabileceği ilaçlar, antibiyotikler var. Doktor kontrolünde olduktan sonra hiçbir zararı olmuyor. Hastalığının tedavi edilmemesi bebeğin için daha büyük zararlara yol açabilir. Böyle düşün canım. Geçmiş olsun

Ben 23 haftalık gebeyken her gün 1000 mg lık antibiyotik kullandım (14 gün boyunca) İdrar yolları enfeksiyonum için gerekliydi. İlk 3 ay antibiyotik açısından en riskli dönem.. Sonrası daha düşük.. Şu an sizin sağlığınız çok daha önemli.. Bademciklerinizdeki bir iltihap -Allah korusun- başka bölgelere inerse kötü olur. Antibiyotik kullanmayayım derken daha büyük sorunlar yaşamayın.

Back
X